Subscribe:

Labels

2023. október 1., vasárnap

#96 BL sorozat értékelő (Love Tractor)

 


Maradjunk annyiban, láttam már ennél mélyebb értelmű sorozatot is...
... valamiért mégsem tudom kiverni a fejemből.

Love Tractor

Vigyázat, spoiler és enyhe +18!

A történet nagyon egyszerűnek tűnik. Adott hősünk, Seon Yul, a városi gyerek, aki egyszer csak egy faluban találja magát, és a sors még összehozza Suh Ye Chan-nal is. Már legelső este összefutnak, de mivel zuhog az eső és sötét van, nem sok mindent látnak a másikból.

Seon Yul a nagyapja farmjára érkezett, mivel a férfi kórházba került, megkérte, hogy viselje gondját a területnek. Rögtön első este el is veszíti a nagyapja kutyáját, így a keresésére indul. S vajon hol találja meg?

Hát persze, hogy Chan-nál.








Ígéretes kezdet! :D

Tetszett, hogy Chan visszabeszélt neki, annyira igyekezett védelmezni a kutyát, de amint megtudta, kinek az unokája a másik, nyomban megváltozott a viselkedése.

Ebben a faluban mindenki nagyon segítőkész, Seon Yul ettől viszont a falra mászik, és igyekszik megtartani a távolságot. Chan azonban folyton ott van körülötte, elviszi az eperföldre, és folyamatosan mosolyog. De szinte tényleg folyamatosan!






Vicces és/vagy kínos jelenet, mikor is Seon Yul rájön, hogy a másik fiatalabb nála, pedig ő a zuhogó esőben előző este idősebbnek hitte. :D





Miközben Chan lelkesen megmutatja a másiknak a falut, kicsit zavarba is jön, de Seon Yul azt mondja, azt csinálni, amit szeretsz, igazán király dolog. Chan már itt kezdte sokkal jobban megkedvelni.

Erre ráteszünk még egy lapáttal, amikor vezetés közben Chan a másikra néz, és majdnem elütnek egy szarvast. Seon Yul aggodalma nagyon meghatja, de persze csak a baleset miatt ver annyira hevesen a szíve.










"Min nevetsz?"

Chan persze rögtön levonja a következtetést, hogy komoly baja van, de erről majd később.

Az eperföldre fiatal segítők érkeznek, és az egyik kislány elkéri Seon Yul telefonját, hogy felhívhassa az apját. Ezek a gyerekek árvaházból érkeztek talán, tehát nincsenek szüleik, de a kislány reménykedik, hogy az apja visszajön érte, ha már nem lesz annyi munkája.


Szeretném kiemelni, Chan mennyire aranyosan magyarázta el nekik - Seon Yul-nak korábban, a gyerekeknek most -, hogyan kell leszedni az epret; gyengéden és óvatosan, hogy a szára rajta maradjon, és ne törjön össze a gyümölcs.

A kislány tehát nem tudja elérni az apját, felveszi viszont a telefont, mikor az csörög, és Seon Yul apja van a vonalban. A srác nagyon mérges lesz, lehordja a kislányt, aki erre szőrén-szálán eltűnik. Az egész csapat őt keresi, Chan szól a másik srácnak is, aki önálló útra indul; felrémlik előtte a beszélgetés, és hirtelen tudja, hogy a kislány el akar menni az apjához, így csak a buszmegállónál lehet. Meg is találja, de a kislány beszalad az erdőbe, Seon Yul utána, és kisebb balesetet szenvednek, Seon Yul vérzik, már az ájulás szélén van, mikor végre befut Chan, a megmentő!










Seon Yul hiába tagadja, jól esik neki a törődés.

Egy idő után hazaküldi a srácot, de Chan utána a házában is felbukkan, és ottmarad, hogy segítsen neki - vagy hogy az idegeire menjen.



Hmmm!!!

Minél több időt töltenek együtt - és Seon Yul minél kedvesebb vele -, Chan mellkasi fájdalma annál rosszabb lesz, szóval elmegy az orvoshoz, ahol hall ezt meg azt. A végső magyarázatot viszont egyik kedves barátjától kapja meg; Chan bizony szerelmes! S hogy utánajárjon, igaz-e ez, a haver azt javasolja, kérdezze meg Seon Yul-t, randizik-e valakivel, s a saját reakciójából majd meglátja, valóban kedveli-e a másikat.

Spoiler: kedveli.





Jaj!! :(

Az érzései tehát valódiak, de mivel Seon Yul randizik valakivel, Chan nem tudja, mit tegyen. Kerülni kezdi hát a másikat, Seon Yul viszont ezt nem sokáig hagyja - vajh' miért...




:D









Jöjjön egy kis háttérsztori, hogy lássátok, mélyebb ez a történet, mint ami elsőre látszik.

Seon Yul nagyon tehetséges zenész, zongorista. Fiatalként sokat zenélt, jött azonban egy srác, akivel közel kerültek egymáshoz. Ezt megtudta Seon Yul apja, aki ultimátumot adott; ha meg akarja tartani a kapcsolatát, menjen ügyvédi pályára. Seon Yul pedig, hosszas gondolkodás után így is tett; lemondott a zenéről a másik srác kedvéért. Ebből a sorozatban elég kevés derül ki, csak annyi, hogy Seon Yul apja nagyon szigorú, hogy rajtakapta őket, és hogy onnantól Seon Yul nem zenél. A jelenben Seon Yul nem csak a nagyapja kérését teljesítve jött a farmra, hanem menekült is; meglátta kedvesét, ahogy egy másik sráchoz került közelebb.

Nagyon kevésnek éreztem a sorozatot, így örültem, mikor megtaláltam a manga angol fordítását. Csak áradozni tudok róla, sokkal részletesebben kifejti Seon Yul múltját, így végre megértettem, miért félt annyira újra zongorázni, miért lett ideges, mikor szóba került, milyen tehetséges zenész. Ott volt benne a hezitálás; ha újra játszani kezd, akkor azzal véget vet a kapcsolatának? És különben is, tényleg emiatt a kapcsolat miatt dobta el nyolc évre a zenélést?

Ilyen nehézségei vannak a srácnak, érhető hát valamennyire, miért nem akar most azzal foglalkozni, Chan mit érez iránta. Próbál úgy tenni, mintha Chan semmit sem mondott volna, de persze Chan nem hagyja magát.

Aztán felbukkan az ex!

Egyikük sem fogadja ezt jól, különösen, hogy az ex, In Seo igyekszik akadályozni Chant abban, hogy a zenét erőltesse Seon Yun-nál. Ez a sorozatban úgy jött le, hogy kedves akar lenni, törődik azzal, Seon Yul-nak ez mennyire fájna, viszont a fent írtak fényében már inkább arra gondoltam, hogy önző módon nem akarja engedni, hogy Seon Yul a zenét válassza helyette.

Mindenesetre lezárják a kapcsolatot, Seon Yul pedig nem megy vissza a városba - még.

Vannak azért érdekes... hm, és aranyos jelenetek kettejük között, ami az érzelmek elmélyülését mutatja.




Erotikus álmok Chan részéről...




... mosolyok Seon Yul részéről.

A szakítás után Seon Yul a zenéhez is visszatér; azon a zongorán játszik, amin kiskorában, és amit a nagyapja megőrzött neki, mikor el kellett távolítani a házukból.












Nagyon kedves jelenet volt, a mangában még inkább; Seon Yul keze remegett, Chan erre elkezdte kérdezgetni, melyik hang hol van, ezzel elérve, hogy Seon Yul megnyugodjon, és játszani tudjon. Imádtam, ahogy Chan ráérzett, a másiknak segítségre volt szüksége, és támogatta!

Seon Yul visszatér a zeneszerzéshez, csak hát kicsit túlzásba viszi, mert enni is elfelejt, és Chan ájultan talál rá.





Értelmet nyert a poszter; Seon Yul megmutatta új dalát a másiknak.



Fogadalmat tettek; Chan korábban adott neki egy karkötőt, Seon Yul most viszonozta.

Chan persze nem hülye - csak néha gyerekesen viselkedik, elvégre még csak húsz éves! -, így tudja, hogy Seon Yul-nak vissza kell mennie a városba. Annyit kér csak - nem egy csókot! :D -, hogy minden nap hívják egymást. Seon Yul pedig erre mit lép?














Korrekt!

Minden nap beszélnek, Seon Yul pedig megígéri, hogy visszajön.

És vissza is jön.




Hihetetlennek tartom, hogy tudják mindig ennyire jól eltalálni a karaktereket; ez a két srác is mintha egyenesen a mangából lépett volna ki, az arcuk nagyon hasonlított, csupán nem voltak annyira bitang izmosak. Külön öröm volt két ilyen jól felépített karaktert nézni, Chan jókedve egyenesen ragadós volt, imádtam, mennyire szerette a munkáját, és ebből nem csinált titkot. Azt is szerettem, ahogy egymáshoz viszonyultak, vigyáztak a másikra, és tényleg láttam és értettem, honnan indult és hová fejlődött a kapcsolatuk.

Nagyon ajánlom, persze csak a mangával együtt. A készítőknek meg ajánlom, hogy legyen második évad!



0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése