Subscribe:

Labels

2022. augusztus 21., vasárnap

#70 sorozat értékelő (The Devil Judge)

 


A rendhagyónál is rendhagyóbb sorozatajánló érkezik, ugyanis ez alkalommal még csak azt sem tudom felhozni kifogásként, hogy az alapmű BL, csak a belőle készült sorozat nem az.
Mert ez tényleg nem BL.
Esetleg Bromance, de ez a sorozat annyira zseniális, hogy még ez sem érdekelt.
Mert erről beszélnem kell.

The Devil Judge

Vigyázat, spoiler!

Ha valaki rendszeres olvasóm, találkozhatott már párszor azzal a frázissal, hogy "de nehéz elkezdenem ezt az értékelést", amit általában akkor mondok, ha összetett sorozatról van szó, és/vagy nehezen szakadok el a szereplőktől. Ritkán van olyan, hogy azért nehéz, mert nem tudok róla mit mondani, és itt sem ez a helyzet. Túl sok mondanivalóm van, mindenkinek azt ajánlom, inkább nézze végig a 16 részt olvasás helyett, de nekem attól még ki kell adnom magamból a gondolataimat.


A sorozat főszereplője és címadója, maga az Ördögi bíró, Kang Yo Han.



Figyelmeztetek mindenkit, sok kép fog szerepelni róla a cikkben. Sorry, but not sorry.

A sorozat kezdetén elindul az Élő Bíróság, ahol Kang Yo Han elnököl, és ahol a nézők élőben követhetik a tárgyalást, valamint szavazataikkal dönthetnek arról, bűnös-e az illető, vagy sem. Kang Yo Han célja az, hogy tisztességes tárgyalásokat vezessen, éppen ezért nála mindenki egyenlő, ő ugyanúgy a bíróság - vagyis a nép - elé citálja a vagyonos gyártulajdonosokat, mint politikusok elkényeztetett gyerekeit.

Kang Yo Han kap maga mellé két társbírót, ők Kim Ga On és Oh Jin Joo.


Maradjunk annyiban, tisztában vannak vele, hogy nem csak a tudásuk miatt választották éppen őket. Valami olyasmit értettem, hogy Kim Ga On-t egyenesen a mentora, Min Jung Ho protezsálta be, akinek nem titkolt szándéka volt ezzel, hogy első kézből szerezhessen információkat a bíróról.

Kim Ga On tehát társbíróként bemutatkozott a bírónak, akinek a reakcióját nem tudta hova tenni. 



Mivel Kim Ga On komolyan veszi kémszerepét, és mivel - még - nem bízik a bíróban, lehallgató eszközöket kér rendőr barátnőjétől, Yoon Soo Hyun-tól.



Nem mondom azt, hogy nem kedveltem a nőt. Ő volt az egyedüli támasz Kim Ga On számára, miután meghaltak a szülei, és valóban sokat tett érte, de én azt vettem észre - főleg a vége felé -, hogy mintha mindentől óvni akarná, mintha inkább az anyja lenne, és nem egy nő, aki szerelmes a férfiba. Pedig az volt, az elmondottak alapján már ötször vallott neki szerelmet.

Kim Ga On tehát kezdetben nem bízik a bíróban, amire minden oka meg is van, mert a férfi nem avatja be őket a terveibe. Első ügyük egy gyárigazgató ügye, aki elvileg valamilyen szennyező anyagot engedett a vízbe, amitől a környéken lakók megbetegedtek vagy meghaltak. Pro és kontra próbálják bizonyítani, hogy semmiféle szivárgás nem volt, de Kang Yo Han beidézte az egyik munkást, aki bevallotta, hogy ő bizony jelentést tett a szivárgásról a vezetőségnek. Innentől már azt próbálták bizonygatni, hogy a szennyező anyag nem okozhatott halált, nem jutott belőle annyi a vízbe, stb. Félelmetes volt nézni közben Kang Yo Hant, az első részt konkrétan leesett állal ültem végig.

A társbírók sem hittek benne, de a fickót elítélték, és nagy felzúdulást keltett, hogy Kang Yo Han használta az "emberölés" szót; mert az igazgató végül is tudott arról, hogy emberek halnak meg, de hát azok öregek, eleget éltek, és csak addig akart kitartani, míg el nem költözteti a gyárat. Kim Ga On továbbra is szkeptikus, azt hiszi, Kang Yo Han vette rá a tanút, hogy hazudjon, vagy hogy változtassa meg korábbi vallomását.

Kang Yo Han természetesen rájött arra, hogy Kim Ga On lehallgatja, de az irodai beszélgetésük nem várt fordulatot vesz, mikor bomba robban mellettük, és Ga On épp csak meg tudja ragadni a bírót, hogy arrébb vonszolja.



Elég egyértelmű, hogy valaki figyelmeztetni akarta a bírót, ne nyúljon olyan helyre, ahová nem kellene. Kim Ga On ekkor kicsit visszavonul felépülni, és nem is akár hová; a lehető legbiztonságosabb helyre, Kang Yo Han házába.

Ekkor Kang Yo Han bejelenti, ki a következő áldozata.

Amit mi nézők, az elején még nem érthettünk, az az, hogy ez mind egy zseniálisan felépített terv része volt. Első ügyével a bíró bebizonyította, hogy gazdag gyártulajdonosokat is el tud ítéltetni, így a következőkben nagyobb halakra kezdett vadászni. Mert így hívta ezt, vadászat, és aki a csalija lett a második részben, az az igazságügyi miniszter fia.


A srác egy beképzelt, öntelt hólyag, aki azt hitte, az anyja befolyása miatt senki sem érhet hozzá. Mindenkit terrorizált, akit csak lehetett, de Kang Yo Han egyszer csak bíróság elé állította. Cha Kyung Hee, az anyja próbált egyezkedni a bíróval titokban, de végül, talán a srác legnagyobb döbbenetére, a karrierjét választotta ahelyett, hogy nyíltan bevallott volna egy évekkel korábbi fiaskót - Kang Yo Han ezt kérte tőle a fia életéért cserébe. A srácot megkorbácsolták.

Szegény (?) Kim Ga On közben egy hatalmas házban lábadozik, ahol totál csend van, a társasága egy macska, egy házvezetőnő, és egy kerekesszékben ülő, igencsak morcos fiatal lány. A férfi lassanként rakosgatja össze a szilánkokat, hogy például miért is haragszik rá a lány, holott nem is ismeri, vagy hogy Kang Yo Han miért olyan elnéző vele, míg másokkal nem is törődik.

Szomorú történet ez. Amikor Kang Yo Han elmondta a másiknak, még abban sem lehettünk biztosak, nem-e hazudik. A sorozat elején nem lehetett kiigazodni a fickón, valóban sötét lelkűnek tűnt, közben viszont tényleg megbüntette azokat, akik megérdemelték, de akik eddig megúszták.



Kang Yo Han-nak nem volt épp a legszebb gyerekkora. Úgymond talált gyerek volt, akit a nevelőanyja halála után az apja büntetni kezdett minden apróság miatt. Alapból a pincében kellett élnie, és semmi sem volt jó, amit szerencsétlen gyerek csinált. Valószínűleg azért volt még életben, mert a bátyja mindig kiállt mellette. Az iskolában sem volt jobb a helyzet. Miután a fiatal Kang Yo Han megölt egy, a terembe berepülő madarat - mert a többiek csak sikítoztak -, a gyerekek elfordultak tőle, láthatatlan lett. Ezután tervet dolgozott ki arra nézve, hogyan fordítsa egymás ellen a többieket - ebben az iskolában egy gazdag, és egy szegény gyerek ült egymás mellett, így a fiúnak nem volt nehéz dolga. Aztán csak hátradőlt, és nézte, ahogy széttépik egymást.

Az apjuk halála után Kang Yo Han bátyja a teljes vagyonukat egy alapítványnak adta, a hivatalos ünnepség valami templomban volt, ami azonban kigyulladt, Kang Yo Han bátyja és annak felesége meghalt, a férfi pedig csak a kislányt tudta kimenekíteni, az unokahúgát, Elijah-t, aki tolószékbe kényszerült. Kang Yo Han azóta csaknem minden nap álmodik a bátyjával, akinek megígérte, hogy nem tesz rosszat senkivel, és aki mostanában kissé szemrehányóan néz rá Kim Ga On arcával.




Vannak azonban olyanok, akik úgy gondolják, Kang Yo Han ölte meg a bátyját, mivel a halála után visszavonta az alapítványnak adott adományt.
Rettentően fájdalmas volt nézni a férfi szenvedését, mert az egyértelműen látszott, hogy szenved. Mégis folyton cukkolta az unokahúgát, aki talán gyűlölte őt, hogy na, álljon talpra, és ölje meg. Furcsa, kicsit diszfunkcionális volt a kapcsolatuk, meg úgy érdekes volt az egész ház, de Kim Ga On felbukkanásával minden megváltozott. A bíró korábban csak készételt evett, mert félt, hogy megmérgezik.




Imádtam a családias jeleneteiket! *-*




Kim Ga On nagy szabadidejében a nyomozó barátnőjével járkál, hogy kiderítsenek valamit arról a régi tűzesetről, és itt láthatunk néhány régebbi jelenetet is. Az biztos, hogy a lány/nő egész végig mellette volt, a szülei halálakor, akkor, amikor a srác feldühödve meg akarta ölni a szülei gyilkosát, és kiderül, hogy Yoon Soo Hyun azért akart rendőr lenni, hogy mindentől megvédhesse a másikat. Kicsit túlzott ragaszkodásnak éreztem ezt.

Az ötödik részben egy nem egészen a koncepcióba illő vádlott kerül a bíróságra, egy híres színész, aki zaklatta a munkatársait, és megy a huzavona, hogy Kang Yo Han vajon meri-e kasztrálásra ítélni, de végül is egy olyan börtönbe küldi, ahol meleg fogadtatásban lesz része a fickónak. :D

És akkor most jött el az ideje annak, hogy beszéljek a sorozat kellemetlen részéről. Valakiről, akit elviselni sem bírtam, a jelenetei nagy részét átpörgettem, és biztos vagyok benne, hogy nem találkoztam még ilyen gonosz, számító, önző nővel, mint amilyen ő.


Ő Jung Sun Ah, annak az Alapítványnak a munkatársa, akiktől Kang Yo Han visszavonta az adományát. Egyértelmű és nyilvánvaló módon bele van zúgva a bíróba, de ami meglepőbb, hogy közös múltjuk van. Amikor Kang Yo Han kisfiú volt, akkor ez a nő kislányként náluk szolgált. Már akkor is irigyelte a vagyont, a csillogást, mindenhez hozzányúlt, mindenfélét kérdezett, és ellopta Kang Yo Han-tól az anyjától kapott nyakláncot. Kissé nehezen értettem, mi is történt pontosan, de elvileg Jung Sun Ah kiugrott az ablakon, mert Kang Yo Han arra kérte. Nem tudni, ki mond igazat, mivel ahogy Kang Yo Han, úgy Jung Sun Ah is nagypályás lett a hazudozásban és mások átverésében. Ő mozgatta a szálakat az alapítvány mögött, ő irányította az idős vezetőt, akit aztán inkább megölt, hogy a helyére léphessen, mint az új elnök. De már korábban is próbált belefolyni Kang Yo Han ügyeibe, a hatos részben konkrétan elraboltatta, hogy csevegjenek kicsit, és hogy figyelmeztesse, ne piszkáljon olyan ügyeket, amiket nem kellene.*

A hideg rázott ettől a nőtől.



Ez a nő egyszerűen nem tudta, hol a helye, azt hitte, beleszólhat a nagyok játékába, és ami még megdöbbentőbb, komolyan feltételezte, hogy felülkerekedhet a férfin. Kang Yo Han is téved azonban egy tekintetben; azt hiszi, nincs mit vesztenie, nincs olyan, amivel a nő sakkban tarthatná.



Nagyon szerettem a családias, néha vicces jeleneteket, amik megszakították a kemény munkát. Kim Ga On továbbra is a házban lakott, és igyekezett gondoskodni az ott lakókról. Elijah-val már megkedveltette magát, rávette, hogy normálisan étkezzen, és lassan a bíró úr is kezdett behódolni.


És akkor végre, a hatodik rész végén Kang Yo Han felfedi, kik is az igazi célpontjai valójában.

Az általam már említett Alapítvány egy hatalmas projektbe kezdett bele, ez az Álomfalu, ahová elvileg a nincstelen, hajléktalan, vagy szegény embereket, gyerekeket szállásolják el egy jobb élet reményében. Támogatásokat gyűjtenek, benne van a projektben az összes fejes, és Kang Yo Han most be akarja bizonyítani, hogy a támogatási összegek nem oda kerülnek, ahová kellene. A gyanúsítottak az alapítvány elnöke, a koreai köztársaság jelenlegi elnöke, az igazságügyi miniszter, a média csoport elnöke, és a Minbo csoport elnöke (fogalmam sincs, ez a fickó miért felelt pontosan), és persze az ő feleségeik, férjeik. Kang Yo Han ezzel a lépéssel céltáblát rajzolt a saját homlokára. De micsoda észveszejtő lépés volt!

*Mikor azt mondtam, Jung Sun Ah rá akarta venni, hogy ne piszkáljon olyan ügyeket, amiket nem kellene, az alapítvány tevékenységére gondoltam, és hát látni kellett volna a nő arcát, mikor látta, hogy Kang Yo Han mégis meglépte ezt. Mert mégis mit gondolt, hogy majd behódol NEKI?

Nagyon szerettem, ahogy Kim Ga On törődött Kang Yo Han és Elijah kapcsolatával, ahogy ott volt a kislánynak támaszként. A bíró nem volt jó az érzelmei kifejezésében, de tudtam, hogy a kislányért bármit megtenne. Pont ezért lett olyan mérges, mikor a rendőrrel mászkált, és megtámadták őket.



A kilences részben szerepelt két kedvenc jelenetem is. Kim Ga On éppen az igazságügyi miniszter titkárát próbálta lefizetni, ott volt előtte 2,5 milliárd won aranytömbökben, de a fickó nem beszélt. Erre belépett Kang Yo Han, és megmutatta, hogy kell ezt csinálni. Fokozatosan csökkentette a pénz mennyiségét, míg végül a fickó megtört. Fantasztikus! :D

Nagyon fontos megérteni, hogy Kim Ga On sokáig nem tud megbízni a bíróban. A rendőr barátja, és a mentora is azt sulykolja belé, hogy a bíró nem jó ember, és maga Kim Ga On is tudja, hogy Kang Yo Han hajlamos a csúsztatásra, viszont azt is tudhatná, hogy sosem hazudna komoly dolgokban. Sajnos azonban sok súrlódás van köztük, és nem tudom azt mondani, hogy főleg az elején. Kim Ga On nagyon a szívén viseli Elijah sorsát, ezért bemutatja Yoon Soo Hyun-nak, de Kang Yo Han ettől éktelen haragra gerjed, de Kim Ga On is, mikor azt hiszi, a bíró emiatt megtámadta a barátnőjét. Kim Ga On továbbra is meg akar maradni egyszerű bírónak, ragaszkodva a törvény betűjéhez, Kang Yo Han azonban mindent bevet, amivel rendelkezik - még Kim Ga On múltját is.

Kim Ga On szülei egy csaló miatt haltak meg. A csalót börtönbüntetésre ítélték, de most Kang Yo Han bebizonyítja, hogy a férfi soha nem is volt börtönben; kicserélték valakivel, ő pedig vígan éli az életét. Lenyűgöző jelenet volt, amikor Kim Ga On elment a férfihoz, de Kang Yo Han követte, és ismét kiteregette a kártyáit. A csalót felhasználhatják Cha Kyung Hee, az igazságügyi miniszter ellen. Előtte még Kang Yo Han játszadozik kicsit a fickóval, úgy tesz, mintha felgyújtaná a felhalmozott és elrejtett pénzét, miközben a férfi felesége és gyereke odabent van egy égő házban. A fickó a pénzt választja. Zseniális volt, az egyik kedvenc részem a sorozatból.








Ha tudtam volna, mik következnek még ezután, itt abbahagytam volna, az egyik kedvenc jelenetemmel, a kilences résznél. De természetesen tovább kellett mennem, végig kellett járnom az utat az "ördöggel".

Szeretnék beszélni egy másik kedvenc jelenetemről, a tízes részből.


Kang Yo Han ugye első lépésben kiderítette az igazságügyi miniszer gyenge pontját - hiszen kicserélt egy rabot egy másikkal. Ezután következik Heo Jung Se, a köztársaság jelenlegi elnöke. Kim Ga On kideríti, hogy valószínűleg a férfi mozgatja egy olyan csoport szálait a háttérből, akik embereket vernek meg az utcán. Kim Ga On, Soo Hyun és Elijah megtalálja a csoportot, csakhogy elég gázos a helyzetük, amíg egyszer csak megjelenik a főnök egy baseballütővel a kezében. Nagyon szexi volt!




Kang Yo Han elkapja a csoport vezetőjét, aki természetesen Heo Jung Se embere - erre jön kedves barátnőnk, Jung Sun Ah, és azt mondja a bírónak, engedje el a srácot pénzbírsággal! Mi baja van ennek a nőnek?? 


Kang Yo Han természetesen megbünteti a srácot - igazából arra játszanak, hogy a srác majd megtörik, és beárulja maga helyett a főnökét. Egyébként most nem Kang Yo Han volt az, aki megalázta Jung Sun Ah-t, hanem az igazságügyi miniszter. Habár ezt a nőt sem kedveltem, mégis egyetértettem minden szavával - Jung Sun Ah továbbra sem tudja, hol a helye, és azt hiszi, beleszólhat a nagyok játékába.






A családi idill nem tart sokáig, a jó dolgok túl hamar véget érnek.

Persze a miniszter nem beszélt a levegőbe. Tisztában van Jung Sun Ah múltjával, amit esetleg elfelejt, ha a nő visszaszerzi a fia becsületét. Emlékeztek, ő volt az a srác, akit megkorbácsoltak az egyik részben, mert mindenkivel szemétkedett. Jung Sun Ah kideríti, hogy az első áldozat, aki élőben bejelentkezett, hazudott, és most élőben akarják leleplezni Kang Yo Han csalását. Csakhogy! A két hölgy belebukik a dologba, mert nem tudják, hogy a lány Kang Yo Hanhoz hűséges, és igazából azt mondja el, hogy a miniszter megfenyegette! Órási jelenet volt!

Kang Yo Hannak vannak egyébként ilyen beépített emberei, mivel azt vallja, hogy előre el kell dönteni a perek végkimenetelét, és előre meg kell nyerni azokat. Egyik kedvenc beépített emberem Ko In Guk ügyvéd, aki kezdetben nagyon nem volt szimpatikus, mert mintha folyton Kim Ga Onnak akart volna keresztbe tenni, de utána kiderült róla, hogy a végletekig hűséges a bíróhoz. Nem egy ügyet miatta sikerült megnyerniük.

Cha Kyung Hee igazságügyi miniszter alatt rezegni kezd a léc, mert Kang Yo Han, kihasználva az előnyét, szembesíti azzal a fickóval, akinek börtönben lenne a helye, aki miatt meghaltak Kim Ga On szülei, és akit a miniszter cserélt ki valaki mással. Cha Kyung Hee egyedül maradt, mert Jung Sun Ah sem neki segített ám, hanem a korábbi megalázásért állt bosszút. A miniszter nem kap segítséget senkitől, és valószínűleg a fiát is újra megbüntetik. Azok, akikkel eddig közösen csalt, elfordulnak tőle. Egy másik kedvenc karakterem, Kang Yo Han sofőrje és mindenese, K is ehhez az ügyhöz kapcsolódik, neki is elszámolni valója van a miniszterrel.

Kang Yo Han és Kim Ga On most azt várja, hogy a miniszter majd a saját és a fia bőrét mentve kiadja nekik a többi csaló bűneit, de mindenki döbbenetére a nő ehelyett öngyilkos lesz.


Ha azt gondoljátok, hogy itt nagy a baj, akkor tetézem még ezt egy lapáttal. Felbukkan ugyanis Soo Hyun, aki éppen azt látja, hogy barátja és szerelme, Kim Ga On ott térdel egy halott nő mellett. A férfi át akarta kutatni a holttestet, hátha ott van a pendrive az adatokkal, amire szükségük lenne. Ebben a cselekedetben nehéz volt nem Kang Yo Han hatását látni.

Ezután még rosszabbra fordulnak a dolgok. Soo Hyun nagyon mérges, de a barátja miatt eltünteti a nyomokat, és nem szól senkinek arról, hogy a két férfi ott volt. Kiköti viszont, hogy Kim Ga On nem találkozhat többet a bíróval. Rendben, megértettem a felháborodását, de továbbra is úgy viselkedett, mintha Kim Ga On anyja lenne. Semmit sem értett abból, ami a két férfi között zajlott, sem az érzelmeket, sem mást. A nő nem vesztett el senkit úgy, mint a két férfi, nem értette az igazságkeresés valódi természetét, azt csak könyvekből tanulhatta. Vigyázni akart a barátjára, de ez már túlféltés lett inkább. Természetesen emellett még Kang Yo Hant is megfenyegeti, hogy hagyja békén a másikat.

Kicsit azért fájt a szívem a bíróért. Látszott, mennyire szeretné maga mellett tartani Kim Ga Ont, mennyire szeretné, ha együtt küzdenének. De Kim Ga On meg attól fél, túlságosan olyan szívtelen (?) lesz a végére, mint a bíró. Bármennyire is fáj hát neki otthagyni Elijaht, mégis elmegy.



Kang Yo Han az egész sorozatban küzdött azzal, hogyan fejezze ki az érzelmeit. Kim Ga On megértette, milyen zárkózott, és hogy nem kell mindig magára vennie a szavait, Elijah viszont igényelte volna, hogy vigasztalják, hogy támogassák. Kang Yo Han ehelyett általában durván beszélt vele, ami után szörnyen érezte magát. Ismétlem, nem tudta kezelni az érzelmeket, pedig látszott, hogy mennyire szereti a kislányt.

Kim Ga On tehát eltűnt a bíró mellől, de kedves barátnőnk, Jung Sun Ah még ennél is tovább megy. Célba veszi Kang Yo Han segítőit, és nagy-nagy szomorúságomra, K-t meg is ölik.





Közeledik a végjáték, és ezt mindenki érzi. Kang Yo Han elbúcsúzik a kislánytól, Kim Ga On pedig megcsókolja Soo Hyunt. 



Mind látták, mi zajlik az alapítvány által lezárt területen - oda viszik azokat a szegény embereket, akiket elvileg a faluban akartak elhelyezni. Vészhelyzeti evakuálás címen embereket hurcolnak el, az emberek este 10 után nem járhatnak ki, még valami vírust is behoznak a képbe, hogy mindenki azt tegye, amit a kormány mond. Szerencsére azonban még mindig akadnak olyanok, akik az igazságért harcolnak, és elérik, hogy a tévé - amit az ellenőrzésük alá vonnak - közvetítse, milyen állapotok vannak a lezárt területen.





"A sötétség nem tudja legyőzni a fényt."

Az köztársasági elnök továbbra is azt igyekszik elérni, hogy az emberei rendezzék le az ügyet a lezárt területen, de ugye a média mindent élőben közvetít. Már majdnem azt hisszük, hogy minden jóra fordul, de... sajnos...


Kim Ga Ont eltalálta egy kő. Soo Hyun látta ezt a tévében, és azonnal odarohant. Minek?? Miért?? Túlféltés! Miért nem értette meg, hogy a férfi nélküle is meg tudja védeni magát??




Elég dühös lettem, no nem a nő halála miatt. Nem érdemelte meg, de minek akart megint beleavatkozni a többiek dolgába? Miért ment oda?

Egyébként a nő nem élhette túl, akárhonnan is nézzük. Olyan szinten korlátozta Kim Ga On-t, ami egyáltalán nem volt egészséges, már-már uralkodott rajta, pedig megvolt a férfinak is a magához való esze. De közte és a bíró között olyan kapcsolat volt, amit Soon Hyun sosem érhetett meg.

Kim Ga On villamosszék általi halálra ítéli Heo Jung Se emberét, hátha így szóra bírja. Kim Ga On azonban ezt annyira nem bírja elviselni - és hát tele van a feje hülyeséggel -, hogy kamera elé áll, és mentora, Min Jung Ho megerősítésével azt mondja, Kang Yo Han végig manipulálta a tárgyalásokat.

De Soon Hyun még a túlvilágról is visszanyúl. Kim Ga On mentora, Min Jung Ho azt duruzsolja a férfi fülébe, hogy Kang Yo Han ölette meg a nőt, mert az nyomozott utána, és majdnem kiderítette, mi történt sok évvel azelőtt. És Kim Ga On ezt el is hiszi.




Rettentően fájdalmas jelenet volt ez. Kang Yo Han nem akarta elhinni, hogy Kim Ga On elhiszi ezt róla. Hovatovább, felbukkant természetesen kedves barátnőnk, Jung Sun Ah is - ő egyezett meg ugyanis Min Jung Ho-val, hogy verjék át Kim Ga On-t, és kapják el végre a bírót. Előkerült az a felvétel is, amit Kang Yo Han annyira óvott, és amiből kiderült, ki is okozta a tüzet a templomban.







Elijah... Elijah okozta a tüzet, amiben elvesztette a lábát, és amiben meghaltak a szülei. Véletlen volt, hiszen kislány volt és játszott valamivel. Kang Yo Han ezt a felvételt, ezt a titkot őrizte szinte az élete árán is. Jung Sun Ah elérte, amit akart, elégtételt vett - korábban ugyanis Kang Yo Han ismét elutasította, sőt, azt mondta neki, hogy sajnálja. Most már mindent elvett a férfitól, amit, akit az valaha is szeretett.

Így érkeztünk el az utolsó részhez. Eddig sem számítottam túl sok jóra, de ezek után... főleg, hogy ugye Kang Yo Han börtönbe került.





Kang Yo Han az udvaron ücsörögve azt a sebet bámulta, amit Kim Ga On okozott neki. Az látható sérülés volt, amit a szívébe kapott, az viszont láthatatlan.

Nem sokkal később pedig bejelentették, hogy Kang Yo Han életét vesztette a börtönben.

Ezután végre Kim Ga On is összeszedi magát, csak éppen kicsit radikális megoldást választ. Bombát köt magára, túszul ejti a mentorát, és már majdnem megnyomja a gombot, amikor...









Szerencsére Kang Yo Han mindig készül A, B és C tervvel is. Kapóra jön neki, hogy minden fejes abban a teremben szórakozik, ahonnan a bírósági tárgyalásokat közvetítették, és még azt is kihasználja, hogy habár a médiacsoport minden online felületet a kezében tart, egy valamit kihagytak. Mégpedig az élő bíróság applikációját. Így hát Kang Yo Han élőben jelentkezik be a fejeseknek, aztán be is megy hozzájuk, és végre kiderül a valódi indíték.

Amikor Kang Yo Han bátyja minden vagyonát az alapítványnak adta, és amikor Elijah miatt tűz ütött ki, Kang Yo Han látta, amint ezek az emberek a saját életüket mentik, és nem törődnek a templom padlóján síró kislánnyal. Később az ő betegágya mellett is csak össze-vissza fecsegtek, Kang Yo Han tehát elhatározta, hogy ezért bizony meg kell fizetniük. Bemutatta azt a videót is, amit még Kim Ga On készített az alapítvány kórházában, és ahol nem jobb életkörülményeket biztosítottak a szegény embereknek, hanem a szerveikkel kereskedtek. Kang Yo Han nem áltatja magát azzal, hogy ő élve kerülhet ki ebből, így fel kívánja robbantani mindannyiukat.






Mindenki meghalt - Jung Sun Ah öngyilkos lett, miután lelőtte az egyik fickót, a többiek pedig hiába könyörögtek, a robbanás végzett velük.



Természetesen tudtuk, hogy Kang Yo Han nem halhat meg, csak éppen parkolópályára tette magát. Elvitte Elijah-t abba a kórházba, ahol meg tudják műteni a lábát, de ha azt látja, hogy Kim Ga On nem végzi megfelelően a munkáját, visszajön. Ez vajon ígéret, vagy fenyegetés?





Meg sem próbáltam visszaadni ennek a sorozatnak a zsenialitását. Igyekeztem érinteni a főbb pontokat, de mindenkinek azt javaslom, inkább nézze meg. Felkavaró, sodró lendületű, szinte végig nem lehetett tudni, most akkor Kang Yo Han tényleg a nagyobb jó érdekében cselekszik-e, de teljes mértékben megérte velük tartani ezen az úton.






2 megjegyzés :

egyedike írta...

Én is elkezdtem annak idején nézni. Nem tagadom, Jinyoung a Got7-ből keltette fel a figyelmem. Később sok volt a meló és a 11. résznél abba hagytam. A leírásod után be fogom fejezni. A nyomozó nőt és a Jung Sun Ah-t elviselni még filmvásznon is nehéz, de a bírót játszó színészt nagyon szeretem. Már több sorozatát megnéztem. Köszönöm, hogy ismét kedvet adtál ehhez a sorozathoz!

Valerin írta...

Nagyon örülök, hogy szeretnéd folytatni, szerintem mindenképp érdemes. *-*

Megjegyzés küldése