Subscribe:

Labels

2021. március 28., vasárnap

#24 BL sorozat értékelő (We best love: No. 1 For You)

 


Nagyon rövid idő alatt vált sokak kedvencévé az a sorozat, amit most elhoztam nektek. Sajnálatomra mindössze 6 rész, de a jó hír, hogy márciusban már érkezik is a második évad!

We best love: No. 1 For you

Vigyázat, töménytelen mennyiségű spoiler és nyálcsorgatás!


A sorozat alapja persze annyira nem egyedi, de a két főhős annyira édes, helyes, megvan köztük a kémia, hogy emellett nem mehetünk el szó nélkül.



Hőseink Zhou Shu Yi és Gao Shi De már gyerekkoruk óta ismerik egymást. Jobban mondva, gyerekkoruk óta versengenek egymással minden lehetséges színtéren. Legyen az tanulmányi eredmény, bármilyen verseny, vagy hogy ki mennyi ajándékot kap Valentin-napon, nem számít, minden egyes alkalommal Gao Shi De a győztes.


Érthető módon Shu Yi-nek már a hócipője tele van azzal, hogy a másik srác folyton learatja a babérokat, így eltervezi, hogy az egyetemen bizony ő lesz a sztár. Az apjától kapott régebben gy nyakláncot, melynek szerencsét kellene hoznia számára, de az a bizonyos szerencse még várat magára.

Az egyetemen Shu Yi belép az úszócsapatba, ahol elég hamar hírnevet szerez, az egyik versenyre készülve azonban egy ismerős névre lesz figyelmes... aki pedig felbukkan, nem más, mint Gao Shi De, aki átjelentkezett az egyetemére, és még az úszócsapatba is belépett.

Shu Yi annyira kiakad, hogy belezuhan a medencébe, ahonnan - minő borzalom - Gao Shi De menti ki. Shu Yi az öltözőbe visszavonulva kezd pattogni a barátainak arról, mennyire szörnyű ez a helyzet, hogy mennyire utálja a másik srácot, aki folyamatosan lealázza. Elhatározza hát, hogy most visszavág, és elég gyerekes csínyekkel ugyan, de elégtételt vesz ellenségén.


Gao Shi De persze nem teljesen hülye, így tisztában van Shu Yi ravaszkodásával.



Már a legelső rész legelső jelenetében megtudjuk, hogy Shu Yi szerelmes gyerekkori barátjába, akit itt az egyetemen meg is akar szerezni. Később azonban kihallgatja két barátja beszélgetését, amiből megtudja, hogy a lány bizony a másik barátjukat szereti. Shu Yi ettől persze kiborul, elrohan az uszodába, ahol kisírja magát, elhordja mindennek a két barátját, majd beleugrik a medencébe, mintha meg akarna halni. De szerencsére felbukkan valaki, aki ismét megmenti.


De még hogy! Mivel Shu Yi nem akar kiszállni a medencéből, Gao Shi De magához vonja, és megcsókolja! Amikor láttam ezt a jelenetet a rajongói videókban, nagyon kíváncsi voltam, hogy jutottunk idáig, de igazából itt még semmi sem történt, csak Gao Shi így akarta felszínre hozni az összetört szívű Shu Yit, ami sikerült is.

Shi Yi persze felháborodva eltaszítja magától, viszont nem tud sokáig dagonyázni az önsajnálatban, mivel Gao Shi kicsikét megzsarolja; felvette a telefonjával, mikor Shu Yi kiakadt a barátaira, és hajlandó lenne továbbítani nekik, hacsak... hacsak Shu Yi nem szegődik mellé egy kis időre, mint az inasa. A srác természetesen először nemet mond, aztán viszont átgondolja, és rábólint a dologra. És kikötik azt is, hogy akkor szabadulhat, ha legyőzi valamiben Gao Shi-t.

Másnap reggel Shu Yi megérkezik Gao Shi háza elé, hogy együtt menjenek suliba. Gao Shi még arra is ráveszi, hogy ne autóval menjenek. Elmennek könyvtárba, aztán Shu Yi még az egyik órájára is beül - ahol el is szunyókál.



Ennek azonban Gao Shi egyik csoporttársa nem igazán örül... úgy tűnik, kicsit bele van zúgva a srácba. De Shu Yi lerendezi a srácot ebédnél, amikor visszamondja az óra anyagát.


Shu Yi egyébként kerülni igyekszik a barátait, akik ugye összejöttek, és az inaskodás miatt egyre több időt tölt Gao Shi-vel. Mikor meghallják, hogy játékokat rendeznek az iskolában, mindkettejüknek felcsillan a szeme; Gao Shi élményeket szerethet a másikkal, Shu Yi pedig megkapja az esélyt, hogy végre egyszer győzzön valamiben.

Sajnos azonban ez sem válik be, az összes játékot Gao Shi nyeri, Shu Yi nagy bosszúságára.

A következő nagyobb esemény az egyetemen egy borzongató este, ahol végig kell menniük az épületen anélkül, hogy halálra rémülnének a szellemektől. Shu Yi megint szomorkodik egy sort, mikor látja együtt a barátait, de Gao Shi ismét felbukkan, és mivel ő állítása szerint fél a szellemektől, Shu Yi felajánlja, hogy folytassák együtt a játékot. Elérkeznek a gyengélkedőre, ahol újabb nyomokat kell keresgélniük. Egyszer csak azonban elmegy az áram, Shu Yi pedig letöri a kilincset, így bent ragadnak.

Gao Shi jól kiismeri magát, megtalálja az elrejtett levest is, amit gyorsan meg is csinál a másiknak. Shu Yi közben nem bírja ki, érdeklődni kezd, hogy Gao Shi kedveli-e az iskolaorvost, Pei Shou Yi-t, akinél már jártak korábban, és úgy tűnt, elég közeli kapcsolatban is állnak. Gao Shi erre meglepő kijelentést tesz...



Gao Shi végre tehát bevallja, hogy Shu Yi-t kedveli, csakhogy mivel ezt a srác nem hiszi el, gyorsan visszakozni is kezd. A levest végül felváltva eszik meg, közben kő-papír-ollót játszva.


Mivel kénytelenek ott tölteni az éjszakát, összetolnak két ágyat, és arról kezdenek beszélgetni, ki tetszik Gao Shi-nek - mivel azt már tudjuk, hogy Shu Yi kit kedvel, illetve kedvelt. Mert nagyon úgy tűnik, kezd túljutni a lányon. Gai Shi elmondja, hogy akit kedvel, azt sokan arrogánsnak, beképzeltnek tartják, de az ő szemében egyszerűen csak aranyos. Shu Yi meg csak bólogatott, hihetetlennek tartottam, hogy továbbra sem esett le neki a dolog. Később megkérte Gao Shi-t, hogy énekeljen neki, mivel zene nélkül képtelen elaludni. És a srác természetesen megtette.


Másnap reggel aztán a doki ébreszti őket, aki halkan kérdőre vonja Gao Shi-t, hogy színt vallott-e már. És miután kimegy, Gao Shi beszélni kezd...


Ismét bevallja az érzelmeit, habár Shu Yi alszik, és nem hallhatja. Gyönyörű jelenet volt, átéreztem a srác fájdalmát, hiszen éveken keresztül hordozza már magában ezt a titkot, és most is csak azért kerülhetett közelebb a másikhoz, mert annak összetörték a szívét.





Főleg azt imádtam ebben a vallomásban, hogy nem volt légből kapott. Gao Shi már hosszú évek óta szerelmes, ismeri Shu Yi minden hibáját, tudja, mit szeret enni - csinált is neki korábban egy nagy adag ételt, amit befalva a srác kicsit rosszul lett, így kötöttek ki legelőször a gyengélkedőn. Nem az történt tehát, hogy meglátta és megszerette, hanem évek kemény munkájával tudott meg róla minden részletet, hiszen mindig ott volt a közelében. És pontosan azért győzte őt le mindig, mert úgy gondolta, Shu Yi csak így fog felfigyelni rá. Fantasztikusnak találtam ezt, hiszen Gao Shi hiába volt szerelmes, újra meg újra győzedelmeskedett, egyre magasabb célokat tűzve ki, és szerintem ezek a versenyek Shu Yi-t is arra ösztönözték, hogy még jobb és jobb legyen. Ezzel a szerelemmel tehát már akkor is sokat nyertek, amikor még be sem teljesült.

Shu Yi természetesen ezalatt csak tetette az alvást, mindent hallott. Csodálkoztam, hogy volt képes olyan nyugodtan feküdni.


Shu Yi természetesen kerülni kezdi Gao Shi-t, és visszatér a barátaihoz, hogy a segítségüket kérje - be akar csajozni! De nyomban! Szóval a lány, akibe korábban bele volt zúgva, leszervez neki egy randit valakivel, akinek már régóta tetszik. Ez rendben is lenne, csakhogy Shu Yi érdekes módon végig Gao Shi-re gondol, ahelyett, hogy a lányra koncentrálna. Eléggé rideg és nemtörődöm, a végén pedig, amikor a lány meg akarná csókolni, hevesen ellöki magától, mert azt képzeli, hogy Gao Shi az. Gao Shi utána valóban fel is bukkan, és ismételten a gyengélkedőn kötnek ki - mert Shu Yi rosszul lép, és kificamítja a bokáját.


Itt aztán, amíg Gao Shi távol van, Pei Shou kicsit bekavar nekik. Mivel mindenáron ki akarja ugrasztani a nyulat a bokorból, azt mondja Shu Yi-nek, hogy ő bizony meg fogja szerezni Gao Shi-t. Erre meg Shu Yi mit tesz? Gratulál? Biztatja? Dehogyis! Kikéri magának, és közli, hogy Gao Shi bizony őt szereti!




Pei Shou mesterkedése természetesen sikerrel jár, mert most már mindenki tud mindent. Mialatt Gao Shi bekötözi Shu Yi lábát, a srác elmondja neki, hogy nem akar beleszeretni egy férfiba. Szívszorító jelenet ez, mert habár úgy tűnt, Shu Yi féltékeny, Gao Shi most mégis kénytelen lesz elengedni az éveken át dédelgetett érzéseit. Azt mondja, igaz, hogy szerelmes a másikba, de hogy ez nem Shu Yi problémája. Shu Yi később bosszankodva mormolja, hogy hát belé szerelmes, ez hogyne lenne az ő problémája?

Gao Shi itt le is zárta a dolgot, Shu Yi azonban még nem végzett, sőt! Kezdi észrevenni, hogy Gao Shi talán nem véletlenül volt ott élete minden pillanatában. Hogy talán nem véletlenül versenyeztek ők ketten. És hogy talán az sem véletlen, hogy szép lassan elfelejtette korábbi érzéseit a barátnője iránt. Legalább magának illene már bevallania... bizony belezúgott a másik srácba!

Ezt azonban az illetékesnek nem tudja elmondani, mivel azt a játékot játsszuk, hogy Gao Shi kerüli a srácot. Végül Shu Yi egy hídon kapja el a srácot, és vonja kérdőre... még mindig ő az a szerencsés?







Duma helyett inkább beszéljenek a képek. Shu Yi azt állította, ő is kedveli a másikat, de Gao Shi hogy hihetett volna neki, mikor a srác azt mondta a barátainak, barátnőt akar? De Shu Yi nem tehet róla... mivel Gao Shi-ről van szó, nem tehetett mást, beleszeretett. Gyönyörű jelenet volt, repesett a szívem, hogy Gao Shi érzelmei végre viszonzásra találtak.

Mint ahogy később Gao Shi elmondja, nem számított rá, hogy Shu Yi ennyire más lesz, miután randizni kezdenek. És tényleg, kicsit elfogódott, kicsit visszafogott, és annyira igyekszik lenyűgözni Gao Shi anyukáját, hogy az hihetetlen. De szerintem Gao Shi meg is érdemli, hogy egyszer végre a másik tegyen ki magáért.


Gao Shi anyukája egyébként hatalmas figura, meglepi őket otthon, aztán vacsorát főz, végül a két srác elmosogat, majd leülnek együtt gyümölcsöt csemegézni. Shu Yi továbbra is tiszta feszült, pedig az anyuka igazán nagyon aranyos. Hogy még tovább oldja a feszültséget, azt mondja, örül, hogy a fia egy olyan srácot szeret, mint ő, mert jó fiúnak tűnik. Hát ettől aztán mindkét srác padlót fog!






Mert az anyukák bizony mindent tudnak... hiszen a fia állandóan a másik nyomában járt, még egyetemet is váltott miatta, aztán meg az összes festményén Shu Yi szerepelt... hoppá, túl sok információ! :D Tényleg nagyon édes volt, és ő csak azt szeretné, ha a srácok boldogok lennének, és törődnének egymással.

Amit azonban Gao Shi még nem mondott el Shu Yi-nek, az az, hogy egyetem után Amerikába kell utazniuk, mert az anyukája férjhez megy egy amerikaihoz. Elvileg csak néhány hónapról van szó, mégis szomorúak, hiszen alighogy egymásra találtak, alighogy Gao Shi éveken át tartó küzdelme végül elnyerte jutalmát, most itt kell hagynia a srácot.

Búcsúzásuk fájdalmasan gyönyörű. Nem tudok mást mondani, itt már Shu Yi is úgy néz a másik srácra, mintha ő lenne a világ közepe, és megszakad a szíve, hogy el kell válniuk. Hiszen eddig egész életükben egymás közelében voltak.











És remélhetőleg Shu Yi várni fog a másik srácra.

Az utolsó részben azonban még láthattuk Shu Yi apját, aki éppen megtudta, hogy a fia valószínűleg szerelmes, és nem igazán örült neki... vajon mit tett? Mert valaki tett valamit, hiszen a következő évadhoz képest eltelt hirtelen öt év...

Szeretnék még szót ejteni Gao Shi kuzinjáról, az iskolaorvosról. Pei Shou nem ok nélkül olyan mogorva; úgy tűnik, történt vele valami a múltban, ahogy értettem, volt valami ügye egy diákkal az előző munkahelyén. Gondolom kiskorú volt az illető, meg különben is... viszont talán a következő évadban erről is megtudhatunk kicsivel többet.

Valamint volt itt még nekünk két srác, Liu Bing Wei (aki Shu Yi haverja), és Shi Zhe Yu (Gao Shi csoporttársa, akinek nem tetszett, hogy Shu Yi ott van Gao Shi mellett), akik között talán szintén alakul valami...



Fantasztikus sorozat volt. Imádtam a felépítést, hogy Gao Shi ennyi éven keresztül harcolt azért, hogy a másik közelében lehessen. Imádtam a kémiát kettejük között, és hogy Shu Yi a jó irányba változott, miután összejöttek. Alig várom a második évadot, ami javában zajlani fog, mire ti ezt olvassátok, de legalább hamar hozom majd a cikket arról is. :)




Ééés kedvenc videók! Van néhány! :)





0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése