Subscribe:

Labels

2021. április 25., vasárnap

#28 BL sorozat értékelő (Manner of Death)

 


A közelmúlt sorozatai közül ez volt az, amelyiket a legjobban felkapták, rettentő hype alakult ki körülötte, köszönhetően a két főszereplőnek, akiket a Together with me-ben láthattunk együtt, és akik minden néző szívét elrabolták. Tudnunk kellett tehát, mit alakítanak egy komolyabb, sokkal felnőttesebb sorozatban.

Manner of Death

Vigyázat, spoiler és +18!

Tényleg óvatosan, a cikkben ugyanis megnevezem a gyilkost, és lerántom a leplet a háttérben zajló folyamatokról!

azta, de drámai


Nem is tudom már, mit gondoltam erről a sorozatról, mielőtt elkezdtem. Persze vonzott a két főhős, tudni szerettem volna, itt is meglesz-e köztük a kémia, illetve imádom a krimit, egy BL krimivel tehát engem jó előre megvettek maguknak.

A krimi szál egyébként valóban nagyon jól lett mind kitalálva, mind tálalva. Azt hittük, amit mindenki más, és amit kell; hogy a főszereplők a tettesek, hogy valamilyen úton-módon közük van a gyilkosságokhoz. Mivel nem csak egy volt.

De kezdjük az elején! Jöjjenek a szereplők.


A sorozat elején Dr. Bun éppen visszatért a városba, ahol fiatalabb korában élt, és most már orvosszakértő. Úgy tűnik, élvezi a visszatérést, szeret nézelődni a városban, valamint végre újra találkozhat régi ismerőseivel, valamint a barátjával, Jane-nel.


Jane tanár az iskolában, ők ketten nagyon jól kijönnek egymással, sok közös emlékük van. Aztán Bun találkozik egy másik baráttal is, ő Peud/Pued.


Szegény Bun egyébként vissza sem tud illeszkedni rendesen, ugyanis szinte nyomban egy szövevényes ügy közepébe kerül. Az asztalán fekszik egy lány, aki Jane tanítványa volt, és akin tűszúrások nyomát, valamint harapásnyomokat találnak.



Ebből persze még nem vonhatunk le elhamarkodott következtetést, de erős a gyanú, hogy a lányt bedrogozták.

Bun persze nem temetkezik el a munkába - még -, és hagyja magát meghívatni az egyik felügyelővel egy kis ivászatra. Ezen az estén lát meg egy férfit, akit utána nem tud kiverni a fejéből... és akit nem sokkal később, részegen meg is csókol.





Sajnos - vagy szerencsére - Bun később újra összefut a férfival egy eseményen, akiről kiderül, hogy jelenleg a barátnőjének, Jane-nek a társa. Hoppá. Csevegnek egy kicsit arról, részegen vajon ki mire emlékezhet, és a férfi, Tan biztosítja a dokit arról, hogy bizony ő is mindenre emlékszik.


Mielőtt azonban túlságosan is elkezdenénk a kibontakozó kapcsolatukra fókuszálni, másnap reggel Bunt egy új helyszínre hívják... ami nem más, mint barátnője, Jane háza. Jane ugyanis meghalt.

A sorozat vezérfonala tehát az, mi történt Jane-nel. Tan volt az, aki megtalálta a nőt, és azt állította a rendőröknek, hogy szerinte öngyilkos lett. De könyörgöm, hogy a fenébe kötötte volna fel magát éppen úgy? Ráadásul Bun és Dr. Oat azonnal találnak a testén ugyanolyan nyomokat, mint az előző lányén... tehát Jane-t is bedrogozták, majd pedig megölték.

Kezdetben rettentő sok a feszültség Bun és Tan között, és ez nem mindig szexuális természetű. Bun nem bírja elviselni, hogy Tan annyira titokzatos, és gyanítja, hogy a férfinak köze van Jane halálához. A rendőrök mindenkit kikérdeznek, főleg azokat, akikkel Jane még beszélt telefonon a halála előtt. Az egyikük volt Tan, aki elmondta, hogy az eseményen történt vita után hazavitte a nőt, aki megígérte, hamarosan mindent megtud. A másik pedig Peud volt, vele vitatkozott Jane a partin, illetve Tan és Peud össze is verekedett.

A sorozat első felében szerintem szinte mind azt gondoltuk, amit Bun, hogy bizony Tan titkol valamit. Ő is tanár volt, közel kerültek Jane-nel egymáshoz, mintha mégsem rázta volna meg túlságosan a nő halála. Bun nem bízik benne, és igyekszik nem tudomást venni a közöttük lévő szikrázásról. Egyszer még azzal is "megfenyegeti", hogy rajta fogja tartani a szemét. Yes, please!


Úgy tűnik azonban, talán Tan lesz a legkisebb gond, ugyanis a Jane halála utáni kutatással Bun egy sokkal nagyobb, szerteágazó titokba tenyerel bele, ami már az ő életét is fenyegeti. Betörnek hozzá, fegyvert fognak rá, próbálják elérni, hogy adja fel a kutatást, de a férfi természetesen nem hátrál meg még akkor sem, amikor kórházba kerül.


Ezután kezdenek még közelebb kerülni egymáshoz, mivel Tan eléri, hogy Bun költözzön hozzá, hiszen a saját háza már nem biztonságos. Együtt folytatják a nyomozást, de Tannak továbbra is vannak titkai... például miért kell egy tanárnak fegyver?

Hamarosan azért néhány dologra fény derül. Például arra, hogy Bun barátja, Peud és Tan féltestvérek. Vagy hogy Jane terhes volt, csak elvetette a babát. Vagy hogy Tan az a titokzatos valaki, akit a városiak emlegetnek, aki felbukkan, majd eltűnik, kénye-kedve szerint. Vagy, hogy Tan volt az, aki megkért egy kölyköt, törjön be Bun házába, és fenyegesse meg.

Nem volt valami jó ötlet, annyi szent! Tan persze csak el akarta érni, hogy Bun biztonságban legyen, és ahogy halad előre a sorozat, ez lesz számára a legfontosabb. A rendőrség úgy tűnik, vagy inkompetens, vagy pedig felülről irányítják őket, például, hogy nyilvánítsák csak öngyilkosságnak Jane ügyét, holott nem az volt.


A nyomozás során kiderítik, hogy Jane depressziós volt, hogy ő és Peud nem sokkal a nő terhessége előtt szakított, és valószínűleg emiatt került Jane olyan rossz állapotba.



A halálesetek közben sokasodnak, ugyanis Jane után a helyi újságíró is meghal, és a testét ért lövéseket már biztosan nem lehet öngyilkosságnak beállítani. Közben Jane nővére, Rungtiwa is kopogtat a rendőrfőnök ajtaján, hogy ne merészeljék eltussolni az ügyet, és a férfinak fejet kell hajtania.

De Peud váratlanul eltűnik! És hiszitek vagy sem, Tan beszélt vele utoljára. Tan és Bun egyébként meglepően jól éldegélnek együtt, a kezdeti kínos jeleneteket felváltotta az, hogy a doki főz a férfira, Tan meg ki akar alakítani egy szép kertet, mert Bun mesélt neki ilyesmiről.

És hát természetesen a srácok nem tudják tovább titkolni vonzalmukat, egy sikeres laptoplopás után megkapjuk az első erotikus jelenetet!










Nem mintha amúgy lenne erre idő, de a srácok fel voltak spannolva. Később az ágyban átnézik az ellopott laptopot - ami az újságíróé volt -, de nem találnak rajta semmit. Azonban Bun a férfi boncolása során talál a gyomrában egy adattárolót, amit a fickó nyilván azért nyelt le, hogy halála után megtalálják. Igyekeznek helyreállítani a tartalmát, de csak kevés információt tudnak kinyerni.

Többek között látják rajta magát Jane-t. Az adattárolót egyébként éppen a nő nyomta az újságíró kezébe, és valószínűleg ennek is köze volt ahhoz, hogy mindketten meghaltak.

Ha már halál... sajnos Peudot is eléri a végzete... mégpedig... tényleg Tan személyében?




Azt már ugye említettem, hogy Tan és Peud féltestvérek. Tan volt az, aki Jane halála után elrejtette a fickót, mert tartottak attól, hogy hamarosan ő következik. Peud most azonban mindent tisztázni akar Bunnal, el akarja mondani, neki milyen szerepe volt ebben az egészben. Éppen halála előtt kéri Tant, hogy menjen érte, mire azonban odaér, a testvére halott. Tan pedig van olyan hülye, hogy összefogdossa a tűt, ami a földön hever, és amivel megölték Peudot - adrenalint fecskendeztek be a testébe, hogy a szíve miatt haljon meg. Mivel ezt az információt igen kevesen tudták, egyértelműnek tűnik, hogy Tan a tettes.

Bun azonban nem hiszi ezt el. Nagyon aranyos, ahogy bemegy hozzá a rendőrségre, ahogy próbálja kiszabadítani, és végül Jane nővéréhez, Rungtiwához fordul, aki szintén nem hiszi el, hogy Tan megölt volna bárkit, így leteszi érte az óvadékot. No persze Por, Tan és Peud bátyja nem csatlakozik hozzájuk, szerinte igenis Tan a tettes.

Három halott, és jelenleg Tan, valamint Bun a gyanúsított. Mi jöhet még ezután? A rendőrséget felülről irányítják, hozzájuk nem fordulhatnak, így kénytelenek lesznek menekülni.

Milyen szerencse, hogy Tannak van egy másik háza az erdő mélyén, ahol nem találhatják meg őket, és ahol újra erőre kaphatnak.



Tannak azonban más tervei vannak, és ezt hamarosan közli is.



Egy kis erotikus figyelemelterelés után megbilincseli Bunt, hogy még véletlenül se követhesse, mivel ő maga pedig bevonul a bátyja házába, hogy tisztázza magát a vádak alól.

Az összeesküvés, illetve a háttérben zajló dolgok itt már félig-meddig tisztázódtak a két srác előtt: a város nagykutyái - a rendőrfőnök, a képviselő - nem csak emberkereskedelmet folytatnak, hanem drogokkal is kereskednek. Ők ölték meg a lányt a sorozat elején, és ők használták Jane-t is. Megkívánták, és mivel Peud ügyvédként függött tőlük, odaadta nekik a barátnőjét. Jane ezért lett depressziós, és ki tudja, ki volt a baba apja, akit elvetetett. Őt is drogozták, aztán megerőszakolták, csak ő közben ugye nem volt magánál, tiltakozni sem tudott. Mikor már úgy érezte, nem bírja tovább, eltervezte, hogy leleplezi a bandát, ezt viszont nem hagyhatták. Vajon ki ölte meg? Peud, aki talán érzett némi lelkifurdalást, de akinek fontosabb volt a karrierje?

Mint mondtam, a krimi vonalat nagyon jól építették fel, éppen ezért csak akkor jöttünk rá a megoldásra, mikor Tan és Bun is. A srácok végül rájöttek, hogy Peudnak volt egy másik telefonja, amivel felvette, ahogy Jane-t megölték.


Jane gyilkosa pedig nem volt más, mint...


... a saját nővére, Rungtiwa. A visszaemlékezésekből megtudhattuk, hogy Rungtiwa és Peud egykor egy pár voltak, csak aztán a férfi Jane-t választotta. A nő ezután megkeseredett, neki is áruba kellett bocsátania a testét, hogy boldogulhasson a városban. Ő is tagja a csoportnak, akik drogokkal és emberekkel kereskednek, és anno ő ajánlotta fel a húgát a bírónak, így került Jane a körbe. Pedig Jane rettentően szerette a nővérét, csak miatta volt képes elviselni, amit tettek vele, és még halálában is erről tett bizonyságot, ugyanis a jelszava annak a tárolónak, ahová Jane elmentette a bizonyítékait, a nővére születési dátuma volt. Egyébként Rungtiwa ölte meg Peudot is, amit hamar be is vallott, de azt állította, azért tette ezt, mert Peud bevallotta, hogy megölte Jane-t.

A sorozat utolsó részeiben heves kutatás zajlott Tan és Bun után, akik ugye rájöttek mindenre, el kellett tehát hallgattatni őket. A rendőrségen volt egy férfi, akiről eleinte azt hittem, csak egy bábu, hiszen eltüntetett egy bizonyítékot, de akiről a végén kiderült, hogy a helyén van a szíve.


M felügyelő, megbizonyosodva arról, hogy nem Tan és Bun a tettes, segíteni kezdett nekik. Megszervezte, hogy halottnak higgyék őket - Tant ő maga lőtte le. Ezután a srácok bujkálva kutathattak tovább, de már nem gondolhattak csak magukra.



Jane halála után a férfiaknak új játékszerre volt szükségük, ezért ismét az iskolából szerveztek be egy lányt, Namot, aki Sorawit jó barátja volt. Sorawit meg Bunnal lett jóban, így amikor veszélyessé vált a helyzet, egyértelmű volt, hogy a srácoknak is el kell tűnnie.










A főpáros mellett ugyanis, kérem szépen, volt itt nekünk egy rettentően édes mellékpáros is, ami bár nem teljesült be, de azért... a jeleneteik magukért beszéltek. És a fenti kép tanúsága szerint Tan is Bun is átlátott a szitán.





Tehát most már tudjuk az igazságot, már csak le kellene leplezni a bandát. Ez sajnos nem megy olyan könnyen, ugyanis a kissé jóhiszemű M felügyelőt lelövi a saját társa, aki a "gonosz" oldal szolgája. Tudtam egyébként, hogy a mindig feketében megjelenő verőember csak rendőr lehet, mivel nagyon jól tudott lőni és verekedni. És hát biztos megunta, hogy folyton M felügyelő árnyékában kell élnie, amit a rendőrfőnök kihasznált, és a saját oldalára, a saját céljai szolgálatába állította.

M felügyelő tehát kórházba került. Mivel Bun már nem volt ott, félő volt, hogy ha nem is hal meg, a rendőrfőnök valahogy elhallgattatja.


És ez majdnem sikerült is, de szerencsére Dr. Oat időben érkezett! Egyébként M felügyelő kómába került, súlyosak voltak a sérülései, Tan és Bun tehát rá már nem számíthatott.

De hogyan számoljanak le Rungtiwával? Megölte a húgát, megölte Peudot, amit Por nem akar annyiban hagyni. Megfenyegetik hát a nőt, hogy közzéteszik a videót, azonban a nőnek is van egy-két dolog a tarsolyában, és mögötte áll ugye a rendőrfőnök, a képviselő és a bíró is. Mind szeretnék elhallgattatni hőseinket, és talán sikerül is, mivel Por csapdába esik, új alku szükségeltetik.

Tan megint lenne olyan bolond, hogy egyedül szálljon szembe mindenkivel a bátyját védve. Sajnos mind a halál kapujában lebegnek, de meglepetés, feltűnik M felügyelő, aki korántsem annyira tehetetlen, mint elhitették róla!

Lényeg a lényeg; Rungtiwa elmenekül ugyan, de Tan és Por emberei végül elfogják, és Por úgy állítja be a halálát, mintha öngyilkos lett volna.

A képviselő sajnos elmenekül.

A rendőrfőnököt M felügyelő tartóztatja le, miután Tan és Bun mesterkedése folytán felkerül a netre a videó, ami mindenkit leleplez.

Öröm és boldogság! Vagy mégsem? Miért menekül az erdőben Tan és Bun az álarcosok elől?







Tan ezúttal semmi rosszat nem tett, azon kívül, hogy ráijesztett a dokira, mielőtt megkérte a kezét.







Bocsássatok meg, ha kicsit össze-vissza sikerült leírnom, mi is történt a sorozatban. A krimi szál szerintem jól lett felépítve és tálalva, a sorozat fenntartotta a feszültséget egészen a végéig. Ezzel tehát meg vagyok elégedve.

Ami nem tetszett annyira, az meglepő módon pont a két főhős közötti kapcsolat. Nyilvánvalóan mindenki kíváncsi volt rá, mit alakítanak a Together with me után, meglesz-e köztük az a kémia, ami akkor. Sajnos számomra nem volt meg, illetve nem mindig. Kaptunk egy egész kibontott erotikus jelenetet az elején, volt egy kis valami a zuhany alatt, de ezeken kívül inkább olyan jeleneteket láttam, ahol kínosan érezték magukat, főleg a doki.




Többször elhúzódott, vagy grimaszolt, mikor Tan meg akarta csókolni. Nem mondom, lehet, hogy így instruálta a rendező, de nekem ez inkább kínos volt, mint erotikus.

Voltak persze aranyos, intim jelenetek, amikor nem merült fel a szex lehetősége, és látszott is, hogy oldottabb a hangulat.












A mai fiatalok szavaival élve, ez a páros nekem annyira nem adta, viszont a mellékpárosok! Igen, többes számban!



Erről a két cuki srácról ugye már beszéltem, Sorawit a dokihoz állt közel, Tat pedig Tan családjának végzett el ezt-azt - ő volt az, aki álarcban fenyegette a dokit a sorozat elején, de megbocsátottunk neki a későbbi viselkedése miatt.


Imádni valóak voltak, köztük teljesen át lehetett érezni a mély kötődést, Tat részéről pedig nyilván többet is, hihetetlen volt, ahogy a másik srácra nézett, folyton védeni akarta, és amikor elrabolták, csak az együtt töltött pillanataik tudták tartani benne a lelket.

A másik "páros" pedig csak egy erős sugallat volt a sorozat részéről, és csak az utolsó néhány percben dobták ide nekünk, de én azonnal rávetettem magam!



Ők pedig M felügyelő, és Bun kollégája, Dr. Oat! Mennyire édesek már! Dr. Oat volt az, aki falazott a felügyelőnek, mikor az kórházba került, azt hazudta a rendőrfőnöknek, hogy súlyosan megsérült és a halálán van, így tudott később M felügyelő meglepetésszerűen felbukkanni a végső pillanatban. És persze Oat volt az is, aki gyorsan visszakapcsolta az oxigént, mikor a felügyelőt a kollégája meg akarta ölni - mivel először elszúrta, ugye. Eszméletlenül tetszik ez a páros, rettentően aranyosak, és holt biztos, hogy fogok írni velük, mivel az nem lehet, hogy ezt a szálat ennyiben hagyjam.

Nos, a krimi és a két mellékpáros miatt természetesen megérte megnézni. Mivel már kint van az összes rész, megér néhány rászánt órát.


0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése