Subscribe:

Labels

2022. július 10., vasárnap

#66 BL sorozat értékelő (Plus&Minus)

 


Körülbelül annyira izgatott voltam emiatt a sorozat miatt, mintha egy új History sztorit kaptunk volna, és nem véletlenül említem ezt.

Plus&Minus

Vigyázat, spoiler és +18!


A történet természetesen faék-egyszerűségű: hősünk, Fu Li Gong


... hosszú évek óta szerelmes a legjobb barátjába. Láthattunk visszaemlékezéseket arról, hogy már a gimiben is kiskutyaszemekkel nézett rá, és még "rosszabb" lett a helyzet, mikor egy emlékezetes szülinapján a barátja egy érdekes kulcstartó egyik felét adta neki ajándékba.


Azóta együtt is dolgoznak Fu Li apjának ügyvédi irodájánál, és tényleg nagyon jól kijönnek. Aztán Cheng Ze Shou apja kitalálta, hogy a fiának randiznia kellene, és vegyen már végre feleségül egy tisztességes nőt!


Ze Shou ezt nyilván nem akarja, de elmegy a randikra, csakhogy őrültebbnél őrültebb ötleteket talál ki, hogy menekülhetnének meg ebből a szituációból. Egyik alkalommal ráveszi Fu Li-t, hogy játssza el a pasiját!







Na most, egyszer-kétszer felmerülhetett a nézőben, hogy Ze Shou tisztában van a másik érzéseivel, és csak játszadozik vele. Egyik alkalommal ivós játékot játszottak a barátaikkal, és azt a feladatot kapták, hogy Ze Shou csókolja meg a másikat.



Kegyetlennek tartottam ezt. Egy másik karakter itt már pontosan látta, mi történik.

S természetesen nem is mi lennénk, ha nem esnénk "véletlenül" egymás szájára...




A poszter legalább magyarázatot nyert. Volt már egy ehhez hasonló csókjuk még gimnáziumban, de abból Fu Li fel tudott épülni, ebből már nem biztos.






Érteni véltem, Fu Li miért volt szerelmes a másikba, és a kapcsolatuk valóban nagyon szép volt annak ellenére is, hogy Ze Shou néha igen önzőn, kegyetlenül viselkedett, de ez azért lehetett, mert nem tudott Fu Li mélyebb érzéseiről. Mondjuk ez nem sokáig maradt már így.

Fu Li ugyanis bevallja az érzéseit, és sajnos elutasításban részesül. Ze Shou elhúzódik a csóktól, és mintha Fu Li számított is volna erre, de attól a szituáció még kényelmetlen.



Na, és akkor itt lehetett volna sokkal izgalmasabb, sokkal jobban kibontott, mert azt láthattuk, Fu Li milyen érzésekkel viseltet a másik iránt, de azt nem láthattuk, Ze Shou hogy van ezzel. A csók után töpreng egy keveset, aztán hipp-hopp, mivel nem bírja elviselni, hogy távol vannak egymástól - amire gimnázium óta nem lehetett példa -, megkeresi a srácot a baseball-pályán, hogy megbeszéljék a dolgokat.







Az a mosoly azért, áhh

Hogy valami komplikáció is legyen, az első alkalmat például nem sietik el, bármennyire is szexinek tűnik a jelenet.





Ezzel megmutatták, hogy nem kell mindenre ráfeszülni, meg nem kell elvárni, hogy minden olyan tökéletes legyen, mint a romantikus regényekben.

Amit édesnek találtam, hogy Ze Shou minden nap vitt egy vörös rózsát a másiknak.





De. Hogy ne legyünk már olyan sokáig boldogok, közbeszól a család, nevezetesen Ze Shou apja. Na, erre a fickóra oltári dühös voltam. Valami olyasmi derült ki, hogy a fickó egyedül nevelte a két gyereket, mert a neje fogta magát, és lelépett, mert hogy neki ez nem kell. Feléjük sem nézett, aztán egyszer csak felvette velük a kapcsolatot, hogy halálos beteg, kórházban fekszik, és amúgy ezért hagyta el őket.

Ezt egy percig sem vettem be, a papa viszont igen, és mindenáron rá akarta venni Ze Shou-t, hogy házasodjon meg, mert hogy ez az anyja utolsó kívánsága. HOGY MI??? Miért kellene szerencsétlen srácnak BÁRMIT is megtennie az anyjáért, aki elhagyta? És pont emiatt, amikor az apja megtudta, hogy a két srác együtt van, nem állt szóba a fiával.


Erre mit tett a mi csodálatos Fu Li barátunk? Na, mit? Szakított azzal a férfival, akibe gyerekkora óta szerelmes. De nem is akárhogy. Azt mondta, az idő, amit kapcsolatban töltöttek, rádöbbentette, hogy nem is szereti annyira a másikat. Hogy maradjanak inkább csak barátok, mert így természetesen továbbra is egymás mellett lehetnek.





Ez az érv természetesen nem állta meg a helyét, már csak egy korábbi jelenet miatt sem.

Az irodát felkereste egy hölgy, aki mindenáron el akart válni a férjétől, oka viszont "csak" annyi volt rá, hogy már nem szereti. A férje kezdetben ellenállt, de végül elengedte az asszonyt, ebből is látszott, hogy ő még szerette a nőt. Hőseinket ez az eset mélyen érintette, és mikor Ze Shou azt kérdezte, ők barátok maradnának-e, ha szakítanának, Fu Li azt mondta, nem, mert addig menne, amíg vissza nem szerezné a szerelmét.

És akkor ezek után szakítunk életünk szerelmével, mert ja, már nem is vagyunk annyira szerelmesek. Na persze.

Szomorú jelenetek következnek, Fu Li visszaadja a rózsákat és egyéb cuccokat a másiknak, Ze Shou meg hiába próbál hatni rá, beszélni vele, Fu Li tántoríthatatlan.



Ze Shou akkor adja fel (majdnem) végleg, mikor meglátja egy randin Fu Li-t, és Nikitát, annak a bárnak a tulaját, ahová sokat járnak.


Ebben az a poén, hogy nekem totál úgy jött le, hogy Nikita pont hogy Ze Shou-hoz vonzódik, erre kiderült, hogy Fu Li-be szerelmes. Megpróbálja rábeszélni a férfit, hogy lépjenek tovább együtt, de egyértelmű, hogy Fu Li nem fog így tenni.

Nagyon kedveltem egyébként a nőt. Ő volt az, aki jól beolvasott a részeg Ze Shou-nak, és a férfi így talán megsejtette, hogy több áll a szakításuk mögött. Ettől függetlenül beadta a felmondását, és el akart utazni.

Mikor ezt közölte az apjával, vicces volt nézni a férfi kapálózását. Mert hát egyáltalán nem gondolta, hogy ha a két férfi közé áll, annak az lesz a vége, hogy nem hogy megházasodna a srác, de még el is fogja veszíteni. Így hát elmondja Ze Shou-nak, hogy Fu Li ígérte meg neki, hogy szakít vele, csak ne taszítsa ki a családból.

Fu Li pont ebben a pillanatban tudja meg, hogy Ze Shou felmondott, szóval most mindketten rohannak, hogy aztán a baseball-pályán találkozzanak.



És már csak az esküvő van hátra. Bizony! Mert hát melyik BL sorozatban volt elég valaha is az, hogy boldogan éltek, míg meg nem haltak? Nem, ide esküvő is kell ám!


Ze Shou szövege itt nagyon édes volt, azt el kell ismernem.

Térjünk át a másik párosra néhány szó erejéig!


Yuki a Nikita által üzemeltetett bárban dolgozik, így ismeri ügyvédeinket is, van valaki azonban, akivel csak most fut össze.


Jian Ying Ze a bár melletti/feletti mosoda tulajdonosa, aki a csendes életet kedveli, éppen ezért zavarja a bár közönsége, no meg az sem tetszik neki, hogy az üzlete elé borítják ki a szemetet. Yuki épp akkor érkezik, mikor a férfi takarít, s ez micsoda szép kapcsolat kezdete!

Mert Yuki még véletlenül sem teketóriázik. Mivel kizárja magát a bárból, Ying Ze felajánlja, hogy zuhanyozzon le ott, de a csap érdekes mód nem működik... vagy pont, hogy jól működik?






Mint mondtam, Yuki nem tétovázik, elveszi, amit akar, és beférkőzik Ying Ze és kislánya életébe. Néha megfordul a fejében, nem túl rámenős-e, de a kislány megnyugtatja, hogy éppen ideje, hogy a papája végre elengedje a régi dolgokat. Ez azzal kapcsolatban merül fel, hogy Yuki kidobja a mosodában hagyott ruhákat, amikért nem jött senki, hogy hely legyen Ying Ze álmának, a kávézónak, de erre Ying Ze nagyon begurul, mert tipikusan az az ember, aki megrögzötten ragaszkodik a régihez, nem akar változást.








Ha értem teperne egy ilyen pasi... nagy nehezen, de... én is beadnám a derekam.


Persze Ying Ze is észhez tér a végén, és rájön, hogy Yuki csak az ő érdekét nézi, és talán igazán boldogok lehetnek együtt.

Nikitát nem tudom, sajnáljam-e vagy irigyeljem, ennyi meleg pasival körbevéve.

Jöjjön az esküvő... áh, várjunk csak! Beszéljünk előtte egy hatalmas cameo-ról, ahol természetesen felvisítottam.

Mert...


... a Be Loved In House: I Do két főhőse el akar válni!

Oké, valószínűleg nem saját magukat alakították, de még az is elképzelhető. Valami közös cégről beszéltek, meg hogy a végén már nem is ettek együtt, annyit dolgoztak, és eltűnt a szikra. No, de ezt a mostani hőseink bizony nem hagyhatják annyiban! Megszervezik, hogy a... hűvösebb karakter (régi nevén Jin Yu Zhen) elmondja, mit szeretett régen a másikban, csak azt nem tudja, hogy a másik férfi (Shi Lei) ezt bizony mind hallja.





Csak ennyi kellett, hogy újra rájöjjenek, mennyire szeretik egymást. Ez a páros nem állt közel hozzám, de ezt a jelenetet még én is megkönnyeztem.

DE!

Egészen biztosan nem vagytok felkészülve arra, ami ezután következik. És nem, nem a szexre gondolok.





Fu Li biztos végzett valami csábítási gyorstalpalót, mert megnyalta... khm, megpuszilta Ze Shou ujját! Ilyet csak az csinál, aki akar valamit!






Nem volt tökéletes az összes csók, de a srácok között nagyon jól működött a kémia ágyon kívül és belül is.


Ha valaki nem ismerte volna fel a Fu Li-t alakító színészt, akkor segítek; Ő játszotta Xiang Hao Ting egyik barátját a History 3: Make Our Days Count-ban, így biztos voltam benne, hogy ezt a ziccert nem fogják kihagyni!

Nem is tették.

De vessünk csak egy pillantást előbb az esküvői fotósra...


OMG, Xiao Li Cheng a History 4: Close To You-ból!! Itt visítottam és tapsikoltam először. Aztán...

A ziccer, amit nem lehetett kihagyni...








Imádom. Imádom, hogy ezt a két karaktert mindenhová IS beteszik, mert pontosan tudják, mennyire elcseszték a történetüket, és így akarnak minket kárpótolni. Oltári cukik voltak, és most sem csalódtam a készítőkben, gyönyörűen kihasználták a cameo lehetőségét. Mert ők persze a History 3: Make Our Days Count két főhőse, akiknek a mostani Fu Li a barátja volt.



Ja, és a poén:

Így már azért minden érthető!

Jó kis sorozat volt ez, tessék mindenképp megnézni!



0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése