Subscribe:

Labels

2023. október 15., vasárnap

#98/1 BL sorozat értékelő (La Pluie)

 


Bele voltam habarodva ebbe a szériába...
... egészen a legutolsó részig.

La Pluie

Vigyázat, spoiler és +18!


A mostanában nézett sorozatok közül magasan ez volt a kedvencem, teljes szerelem lett már az első rész is, utána pedig csak jobb és jobb lett. Alig vártam az új részeket, amiket természetesen már vasárnap, angol felirattal meg kellett néznem.

A főszereplő srác ismerős lehet a TharnType második évadából, és itt újra bebizonyította, hogy jó színész.

Ebben a világban vannak olyanok, akik, ha jön az eső, nem hallanak senki mást, csak a lelki társuk hangját. Borzasztó aranyosnak és romantikusnak találtam ezt a dolgot, és némileg hasonlatosnak a szintén fantasztikus Color Rush sorozathoz.

Nem mindenki gondolkodik azonban hasonlóan, például hősünk, Seangtai sem, aki a szülei válása óta egyáltalán nem hisz a lelki társ fogalmában.


Pontosan két évvel korábban, amikor a szülei bejelentették a válást, és az apjuk elköltözött, Tai zokogva ült a szobája padlóján, és egyszer csak zuhogni kezdett az eső, ő pedig egy srác hangját hallotta, amint kérdezgeti, jól van-e. Tai soha nem válaszolt a srácnak, aki kitartóan próbálkozott nála.


Természetesen az egész családnak nehéz volt a helyzet, Tai öccsének és bátyjainak is, mégis őt rázta meg legjobban, talán azért, mert mind tudták, hogy van valahol egy lelki társa, és addig ő is hitt ebben, főleg a szülei kapcsolata miatt. Ha viszont a lelki társak sem maradnak örökké együtt, akkor mi értelme?

Tai egy szerkesztőségben dolgozik, és egyik nap egy kávézóban üldögél, amikor egy ismeretlen megkérdezi, odaülhet-e, mert minden más asztal foglalt. A férfi nem más, mint dr. Phat.


Egyszerűen odáig voltam ezért a fickóért, mondom, miért, és most egy kis fejtegetés következik.

Tai, mivel két éven keresztül hallgatta a lelki társa hangját, azonnal felismeri Phat-ot. Phat viszont nem tudja, hogy Tai a lelki társa, és mégis őt választaná! Egy nagyon szomorú, esős beszélgetésen Phat azt mondja a lelki társának, hogy szakítani szeretne ezzel a dologgal, megpróbálná valakivel, aki nagyon tetszik neki. Szegény Tai persze nem tudja, hogy az a másik valaki is ő maga! Csodálatosnak találtam, hogy Phat mindkét értelemben őt választotta!



Mivel esik az eső, Phat úgy hiszi, az addig néma lelki társa kérdezte meg a nevét. Nem tudja, hogy az Tai, akivel a kávézóban üldögélt.

Tai nem tudja, mit tegyen, még az öccsétől is tanácsot kér, aki elég egyértelműen fogalmaz; Tai már eleget hallgatott, adjon vége esélyt a lelki társának!




Mintha még az univerzum is sürgetné őket; Tai talál egy macskát, és micsoda mázli, hogy dr. Phat épp állatorvos!




Tai azonban tartja a távolságot egy félreértés miatt; miközben esett, meghallotta, hogy Phat éppen csókolózik valakivel, és még őt is szédíti! Szegény Phat próbál közeledni, mikor egy bárban is összefutnak, ahol Tai kissé felönt a garatra. Valószínűleg nem bírta elviselni Phat dalát, amit neki énekelt!






!!!!


Ez több szempontból is egy nagyon fontos este; Phat nem hagyja magára a másikat, hanem elviszi a lakására, és itt tudja meg Tai elszólásából, hogy lelki társak.









Ezek után Phat már biztosan nem fogja hagyni, hogy Tai elutasítsa.






LOL, Tai főnöke kicsit túl lelkesnek bizonyult! :D










A szemüvegesek - mint én is - totál átérzik ezt a jelenetet.





Szeretnék rámutatni, hogy ezt a csókot is Tai kezdeményezte.

Phat ezután megálljt parancsolt maguknak (magának), mivel fontos neki Tai, nem akar elsietni semmit. Ha tudta volna, mi jön ezután, szerintem máshogy döntött volna.

Eddig hagytam, hogy jobbára a képek beszéljenek; a srácok ismerkedtek, boldogok voltak, de hát semmi sem tart örökké, pláne a jó dolgok.

Phat munkaügyben elutazik a csapatával egy kis faluba, Tai pedig - némi töprengést követően - vele tart. Megszokhattuk már, hogy utazások alkalmával mindig történik valami váratlan és/vagy fájdalmas hőseinkkel. Itt sincs ez másként.

Egy kis kitekintés, és a mellékpáros bemutatása következik.

Tai öccse, Seangthian, és egyik csoporttársa között van valami alakulóban.



Thian legalábbis egyre biztosabb abban, hogy kedveli a másikat - a tünetek alapján Tai is ezt mondja -, Lomfon azonban... lássuk csak...





Lomfon azonban Tai-t kedveli! Nem hisz a lelki társas dologban, és mivel ő meg Thian több időt töltenek együtt, úgy tűnik, Lomfon érzései is kezdenek megváltozni.

Csakhogy ők is felbukkannak a faluban, ahová Phat és Tai érkezett.








Imádtam Thian lelkesedését!

A következő jelenetben megérkezik Phat, aki már akkor tudja, hogy Lomfon többet érez. Ezt csak tetézi a srác viselkedése az asztalnál, amikor beszól, hogy Phat (még) nem Thian sógora!



Tai zavarban van, de szerintem irtó büszke is!





De beüt a baj, amikor felbukkan Phat exe, aki továbbra sem tudja elfogadni a szakítást - pedig ő dobta a fickót -, és Tai jelenlétében készít neki ebédet - Tai persze nem tudja, ki a nő. Ezután Tai látja, ahogy megcsókolják egymást, szóval teljes a dráma.

Tai fogja magát, és elindul arra a hegyre (?), ahol a szülei fotója készült, és ahol, ha kíván valamit, az teljesül. Egyébként forróság van, szóval a srác hamarosan elájul, s mivel esni kezd az eső, egyedül Phat találhatja meg.

Így is történik. Tisztázzák a dolgokat... hivatalosan is járni kezdenek.






És Thian meg Lomfon hiába kerültek kicsit közelebb - mikor Thian ki volt akadva a bátyja eltűnése miatt -, sajnos Lomfon közöl valamit Phattal a rész végén.







Mégpedig azt, hogy amikor zuhogott az eső, és Phat Tai-t szólongatta, akkor ő, Lomfon is hallotta őket.

Tehát Lomfon is Tai lelki társa.

Csak arra tudtam gondolni, basszus!

Folytatása következik.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése