Subscribe:

Labels

2022. november 6., vasárnap

#76 BL sorozat értékelő (About Youth)

 


Pontosan erre a történetre volt most szükségem ebben a cosy időben.

About Youth

Vigyázat, spoiler!

Ez amolyan "megláttam a youtube-on egy képet két srácról, és tudnom kellett, melyik sorozatban szerepelnek" darálás volt. Mert megtaláltam a sorozatot vasárnap, hétfőn és kedden pedig a végére is értem. 8 rész, egyenként 20 perc, így azt hihetnénk, ebben a szériában nem lesz túl sok mélység. És bizony tévednénk!

Adott egyik hősünk, a nagy népszerűségnek örvendő Ye Guang.


Gazdag, kitűnő tanuló, szinte mindenhez ért, amit csak kipróbál, és még kedves is. Azt hihetnénk hát, semmi gondja az ég világon.

Másik hősünk Xu Qi Zhang.

Nincsenek túl jó anyagi körülményeik. Az anyukája egyedül neveli, és egy kifőzdét üzemeltetnek. A srác mégis mindig mosolygós tud maradni, és pont ezzel fog nagyon sokat segíteni a másik srácnak.

Egy évvel korábban találkoztak először, amikor mindkét srácnak elég rossz estéje volt. Qi Zhang magányosan zokogott egy padkán, miközben ömlött rá az eső, és az épp arra járó Ye Guang sem volt a legjobb passzban, mégis átadta az esernyőjét a másik srácnak. Azt csak később tudjuk meg, mi is volt a probléma pontosan - Qi Zhang összeveszett az alkoholista nagybátyjával, aki pénzt akart tőle, Ye Guang pedig nem jutott be abba az iskolába, amibe a szülei szerették volna.

Qi Zhang természetesen ezután csakis a másik srácra tud gondolni, és egy évvel később végre lehetősége van közelebbről megismerkedni vele. Pont aznap van Ye Guang születésnapja, mindenkitől rengeteg ajándékot kap, amire azonban a legjobban vágyik, az nem lehet az övé; elfoglalt szülei elutaznak, így még ezt a fontos estét sem töltik a fiukkal. 





Ye Guang ezután biciklizni megy, de belelép valami piszokba, kénytelen venni egy papucsot, de közben ellopják a biciklijét, és még le is öntik valamivel egy emeleti ablakból. De hogy valami jó is történjen... megtántorodva éppen Qi Zhang karjában köt ki.





Qi Zhang elviszi őt a kifőzdébe, megtörölgeti, meleg levest készít neki, törődik vele, amire Ye Guangnak mindennél nagyobb szüksége van - kezdetben talán éppen ezért nem is tud vele mit kezdeni.
Mondhatnám, hogy ezek után Ye Guang is folyamatosan a másikra gondol, de ehhez kell még egy adalék.

Mégpedig, mikor követi a srácot, és megtudja, hogy Qi Zhang egy zenekarban énekel, és a színpadon teljesen átalakul.


Ye Guang egyre többet keresi a másik társaságát, együtt tanulnak, zenét hallgatnak, és biztos elsősorban azért szeret vele lenni, mert Qi Zhang nem támaszt elvárásokat vele szemben. Úgy kezeli, mint egy tinédzsert, mert végtére az is.






Ami engem meglepett, hogy Qi Zhang esetlennek lett beállítva a leírásban, de egyáltalán nem volt az! A színpadon totál átalakult, de a való életben is nagyon kedves, aranyos, vagány srác volt, aki nem félt flörtölni a másikkal! Nagyon aranyosan, visszafogottan csinálta, de tagadhatatlanul flört volt az!

Qi Zhang itt akarta elmondani neki, hogy tőle kapta az esernyőt egy évvel korábban, de Ye Guang elaludt.


FLÖRT! Gyönyörű!

Amikor Ye Guang viszonozta a kedvességet, akkor Qi Zhang majdnem elalélt.


A leírás alapján a kettejük közti kapcsolat azzal kezdődött volna, hogy mindketten indulni akartak az elnöki címért. Hát, ez nem egészen volt igaz. Az oké, hogy indultak - Qi Zhang azért, mert így ösztöndíjat kaphatott volna egy egyetemre, Ye Guang meg azért, mert az apja erőltette. Így amint Ye Guang megtudta, mennyire komolyak a másik tervei, már nem is érdekelte a poszt, sem az apja véleménye.

Ez volt a sorozat egyik fájdalmas vonulata, mármint Ye Guang és a szülei. Komolyan nem tudtam felfogni, miért ostorozzák folyton ezt a remek srácot ahelyett, hogy néha megdicsérnék vagy megölelnék! A szülinapján is magára hagyták, és még így is azt gondolták, mindent megadnak neki. Ja, csak éppen a szeretetet nem. Lehet csodálni, hogy Ye Guang amikor csak tehette, Qi Zhang lakásában volt, vagy a sráccal?

Qi Zhang anyukája azt mondta rá, úgy néz ki, mint egy kivert kutya.

A kedves szülők egy ponton helymeghatározó appot telepítettek a srác telefonjára, de ez az adu nem lett kihasználva, elég volt, hogy ott volt a telefonon, és ezzel korlátozták a srác mozgását.





Qi Zhang próbálta vigasztalni, de nem érthette, pontosan mi zajlik a másik családjában. Mivel őt nagyon szerették a szülei, most pedig az anyukája, és az apja is mindig kimutatta felé, azt gondolta, Ye Guang szülei talán egy másfajta módon törődnek a fiukkal. Ye Guang nem kért ebből, így összezördültek, de ez szerencsére nem tartott sokáig. Én is úgy gondoltam, hogy Ye Guang szülei rosszul közelítik meg a helyzetet; a fiuk mindent megtett, hogy ne okozzon csalódást, miközben azt sem tudta, ki ő igazából, és mi érdekli.






Szerintem Qi Zhang egy csókra készült - bevallom, én is.

Ye Guang ezután még egyet odaszúrt a szüleinek; üresen adta be az angol dolgozatát, aztán felszívódott. Qi Zhang mindenütt kereste, aztán meglátta egy kerítés tetején ücsörögve, zokogva, amint épp videóüzenetet vett fel a szüleinek.

"Anya! Apa! Nagyon törődöm veletek. De én csak egy tizenhét éves középiskolás diák vagyok. Iskola után én is szeretnék... sportolni, lógni, és talán vacsorázni menni az osztálytársammal. Azt akarom, hogy valaki meghallgasson... megöleljen...és megdicsérjen, mikor jó munkát végzek."

Szívszorító volt, de a szülők végre... nagy nehezen felfogták, mi a helyzet. Érdekes, hogy a legtöbb gazdag szülő így viselkedik - lásd Bad Buddy -, mert nem akarják, hogy a gyerekük is elkövesse azokat a hibákat, amiket ők. Pedig ennek ez a rendje! Ahogy nekünk megadatott az, hogy magunk döntsünk, úgy ez a gyerekeinket is megilleti. Féltjük őket, nem szeretnénk, ha nélkülöznének, vagy ha a semmiből kellene valamit felépíteniük, de joguk van azt az utat választani, amit ők akarnak.





De ennyivel még nincs vége, hadd mutassam be nektek a mellékpárost!


Mert bizony a két főhős legjobb barátai között is alakult valami.


Ray-t az első részekben női ruhába öltözve láthattuk; valószínűleg az a pasi kérte tőle, aki írogatott neki, de akit nem egyszer más nővel látott. Egyik alkalommal egy kávézóban voltak, ahol felbukkant egy másik nő is - nem ugyanaz, akivel előtte látta a pasit -, és a fickó még Ray-t akarta onnan kidobni! Ekkor avatkozott közbe az egyik pincér, és védte meg Ray-t. Utána is szaladt egy süteménnyel, és akkor is vele tartott, mikor Ray szét akarta szerelni a fickó motorját.


Szerencsére belátta, hogy így nem lett volna különb annál a faroknál.

Ő és Jian egyre több időt töltött együtt, míg nem aztán...










Itt számomra megnyilvánult a gazdag gyerekek egyik vonása; mivel Ray nem kapta meg azonnal, amit akart, duzzogni kezdett. Szerencsétlen Jian hívogatta, írt neki, várta a lakásánál - a kocsijában aludt! -, de Ray csak nem adta be a derekát. Aztán Jian már a barátját, Qi Zhangot is megkérte, hogy közvetítsen, és ezután, meg azután, hogy Jian bevallotta, kedveli, Ray "megbocsátott".











Igazából Ray-nek is arra volt szüksége, mint a barátjának, Ye Guangnak; hogy valaki szeresse és gondoskodjon róla.

Nagyon aranyos jelenet volt, mikor Ray magával vitte Ye Guangot egy kávézóba, hogy bemutatja neki a pasiját, erre megérkezett, Jian és Qi Zhang. Ye Guang és Qi Zhang nem tudott semmiről, pedig egyébként mind ismerték egymást valamilyen úton-módon; hiszen Ye Guang ott volt a fellépésükön, ahol Jian is zenélt, sőt, legelőször ő engedte be.

Aranyos sorozat volt, néhol felbukkantak komoly témák, ezekre a hűvös, őszi estékre mindenképp ajánlom.
A minőségi magyar fordítást innen is köszönöm Drininek.


0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése