Subscribe:

Labels

2022. november 27., vasárnap

#77 BL sorozat értékelő (Takara-kun to Amagi-kun / Close Friends 2)

 


Mint láthatjátok, összevont értékelés következik, egyrészt, mert a két sorozat témája eléggé hasonló, másrészt meg nem tudok róluk külön-külön annyit mondani, hogy megtöltsön egy cikket.

Takara-kun to Amagi-kun

Close Friends 2

Vigyázat, spoiler!


A sorozat főszereplője Amagi és Takara, akik kezdenek ráébredni egymás iránti érzelmeikre.

Amagi

Takara

Míg Takara az iskola kedvence, kissé pokróc viselkedése és hűvössége ellenére mindenki kedveli és a kegyeit keresi, addig Amagi, aki habár vidám, folyton ugrál és mosolyog, kevesebb baráttal rendelkezik. De milyen barátok ezek!

Ez a mozgás :D


Szóval a két srác... előbb külön-külön jut arra a következtetésre, hogy kedveli a másikat. Amagi persze nem akarja elhinni, hogy egy Takara-féle nagymenő őt választaná, és őszintén, ez nekem is bővebb magyarázatra szorult volna.

Mert azért láthattunk már ilyen sorozatokat; a két srác vagy egyáltalán nem ismerte egymást, esetleg utálatból indult a kapcsolatuk (Semantic Error, Light on me), vagy semlegesek voltak egymás számára (Vanishing my first love), vagy csak úgy tettek, mintha nem ismernék egymást (Cherry blossoms after winter), de ezekben a sorozatokban mind nagyon szépen fel lett építve és ki lett bontva a srácok kapcsolata. Itt, habár voltak nagyon aranyos vagy épp vicces jelenetek, ezt egyáltalán nem kaptam meg.









Szedték a füvet, aztán a következő pillanatban... csak így. HOGY MI??



Ezután sétálgatnak kézen fogva, Takara egyszer-egyszer igyekszik komolyabbra fordítani a dolgokat...










Igyekeznek titokban tartani a dolgot, de Takara azért néha megenged magának egy-két utalást. 

Amagi először azért kezdi kerülni a másikat, mert... khm, erotikus álmai vannak, de ezen gyorsan túllépünk.

Aztán Takara is megsértődik, mert látja, hogy a barátja, Tanaka közel kerül Amagihoz, az meg nem tolta el. Amagi próbál bocsánatot kérni, de ő is besértődik, mikor látja Takarát lányokkal cseverészni - ami túlzás, mert Takara csak ül, és hagyja, hogy a lányok beszéljenek.








Takara sem tud már ezzel mit kezdeni, eleinte próbál közeledni a sráchoz, és még a barátja előtt is felvállalja, hogy randiznak.

Szóval jöjjenek a barátok, akik nélkül, mint tudjuk, egyetlen BL páros sem lenne életképes.

Amagi legjobb barátja Katori, a szemüveges srác, neki nagyon hamar leesik, hogy alakul valami a két srác között, és nem egyszer ki is békíti őket.







Az a vigyor Katorinál. :D

Egyik kedvenc jelenetem. :D




Tanaka, aki Takara barátja, nem hiszi el, mikor a srác elmondja neki, hogy randiznak. Szüksége van némi bizonyítékra, és hát oltári aranyos, ahogy rácsodálkozik Takara szerelmes viselkedésére. Katori persze a mindent tudók fölényével kezeli a helyzetet. :D


Aztán egyszer csak Amagi eldönti, hogy ha együtt maradnak, Takara el fogja veszíteni a barátait, ezért szándékosan kerülni kezdi. Nem ismerős ez valahonnan? Hát innen. Itt ismét képbe kerülnek a barátok, immár Tanaka és Katori is. Mikor Amagi félrevonja Tanakát, hogy beszéljen vele a félelmeiről - hogy Takara egyedül fog maradni -, Katori odaviszi Takarát, a srác beront, és végre megbeszélik a dolgokat. Tanaka és Katori, mint aki jól végezte dolgát, távozik.



Takara volt az főleg, akinek a sorozat folyamán bizonygatnia kellett az érzéseit, de magyarázatot erre sem kaptam. Mintha csak úgy, egyik pillanatról a másikra eldöntötte volna, hogy kedveli Amagit. Amagi ugyanez. Semmiféle előzménye, felvezetése nem volt. Mintha ebben a nyolc részben is csak a problémákat gyártották volna, és ha nincs a két barát, talán még mindig duzzognának.

Mint mondtam, voltak benne aranyos jelenetek, Katori a kedvenc szereplőm lett, de egy-egy ilyen sorozattól sokkal többet várok.

Lássuk a másik sorozatot, ami hasonló problémákkal operált.


Close Friends 2

Ennek a sorozatnak volt már egy előzménye, ahol több párost vonultattak fel, és ahol ez a kettő, akik megkapták a folytatást, összejött.


Az egyik páros Typhoon és Pierce, akiknek az előzményét nem néztem meg, de Pierce egy lemezcégnél dolgozik, ahová a második évadban Typhoon is felvételt nyer, ebből adódik a konfliktus.


A másik páros, és akik miatt egyáltalán belekezdtem ebbe az egészbe, az Jedi és Ray. Az ő előzményüket megnéztem, hogy képben legyek valamelyest.

Jedi egy híres énekes hatalmas rajongótáborral. Egyszer kisorsolnak egy VR (?) szemüveget, amivel az egyik rajongója elhitetheti magával, hogy Jedivel beszélget. A nyertes persze nem más, mint Ray.

Jedi eleinte úgy tesz, mintha nem ismerné a srácot, Ray meg még jobban beleszeret, hála a szemüvegnek, mert Jedi olyankor nagyon kedves vele. Amit azonban Ray sem tud; Jedi ezt az egészet megrendezte. Nem véletlenül hozzá került a szemüveg - Jedinek is megtetszett korábban -, és valamilyen technikai megoldás folytán Jedi tényleg ott van vele, mikor Ray felteszi a szemüveget. Láthatunk néhány bevágást, amint Jedi áll egy gömbben, rajta mindenütt tappancsok.




Végül szerencsésen összejönnek, és a második évadban ott tartanak, mint a másik sorozat párosa; titkolják a kapcsolatukat. Itt persze komolyabb volt a tét, hiszen Jedi híres, és sokan ellene fordulhatnak, ha nem tetszik nekik a választottja.





Mindkét páros összeköltözött, és a szálakat úgy vezetik össze, hogy Ray és Typhoon legjobb barátok, Pierce pedig ott dolgozik, ahol Jedi felveszi a dalait, és ahová Typhoon is odakerül. Így szereznek tudomást egymás kapcsolatáról.




Na meg úgy, hogy Ray követi Jedit a munkahelyére, ahol Typhoon rajtakapja őket. Typhoon az új gyerek, még bizonyítania kell, főleg úgy, hogy a pasija is ott dolgozik, aki egyáltalán nem szeretné, ha kiderülne a kapcsolatuk.

Pierce számomra végtelenül kettős volt; a külvilág számára már-már olyanok voltak, mint az idegenek, és csak kettesben, a négy fal között mutatta ki az érzéseit a másik felé. Jedi ezzel szemben - hiába volt nagyobb vesztenivalója - bátran felvállalta a kapcsolatát, amint lehetősége adódott rá.





Pierce nem száll szembe a szüleivel, mikor azok kitessékelik Typhoon-t a közös lakásukból, mert azt hiszik, csak barátok. Typhoon ezután persze Ray-hez megy, Pierce pedig, miután Jedi később felhívja, utána ered. Így derül ki Pierce és Jedi számára, hogy a pasijaik legjobb barátok.




Egyik páros magánélete sem alakul túl jól. A fotósok lekapják Jedit Ray-jel is és Pierce-vel is - aki ugye az éjszaka közepén bukkant fel nála -, közben pedig a stúdió erőlteti, hogy Jedi keveredjen romantikus kapcsolatba a duettpartnerével, egy feltörekvő lánnyal. Jedi egy darabig jópofát vág hozzá, de a lány egyre jobban nyomul, így végül kénytelen lerázni. Csakhogy a baj megtörtént, Ray látta a róluk készült felvételeket.





Szerintem Jedi mindent megtett, amit lehetett, de jelen helyzetben nem szállhatott szembe a feletteseivel. Egyikük sem tudhatta, mi lenne a népszerűségével, ha kitudódna a kapcsolata. Mikor azonban Ray elköltözik tőle, Jedit már csak az éldekli, hogy visszakapja, szóval nyíltan színt vall. Sőt, még a csapatát is meggyőzi, hogy, miután kiderült, egy férfi a szerelme, írják át azt a romantikus dalt, amit eredetileg ő meg egy lány adott volna elő.







Természetesen a másik két srác is kibékült valahogy.

Tudjátok, hogy imádom ezt a párost a 2moons óta, de ha még egyszer ilyen semmilyen sorozatot kapnak, talán meg sem nézem.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése