Subscribe:

Labels

2021. április 4., vasárnap

#25 BL sorozat értékelő (To my star)

 


Sziasztok!

Ezt a cikket nem terveztem el előre, de a minap hazaérve, torna után azt mondtam magamnak, én bizony elkezdem ezt a sorozatot. És mivel a Color rush-hoz hasonlóan nagyon rövid, így egy este alatt le is daráltam.

To my star

Vigyázat, spoiler!



A történet szerint Kang Seo Joon egy híres színész, aki azonban most komoly bajba került: napvilágot látott egy videó, ami alapján mindenki azt hiszi, verekedett a legjobb barátjával. A nevezetes legjobb barát csak rátesz egy lapáttal, mivel nem cáfolja a történteket, Seo Joon pedig hajlandó elvinni a balhét. Nem tudjuk, mi történt igazából, Seo Joon menedzsere és főnöke ki is van akadva emiatt, de a srácot nem érdekli. Visszavonul valahová, ahol nem találhatják meg az újságírók.


Ez a valahol pedig másik hősünk, Han Ji Woo lakása. Azért kerül éppen ide, mivel az épület, és benne a lakás, amit Ji Woo bérel, Seo Joon főnökének tulajdonában van. Talán nem is lenne ezzel semmi gond, ha Seo Joon és Ji Woo nem találkozik korábban; Seo Joon pont abba az étterembe szaladt be, ahol a másik dolgozik, de a mosdóból előjőve nem ette meg a neki készített reggelit. Mivel Ji Woo rettentően precíz, szabálykövető ember, nem állhatja a pazarlást. Hazaviszi az ételt, és nem is sejti, hogy azt másnap mégiscsak Seo Joon fogja megenni, mégpedig az ő konyhájában.

Kezdettől fogva látszik, hogy Ji Woo ellenérzésekkel viseltet a srác iránt, és Seo Joon persze azt hiszi, hogy azért, mert ő is azt gondolja, megverte a legjobb barátját.


Pedig én azt hiszem, a rendszerető, csendes Ji Woo-t egyszerűen csak idegesíti a másik folytonos fecsegése, a közvetlensége. A jég akkor törik meg kicsit, mikor valaki megdobja az ablakot egy cseréppel, és a hangtól Seo Joon teljesen pánikba esik, majdnem rosszul lesz. Itt már látszott, hogy Ji Woo aggódik érte egy kicsit.

Mivel Seo Joon igyekszik közelebb kerülni a másikhoz, egyszer csak kitalálja, hogy ő lesz a kisegítő az étteremben, ahol Ji Woo is dolgozik. A főnöknek (Kim Hyung Ki) nincs ellenvetése. Róla azt tudjuk, hogy néhány vendég nagyon tehetségesnek tartja, mert Olaszországban tanult, stb., és láthatóan ez Ji Woo-nak rosszul esik ugyan, de elfogadja, hogy ő ott csak egy alkalmazott.

Seo Joon tehát szintén elkezd dolgozni az étteremben, és imádtam nézni, ahogy Ji Woo ugráltatta kicsit... hiszen mi mással lehetne beavatni egy újoncot, mint a mosdó takarításával?


Volt itt egy nagyon aranyos jelenet is, amikor felbukkant egy riporter (Lee Yoon Seul), aki elől Ji Woo mindenáron el akarta rejteni a másikat, így bezárkóztak a mosdóba. Seo Joon itt vetette fel, hogy Ji Woo megtaníthatná őt főzni, a videókkal ismét jó nézettséget produkálhatna, a rajongói imádnák. Szegény Ji Woo... még ha próbálna is nemet mondani, egyszerűen lehetetlen. Persze a riporter felfedezi őket, de úgy tűnik, hajlandó tartani a száját egy darabig.

A közös főzőcskézés során rengeteg kérdést tesznek fel egymásnak, és ez annyira édes! Seo Joon hiába híres színész, nem lenne muszáj jó pofiznia a másikkal, de őszinte érdeklődés látható az arcán. Ji Woo persze nem adja könnyen magát, de egy kiruccanásuk alkalmával Seo Joon azt mondja neki, hogy kedveli az olyan embereket, mint ő, akik falakat húznak maguk köré.


Később aztán sor kerül az első közös videóra, amihez Seo Joon új ruhát választ a másiknak - a korábbi kiruccanás alkalmával megkérdezte Ji Woo-t, hogy csak ez az egy ruhája van? Az pedig azt felelte, hogy ugyanabból van több, mert kényelmes, hogy tudja, ezek a darabok passzolnak egymással.




Ezen az estén Seo Joon meghívja magukhoz a menedzserét és a főnökét, hogy négyesben fogyasszák el az ételt, és persze hogy iszogassanak. Ji Woo száján itt kiszalad, hogy Seo Joon mindenkivel flörtöl... persze még vele is. Csak nem féltékeny?




És akkor teljesen random, Seo Joon megcsókolja a másikat. Előtte, miközben intenzíven egymás szemébe néztek, elszámolt hatig... tehát Ji Woo-nak igenis lett volna ideje elhúzódni, de nem tette!

Viszont most nem tudják, hogyan tovább. Seo Joon azt mondja, sajnálja, nem tudja, miért tette... ja, na persze.

Ji Woo ezután próbál ismét nagyobb távolságot tartani, de a baj már megtörtént, Seo Joon öntudatra ébredt, és ezt nem sokáig rejtegeti a másik elől.



És Istenem, hogy ez mennyire édes volt! A srác alapból nagyon helyes, de az érzelmei bevallása csak még jóképűbbé tette. Minden szavát elhittem, hiszen láthattuk rajta, hogy valóban mennyire szeret Ji Woo-val lenni, mennyire érdekli minden, amit csinál, vagy amit mond. Persze Ji Woo nem hisz neki. Azt gondolja, Seo Joon is csak sajnálja, hiszen nincs senkije, és csak ráakaszkodik másokra.


Nagyon szomorú, hogy Ji Woo így gondolja! Mivel a kollégája is bevallotta, hogy nélküle nem tudná vezetni az éttermet, hiszen ő találta ki a recepteket, senkitől sem szeret segítséget kérni vagy tartozni, és még a riporter is keresi a társaságát.

Ezután a helyzet csak tovább romlik, attól függetlenül, hogy Ji Woo talán kezdene nyitni a másik felé. Sejtettem, hogy Kim Hyung Ki tervez valamit, és nem is tévedtem; megszerezte valakitől azt a fotót, amin Seo Joon és Ji Woo csókolózik. Előbb utóbbinak mutatja meg, és elmondja, hogy pénzt fog kérni a képért cserébe a színésztől, akinek úgyis annyi pénze van. Kiderül, hogy Hyung Ki családjának házát elárverezik, és valószínűleg az éttermet is be kell zárnia, ha nem fizeti ki a tartozást. Ji Woo persze ellenzi ezt a megoldást, és éppen ezért szánja el magát egy bizonyos lépésre...

... durván elutasítja Seo Joon-t. Azt mondja neki, hogy undorodik ettől a helyzettől, tart attól, hogy ha továbbra is kapcsolatban maradnak, akkor Seo Joon rossz hatással lesz rá. Aztán fogja a cuccát, és elmegy.

Seo Joon teljesen maga alá kerül, nem érti, mi történt ilyen hirtelen. Nem tudja elérni Ji Woo-t, nem tudja, hová mehetett és miért. Aztán egyszer csak becsönget hozzá egy riporter...

A következő jelenetben azt látjuk, hogy Ji Woo pénzt szerzett valahonnan, amit éppen átad Kim Hyung Ki-nek, hogy kezdje el rendezni a helyzetet. Aztán... besétál Seo Joon. Szegény srácnak sem lehet könnyű, ismét jött valaki, aki megzsarolja, de nem látszik dühösnek, szépen kicsengeti az összeget. Persze tudhattuk jól, hogy korántsem maga miatt tette ezt...

Ráveszi Ji Woo-t, hogy menjenek haza, és ott beszéljék meg a dolgokat. Hát ez is egy szívfacsaró jelenet, annyit mondhatok. Ji Woo még mindig azt hiszi, a másik csak játszadozik, szórakozik, hiszen unatkozott, ő pedig éppen ott volt. De sem én, sem Seo Joon nem érti, miért gondolja ezt! Zárkózott, de annyira szerethető ember! De mégis azt kéri a másiktól, hogy menjen el... Seo Joon hiába bizonygatja, hogy komolyak az érzései.

Ji Woo néhány pillanatig egyedül áll a nappaliban, aztán... Seo Joon visszajön! Mert ha elmegy, ha nem lesz a másikkal, akkor összetörik a szíve. És tudja, ez mennyire nehéz, de ha kell, akkor ő fog lépéseket tenni, ő fog odamenni a másikhoz.



Nagyon-nagyon szép, őszinte, megható jelenet volt. És persze Seo Joon is rájött, Ji Woo miért tolta el magától... hogy megvédje mindkettejüket. De Seo Joon tudja, mit akar, és bizony harcolni fog érte.

Következik néhány nagyon aranyos jelenet, például, amikor Ji Woo levágja a másik körmét...



... vagy amikor ismét kint ülnek a kertben, és Seo Joon azt kéri, hadd maradhasson... és az sem érdekli, ha esetleg rájönnek a kapcsolatukra. Aztán vele akar aludni... de itt még nem tudjuk meg, Ji Woo beadta-e a derekát.

A sorozat amolyan krimi-szála az volt ugye, hogy mindenki azt hitte, Seo Joon verte meg a barátját. A végén a srác meghívja ezt a bizonyos barátot, hogy tisztázzák a helyzetet. Hogy miért állította azt, Seo Joon verte meg, holott ez nem igaz. Ittak, és a szomszédos asztalnál ülők elkezdtek beszólogatni, hogy a barát nem is jó színész, mire persze a srác kiakadt. Yang In Woo nem volt annyira sikeres, mint Seo Joon, ezzel a húzással viszont sikerült megtriplázta a követőit. És főszerepet is kaott. Seo Joon meg úgyis vissza akart vonulni, és már különben is mindent elért, nem? Szánalmas volt, hogy Seo Joon kárán akart felkapaszkodni. És Seo Joon mégis elvitte volna a balhé egy részét, hajlandó lett volna azt mondani, egymással verekedtek, tehát mindketten hibásak. De Yang In Woo még itt is feltételeket szabott volna, így végül Seo Joon is belátta, hogy menthetetlen, és engedélyezte a riporternek, hogy közzétegye a videót, amin látszik az igazság. Itt is kiderült, Seo Joon mennyire törődik másokkal, mert tényleg magára vállalta volna a dolgok felét, de a barátjának még ez sem volt elég.

Ezután már azért inkább kellemes dolgok történnek. Miután Ji Woo otthagyja volt főnökét az étterem romjai között, rohan haza a másikhoz. Szó szerint rohan, mivel Seo Joon üzenetekkel bombázza, hogy hol van már, mikor ér haza. Ji Woo mosolygott néhányszor korábban is, itt viszont tényleg látszik rajta az őszinte boldogság. És Seo Joon az ajtóban várja őt.


A legutolsó jelenetben pedig...





Odáig voltam ezért a kis gyöngyszemért. Teljesen hitelesnek találtam, ahogy a srácok közelebb kerültek egymáshoz, és láttam Seo Joon-on, hogy valóban, őszintén kedveli a másikat. Ez is egy pluszpont volt; hogy a híres színész, aki bárkit megkaphatna, egy egyszerű szakácsot választ. És mivel a végén megkaptuk a csókot is, egy szavam sem lehet. Talán csak annyi, hogy szívesen követtem volna még a srácok hétköznapjait.

Végezetül pedig jöjjenek a videók!




Valamint hallgassátok meg a dalt is, szerintem igazán aranyos!


0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése