Subscribe:

Labels

2023. március 5., vasárnap

#84 BL sorozat értékelő (Ameiro Paradox)


Ismét egy rövid sztori, ismét egy mangából készült alkotás.

Ameiro Paradox

Vigyázat, spoiler és enyhe +18!

Eléggé meglepett, hogy ki kellett írnom ehhez a cikkhez a +18-as figyelmeztetést, mivel a japánok azért visszafogottabbak szoktak lenni a sorozataikat illetően. Itt sem kell persze egy KinnPorsche smárolásra számítani, de én azért így is többet kaptam, mint vártam.

Többször is láttam egy képet pinteresten, mégpedig ezt:


Nem akadtam rá rögtön a sorozatra, de azért némi keresgélés után sikerrel jártam, valószínűleg azért (is), mert ez a sorozat még csak 10-én ért véget.

A sztori a következő: adott egy újságíró, Onoe Satoshi, aki rettentő komolyan veszi a munkáját, fontos eseményekről ír cikkeket, és ezzel szeretne a címlapra kerülni.


Van azonban egy "ellensége", egy operatőr/fotós, aki a celebhírekkel elrabolja előle a címlapot. Ő Kaburagi Motoharu.


Nem is értem, miért rivalizálnak, elvégre egyik sem létezhet a másik nélkül; Onoe hiába ír egy penge cikket, ha nincs hozzá fotó, egy sima fotót meg nem fognak megjelentetni cikk nélkül. Szóval a sorozat kezdetén a főnökség úgy dönt, ennek a két tehetségnek bizony együtt kell dolgoznia.







Onoe fő problémája az volt, hogy gátlástalannak tartotta a másikat; Kabu flörtölt a nőkkel, hogy információt csaljon ki belőlük, a hírek szerint a testét is használta - azt nem tudjuk, hogyan :P -, és Onoe meglátása szerint Kabu nem érzett bűntudatot a képei miatt, nem érdekelte, mi lesz azokkal, akiket leleplez. Onoe egy fokkal kedvesebbnek tartotta magát, mondjuk ő nem hírességekkel foglalkozott, hanem adócsalókkal, ilyesmikkel.

Mégis elég hamar kiderül, hogy némi csiszolódást követően jó párost alkotnak. Kabu jó képeket készít, Onoe pedig gyorsan felismeri az embereket, tudásával összeköti a szálakat, amik így egy nagyobb cikket eredményeznek.

Az is gyorsan világossá válik, hogy Kabu vele sem fél flörtölni...







Onoe meglepődött, de nem húzódott el pt. 1

Onoe meglepődött, de nem húzódott el pt. 2



Onoe néha nem számolt az igazi veszéllyel, így bajba került, amiből Kabu-nak kellett kimentenie. Onoe hálás volt azért, hogy a másik srác törődött vele, még úgy is, hogy ott kellett hagynia egy megfigyelési helyszínt.





Azzal, hogy Kabu törődött vele, Onoe megtudta, hogy a srác igazából kedves és gyengéd, szóval gyorsan megjutalmazta egy öleléssel. Onoe már kezdett rájönni, hogy kedveli a másikat, és ezután Kabu is sokat kezd ezen gondolkodni. Egy féltékenységi jelenet után Kabu a másik után megy, és... hát... a tettek mezejére lép.






Onoe meglepődött, de nem húzódott el pt. 3

Végül is Kabu vall színt először... úgy ahogy. Onoe ismét bajba sodorja magát, amikor kettesben marad egy öreg fickóval. Úgy tűnik, csak adócsalásról beszélgetnek, de aztán a fickó leteperi Onoe-t, akit természetesen a pas... öhm, Kabu ment meg. És egy kicsit megcsúszik a keze az eset után, de ezt nem lehet csodálni!





Kabu keze!! *-*








Onoe meg(sem)lepődött, de nem húzódott el pt. 4

Bevallom, itt már kerekedett a szemem rendesen. A japánoktól nem szoktam meg még ezt a fokú erotikát (?) sem, mert bizony engem megérintett a jelenet... több helyen is. Egyébként ki kell emelnem Kabu gyönyörű kezét, folyton csak azt tudtam nézni, amikor megérintette a másikat.

Onoe nem tudja eldönteni, Kabu komolyan mondta-e, hogy kedveli - mert Kabu hozzátette, hogy "valószínűleg", és szegény Onoe-t még a barátja is összezavarja, mert tart neki egy kiselőadást arról, mi a különbség a tetszik meg a szeretlek között.



A következőkben a srácok egy komolyabb esetet kapnak. A felszínen úgy tűnik, ismét csak egy szimpla celebhír lesz belőle; két színész randevúzik-e egymással attól függetlenül, hogy a fickó 20 évvel idősebb. Onoe közelebb kerül a színészhez, aki megvallja neki, régóta a legjobb (férfi) barátjába szerelmes. Így Onoe nem akarja elhinni Kabu állítását arról, hogy a férfi lányokat hajt fel felnőtt filmekhez.




A két férfi nincs ugyanazon a véleményen, így ez súrlódáshoz vezet közöttük.



Onoe szeretné, ha Kabu egyszer tényleg beszélne a színésszel, hátha meglátja, hogy nem gonosz. Kabu azonban egészen meghitt helyzetben találja őket, és ezért természetesen féltékeny lesz. De legalább... többé-kevésbé megvallják egymásnak érzelmeiket.




Kabunak volt egyébként igaza; a színész valóban lányokat hajtott fel, de nem adja magát könnyen. Megzsarolja Kabut azzal, hogy ha leleplezi, Onoe-t fogja bántani. Így hát Kabu kész lenne a szőnyeg alá söpörni a dolgokat, csakhogy Onoe megtalálja a listát a lányok nevével, és addig telefonálgat, míg egyikük interjút nem ad az újságnak. Inami - a színész - ezzel lebukik, még azt is próbálja elhitetni Onoe-val, hogy a sztorija, miszerint a barátja kisegítése miatt küldött neki lányokat, hazugság. (Nem az, tényleg szerelmes a barátjába, ezt el is mondja most neki telefonon, ami löketet ad Kabunak is, hogy színt valljon)









Egészen felgyorsulnak az események, és már majdnem ott tartunk, hogy összeköltöznek - egymástól függetlenül elkezdenek lakásokat nézegetni -, mikor Onoe elvállal egy új megbízást.




Kabu korábban azt mondta neki, azért (is) kedveli, mert nem hazudik. Az új ügynél azonban Onoe úgy leplez le egy egykori sportolót, aki jelenleg pénzt csal ki másokból, hogy hazudik nekik. És még büszke is arra, amit tett, mintha nem érdekelné, mi lesz azzal, akit leleplez. Ismerős?






Kabu viselkedése megváltozik, hűvös lesz és távolságtartó, még azt is felveti, hogy ha Onoe már magától is meg tudja oldani az ügyet, akkor váljanak szét. 


Egészen nyilvánvaló, mit érez; Kabu nem akarja, hogy Onoe is olyan szívtelen, szenzációhajhász újságíró legyen, mint ő. Mikor a főnökük Kabu lelkére beszél, a srác végre hajlandó tisztázni a dolgokat a másikkal.


Miért volt ez a jelenet ilyen sötét???




S minden jó, ha a vége jó, sálálálá.

Szeretném kiemelni Onoe barátját, Masayan-t, minden elismerésem az övé, amiért elviselte ezt a két hülyét a kávézójában. :D

Nagyon hasonlított nekem ez a sorozat erre a sorozatra, talán mert mindkettő japán, talán mert az egyik srác szőke, míg a másik barna. 

Mindenesetre nem volt rossz, nem vártam tőle többet, mint amit kaptam. Hű, de nagy szikrát nem éreztem a karakterek között, de egy kellemes kis melegséget azért igen.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése