Subscribe:

Labels

2022. július 3., vasárnap

#65 BL sorozat értékelő (Dear Doctor, I'm Coming for Soul)

 


Egy olyan sorozatot hoztam el nektek, melyben sokkal több rejlik, mint első látásra gondolnánk.

Dear Doctor, I'm Coming for Soul

Vigyázat, spoiler és enyhe +18!


Ennek a sorozatnak a hatására néztem meg a két színész előző közös munkáját is, és azt kell mondjam, látszott rajtuk a fejlődés, főleg a most a doktort alakító színészen. De vágjunk is bele!


Doktor Prakan célja orvosként természetesen az, hogy életeket mentsen, de mi történik, amikor felbukkan valaki, aki akadályozni akarja ebben?


A magát Tua Phee-nek nevező férfi a halál angyala, akinek az a munkája, hogy átsegítse a másvilágra a távozottak lelkeit. Feladata tehát épp az ellenkezője a doktorénak, aki valamilyen okból képes látni őt. Ez nyilván egyiküknek sem a legkedvezőbb, mégis úgy tűnik, míg Prakant irritálja a másik jelenléte, addig Tua Phee kifejezetten jól érzi magát.

Prakan szomszédságába költözik, és már nem csak a kórházban, hanem azon kívül is folyton ott van a közelében. Nem tudom, így akarja-e jobb munkára ösztönözni a doktort, de ami a lényeg, Prakan kezdetben eléggé ki van rá akadva.



A sorozat egyik nagy tanulsága, hogy az orvosok sem mindenhatók, ők sem menthetnek meg mindenkit. Prakan mégis ezen dolgozik, ezért utálja Tua Phee jelenlétét, aki arra emlékezteti, hogy talán semmit sem ér a munkássága.

Tua Phee viszont annyira kedvesen viselkedik vele - már azon kívül, hogy lelkeket visz el -, hogy Prakan sem tudja magát kivonni a hatása alól. Tua Phee valamiért a való világban, mármint amikor nem dolgozik, hawaii mintás inget visel, és egy vitájuk után maga Prakan is felvesz egy ilyet, hogy megenyhítse a másikat.







Prakan nem mindig viselkedett érett felnőtt módjára; volt, amikor közel engedte magához a másikat, de volt, amikor durván eltaszította. Például az édesanyja halála után.

Tudni kell, hogy Prakan azért lett orvos, mert az apja is az volt, az anyja pedig nővér. Sok időt töltött a kórházban, de nem csak a szülei, hanem amiatt, mert gyenge volt a szíve, és sürgősen szívátültetésre lett volna szüksége. Felépült ugyan, az édesapjával azonban nagyon rossz lett a kapcsolata egészen annak haláláig. Az édesanyja is régóta a kórház betege volt már, Prakan pedig alig tudta elviselni, hogy elvesztette, és hogy Tua Phee tudott erről. Hiszen Tua Phee kapta meg a nő lélekkártyáját, de végül a kollégája, mentora kísérte át az asszony lelkét a túlvilágra.


Prakan azonban megmagyarázhatatlan dolgokat érez. Vajon azért látja egyedül ő Tua Phee-t, mert volt része halálközeli élményben a szíve miatt? Vagy valami egészen más oka van?

Prakan teljesen összezuhan az anyja halála után, és még a kórházi dolgok is betesznek neki; úgy tűnik, nem ő lesz a következő vezető orvos, a barátja valamiért pikkel rá, nem képes már emberéleteket menteni. Fel akarja adni az egészet, beadja hát a felmondását.

A barátja és riválisa, Metha azonban telefonon értesíti, hogy valakit mégis sikerült megmentenie, Prakan pedig azonnal kocsiba vágja magát... és balesetet szenved.






Volt egy olyan gyanúm, hogy Prakan meg fog halni, mert a szerelmük csak így teljesedhetne be. De elszámítottam magam, és a sorozat jól borsot tört az orrom alá.

Tua Phee megkapta ugyan Prakan kártyáját, de azon egy másik dátum szerepelt, a doktort tehát sikerült megmenteni. Prakan értelemszerűen ezután mindent átértékel magában, és csak egyvalakit szeretne látni... akinek korábban azt mondta, tűnjön a szeme elől, és Tua Phee ehhez most tartja is magát. Azt gondolja, tönkreteheti Prakan életét, ha továbbra is a közelében marad.





Prakan most mégis őt keresi, őt várja, mert nélküle nem teljes az élete.







A sorozat folyamán valaki, khm, folyamatosan cserélte a virágot Prakan irodájában. Utánanéztek, és a virág jelentése "ígéret" volt.

"Én mindig támogatni foglak, és a legjobbat akarom neked."

A nagy titok a következő. Láthattunk visszaemlékezéseket Tua Phee részéről, aki Sanya néven maga is a kórház betege volt sok évvel azelőtt. De nem csak erről volt szó. Összebarátkozott az akkor még kisfiú Prakannal, és Prakan apjával együtt azon voltak, hogy megmentsék a kisfiú életét. Sanya éppen ezért Prakannak adta a szívét, mikor eljött a távozása ideje.

A várólistán nem Prakan volt az első, mégis ő kapta meg a szívet, és ezért terjedni kezdett a pletyka, hogy Prakan apja a listát megkerülve szerezte meg a szívet a fiának. Prakan tehát meggyógyult, de emiatt a gyanú miatt - amit az apja sosem cáfolt meg - élete végéig haragudott a férfira.

Amikor Prakan apja meghalt, Sanya volt az, aki a lelkéért ment. A férfi nem ismerte fel - hiszen mindenkinek kitörlődött az emlékezetéből, mikor a halál angyala lett -, de a férfi azt kérte tőle, mondja el a fiának, hogy nem lopta a szívet. Az első két helyezettnek nem volt megfelelő a szív, így került a sor Prakanra. De a férfi mégsem cáfolta meg a vádakat, mert bűnösnek érezte magát; bevallotta, megfordult a fejében, hogy megszerzi a szívet a fiának. Nem tette, de nyomta a lelkét, hogy apaként gondolkodott, és nem orvosként, és önzőnek érezte magát.

Tua Phee mindezt azután vallja be Prakannak, hogy a férfi végül felismeri benne gyerekkori barátját. Tua Phee már eddig is megszegett jó néhány szabályt, amiért túlvilági titkokat osztott meg a doktorral, de a legrosszabb... vagy legjobb még csak azután következik.






Mi tíz részen, Tua Phee meg megannyi éven keresztül várt erre. Igyekszem abba nem belegondolni, hogy anno Prakan gyerek volt...

Azonban Prakan visszakozik, mert túl hirtelen tudott meg sok mindent, és teljesen érthető, hogy némileg össze van zavarodva. Tua Phee nem is akar erőltetni semmit, de hát... könyörgöm... már csak a hülye nem látja, mit éreznek egymás iránt. Prakan ezután teljesen megváltozik, totál látszik, hogy odavan a másik férfiért.








Boldogok egy rövid ideig, de közben Tua Phee vörös borítékokat kap, benne valószínűleg felszólítással, hogy térjen át a túloldalra. Pontosan tudja, hogy szabályt szegett, de Prakanért bármire képes lenne.












Természetesen Tua Phee előre gondolkodik; biztos, hogy Prakan el tudja viselni, hogy soha senkinek sem mutathatja be? Hogy öregedni fog, Tua Phee viszont nem? Hogy soha nem lehet gyereke vagy családja? Prakan viszont megingathatatlan, még Metha előtt is felvállalja magukat.

Tua Phee azonban már nem sokáig bújhat ki a felelősség alól. Végül átmegy a túlvilágra, de amíg ott napok telnek el, addig itt majdnem egy egész év! El lehet képzelni, Prakan hogy érzi magát.







Bizonyára Tua Phee is szenvedett, de Prakan érzései mérföldekre voltak ettől, hiszen őt kilenc hónapig gyötörte a másik hiánya! De várt és várt, hátha egyszer Tua Phee újra felbukkan. És így is lett, amikor lejárt a büntetése. Gyönyörű jelenet volt, amikor újra találkoztak a tengerparton.










Ezután leéltek együtt egy hosszú, boldog életet.






Mígnem aztán Prakannak mennie kellett. Tudom, hogy Tua Phee az ígérete miatt maradt a Földön, és akkor Prakan miért nem maradhatott vele? Miért nem lehetett ő is a halál egyik angyala?

Az utolsó jelenetekben aztán azt láthattuk, hogy - valószínűleg - Prakan ismét reinkarnálódott, ismét visszatért abba a gyerektestbe, amiben korábban volt, és ismét látta Tua Phee-t. Tehát néhány év múlva Tua Phee ismét meg fogja keresni?

Zajlott még két románc a háttérben.

Hárman voltak jó barátok a kórházban, Prakan, Metha és Weeranuch. Metha folyton féltékeny volt, mert szerelmes volt a nőbe, de azt hitte, azok ketten együtt vannak. Közben Metha-t folyamatosan nyomta hátulról a nagybátyja, hogy mindenképpen ő legyen az új vezető orvos, és ennek érdekében folyton szította a vitát a két férfi között. Weeranuch hiába próbálta kibékíteni őket, Metha ebből csak azt látta, hogy a nő Prakan mellett áll.

A vak is láthatta, hogy Weeranuch is kedveli Methát, de a nőnek majdnem meg kellett halnia, mire Metha végre bevallotta az érzéseit. És még a nagybátyját is leleplezték csalás miatt.

A másik egy meleg szál volt. A Kheeta nevű segéd reménytelenül szerelmes volt Prakanba, többször is szerelmet vallott neki, de elutasításban részesült. Érkezett azonban egy új munkaerő, Nathee, aki, ööö... hát most nem tudom, kezdettől fogva többet érzett-e, vagy tényleg csak a csapatverseny miatt akart közelebb kerülni hozzá, hogy kipuhatolja a gyengeségeiket... minden esetre Nathee nagyon felhúzta magát, mikor Prakan felmondása után Kheeta is távozni akart. Részegen támadta le a másikat, és utána Keetha érzései fokozatosan felé fordultak.

A két mellékszál nem nagyon tudott meghatni. A fő páros története sem volt tökéletes, de nagyon kedvelhetőek, a cselekmény sodort magával, hétről-hétre alig vártam az új részeket.

Az egyik legjobb kórházi sorozat, amit eddig láttam, már csak a Triage fogja kenterbe verni.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése