Subscribe:

Labels

2021. június 27., vasárnap

#30 BL sorozat értékelő (Love by Chance)

 


Ezt a sorozatot aztán tényleg senkinek sem kell bemutatni, és igen, habár 2018-as, én csak most vettem rá magam, hogy végignézzem. Ismertem persze a kiinduló szituációt, illetve a két főszereplőt, de az évek alatt valahogy elfelejtettem, miért is nem fejeztem be anno. Annyit mondhatok, a 14 rész végére ismét eszembe jutott.

Love by chance

Vigyázat, spoiler (a TharnType szériára is)!


Azzal kezdeném, hogy kicsit furcsa volt nekem ez a sorozat, mivel ugyanabban az univerzumban játszódik, mint a TharnType. Sőt, maga Tharn és Type története ebből nőtte ki magát, Type ugyanis ebben a sztoriban mellékszerepet játszott. De erről majd később.


Főszerelőnk Ae és Pete, akik talán az egyik legikonikusabb, valamint legkönnyebb első találkozást tudhatják magukénak, hiszen annyi történik, hogy Ae elgázolja Pete-et a biciklijével, holott szerintem Pete igenis fent állt a járdán, mivel előtte egy autó majdnem elütötte, így kénytelen volt visszaugrani. Mivel Ae az egyik legrendesebb srác a világon, felsegíti a másikat, és még a kórházba is elviszi, hogy beragasszák azt az aprócska sebet a könyökén.



Pete természetesen szinte azonnal belezúg a segítőkész, helyes srácba, de nem valószínű, hogy egyhamar újra találkoznak. 

Ha másért nem, ennyiért legalább hálás lehet zaklatójának, Trumpnak, aki tudja, hogy a srác meleg, és ezt kihasználva közeledett hozzá, hogy pénzt szerezzen. Azzal fenyegeti, hogy elküldi az anyjának a videót, amin csókolóznak, ha Pete nem fizet neki. Egészen addig talán működik is a megfélemlítés, amíg Ae meg nem jelenik a színen. Személyéből Pete egyrészt erőt merít ahhoz, hogy ellent mondjon Trumpnak, másrészt pedig Ae kis termete ellenére nagyon harcias, és nem riad vissza egy verekedéstől.



Egyik kedvenc jelenetem volt, imádtam, amikor Ae dühös lett Pete miatt, nagyon szexinek találtam.

Az egyik legszomorúbb jelenet, mikor Trump elkapja Pete-et iskola után, és úgy megveri, hogy a srác mozdulni sem bír. Ehhez adódik még hozzá a sötétség, meg a zuhogó eső, és mi is könnyezni kezdünk. Ae hiába hívogatja a srácot, az nem veszi fel, és végül egyik barátja, Can értesíti, hogy van ott egy srác, aki az ő nevét ismételgeti... Ae azonnal rohan, és mérges magára, amiért ígérete ellenére nem volt ott, és nem tudta megvédeni Pete-et. Mivel ahogy jobban megismerik egymást, Ae már-már küldetésének tekinti, hogy vigyázzon a másikra. Ami néha el is kél, Pete nem egyszer viselkedik úgy, mint egy kisgyerek...


Ae nagyon dühös. Először azt hiszi, Pete azért nem akarja elmondani, mit tett vele Trump, illetve azért nem akarja feljelenteni, mert még mindig szereti, de Pete aztán nagy nehezen színt vall. Elmeséli, hogyan használta ki, és azt is, hogy az édesanyja miatt nem hagyhatja, hogy mindez kiderüljön. Ae jó tanácsot ad neki; beszéljen az anyjával, mindenképpen ő avassa be a titkába, ne egy idegen.

Ez a hotelszobai jelenet is ikonikus, hiszen nem történik sok minden, de szerintem Ae itt kezd rádöbbenni, hogy többet érez Pete iránt.


Mert könyörgöm, folyton tapogatja! És ezt azzal magyarázza, hogy olyan puha az arca, mint az unokahúgának, sőt... Folyton a fejét paskolja, vagy megérinti az arcát, nem tudja visszafogni magát.




És egy ágyban alszanak, Ae másnap reggel pedig Pete mellkasán ébred. Még vissza is csúsztatja a kezét Pete köntöse alá, hogy megbizonyosodjon... de győzködi magát, hogy az csak egy reggeli merevedés, teljesen természetes, semmi köze a másik sráchoz.


Pete ezek után még elfogódottabb lesz, és megfogadva Ae tanácsát, beszél az édesanyjával. Elmondja, hogy meleg, és kéri, hogy ne haragudjon rá. Magyarázza, hogy nem tehet róla, hogy ilyen, hogy a fiúkat szereti, és hát az ember szíve szakadt meg érte. Az anyukája egyébként már megkapta korábban a videót Trumptól, tehát tudott a dologról, mégis átöleli a fiát, és megadja neki azt a támogatást és szeretetet, amire szüksége van.


A srácok ezután ráállnak, hogy együtt reggelizzenek - igazából Ae most már ha teheti, nem téveszti szem elől a másikat. Pete-tel együtt látogatjuk meg mi is Ae szobáját, ami olyan, akár egy disznóól, de Ae szobatársát elnézve ezen nem is lehet csodálkozni. Sajnos itt Ae kicsit... szívtelenül viselkedik, valószínűleg nem tudja felfogni, miért nem ildomos levetkőznie egy meleg srác előtt, aki ráadásul már majdnem beleszeretett...


Nevezett szobatárs, Pond egyébként már az elejétől tisztában volt vele, hogy Pete odavan a barátjáért, és ő volt a legnagyobb támogatójuk. Például amikor Pete adni szeretett volna valamit Ae-nek, akkor Pond említette meg neki, hogy a srác már régóta gyűjt egy új edzőcipőre. És Pete megvette neki, mert számára nem gond a pénz. A sorozat egyik fő konfliktus-forrása egyébként pont az volt, hogy Pete gazdag, Ae pedig nem. Pete-et emiatt az egyik "barátja", Tin figyelmeztette is, hogy Ae ki fogja használni, de Pete tudta, hogy Ae nem olyan. És jól tudta, mert Ae teljesen felháborodott a cipő láttán, és megígérte, hogy ki fogja fizetni. Láthatjuk majd, hogyan viszonyul ugyanahhoz a problémához a fő-és a mellékpáros.

A dolgok akkor kezdenek bonyolódni, mikor egy ajándékvásárlást követően Pete hazaviszi Ae-t. Hátranyúl a hátsó ülésre, hogy elvegye az ajándékot, amit Ae unokahúgának hozott, de közben Ae is megmozdul, és természetesen, mint ahogy az a BL sorozatokban megszokott, "véletlenül" megcsókolják egymást.



Némi kellemetlen csendet követően Ae arra jut, hogy még egyszer meg kell próbálniuk, és hogy ez nem is olyan rossz... talán többet érez Pete iránt, mint barátság. Ae érthető módon összezavarodik, és ekkor gyorsan meg is kapjuk az újabb gondot.

A probléma, hogy Pete nem akarja elvenni Ae elől a boldogságot, jobban mondva meg akarja adni neki a lehetőséget, hogy barátnője, és esetleg "normális" családja legyen. Mikor feltűnik a színen egy lány, akit Ae korábban megmentett - elkapta a táskáját, mielőtt a vízbe esett volna -, Pete úgy véli, hogy Ae-nek járnia kellene a lánnyal, mert összeillenek, és mert a lány nagyon kedveli őt.


Itt aztán nem csak Ae akadt ki, hanem én is. Egyrészt a lány nem is ismeri Ae-t, csak helyesnek és hősiesnek tartja, és koslat utána, amikor csak teheti. Ae pedig éppen azért, mert kedves, nem küldi el a fenébe, de nem is bátorítja; nem viselkedik úgy vele, mint Pete-tel, nem várja folyton, hogy lássa, nem gondol mindig rá, nem érinti meg folyton. Másrészt hadd Ae döntse már el, kivel akar járni! Rendben, Pete bizonytalan, hiszen az oké, hogy ő meleg, de Ae érzései felől még nem lehet biztos, hiába csókolóztak korábban. És inkább egy lány karjaiba löki, mint hogy akadályként az útjába álljon. Szerencsére megbeszélik a problémát, aztán... ismét történik valami, és Ae kénytelen lesz végleg tisztázni az érzéseit.

Az egyik kedvenc mellékkarakterem Tin volt, főleg kezdetben, amikor játszotta a gazdag, jóképű, jégszívű herceget, valamint, amikor még arra hajtott, hogy megszerezze magának Pete-et, mert - tessék megkapaszkodni - mindketten gazdagok! Bizony, így nekik ezért együtt is kellene lenni, mert hát mi más jöhetne szóba? Csak nem Ae? Tin úgy véli, ha Pete mindenáron egy sráccal akar járni, akkor vele kellene, és ezt elég egyértelműen kifejezésre is juttatja.


Mivel ismerjük Ae-t, tudjuk, mit utál a legjobban; ha random emberek a megengedettnél közelebb kerülnek Pete-hez. Ez ráadásul egy elég félreérthető, romantikus, már-már erotikus szituáció, így amikor Ae meglátja őket, eldurran az agya.


Természetesen minden egyén saját magához tartozik, nem vagyunk rabszolgák, és nem szeretjük a Mr. Grey-féle férfiakat...

... de amikor Ae közli, hogy Pete bizony az övé, ott azért megdobbant a szívünk, iszonyat szexi volt.

És ha már szex.... kérem-szépen, "zuhanyzós" jelenet! Vagy valami olyasmi...









És végre járunk, hurrá! Most Tinnek mondhattunk köszönetet a nem kicsit erőszakos közbeavatkozásért.

Újra képbe jön a pénz, amikor Pete anyja felveti, hogy venne neki egy lakást, közelebb az iskolához, hogy ne kelljen este vezetnie. Anyuka egyébként megismerkedik Ae-vel, és megkéri, hogy vigyázzon helyette Pete-re. Nem mintha erre Ae-t fel kellene szólítani.

És hát ha esetleg ő meg Ae kicsit tovább együtt óhajtanának lenni... haha. Mivel a romantikázás a közös kollégiumi szobában enyhén szólva akadályozva van, de Pond ezt is megoldja. Mikor Ae nem tudja eldönteni, most akkor legyen-e szex vagy sem, Pond megadja neki a kezdőlökést; azt mondja, hogy pornópartit akar rendezni a szobában, így Ae kénytelen Pete-nél aludni, és Pond még egy adag óvszert is csempész a táskájába. Igazi, gondoskodó barát ez a Pond.



No persze nem megy a dolog olyan egyszerűen. Hiába vágynak egymásra, Ae nem akarja Pete-et bántani, de Pete már fel van készülve... testileg és lelkileg egyaránt. Mikor mondta, hogy direkt előkészítette magát mindenhol, hát nagyon aranyos volt.






Innentől kezdve meg aztán tényleg totál elfogódottak, úgy bámulnak egymásra, mintha mások nem is léteznének a világon... és ez jól is van így.



Szó szerint imádtam, ahogy Ae a másikra nézett, huh! Pond persze nyomban ráharapott az információra, de megérdemli a dicséretet, elvégre ő rugdosta ezt a két szerencsétlent, amíg egy szobába nem kerültek.



Vannak köztük is nagyon aranyos, soft jelenetek. 





Láthatjuk, ahogy Pete hazaviszi Ae-t az anyukája születésnapjára, ahol Pete elmeséli, hogy korábban az apja rózsacsokorral köszöntötte az anyját a születésnapján. Miután az apja elhagyta őket, és új családja van, Pete visz mindig virágot az anyjának, hogy boldoggá tegye.


Ae kicsit féltékeny lesz Pete szomszédjára és gyerekkori barátjára, aki sokkal többet tud Pete-ről nála, de ott van előttük az egész élet, hogy megismerjék a másikat. De ez a konfliktus is szexhez vezet legalább, köszönjük a közreműködőnek.


Vagy, amikor Ae születésnapján Pete meglepi otthon a srácot, és hát ha a család nem látja, hogy Ae bele van zúgva a másikba, akkor mindenkinek szemüveget javaslok.




Végig nagyon tetszett a két srác, és az erotikára sem lehet panaszom, szépen adagolták ezt is.




Egyszer Ae már annyira nem bírt magával, hogy felrángatta Pete-et a szobájába. Pond persze rájuk nyitott, de szerencsére semmi érdemlegesnek nem volt tanúja.

Mit gondoltok, hogy ért véget a sorozat? Tengerparti jelenettel! A vizsgák után Ae és a barátai megejtették az éves kiruccanásukat, Pete azonban nem tartott velük, mivel senkit sem ismert. Én is úgy gondoltam, jót fog tenni Ae-nek egy kis pihenés, de a srác percenként elővette a telefonját, írogatott, hogy bárcsak Pete is ott lenne...



Engem totál átvertek ezekkel a képekkel, mert azt hittem, Pete tényleg odament végül, de nem, csak telefonáltak, és Ae énekelt egy dalt Pete-nek. Gyönyörű jelenet volt.

Igazán megkedveltem a két srácot. Megvolt köztük a kémia, szépen felépítették a történetüket, csupán azt sajnálom, hogy Ae nem vallott színt a családjának. Miattuk talán még újra is nézném az évadot, ha nem volnának a mellékszereplők.


Ők Tin és Can. Tin Pete osztálytársa, a gazdag, jégszívű herceg, aki lenéz szinte mindenki mást maga körül, és Ae barátja, Can, aki folyamatosan az evésre gondol, viszont egy nagyon jó kedélyű, vidám srác. Akkor akadnak össze, amikor Can meglátja a srácot a méregdrága autója mellett egy csodaszép lánnyal, és arra gondol, az élet milyen igazságtalan. Több csörtéjük is lesz ezután, mivel Tin nyíltan ellenszenvez Ae-vel, nem tartja elég jónak Pete-hez, Can pedig, mint egy igaz barát, kiáll mellettük. Egy idő után már nem akartam elhinni, hogy Can csak Ae és Pete miatt fut folyton Tin után, és keresi vele a konfliktust. Meg is üti Tint, Tin pedig erre egy másik alternatívát választ...


... megcsókolja Cant. Namost, amennyire szerettem a főpárost, őket annyira utáltam. Mint említettem, Ae és Pete esetében is megnyilvánult a pénz kérdése, de Ae ezt lerázta magáról, nem fogadott el Pete-től semmit, ha mentek valahová, biciklivel vagy busszal tették. Tin és Can esetében pont az ellenkezője történt. Mivel Tin volt az, akinek az érzései kezdtek megváltozni, nem látott más megoldást, elkezdte "megvásárolni" Can idejét. Vett neki például egy telefont, kaját, meghívta a házába, hogy a moziteremben filmezzenek. Egy-egy randi után Can pedig csókkal fizetett.




Hogy őszinte legyek, nagyon erőltetettnek találtam, és egyáltalán nem követendő példának. Tin fejlődött, már nem szólt le mindenkit, és Can is kezdett érzéseket táplálni - féltékeny lett például, mikor a testvére azt hitte, Pete és Tin jár együtt -, de a végén mégis inkább azt javasolta, maradjanak barátok.


Tin viselkedése is érthető, a múltja fényében. A bátyja annyira meg akart tőle szabadulni, hogy külföldre küldette tanulni, ott drogbotrányba keverte, és egyáltalán, a családjában egyáltalán nem tud megbízni. Ezért volt neki nagyon nehéz nyitni Can felé, most pedig ismét pofára esett, összetört a szíve.

Brühühü, de szomorú. Se. Kedveltem persze a srácot, de kettejüket együtt nem. És valószínűleg miattuk nem sikerült befejeznem a sorozatot anno. A második évad sem érdekel, pont miattuk, meg mert Pete nincs benne.

Ejtsünk néhány szót az egyetlen hetero párosról, akiket teljes szívvel támogattam.




A pornókirály, és Ae remek barátja, Pond, aki addig fűzte ezt a gyönyörű, vörös hajú lányt, míg a barátnője nem lett. Aranyosak voltak együtt, szerettem a jeleneteiket.

A negyedik "páros" igazából nem egészen valósult meg, holott az egész évadon keresztül figyelemmel kísérhettük, Kengkla hogyan próbálja megszerezni magának barátja bátyját, aki nem volt más, mint Techno.



Még ez a szál is tetszett, habár nem értettem, Kengkla miért fárasztja magát ennyire, No nem volt annyira jó pasi. Végül a srác bemászott az ittas No ágyába, valószínűleg szexeltek, Kengkla másnap meg előadta a nagy mártírt, hogy hát ha No megbecstelenítette, akkor az a minimum, hogy vigyáz rá és nem hagyja el. Agyafúrt egy terv volt, annyi szent.

És most jöjjenek azok a pontok, amik nem tetszettek, vagy szimplán hidegen hagytak.

Egyrészt ugye rögtön a Tin/Can páros, nem tudtam őket elviselni.

Aztán, mint említettem, a TharnType ebből az univerzumból nőtte ki magát. Tudtam ezt, mégis kellett egy kis idő, míg leesett, hogy akit ebben a sorozatban Type-ként emlegetnek, az bizony AZ A TYPE.


Itt aztán nagyon kiakadtam. Mármint Ő lenne Type? Soha az életben! Mert akkor Tharn mégis hogy néz ki, mint Thor, vagy Hulk? És sem No, sem Champ nem stimmelt. Vagy a TharnType esetében szúrták el a szereplőválogatást, vagy a Love by Chance-nél nem érdekelte őket, hogy néznek ki a mellékszerelők, nehogy hasonlítsanak egy kicsit is a könyvre. Aztán, ha már TharnType, megkaptuk a testvéreket is, akiket ugye szintén megismerhettünk kicsit mélyebben a másik sorozatban.


Nohát, én a Tart játszó színészt már az Until we meet again során sem kedveltem, számomra rettentően nyálas, és mivel ismertem már a történetüket, nem tudott érdekelni a nyavalygásuk. Ha valaki nem emlékezne: Tar volt Tharn pasija, amíg Tharn legjobb barátja, Lhong el nem intézte, hogy a srácot megerőszakolják. Ezután Tar és Tharn nyilván szakított, Tar külföldre utazott, a testvérének, Tumnak viszont nem mondta el, mi is történt vele. Csak itt, néhány évvel később vallott színt, mivel Tum kezdett hozzá komolyan közeledni, Tar viszont úgy érezte, sosem lesz képes a szerelemre.




Mit is mondhatnék? Pete és Ae miatt mindenképpen megérte megnézni a sorozatot, sőt, azt tudom mondani, Ae az egyik legjobb BL karakter, akit eddig láttam. Őszinte, kedves, okos, nem fél felvállalni az érzéseit, nem picsog, hanem cselekszik. Ő és Pete igazán jól összeillenek. A többiekről inkább nem nyilatkozom.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése