Subscribe:

Labels

2022. november 13., vasárnap

Játssz velem! 2. fejezet


A második fejezet!


Csaknem minden asztalnál ültek, halkan beszélgettek, vagy az étlapot böngészték. Wangji átfutotta a pult fölé kiírt ajánlatokat, végül a ház specialitása, a lótuszgyökér leves mellett döntött.

Már épp megnyomta volna a pultra helyezett csengőt, mikor a lengőajtón kilépett egy nő. Hosszú haja egyszerű, mégis tetszetős formába rendezve, hogy ne zavarja a főzésben, bőre hamvas, arca csupa kedvesség és báj, tekintetében melegség.

-        Üdvözlöm, uram – hajolt meg felé. – Mivel szolgálhatok?

-        A ház specialitását kérném négy fő részére. – A hölgy beütötte a rendelést, elvette a pénzt, a nyugtát pedig Wangji felé nyújtotta.

-        Kérem, foglaljon helyet. Amint kész az étel, szólítani fogom a sorszám alapján.

Wangji meghajolt, majd körülnézett, hová tudna visszahúzódni, hogy senkit se zavarjon. Tekintete átsiklott, majd visszatért egy fiatal nőre, aki néhány rendelést vitt ki. Fekete haja feltűzve, arca sápadtsága és formája emlékeztette a férfit valakire. Közben behúzódott az egyik sarokba, jókor, ugyanis nyílt az ajtó, és valaki egy szélvész sebességével tört utat a pultig.

-        Nyomban éhen halok! Sije, szánj meg egy tál forró levessel! – A nő felkacagott, majd szeretettel végigsimított az előtte drámázó arcán.

-        Wei Ying, ki kell várnod a sorodat, mint mindenki másnak.

-        Akkor ugyan mi értelme, hogy a testvéred vagyok, ha még protekció sem jár? – A fiatalember duzzogva rákönyökölt a pultra, de nyomban felderült az arca, ahogy meglátta a fehér ruhás alakot. – Nem baj, szívesen várok, ameddig kell!

-        Wei Ying! – A nő megpróbálta elkapni a ruhaujját. – Ne keverj bajt!

-        Nem fogok! Ismerősök vagyunk! – Azzal levágódott az asztalhoz. – Lan Zhan! Hát ismét összefutunk! – Semmi reakció. – Milyennek találtad a kávét? Mondanod sem kellett, tudtam, csak a tied lehet a sima fekete! De azért tettem rá neked valami édeset. – Átült egy közelebbi székre. – Még sosem láttam erre a Lan családot. Valami üzleti ügyről van szó? – Csend. – Nagy rajongója vagyok a Felhőzug-kollekciónak – folytatta zavartalanul. – Karácsonyra egy zenedobozt veszek a sijémnek. De el ne áruld neki! Úgy hallottam, minden darab egyedi, kézzel készített, és még a zenét is ti szerzitek hozzá! – Csillogó szemmel dőlt közelebb Wangjihoz, aki hirtelen túl szűknek kezdte érezni a bőrét. Felpattant.

-        Harmincas! – És hála a felsőbb erőknek, pont az ő számát szólították, így volt indoka ott hagyni a vonzó fenyegetést, aki azért így is utána kiáltott:

-        Lan Zhan! Viszlát! Haha!

 

-        Mi a baj? – Alig lépett be az irodába, a bátyja azonnal látta rajta, hogy történt valami.

Wangji válasz helyett letette a dobozokat az asztalra, mire Jingyi nyomban felfüggesztette a munkát.

Sizhui összehúzta a szemét, és próbálta meglátni Wangji tökéletes, szoborszerű arcában a felindultság jeleit.

-        Ez abból a közeli étteremből van? – folytatta Xichen. – Mi is a neve? Lótuszrév? – Öccse biccentett. – Ha jól emlékszem, a Jieng család birtokában van, akárcsak a KávÉkkő. – Xichen óvatos pillantást vetett Wangjira. – A gyerekek veled lehetnek egyidősek. Azt mondják, a lány, Jiang Yanli nagyon kedves, szeretetre méltó teremtés. Szomorú, hogy a vőlegénye nem így vélekedik erről. Aztán ott van még a két fiatalember, Jiang Cheng és Wei Wuxian. Előbbi híres a heves vérmérsékletéről, utóbbi meg a kiemelkedő tehetségéről. – Wangji továbbra sem mutatta jelét, hogy érdekelnék a pletykák, érthetetlen volt tehát, Xichen miért beszélt továbbra is. – Azt hittem, talán találkoztál velük. Nem árt, ha jobban megismerjük a helyieket. – Wangji erre már csak bólintani volt képes.

Az este fennmaradó részében mind megették a leveseiket, és egész sok munkával sikerült végezniük, mikor Xichen végül azt mondta, ideje indulniuk. Wangji óvatosan, szakértő mozdulattal felfestette az aktuális dobozra a kollekció nevét és a dal címét, majd ő is letette az ecsetet.

-        Mit gondolsz, hány darabot tudunk kiállítani a hétvégi fesztiválon? – érdeklődött Sizhui. Körülöttük az éttermek már felkapcsolták fényeiket, a Nap teljesen eltűnt.

-        Ilyen tempóban valószínűleg meglesz a két tucat – vélte Jingyi. – Habár még az exkluzív megrendelésekkel is foglalkoznunk kell, de jó néhány darab van még raktáron.

A kocsi felé haladva Xichen észrevette, hogy öccse töprengve lehajtja a fejét, és még véletlenül sem néz egy bizonyos étterem felé.

Jingyi jóslata igaznak bizonyult; a Lan család a hétvégén megrendezett fesztiválon két asztalnyi különlegességgel csábította a vevőket. Xichen persze tudta jól, hogy az embereket nem csak az alkotásaik érdeklik. Mindenki szeretett volna legalább egy-két pillantást vetni arra a családra, akik életük nagy részét zárt kapuk mögött, a hegyekben élték. Amikor Xichen volt gyerek, még elképzelhetetlennek tűnt, hogy az ő családjuk valaha mobiltelefont használjon. Most, amikor Sizhui és Jingyi volt az ő korában, már természetesnek tűnt, hogy a világhálón árulják a termékeiket. Xichen a maga részéről izgalmasnak találta, hogy nem csak ők tanítják a fiatalokat, hanem fordítva is.

Arról persze szó sem lehetett, hogy öccsét állítsa be a pultba; helyette arra kérte, zenei aláfestéssel teremtse meg számunkra a kellő hangulatot.

Lan Wangji egyike volt azoknak, akik a legutolsó pillanatig megtagadták, hogy kilépjenek a civilizációba. Na, persze nem volt szó nyílt ellenszegülésről, csupán Lan Xichen, és a nagybátyjuk, a család korábbi vezetője, Lan Quiren egyetértett abban, hogy Wangji jó ott, ahol van. A család létszámának csökkenésével egy időben viszont minden dolgos kézre szükség volt, Wangji pedig úgy fogadta ezt is, mint minden mást; beletörődéssel.

Az asztal mögött ülve ujjai önkéntelenül egy új, még formálódó dalt kezdtek játszani a ginen. A bátyja az utóbbi időben egyre több szabadságot adott neki a dalszerzésben, de egyik sem volt olyan szívből jövő, mint ez a mostani. Szeme lehunyva, ujjai lágyan mozogtak, miközben érezte, hogy a dal fölemelkedik, és messzire száll.

A szokatlanul nagy csendre tért magához. A szemét kinyitva előbb Xichen büszke, elérzékenyült arcára siklott a tekintete, majd…

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése