Subscribe:

Labels

2024. február 25., vasárnap

#115 BL sorozat értékelő (The Middleman's Love)

 


A Bed friend vége óta vártam ezt a szériát!

The Middleman's Love

Vigyázat, spoiler és +18!


A Bed friend végén ugyanis megérkeztek a céghez az új gyakornokok, és nagyon reméltük, hogy végre az eddigi mellékszereplő, Jade is megkapja a maga történetét.

Szeretném kiemelni, mennyire tetszett ez a koncepció; biztos mindenki nézett már olyan sorozatot, ahol a mellékszereplőt zárta inkább a szívébe, és szívesen megnézte volna az ő sztoriját, ahol megtalálja a boldogságot. Az eredeti szériában Jade volt az egyik kedvencem, hiszen szinte mindig vidám, és rettentően jó barátja volt Uea-nak.

Most tehát Jade kerül előtérbe... vagyis mi, nézők, tudjuk ezt, ő azonban úgy tűnik, továbbra is azt hiszi, hogy ő csak egy mellékszereplő, egy szárnysegéd, egy közvetítő! Mert mi történik az első néhány részben?

Jade biztos benne, hogy a két új gyakornok kedveli egymást. Ami így is van, csak nem az a kettő, akire ő gondol!





Jade gyakornoka Mai, Uea gyakornoka a cuki Gus, míg King gyakornoka a kissé szótlan Tong.

Jade pedig Mai-t és Gus-t akarja összeboronálni, csak nem veszi észre a következőket:

1. Mai őérte van oda totálisan, és ezt kb. mindenki elég hamar tudatosítja, köztük Uea is. Éppen azért, amikor a csapat elmegy karaokézni, Uea figyelmezteti Mai-t, hogy mire számíthat, ha Jade-nek kezd udvarolni. Egyébként imádtam ezt a jelenetet, Uea mosolyogva figyelte, ahogy Jade az éneklő Mai-t nézte, erre Jade odahajolt hozzá, és azt mondta, Mai biztos Gus-nak énekel! Pff!



Azt láthatjuk tehát, ahogy a továbbiakban Mai mindent megtesz, hogy felhívja magára Jade figyelmét, Jade viszont továbbra sem tudja maga mögött hagyni a közvetítő szerepét. Mai már konkrétan ki is mondja, hogy kedveli, Jade még akkor is adja az értetlent. Ez egy gimnáziumi esetre vezethető vissza nála valószínűleg; volt ott egy srác, aki kérte, hogy járjanak, utána viszont dobta, merthogy Jade szerinte unalmas. Jade így talán most is azt gondolja, nem lehet méltó társa egy olyan tökéletes srácnak, mint Mai. Mai viszont teljes szívből gondoskodik róla, fuvarozza a munkahelyre, főz neki, vigyáz rá.





Jade még a barátaitól is tanácsot kér némileg kacifántosan, hogy hogyan is kellene fogadnia Mai érzéseit. King és Uea azt javasolja, próbálják megismerni egymást.


Amit még tudni kell Jade-ről, hogy nagyon féltékeny tud lenni elég hamar. Most is ez következik; valami munkahelyi sporteseményen Jade azt látja, hogy Mai és Gus közel vannak egymáshoz. Mai neki vallotta meg az érzelmeit, Jade viszont még így is bizonytalan, és ezért ismét eltávolodik Mai-tól.



King és Uea, mint támogató barát. Imádtam!




Komolyan nem hittem, hogy Jade ilyen kegyetlen lesz, a hatos résznél viszont megszakadt a szívem. Jade hűvösen elutasította Mai közeledését, és Mai könnyei... jó ég!




Mai azonban megbetegszik, Jade pedig rohan hozzá, így azt hittem, rendezni tudják a helyzetet. Mai megvette neki azt a Conan-képregényt vagy mit, amiről Jade lemaradt miatta, és épp készült neki átadni, mikor Jade közölte Kinggel, hogy ő és Mai csak barátok, tesók, szóval ne beszéljek hülyeségeket.





És itt történik az, aminek mindig meg kell történnie; az addig nagyon kedves, odaadó Mai hátat fordít, és hűvösen kezd viselkedni. Nagyon jól csinálja, mivel Jade hirtelen ráébred, hogy nem akarja elveszíteni. Uea tanácsára most ő kezd el teperni, de Mai-ról mindez lepereg. Egy bizonyos pontig! Jade már a lakásához is elmegy, Mai viszont pont nincs ott, de ő is engedni látszik, és végül másnap találkoznak.

Jade továbbra sem hiszi el, hogy ő kellhet Mai-nak, de mivel beismerte végre az érzéseit, talán elindulhatnak az úton.



2. Jade azt sem tudja, hogy Gus nem Mai-t kedveli, hanem a harmadik gyakornokot, Tongot.

Gus egy nagyon cuki, folyton csacsogó srác, aki kezdettől fogva hajt Tongra, aki ezt persze ignorálja.


Mai itt mondja Gus-nak, hogy ő is hamarosan révbe ér, és Gus meg reméli, hogy így lesz.


Tong visszautasítja a kávét, de azért mosolyog.





Tong azonban egyszer csak azt mondja: "Nem mondta még neked senki, hogy túl sokat beszélsz? Mert akkor én mondom." És ezzel eléri, hogy Gus eltávolodjon tőle. King rögtön közbelép, és elmagyarázza Tongnak, hogy lehetne kicsit nyitottabb, és ne bántsa meg a másik srácot.


Tong ezután szintén felbukkan azon a bulin, ahol ott van Jade, Mai és Gus is, de hiába igyekezne, Gus hajthatatlan.





Gus persze megbocsát, és ad időt Tongnak, de náluk is közbejön a sportnap, ahol Tong is látja Mai-t és Gus-t együtt, de Gus ügyesebb és eltökéltebb; szinte rögtön odahívja Mai-t, hogy tisztázzák, nincs köztük semmi.

A hetes rész nagy fordulópont ennek a párosnak. Eszegetés közben Gus elmeséli, hogy az anyukája mondta mindig neki, mondja el a gondolatait, mert különben mások honnan fogják ezt tudni? Utána az anyukája meghalt, Gus pedig szeretné, ha büszke lenne rá, ezért beszél olyan sokat. Tong arca teljesen ellágyult ebben a jelenetben. És a hetes részben megtörtént az, amire nem számítottam... a mellékpáros kapott egy erotikus jelenetet!




Totál hihető volt, esetlenek voltak, Tong konkrétan remegett! Sokkal jobban tetszett, mint amit a főpáros levágott az utolsó részben...

Ha már utolsó rész, enélkül is meglettem volna. Mai és Jade hivatalossá tették a kapcsolatukat, Mai pedig köszönetet mondott Uea-nak és Kingnek, amiért végig segítették őket.





Jade megmutatta Mai-nak azt a füzetet, amit az élményeikről vezetett, amitől Mai teljesen elérzékenyült.
Jade bemutatta Mai-t a családjának.
Mai bemutatta Jade-et a családjának, ahol, meglepő módon, a mamát kellett inkább győzködni, a papa totál elfogadó volt!
És persze... megkaptuk az erotikus jeleneteket is.



Szerencsére nem tudok több képet hozni, mert számomra nem szexi volt, sokkal inkább ciki. Ez a két srác a Cutie pie-ban bebizonyította, hogy tud smárolni, itt azonban inkább a magamutogatás volt a lényeg. Bizonyára ki lettek oktatva, a Bed friend után mit várnak el tőlük ezen a téren.


Mit szerettem ebben a szériában?

Megmutatta, hogy egy mellékszereplő is megkaphatja a saját főszerepét, és hogy ezt meg is érdemli.

Nagyon szerettem a mellékpárost, habár nem volt bennük szinte semmi különleges, mégis cukinak találtam, ahogy az ellentétek vonzzák egymást. Pluszpont az erotikus jelenetért!


Imádtam a főnököt! Bus már az eredeti sorozatban is a szívem csücske volt, szívesen látnék róla is egy külön sorozatot. Külön imádtam, mikor a végén megjegyezte, hogy van immár két párosuk  - Uea/King és Mai/Jade -, és hogy alakulóban van egy harmadik - Tong/Gus -, és hogy ő ennek mennyire örül.


Szerettem azt az őrült hangulatot, ami uralkodott náluk az irodában, főleg, ha Uea és King összeveszett, de főleg, amikor Jade és King vitatkozott.




De amit a legjobban szerettem, az a barátság volt. Már a Bed friend idején is kiemeltem ezt; ott Jade volt mindenben Uea mellett, most pedig Uea és King adott tanácsot, vagy védte Jade-et, ha úgy alakult. Annyira szerettem az arcukat, amikor látták, hogy Jade nincs jól, aztán összepillantottak, és igyekeztek a srácot a helyes irányba terelni. Egy néző írta az egyik blogon, hogy Uea és King rengeteget fejlődött a saját kapcsolatában, és nem akarták, hogy Jade-nek is olyan nehézségeken kelljen átmennie, mint nekik. Volt egy olyan rész, amikor King féltékeny lett, mert Uea szóba állt egy kollégával - akitől az első évadban kapott egy vallomást -, így Uea és Jade erről beszélgettek. Uea sokat fejlődött, rettentően jól látja már saját magát és a múltját. Hogy a fájdalom ellenére is merni kell szerelmesnek lenni, és hogy Jade se féljen ettől. King utána felhívta, és bocsánatot kért, Uea pedig hazament, mert nem akar magányos lenni. Azt tehát mindenképp a két sorozat számlájára írható, mennyire szépen felépítette Uea és King kapcsolatát a kezdetektől, és hogy ők ketten milyen jó "apukái" lettek Jade-nek.



0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése