Subscribe:

Labels

2023. október 22., vasárnap

#98/2 BL sorozat értékelő (La Pluie)

 


Meghoztam a cikk második felét!

Vigyázat, spoiler és +18!





Ott hagytuk abba tehát, hogy Phat megtudta, Lomfon is hallotta őket az esőben. Nem kezd semmit ezzel az információval, csupán reméli, hogy ez nem okoz majd gondot a kapcsolatukban.

De jöjjön valami, ami teljesen elrabolta a szívem, és megerősített benne, hogy ezt a két férfit egymásnak teremtették.

Mikor Tai elvitte a másikat a régi házukhoz, bemutatni az egyik bátyjának, Phat egyre csak a szomszédos házat bámulta. S hogy miért? Mert ott lakott az a személy, aki mindennél fontosabb volt az életében.

A nagymamája. Phat-ot a nagymamája nevelte, így Phat és Tai kvázi szomszédok voltak! Sosem látták egymást szemtől-szemben, de Phat kis cetlikre írt üzenetekkel próbálta vidítani a másikat, amikor látta, hogy nincs jól. Phat így lett Mr. Kind One.





És Tai is ott volt a másiknak, amikor meghalt a nagymamája.



Kell ennél nagyobb megerősítés? Arra gondoltam, ha ezek után bárki közéjük áll, azt megütöm.

De Lomfon sem adja fel, mikor elkapja őket az eső, Tai megtudja, hogy a másik srác hallja őt, és Lomfon meg is csókolja.

Phat a barátaitól tudja meg, hogy Lomfon és Tai együtt töltötte a napot, holott Tai hazudott neki erről. Phat mégis előbb Tai lakására megy, annyira hinni akar neki. Ott találja Thiant, együtt indulnak tovább, és mindketten látják a csókot.

Tai üvöltése eltörölte a lelki társ kapcsolatot.



Nagyon rossz dolgok történnek ezután. Phat ideges, ami totál érthető, és szerintem nagyon is férfiként viselkedett. Tudni akarta, hogy most akkor mi van, Tai viszont nem bonyolódott vitába, nem mondott neki semmit; úgy érezte, Phat úgysem értené meg.







Abban a pillanatban persze megütöttem volna Lomfont, de belegondolva, csak tudni akarta az igazat. Rá akart jönni, kit kedvel igazán. De, ahogy később ő maga is rájött, Tai-t sosem szerelemmel szerette, esetleg csodálta és felnézett rá. Thian-nal ellenben tényleg közel kerültek egymáshoz, valódi jelei voltak annak, hogy kedvelik egymást, csak Lomfon valamiért ragaszkodott a vélt érzéseihez, és ebben megerősítette az is, amikor hallani kezdte a másik kettőt az esőben. Ha nem ragaszkodik ennyire ahhoz, ami nem igazi, sokkal hamarabb rendeződhetett volna a helyzet. Ja, és nem kellett volna lesmárolnia Tai-t, lelki társ ide vagy oda, Tai-nak volt párja.

Akit nagyon megértettem és sajnáltam, az Phat. Nagyon kiakadt, leitta magát, és, habár felnéztem rá, amiért így is meg akarta beszélni a dolgokat, részegen azért mégsem kellett volna elmennie Tai lakására. Nem tudom visszaadni a fájdalmat, amit érzett. Tisztázni szerette volna a helyzetet, de Tai csak hallgatott. Nem mondta, hogy őt választja, nem mondta, hogy szereti, semmit sem mondott, mert, mint említettem, Phat úgysem értené meg. Phat ellenben már akkor is őt választotta, amikor még nem tudta, hogy lelki társak. Phat udvarolt, mindent megtett, kinyilvánította az érzéseit. Tai meg csak mintha azért ment volna bele, mert rájött, hogy Phat a lelki társa.

A vita hevében Tai felveti, hogy szakítaniuk kellene, Phat pedig belemegy. Persze nyomban megbánja, de már késő.

Mindenki maga alatt van. Thian nem hajlandó egy csapatban lenni Lomfonnal, Tai pedig szomorkodik, hogy Phat nem keresi.

Phat is szomorú, de a kollégái ráveszik, hogy adjon még egy esélyt a dolognak, keresse fel Tai-t, ezúttal józanon.

Phat megy is, egy csokor virággal a kezében, reménykedve. S azt látja, hogy Tai épp súg valamit Lomfon fülébe, és nagyon közel vannak egymáshoz.

Phat teljesen kikészül, zokog a munkahelyén - mind nagyon sajnáltuk. A kollégái végig próbáltak segíteni neki, de Phat eldöntötte, hogy munkahelyet vált.

Akinek sikerül tisztáznia a dolgokat, az Lomfon. Lead egy iskolai projektet, aminek a szív szavához van köze, és a videóban végig csak Thian szerepel. A srác először úgy értelmezi, hogy gúnyt akar űzni belőle, de aztán...










Arra eszemben sincs kitérni, hogy Phat exe és az egyik kollégája...



Egyébként Tai anyja hozzáment egy másik fickóhoz, ami sok feszültséget okozott Tai számára. Végül az anyja és az apja közösen beszéltek vele. Elmagyarázták, hogy a szerelmük átalakult valami mássá, de ettől függetlenül mindig lelki társak maradnak, akik a fiaikról beszélgetnek, miközben esik az eső. Bonyolult volt kicsit megérteni, de arra akarok kilyukadni, hogy Tai ugyanúgy viselkedett Phat-tal a veszekedésük alkalmával, mint az anyja anno vele. Az apja fantasztikus ember, mindig vidám, kedves, mindene a családja. Próbált közös programokat szervezni, a nő viszont a munkája miatt sosem ment velük. Ezen gyakran összekülönböztek, és a nő úgy látta, a férje olyat vár tőle, amit ő nem tud neki megadni. Mikor ők maguk már tudták, hogy problémák vannak, és Tai kérdezgetni kezdte, mi történik, miért válnak el, stb., akkor az anyja lerázta, hogy úgysem értené meg. Sosem mondott neki semmit, nem magyarázta el. Ahogy Tai sem Phat-nak.



Ahogy említettem a legelején, imádtam a sorozatot egészen az utolsó részig. Az 55 percből az első 15 percben lerendeztük Lomfon és Thian történetét. A következő 25 percben Tai szaladgált Phat után, próbálta kideríteni, hol dolgozik, ez talán több hetet is igénye vett. Majd pedig az utolsó 15 percben kibékültek! Ennyi! És kb. Phat meg sem szólalt, de oké, az előzőek után Tai-nak kellett beszélnie.

Amúgy Phat nagyon durván nézett ki, mintha éveket öregedett volna. :(










És minden jó, ha a vége jó. Csak ezt az utolsó részt elég kevésnek találtam.

Hoztam még egy jelenetet, ami a táborban esett meg velük, még mielőtt minden elromlott:










Tai leállította a dolgot, de Phat azért így sem lehet csalódott...

Nagyon tetszett a sorozat, az utolsó részt leszámítva tényleg elégedett vagyok. Valószínűleg újranézem, ha valaki lefordítja magyarra.









0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése