Subscribe:

Labels

2024. március 17., vasárnap

#118 BL sorozat értékelő (The Sign)

 


Csak eljutottunk ide is. 12-15 hét röppent tova!

The Sign

Vigyázat, spoiler és +18!


Nem is tudom, hol kezdjem. Csaknem négy hónapon keresztül határozta meg a hétvégéimet az, hogy vártam az új részeket, most pedig nincs tovább. De őszintén, sajnos nem vagyok annyira csalódott, mint ahogy az elején készültem rá.

Pedig ezt a sorozatot nekem találták ki. Az első néhány részben hőseink egy kiképzőtáborban vannak, ahol rettenetesen meghajtják őket. Ahol fagyos vízben kell ülniük nem tudom, hány órán keresztül; ahol sárban, levelek között kell kúszniuk; ahol farönköt cipelve kell átvágniuk az erdőn; ahol lőfegyverrel gyakorolnak; és ahol csupán férfiak vannak. Kell ennél több?





A fent felsoroltak miatt a sorozat elejét nagyon szerettem. Megkedveltem a két főhőst, és kíváncsi voltam arra, milyen titok van a múltjukban, ami kihat a jelenükre.

Az egyik főszereplő, Tharn már a legelső jelenetekben úgy mutatkozik be, mint akinek látomásai vannak arról, hogy mi történik egy másik társával.


Tharn megérzi, amikor a másik férfit, Phaya-t bántani akarják, és így meg tudja menteni. Természetesen azonnal felmerült a kérdés, Tharn miért éppen a másik férfire van ennyire ráhangolódva.

Nem fogom ecsetelni mind a 12 részt, mert oltári hosszú lenne. A sorozatban két fő szálat szeretnék elkülöníteni:

1. A krimi szál, ami arról szól, hogyan próbál a csapat felgöngyölíteni egy gyilkosság-sorozatot, és ehhez kapcsolódóan Tharn azután kutat, aki megölte a szüleit. Korábban úgy tudta, autó balesetben haltak meg, de kiderült, hogy ez a két ügy összefügg egymással, a tettes ugyanaz. Ezt a szálat csak nagy vonalakban követtem, így többet nem is tudok róla mondani. Természetesen a végén elkapták a felelősöket.

2. Az érdekesebb szál pedig természetesen Tharn és Phaya kapcsolata. Rengeteg félreérthető jelenet volt köztük már az elejétől fogva.

Phaya gyakran álmodott egy "nővel", aki szakasztott olyan volt, mint Tharn; még a neve is ugyanaz volt.


A gyakorlatok során is több interakció volt köztük, miután leküzdötték ezt az "ellenszenves vagy nekem" hozzáállást. Főleg azután kezdtek együtt dolgozni, hogy megtalálták az első hullát, és habár a vezető nem engedte, hogy nyomozzanak, ők azért elkezdtek dolgozni a saját szakállukra.



Te leszel a párnám!


Zuhanyzós jelenetek! *-*

Phaya előtt többször is megjelent valamilyen kígyószerű lény, mintha el akarná ragadni; általában megmentette az álmában látott lány, illetve Tharn.




Hadd emeljem ki kis kedvencemet, Tharn legjobb barátját, Yai-t. Ő tisztában van mindennel, sokkal hamarabb, mint maga Tharn. Tudja, hogy barátjának megérzései vannak, tud a szüleiről is, és végig igyekszik egymás felé tolni a két srácot. Imádtam!


Miután sikeresen letették a vizsgát, megbeszélték, hogy majd találkoznak. Nyilván fognak is, hiszen ugyanott fognak dolgozni, a főnökük pedig nem más lesz, mint a korábbi kiképzés-vezető.







Én kezdetben inkább Tharn-on láttam, hogy kedveli a másikat, de amikor együtt ivott a csapat, Phaya meghallotta, hogy Tharn-nak nincs kapcsolata, és még szűz - minek is kell ellenség, ha vannak barátok?? -, ettől kezdve sokkal jobban flörtöl vele, és nemigen fogja vissza magát. 


A fenti jelenetben Tharn részeg, és talán emiatt engedi el ő is a kontrollt. Semmi sem történik viszont, mert felbukkan Tharn dokija, aki folyton gondoskodik róla.


Attól még persze mindketten gondolnak erre az esetre, főleg, mivel Tharn felismerni véli a Phaya nyakában függő amulettet.



Már a harmadik részben fellebben a fátyol egy nagyobb titokról, ami tényleg érdekes volt számomra. Mert természetesen kiderült, hogy Tharn és Phaya fiatalabb korukban találkoztak már egymással. Phaya ott nyaralt, ahol Tharn élt a családjával, és egy alkalommal Phaya majdnem megfulladt, de Tharn megmentette. Ezután adta át Tharn a másiknak azt a védő-amulettet, ami a nyakában lóg, hiszen ez megvédi addig, amíg újra találkoznak.

Phaya most visszautazik ide, hogy kiderítse, miért vannak furcsa álmai. Itt a szerzetes barátjuk beavatja őket a múltjukba, illetve azt is elmondja, hogy a korábbi életükben valószínűleg szintén találkoztak, és valamiféle tartozás áll fenn közöttük. Tharn azért igyekszik megvédeni Phaya-t, mert talán ez a korábbi életükben nem sikerült.



Ami pedig az előző életüket illeti, az még érdekesebb.
A buddhista mitológiában létezik két lény. Az egyik a naga/nága, egy kígyószerű lény, a másik pedig a garuda, egy madárszerű lény. Ők ketten ellenségek. Kiderül, hogy előző életükben Tharn volt az egyik Naga-hercegnő (azt hiszem), míg Phaya nyilván a garuda-klán hercege volt. Mivel a két faj folyton háborúzott egymással, Phaya megsérült, és Tharn volt az, aki segített neki. Egymásba szerettek, de ez tiltott szerelem volt, és az egyik naga addig küzdött, míg elválasztotta őket egymástól. Ez a gonosz naga nem más, mint a mostani életükben jelen lévő doki, Tharn barátja.




Phaya ezért tart annyira ettől a kígyószerű lénytől, aki igyekszik becsalni őt a vízbe, hogy megölhesse.

Ezután Phaya aztán tényleg nem fogja vissza magát, és megcsókolja a másikat.




Nem tudom, Phaya itt egy kicsit nyeglének tűnt, mintha még nem fogta volna fel teljesen, mi forog kockán. Tharn viszont nagyon is tudta; hogyha egymás mellett maradnak, akkor Phaya veszélyben lesz. Ezért próbál tőle távol maradni, ami az egyik kedvenc jelenetemet eredményezi. Phaya nem érti, Tharn miért nem válaszolt a hívásaira, és kialakul köztük egy kis harc a gyakorlótéren.



OMG! *-*










A négyes résztől kezdődik a nyomozás, amit fentebb említettem, szóval a srácok végre hivatalosan is dolgozhatnak. És ugyancsak a négyes résztől kezdődik a kínzásom, mely talán négy-öt részen keresztül tart.

Már az előzetesbe is bedobtak néhány erotikus jelenetet, ami felkorbácsolta a kedélyeket. De kiderült, hogy ezek jó részét a srácok csak álmodták!



Phaya ott aludt a másiknál, reggel viszont összekoszolta a nadrágját - nem úgy! -, ezért Tharn cuccait kellett felvennie. Természetesen a sasszemű shipper, Yai azonnal kiszúrta a dolgot. Ez volt a másik kedvenc jelenetem! :D


Yai! :D

A doki természetesen igyekszik közéjük állni, és úgy tesz Phaya előtt, mintha Tharn mesélt volna neki a rémálmairól. Pedig Tharn nem tett ilyet; a doki ezt azért tudja, mert ő az a naga, aki folyton megkörnyékezi Phaya-t az álmaiban. Phaya viszont kiakad - ahogy a doki tervezte -, és kicsit durvábban taszítja el Tharn-t; még meg is üti véletlenül.




Ezt természetesen csak egyféleképpen lehet helyrehozni; ha Tharn majdnem meghal Phaya-t védve.







A nagy lábadozás és sebnyalogatás közepette megkapjuk a második kamu-erotikus jelenetet.







A doki is felbukkan, de ezt a meccset szerencsére Phaya nyeri, aki még párnává is átalakul Tharn kedvéért. Ez egy nagyon szép, intim jelenet volt. Phaya arca közben... mintha minden álma valóra vált volna.



*-*


Természetesen Tharn nem bocsát meg olyan könnyen. Phaya tudja, hogy a doki mesterkedik valamiben - főleg, miután a doki közli vele, hogy akkor is el fogja venni tőle Tharn-t, ha a srác belehal -, de Tharn nem hisz neki. Felkérik a csapatot, hogy biztosítsák a terepet egy eseményen, ahol Phaya is megjelenik a családjával, mint vendégek. Phaya nagymamája persze emlékszik Tharn-ra, és hogy megmentette az unokáját.


Yai, az örök shipper.


Yai tényleg jó barátjuk volt; végig támogatta Tharn-t, és próbálta rávenni, hogy engedje közelebb Phaya-t. Boldognak akarta látni a barátját, mint amilyen egykor volt.

Phaya aztán beveti a nehéztüzérséget. Addig jár Tharn nyakára, míg a srác megbocsát neki, és ellátogat vele Phaya családjához. A puhítás sikerül. A medence partján ülve beszélgetnek a múltjukról, és Tharn elmeséli, hogy a korábbi kedvese meghalt. Phaya fontos neki, így nem akarja, hogy baja essen, Phaya viszont mellette akar lenni.
















Ez már nem volt kamu!




Mivel már tudom mi a vége, más megvilágításban látom Tharn viselkedését. Valahogy távolságtartó volt, és persze együtt voltak, de mintha végig tudta volna, hogy ennek rossz vége lesz.

A doki is bekeményített; mivel Phaya éppen nem viselte az amulettet, csak Tharn közbelépésének köszönhette, hogy túlélte. De ennyi nem volt elég; az egyik tetthelyen a doki Tharn alakjával csábította be a srácot a vízbe, akihez Tharn már későn ért oda.




Eseménydús rész volt; Phaya megtudta, hogy a doki az, aki a halálba kergette őket az előző életükben, és aki most is közéjük akar állni. Amikor a múltban a naga meg akarta ölni Phaya-t, Tharn közéjük ugrott, hogy megmentse őt.





Tharn pedig végre megtudta, hogy hogyan haltak meg a szülei. Emiatt későn érkezett Phaya megmentésére.






A doki továbbra is el akarta kapni Phaya-t, aki ismét nem viselte a medált. A szerzetes és a doki egymás ellen küzdöttek, de végül Phaya magához tért.




Mivel Phaya most már tudta, hogy a doki a felelős a történtekért, nem akart elmozdulni Tharn mellől, aki ugye még mindig bízott a barátjában. Végül Phaya családja előtt is felvállalták magukat, mondjuk Yai nem sok választást hagyott nekik. :D







:D


Imádom! :D

A fickó, aki annak idején megölte Tharn szüleit, most a két srácot is elkapta, akik lezuhantak egy szikláról. Vagyis Phaya zuhant, Tharn azonban megmenekült, a doki ugyanis felfedte magát előtte.




Mivel ezután a jelenet után Tharn továbbra is Phaya mellett volt a barlangban, ahová zuhantak, arra gondoltam, Tharn és a doki között született egy megegyezés...



Kis kitérő: a sorozat elején a srácok együtt készültek fel egy másik sráccal, aki meg akarta ölni Phaya-t, ezért kizárták a képzésből. Na, kiderült, hogy ez a srác a kiképzőjük megbízásából beépült abba a bandába, amit végig el akartak kapni. Akkor bukott le, mikor értesítette őket arról, hogy valami történt Tharn-nal és Phaya-val. Ezután a srácot jól megkínozták, végül pedig meghalt; feláldozta magát hőseinkért.




Ezt főleg azért emeltem ki, mert nevezett srácot a TharnType óta ismerjük.

Tharn és Phaya végül megmenekül, és a doki segítségével a szervezet vezetőjét is sikerül elkapniuk.



Utolsó együttlétük pedig túlságosan is elválás-ízű, én legalábbis biztos voltam benne, hogy Tharn tervez valamit. És valóban; másnap reggel eltűnt. Phaya utána rohant, a vízben meg is találta, ahol sor került majdnem pontosan ugyanarra a jelenetre, mint a múltban. A doki meg akarta ölni Phaya-t, de Tharn közéjük állt, így ő sérült meg. A doki itt megbánt mindent, de akkor is elvitte Tharn-t, mivel a sérülése csak a naga-területen gyógyítható meg.




Borzasztó volt ez a jelenet; Phaya eszét vesztve rohangált és szólongatta a másikat; a nagyszüleik éppen imádkoztak, de úgy tűnt, Tharn nagyanyja tudta, hogy a srácot el fogják vinni.


De még rosszabb volt az, amikor a csapat meglátogatta Phaya-t a kórházban... ott már egyikük sem tudta visszatartani a könnyeit. Szegény Yai!


Nem tudom pontosan, mennyi idő telt el, mialatt Phaya folyamatosan kereste Tharn-t, egy nap azonban Tharn végül visszatért hozzá. Sikerült meggyőznie a dokit, hogy engedje őt vissza, engedje őt el.




Szóval, a sorozat elejét nagyon szerettem, amikor ment az adok-kapok Tharn és Phaya között. Sajnos utána az idő nagy részét elvitte a nyomozás, ami engem nem nagyon érdekelt, pedig imádom a krimiket. Számomra a krimi és a fantasy-vonal elnyomta egymást, nem tudtam mindkettőt egyszerre élvezni, és sokkal kíváncsibb voltam a srácok múltjára, mint a gyilkos utáni nyomozásra.

A fantasy viszont jól fel lett építve, tetszett a naga/garuda vonal, tetszett, hogy Tharn nő volt előző életében, most viszont férfi, de ez nem számított, hiszen szerelmesek voltak egymásba. Tetszett, Phaya mennyit küzdött a kapcsolatukért, és nem adta fel akkor sem, amikor Tharn eltűnt.

Amiért viszont hatalmas pacsi a sorozatnak, az Yai karaktere. Maga a srác kinézete is megér egy misét, de mint támogató, ugyanakkor vicces barát mindent vitt nálam.



0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése