Subscribe:

Labels

2024. március 10., vasárnap

#117 BL sorozat értékelő (Love for love's sake)

 


Egy újabb cukiság, ami teljesen levett a lábamról.

Love for love's sake

Vigyázat, spoiler és némi +18!


Alig 8 részt kaptunk ebből a drágaságból, ami közel sem volt elég számomra, de az legalább vigasztal, hogy fordítás alatt van a webtoon, és a két alkotás együtt alkot egy egészet.

A történet szerint Tae Myung Ha a jelenben 29 éves, és az egyik barátja, senior-ja éppen megkérte, hogy olvassa el és véleményezze a regényét. Myung Ha ezt meg is tette, de nagyon szomorú az egyik mellékszereplő sorsa miatt, aki annyit szenvedett, és nem lett boldog a végén. A senior pedig azt kérdezi tőle, segítene-e megváltoztatni a karakter sorsát. Így kerül bele Myung Ha abba a bizonyos történetbe, ahol a feladata nem más, mint hogy boldoggá tegye Cha YeoWoon-t.




Myung Ha 19 évesen ébred abban az iskolában, ahová YeoWoon is jár. Előnnyel indul, mert tudja, mik fognak történni a sráccal, és esetleg meg tudja ezeket akadályozni. Első körben nem hagyja, hogy YeoWoon leessen a tetőről, és eltörje a lábát - ami azt eredményezné, hogy nem tud többé futni.





YeoWoon nemrég vesztette el a nagymamáját, az apja egy iszákos senkiházi, és az iskolában sincsenek barátai. Myung Ha ebbe csöppen bele, és ezen kellene segítenie. Nehéz dolga van, ugyanis -20-ról indul, már ami azt illeti, YeoWoon mennyire kedveli. 


Myung Ha azt állítja, ismerte a nagymamáját, és hogy ő kérte meg, keresse fel. Nem hiszem, hogy YeoWoon ezt teljesen elhiszi, de hajlandó elfogadni a jégkrémet - mert azt szeretik a kölykök, nem? :D





Azt is hagyja továbbá, hogy Myung Ha hazavigye magához - mintha attól félne, hogy YeoWoon öngyilkos lesz.



Másnap aztán Myung Ha szemtanúja lehet annak is, ahogy zaklatják a másikat, de egyetlen pillantással elejét veszi a dolognak; mindenki tart a veszett kutyától!



Myung Ha azt feltételezi, hogy ha YeoWoon közelében van, akkor rossz dolgok történnek a sráccal, de hogy tehetné boldoggá, ha nem lehet mellette? Myung Ha összebarátkozik az egyik osztálytársával, Kyung Hoon-nal, aki felvilágosítja néhány dologgal kapcsolatban.


Myung Ha nem csak saját magának, hanem YeoWoon-nak is barátot akar szerezni, így elmennek hármasban enni. Nem lesz sajnos jó vége, mert túlfűszerezik a kaját, és Kyung Hoon meg YeoWoon is rosszul lesz. YeoWoon különben sem eszik valami sokat mostanában, így később otthon rosszul is lesz. Ezt a részt a webtoon jobban és részletesebben bemutatja.








Meg kell említenem az egyik kedvenc jelenetem a második részből. Myung Ha és YeoWoon épp ebédelnek, mikor Myung Ha-nak a tetőre kell rohannia, ahol "fogja tartják" Kyung Hoon-t. Myung Ha egyik alsósa - neki mondjuk mindenki az alsósa - kikéri magának, hogy bántotta az "öccsét", és verekedést akar kezdeményezni. Myung Ha itt annyira vagány! Szinte hozzá sem ér a másikhoz, mégis jól lejáratja, és ez bizony nem csak nekünk tetszik, hanem egy másik karakternek, Chun Sang Won-nak is.


Ez a srác innentől kezdve nyomul Myung Ha-ra, és folyton kérdezgeti, YeoWoon-nal miért olyan kedves, és vele miért nem.



Myung Ha munkát szerez, hogy segíthessen YeoWoon-nak. Próbál a srác mellett lenni, és elérni, hogy újra fusson, mert hogy az talán boldoggá tenné. Még egy cipőt is vesz neki, ami nem sül el túl jól - ahogy azt már a Love by chance-ből is tudhatjuk.

YeoWoon, miután átvette a cipőt.


De mikor YeoWoon rájön, hogy Myung Ha miatta dolgozott, hogy megvehesse neki a cipőt, ráadásul kifejezett kérése ellenére Myung Ha ott van a versenyén is és drukkol neki! Lenyűgöző jelenet, főleg, mivel ahogy YeoWoon fut, úgy növekszik meg az, amit érez a másik srác iránt.





Fuss!





YeoWoon "csak" harmadik lett, de Myung Ha nem győzte dicsérni, a másiknak pedig a világot jelenthette, hogy valaki ott volt és teli torokból szurkolt neki. Innentől kezdve YeoWoon 180 fokos fordulatot vesz, és csüng Myung Ha minden szaván. Bármit tesz Myung Ha, a kedvelési szint egyre csak emelkedik.


Hozzátenném, ezek hárman lógtak az iskolából, hogy megnézzék a versenyt. 
Itt egy fokkal kevésbé utáltam Sang Won-t.


YeoWoon nyert két jegyet egy szigetre, ahová Myung Ha-t viszi magával. Nem tudhatja azonban, hogy Myung Ha anyjának, aki elhagyta őt, pont ott van kávézója. YeoWoon mindent tudni akar a másikról, hogy ne hibázzon többször, tényleg lesi minden kívánságát. Nem tudom, ez-e a jobb, vagy az, amikor Myung Ha tepert annyira!




Ehe!


Mivel Myung Ha jól teljesít a játékban, lehetősége volt rá, hogy meghallgassa YeoWoon gondolatait - ez a mangában volt benne -, illetve, hogy megtudja, mire vágyik a srác a legjobban.

Amikor YeoWoon megtudja, hogy Myung Ha megcsókolt egy srácot - támadás volt az inkább -, hirtelen őt is nagyon érdekelni kezdi a dolog.





Ki tette ezt veled? Megölöm!




YeoWoon még arra is hajlandó, hogy találkozzon Kyung Hoon nővérével, aki nagy rajongója. Később a lány lesz az, aki próbál segíteni a srácnak tisztázni a Myung Ha iránti érzéseit.









LOL

Ha nem említettem volna, Myung Ha-nak persze nincs végtelen ideje a küldetésre; 300 napot kapott, és az óra ketyeg!

Myung Ha küldetései tehát: boldoggá tenni YeoWoon-t, eközben barátot szerezni neki, valamint szereznie kell neki ezer követőt a közösségi oldalon. Ettől függetlenül mindig Myung Ha lesz az első számú rajongója.










Myung Ha ismeri a másik érzéseit, és talán ő is érez valamit. Viszont folyamatosak a gondok; mintha a szerver összeomlani készülne, néha egyszerűen csak kiveti magából Myung Ha-t, aki egyre többször hallja a senior-ja hangját. Vajon tényleg azzal teszi a legjobbat YeoWoon-nak, ha vele marad? Egyáltalán ebben a világban maradhat?























Nos, a következőt sikerült kihámoznom: Myung Ha ugyan valóban szerette volna megváltoztatni YeoWoon sorsát, de a senior nem csak ezért küldte őt ide. Kiderült, hogy Myung Ha is csaknem öngyilkos lett, de az utolsó pillanatban meggondolta magát - sajnos már a vízben volt, de a senior megjelent, és adott neki még egy esélyt. Korábban, a "játékban" Myung Ha úgy döntött, törli magát ebből az univerzumból. Kitörölte magát YeoWoon és a többiek életéből, de a hatás, amit elért, megmaradt; ezért például YeoWoon és Sang Won nem értette, miért beszélgetnek ők egyáltalán egymással. 


Senki sem emlékezett rá, egyedül egy nő, aki szerette volna szerződtetni YeoWoon-t, mint modellt. A nő kérdezett rá telefonon YeoWoon-nál, hogy hol van Myung Ha? 


És akkor YeoWoon-nak beugrott minden. Mindenhol kereste az idősebb srácot, még a nagymamájához is elment, ahol, amikor megérintette a tollat - amivel korábban Myung Ha kitörölte magát -, mindent meglátott, amit Myung Ha-nak tennie kellett, amit érte tett.



Láthattunk egy visszaemlékezést Myung Ha életéből. Nem igazán találta a helyét, a nagymamája meghalt, nem volt senkije. A barátnője elhagyta, mert hogy nem tudja, hogy kell szeretni. Myung Ha csak szeretett volna eltűnni, de közben meg... azt is akarta, hogy valaki szeresse, hogy valaki ott legyen vele, neki.
Az utolsó csepp az volt a pohárban, mikor Myung Ha felkereste az anyját... aki szinte pánikban küldte el, meg sem akarta ismerni. Komolyan nem értem az ilyen nőket!
Myung Ha tehát besétált a vízbe... de megbánta döntését, és itt jött képbe a senior, aki új lehetőséget ajánlott neki.
Amikor Myung Ha kitörölte magát, szintén felbukkant a senior, és elmagyarázta, miért adott neki esélyt. Szerette volna, ha Myung Ha másvalaki szemével látja magát, ha elfogadja és szeretni kezdi önmagát.
Myung Ha pedig maradni akar, így a küldetés megváltozik. Visszatér 19 éves testébe, és keresni kezdi YeoWoon-t.
Nagy nehezen sikerült elérniük egymást telefonon, de nem ugyanazon a napon léteztek... hanem valahogy az egyik két nappal később járt, mint a másik. 


Csak egyetlen helyen találkozhattak, a tengerparton, ahol YeoWoon egyik versenyét rendezték. A küldetés megváltozott: boldoggá tenni Myung Ha-t.






















Ez a sorozat egyébként is szívszorító volt, de amikor Myung Ha azt a feladatot kapta, hogy döntse el, a nagymamája vagy YeoWoon maradjon-e életben... na, ez durva volt!


Kiemelnék két jelenetet, amikor Sang Won egy fokkal kedvesebb lett a szívemnek.
Éppen ott volt, mikor egy támadó el akart bánni Myung Ha-val, és kész lett volna megvédeni őt.




Illetve, miután Myung Ha csókkal támadta le az egyik srácot, Sang Won összetűzésbe került velük szintén azért, hogy megvédje Myung Ha-t.




Amit kicsit sajnálok, hogy Kyung Hoon és Sang Won nem jött össze, láttam bennük potenciált.

Jó sorozat volt olyan mélységekkel, amire nem számítottam. Ajánlom, természetesen a webtoon-nal együtt!






0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése