Subscribe:

Labels

2024. április 7., vasárnap

Moly Toposz Vadászok '24 - III. történet (Alternatív univerzum - Reinkarnáció)

 


Felhasznált kulcsszó: Alternatív univerzum - Reinkarnáció
Fandom: Merlin (sorozat)
Főszereplő: Arthur és Merlin
További előforduló kulcsszó: sorozatgyilkos
582 szó

Kiegészítés: a történetet a fenti kép (is) ihlette, ahová odaírták, hogy sorozatgyilkos/riporter Arthur


-        Te egy igazi mágus vagy!

-        Ezt azért ne hangoztasd ennyire.

-        De komolyan. – Lancelot belehajolt legjobb barátja arcába. – Senki más nem találta meg ezt az összefüggést, csak te, ráadásul ilyen rövid idő alatt. Mi ez, ha nem mágia?

-        Hozzáértés? – tippelt Merlin, és aznapra becsukta a dossziét, és kikapcsolta a számítógépét.

-        Csak nem haza akarsz menni?

-        Nekem is pihennem kell valamikor.

-        De épp most, mikor olyan közel járunk? – Lancelot feszült arcára nézve Merlin elmosolyodott. A vállára tette a kezét, mire barátja nyomban ellazult.

-        Hidd el, nem ezen a néhány órán fog múlni, elkapjuk-e. Menj haza a feleségedhez! Még a végén valaki mást találsz a közös ágyatokban…

-        Ez most egy jóslat akart lenni? – kiáltott utána Lancelot, de Merlin már kilépett az ajtón.

A hűvös londoni levegő az arcába csapott, vele együtt pedig jött a zsivaj, a villódzó fények, melyek megpróbálták felkelteni a figyelmét, és valami olyasmit rásózni, amire semmi szüksége. Merlin visszavágyott abba az időbe, amikor ezt az egészet még egy hatalmas erdő birtokolta… habár az már nagyon-nagyon régen volt.

Merlin természetesen állításával ellentétben nem hazafelé vette az irányt. Jobban mondva, nem a mostani otthona felé. Végig figyelve arra, nem-e követik, elhagyta a várost, és tovább autózott jó negyedórán keresztül, mielőtt letért volna egy földútra, ami egy ősöreg, félig leomlott kúriához vezetett. Alig hallatszottak a léptei, ahogy beljebb sétált. Csak szakértő szemének köszönhette, hogy észrevette egy ember nyomait; eloltott tűz maradványai, elégetett papírforgács, és egy illat, ami megmozdított valamit mélyen Merlin testében.


Tudta, hogy ott járt. Tudta, hogy már a legelső este megtalálta a búvóhelyét, mégsem hívott erősítést, és nem vetette azonnal egy cellába. Körbejárta a saját területét, ami mintha már nem hozzá tartozott volna, azóta, hogy ő is odajárt. Leguggolt, és lebámult a tűz helyére.

-        Van benned valami… csak még nem tudom, hogy mi.


Öt nappal később Merlin egy tetthelyen ácsorgott, mikor megérezte a jelenlétét. Megfordult és körbenézett, mintha a csapatát kereste volna, és akkor meglátta. Pontosan tudta, hogy ő az, még ha hétköznapi szerelést viselt is. Egy drágának és profinak tűnő fényképezőgép volt nála, és amint felé fordította, a lencsén keresztül egymás szemébe néztek.

-        Óó, micsoda helyes szőkeség – duruzsolt mellette Gwaine.

-        Nekünk most egy sorozatgyilkossal kell foglalkoznunk – emlékeztette őket Leon, mire Merlin bólintott.

-        Éppen vele foglalkozom.


Aznap este Merlin meg sem próbált csendesen közelíteni, és meg sem próbálta elkerülni a találkozást.

-        Mikor hagyod végre abba? – érdeklődött dühösen.

-        Nem tudom, miről beszélsz, és hogy egyáltalán mit keresel itt.

-        Ja, hogy most tényleg ezt játsszuk? – Merlin frusztráltan beletúrt a hajába. – Kezdettől fogva tudom, hogy te vagy a sorozatgyilkos. Azt hiszed, olyan okos voltál, hogy átverted a rendőrséget? Hát ki kell, ábrándítsalak. Végig téged védtelek, mert amit teszel, az helyes, de mégiscsak bűncselekmény. Meg kell tanulnod ennek a világnak a szabályai szerint élni, Arthur. – A szőke férfi, aki eddig egy kövön üldögélt a ropogó tűzbe bámulva, most felállt.

-        Honnan tudod a nevem?

-        Mindent tudok rólad.

-        Ne imponálj magadnak ennyire.

-        Arthur Pendragon. – A szőke férfi megrándult, mintha meglőtték volna. És valóban, Merlin szavai egyenesen az elevenébe találtak, egy olyan pontba, aminek a létezéséről sem tudott. – Te voltál a királyom. Az egyetlen barátom. A védelmednek szenteltem az összes életem, de nem gondoltam, hogy egyszer a börtöntől kell megmentselek! Az inkább az én stílusom.

-        Nem értem, miről beszélsz. – Amikor Merlin rámosolygott, Arthur lélegzete elakadt. Az érzés túlontúl ismerős volt ahhoz, hogy első alkalom legyen.

-        Persze, hogy nem érted. Sosem értetted. De ez engem sosem akadályozott meg semmiben.

1 megjegyzés :

Mese írta...

Ez fantasztikus lett! Még, még!

Megjegyzés küldése