Subscribe:

Labels

2023. október 8., vasárnap

#97 BL sorozat értékelő (Love Class / Mr. Cinderella)

 


Dupla értékelés következik, mivel kevés dolgot tudok elmondani erről a két szériáról.

Love Class

Mr. Cinderella

Vigyázat, spoiler és enyhe +18!


Love Class


Ez a sorozat sem fog díjat nyerni az összetettségéért, de a végére érve azt mondom, nem ez volt a legrosszabb, amit valaha láttam.

Cha Ji Woo egy aranyos kis elsős, aki egy "bulis" órán szeretne párba kerülni azzal a lánnyal, akit kinézett magának. Mikor a tanár azt kéri, írják fel egy papírra annak a nevét, akivel együtt akarnak dolgozni, az egyik lány, Kim Hye Won felveti, hogy csak ellenkező neműek nevét lehet-e írni, mert ő inkább lánnyal szeretne dolgozni - mégpedig azért, mert ő a tanár nézte ki magának. Ji Woo ezen felháborodik, de Hye Won mellé áll az a lány is, akit Ji Woo kinézett magának! S így történik, hogy Ji Woo egy másik sráccal találja összepárosítva magát...


Lee Ro-A naaagyon igyekszik közeledni, még egy projektben is gyorsan segít a fiatalabb srácnak.



Az egyik felsőbb éves elszólásából kiderült, hogy Ro-A most jött vissza a hadseregtől.

Az ominózus órán azt a feladatot kapják, hogy dobjanak össze egy bizonyos összeget, és menjenek el randizni. A srácok így is tesznek, és igazán jól érzik magukat!






Az ígéretes randit azonban megzavarja Bae Yoo Na, az a lány, akit Ji Woo kinézett magának. A lány elmondja, hogy valaki zaklatja, üzeneteket küldözget neki, titokban fotózza, stb., így megbeszélik, hogy Ji Woo fogja kísérgetni a lányt.



Nyilvánvaló, hogy Ro-A nincs elragadtatva az ötlettől; tudja, hogy így Ji Woo fog célkeresztbe kerülni, de Ji Woo nem hallgat rá. Hazakíséri a lányt, a zaklató pedig valóban őt veszi célba. Ha Ro-A nem aggódik annyira, hogy felkerekedjen megkeresni őt, akkor sokkal nagyobb baj is történhetett volna.









Ez azért vagány volt, el kell ismernünk, viszont Ro-A karja eltört, szóval Ji Woo beleegyezik, hogy segít neki néhány dologban. Hát ez a legkevesebb! És mint láthattuk, Ji Woo megharapta a támadót...*



Ji Woo-nak tehát két feladata is van; kísérgeti a lányt, utána pedig rohan Ro-A-hoz, hogy szolgálatára legyen. Például hajmosásban...



... vagy az evésben...



Hirtelen közelségük két embernek is feltűnik. Egyrészt persze a zaklatónak, aki kihasználja az alkalmat, és posztol a srácokról valami olyasmit, hogy tényleg együtt vannak. Holott mindenki láthatja, hogy mivel Ro-A karja eltört, Ji Woo csak segít neki, és nem pont az volt az órai feladat, hogy menjenek randizni? A posztot persze nem más mutatja meg nekik, mint Hye Won, akit minden lében kanál lánynak tartottam.




Ji Woo reméli, hogy a vihar majd elül, de összesúgnak a háta mögött, ráadásul a zaklató is küld neki egy fenyegető levelet.


Ro-A persze odamegy, és mindent megtesz, hogy kihúzza a másikat a búskomorságból. Nagyon szép dolgokat mond - köztük köszönetet azért, amit Ji Woo érte tett, holott ez volt a legkevesebb, miatta sérült meg! -, mindenesetre Ji Woo nagy nehezen beengedi, és elhatározzák, hogy leleplezik a zaklatót. Hiszen Ji Woo ugye megharapta*.





A másik, akinek feltűnik a srácok közelsége, Ro-A egyik lakótársa. Nyilvánvaló, hogy a srác kedveli Ro-A-t, sőt, ezt Ro-A tudja is - egy visszaemlékezésből kiderül, hogy cirka tíz éve barátok, és már akkor is visszautasította -, a barátja mégis mellette maradt. Most azonban nem bírja nézni, hogy Ji Woo kihasználja Ro-A-t.


A tettest elkapják a harapásnyom alapján - az egyik csoporttársuk volt -, akit el is visz a rendőrség.






Az általános megkönnyebbülés után a csoport új feladatot kap; menjenek páros randira!


A dolog annyira "jól" sikerül, hogy Yoo Na szerelmet vall Ji Woo-nak.

Ji Woo azonban visszautasítja!



Itt következett egy nagyon szép, habár fájdalmas jelenet. Ji Woo megvallotta érzéseit Ro-A felé - csak a hülye nem szeretett volna bele, annyira törődött mindig a fiatalabb sráccal -, erre Ro-A visszautasítja! Mert hogy milyen ritka, hogy a lány, aki tetszik, szerelmet vall, és hogy ezt Ji Woo nem szalaszthatja el. És bizonygatja, hogy Ji Woo félreértette az ő, Ro-A érzéseit; csak azért törődött vele, mert az alsósa. Megszakadt a szív, ugyanakkor szépnek találtam, ahogy Ro-A meg akarta adni a lehetőséget Ji Woo-nak a "normális" kapcsolatra.



Ro-A nem jár be az órákra, otthonról is eltűnik. Miután Ji Woo búskomoran jár-kel egy darabig, találkozót kér Ro-A lakótársától. A srác állítja, hogy nem tudja, hol van Ro-A. Ji Woo itt lenyom egy szívhez szóló szöveget - hogy azt hitte, hamar el fogja felejteni a másikat, de ez sosem fog megtörténni. A barát pedig megtörik, és saját érzéseit félretéve elmondja, hová ment Ro-A.









Lehetett volna jobb is, de olyan rövid, hogy néhány órát mindenképp megért.


Mr. Cinderella



A történet főhőse Dung, aki szinte az egész sorozat alatt verekedésben-és/vagy menekülésben volt. Mivel gengszter-kinézete van, és mivel nem fél visszaütni, nem hajlandó kifizetni a védelmi díjat egy másik bandának. Dung ezért kénytelen elhagyni a munkahelyét, de még jól helyben is hagyják. Aki segít neki, nem más, mint egy orvos, Khoa. Hozzá kell tenni, hogy egyik alkalommal Dung félig-meddig Khoa miatt keveredett verekedésbe; vissza akarta szerezni a doki telefonját, amit a szeme láttára emeltek el.




Dung tényleg szinte minden részben a kórházban köt ki, Khoa pedig nem számol fel ezért neki semmit, sőt, mikor megtudja, hogy a srácnak nincs hová mennie, magához költözteti. Dung ezalatt érdekes felfedezést tesz. Talál a doki irodájában egy képet, amin ő maga - Dung - szerepel egy általa kislánynak hitt személlyel, akit azóta is Hamupipőkének nevez. Miért van az a kép a dokinál? Van egy húga, vagy egy unokahúga?






Nem mondom azt, hogy Khoa nem volt helyes, de a barna bőr és a fehér fog kontrasztja számomra néha ijesztővé tette.

A problémák a következők, Dung számára legalábbis:

1. Folyton menekülni kényszerül a gengszterek elől.
2. Az exe - aki az egyik gengszter húga - nem száll le róla.



3. Khoa exe sem száll le róla.
4. Ki kell derítenie, miért volt az a kép Khoa irodájában.

Megkereste az anyajegyet Khoa nyakán.


Miután Dung véletlenül ráesik a szájára, Khoa kicsit merészebben kezd flörtölni.

Mindkét srác története eléggé szomorú. Khoa elmeséli, hogy beteges gyerek volt, és mivel egy jósnő azt mondta, bánatot fog hozni a szüleire, ezért hat éves koráig lánynak öltöztették - úgy értem, mi van?? Nevelőszülőkhöz került, de azok is meghaltak, szóval a srác tényleg hisz abban, hogy balszerencsét hozhat a szeretteire.

Dung is az utcán élt, ő egyáltalán nem emlékszik a szüleire - Khoa legalább a nevelőszüleiért tud füstölőt gyújtani -, emlékszik viszont egy kislányra, aki enni adott neki, aki megengedte, hogy bemenjen a házukba, mikor a szülei nem voltak otthon. Ő lett Dung Hamupipőkéje.

Mikor Dung elfogadja, hogy Hamupipőkéből herceg lett, felveszi a harcot Khoa exével, aki egyre szemetebb módon tesz neki keresztbe.


Ez a srác egy pszichopata; filozófiája, hogy "ha nem lehet az enyém, tönkreteszem!". Jézusom! És ehhez tartja is magát. Szövetkezik Dung exével, aki megvereti Khoa-t, aztán direkt rálép egy üvegszilánkra, hogy Khoa vele is törődjön és magához költöztesse. Közben kihasználja azt a srácot, aki Dung barátja, és láthatóan kedveli őt, ki tudja, miért.



Pornót nézünk? :D

Dung fájlalja, hogy Khoa nem emlékszik a gyerekkorukra, és egy részeg elszólás után végre tisztázniuk kell a dolgokat. Khoa azért nem emlékszik, mert volt egy balesete - elütötte egy autó, ezt szinte a legelső jelenetben mutatták is -, így elvesztette emlékei egy részét.



Dung azért is szomorú, mert gyerekként tettek egy ígéretet - hogy össze fognak házasodni, és hogy az ő Hamupipőkéje mindig vigyázni fog rá. Ezért élete nagy részében Hamupipőkét kereste, és ebbe az ígéretbe kapaszkodott. Khoa-t nagyon megérintette ez a naivitás, és hogy Dung nem adta fel, hitt ebben az ígéretben.

Hamupipőke azonban valójában egy herceg, Dung el tudja ezt fogadni?

Úgy tűnik, el tudja fogadni, és szembeszáll bárkivel, aki az útjába állna. Felbukkan Khoa testvére (?) is, aki vehemensen ellenzi a kapcsolatukat, mindennek elhordja Dung-ot, Khoa pedig nem áll ki érte.

Erre is megkapjuk később a magyarázatot. A lánytestvére volt az, aki fiatalabb korukban elrendezte, hogy Khoa-t örökbe fogadják, nélküle nem tartana itt. Ellenben ő volt az is, aki miatt Khoa balesetet szenvedett, szóval most már ne okozzon neki több lelkifurdalást, és hagyja, hogy boldog legyen.

A másik, aki az útjában áll, természetesen Khoa exe, aki még valami halálos szert is be akar neki fecskendezni, de Khoa szerencsére időben odaér.


De minden jó, ha a vége jó.






Ez sem volt rossz, a két srác között éreztem a kémiát, és a háttérsztorit is érdekesnek találtam. A smárolás is átment a teszten, csak azt sajnálom, hogy az utolsó részben kaptuk az összest, el lehetett volna osztani őket jobban.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése