Subscribe:

Labels

2021. május 2., vasárnap

#29 BL sorozat értékelő (Still 2gether)

 


Elhatároztam, hogy a következő hónapokban teljesítek néhány elmaradást, már ami a BL sorozatokat illeti. A második volt a listán a 2gether folytatása, amit anno az első rész első tíz percében félbehagytam, nem tudtam átverekedni magam rajta, most viszont adtam neki még egy esélyt, és lényegében nem bántam meg.

Still 2gether

Vigyázat, spoiler!

Az öt részes kiegészítéstől elég sokat vártam, mivel ahogy az első évados értékelőmben írtam, nem voltam megelégedve, sokkal több intimitást vártam, és ahogy láttam, nem voltam egyedül az elégedetlenségemmel. Megosztó volt az első évad, és habár mást kaptam ettől az öt részről, mint amit vártam, mégsem tudok rossz szívvel gondolni rá.

Egy évvel később járunk. Tine és Sarawat ugye együtt lakik, most egy nagyobb, kényelmesebb lakásban, és élik gondtalan életüket. Vannak tipikus "páros" dolgaik, mindennapi vitáik - hová lett a testápolóm, miért nem fordítottad ki a pólót mosás előtt, ki ette meg a kajám, stb. -, de ezek mind aranyosak, nagyobb vitákat nem láthattunk kettejük között. 


Ahogy én láttam, igazából továbbra is ilyen maradt volna a közös életük, ha nincs másik két karakter, akik folyton bekavarnak nekik.

Mivel a zeneszakkör korábbi vezetője, Dim lediplomázott, így Sarawat lesz a következő vezető. Kezdetben Tine a segédje, ez viszont sok új tagnak nem tetszik, mivel azt gondolják, Tine csak azért kerülhetett be egyáltalán a klubba, mert Wat a pasija. Ezt Tine eléggé a szívére veszi, hiába mondja neki Wat, hogy ne is figyeljen rájuk, és igazából igazat adtam Tine-nak; hogy tudna az új tagok szemébe nézni, hogy tudna büszkén állni Sarawat oldalán, ha még a klub felvételijét sem tudta teljesíteni?


Tine tehát ismét elkezd gitározni tanulni, hogy teljesítse a kihívást. Wat nem segíthet neki, és itt jöttek a képbe ismét a kedves barátok - akik azt súgták Wat fülébe, hogy Tine biztos valaki mással tanul...

Wat ezért egy idő után nem bírja tovább, meglesi a srácot a próbateremben... ahol azt hallja, hogy Tine az ő, egyik korábban felvett videójának segítségével gyakorol. Nagyon édes jelenet volt, hát persze, hogy Tine-nak nem kell senki más. És sikeresen teljesíti a próbát, habár az ujjait ismét be kell ragasztani. Sarawat mellett én is büszke voltam a srácra, mert nem maga miatt, hanem a párja miatt ment neki ismét a próbának.


És akkor a második részben megérkezett az a konfliktus, ami kitartott egészen a végéig. Sarawat ugye a zeneklub elnöke, Tine pedig a segédje, de Tine-t közben felkérik, hogy legyen a pomponcsapat vezetője. Korábban Tine ezt már visszautasította Wat miatt, mert vele szeretett volna dolgozni, mikor azonban az elnök lesérül, és vészesen közeledik egy megmérettetés, Tine-nak nincs más választása, igent mond.


De messze nem ez a legrosszabb dolog. Együtt laknak, néhány órát csak kibírnak egymás nélkül, és mivel Tine nagyon felelősségteljes, segítenie kell a csapatán. A gondot Dim és Green okozza.

Biztos emlékeztek rájuk, Green volt az, aki nyomult Tine-ra az első évadban, Tine miatta akarta, hogy Wat legyen a pasija. Green és Dim jártak, de úgy tűnik, most mosolyszünet van valami miatt. Dim hiába végzett a suliban, visszajár a zeneklubba, és elég nagy lesz a felfordulás, mikor kiderül, hogy a zeneklub és a pompon klub egymás melletti termeket kapott. Mivel a zene hangos, Tine-nak kiabálnia kell, hogy a csapata meghallja, de persze Wat simán lejjebb venné a hangerőt... nem úgy Dim! Mintha direkt rá akarna kontrázni Greenre, aki időközben átigazolt a pompon csapathoz. Mindent megtesznek, hogy kiakasszák egymást, de az volt a legrosszabb, hogy mivel Sarawat és Tine volt a vezető, őket is belekényszerítették a konfliktusba. A fordulópont akkor érkezett el, amikor Wat fel akarta köszönteni Tine-t egy tortával a szülinapján, csakhogy Green beviharzott dühösen, mivel Dim - Wat nevében - jelentette őket az igazgatónál. Elfeledkeztek az égő gyertyákról, így a két terem majdnem leégett.


Annyi "jó" volt a történtekben, hogy Dim és Green kicsit elgondolkodott, Wat és Tine pedig felosztotta egymás között, melyik csapat mikor hangoskodhat. Ennyi gyakorlás azonban sajnos már nem volt elég, Dim szerint legalábbis... két hétre ugyanis elvitte magához a társaságot, hogy a végső hajrában mindent beleadjanak a felkészülésbe.


Két hét soknak tűnt Tine számára, de a távozás előtti este, mikor pakolnak, Sarawat elmesél a másiknak egy történetet, ami még az én szívemet is összeszorította kicsit.
Miután Tine az egyik koncerten nekihátrált, Sarawat az összes Scrubb koncertre elment, hátha megtalálja a titokzatos srácot. Nem volt szerencséje, és már ott tartott, feladja, amikor elkeveredett arra a versenyre, ahol Dim és a csapata is fellépett - ez a mostani verseny egy korábbi verziója volt -, és ott mintha Dim egyenesen neki címezte volna a szavait... azt mondta, nem szabad feladni még akkor sem, ha csak 1% az esély, mert amíg ez nem nulla, addig van remény.










Emiatt az ismeretlen támogatás miatt nem adta fel Sarawat. Dim szavai segítettek neki továbblendülni, emiatt jelentkezett erre az egyetemre, és a sors végül újra összehozta őket. Most pedig, ezen a versenyen szeretné meghálálni Dimnek, hogy anno segített neki a beszédével. Én ezt gyönyörűnek találtam, hogy Sarawat nem felejtette el, nem csak a sors, de néhány ismeretlen is segített neki meg Tine-nak újra egymásra találni. És most jut eszembe, hogy a másik segítő pont Dim pasija, Green volt, hiszen ha ő nem kezd nyomulni Tine-ra, Tine nem fut egyenesen annak a srácnak a karjaiba, aki már mindenhol kereste őt.





Tine teljesen kétségbe van esve, mintha nem két hétről, hanem minimum két évről lenne szó. Persze távozás előtt még van energiája kicsit szívatni Watot... ismerjük a srác elhíresült mondatát, ugye? "Ha így nézel rám, addig csókollak, míg el nem esel." Tine pedig felvette azt a szokást, hogy erre visszaszól... hogy ő bizony még egyszer sem esett el... Na, csak várjuk ki a végét.

Wat tehát távozik, előtte megígéri, hogy hívni fogja a másikat, amikor csak tudja. Ez azonban nem történik meg, Tine pedig egyre elkeseredettebb. Nem szeret egyedül aludni az ágyban, hiányzik neki Sarawat, és néha a csapatára is durvábban szól rá. Aztán egyik este szomorúan kitelepszik a medence szélére, és meghallgatja az üzenetet, amit Wat hagyott neki. Nos, itt azért kicsit megszakadt a szívem Tine-ért. Sírni kezdett, hiányolta a másikat, pedig amikor ott volt, akkor nem mindig tudta megbecsülni. Aztán azt mondja, "Hiányol, Wat", és hirtelen a semmiből azt halljuk, hogy "Te is hiányzol nekem, Tine." Komolyan azt hittem, Wat bukkant fel, de aztán kiderült, hogy csak Tine bátyja, Type az, aki aznap vele aludt.



Nem igazán akartam elhinni, hogy Wat direkt nem hívta soha a másikat, és Sarawat részéből meg is tudhattuk, hogy valóban nem így történt. Ő is szomorkodott az elválás miatt, de amint betették a lábukat Dim - remekül felszerelt - házába, a srác mindenkitől elvette a telefonját, és konkrétan bezárta őket két hétre. Végig látszott, Wat mennyire szenved, az elején nem is tudták odatenni magukat, nem tudtak a gyakorlásra figyelni, de aztán csak összecsiszolódtak.



Aztán egyszer csak beütött a baj; az énekes beteg lett, Dim azonnal elvitte a kórházba, Wat pedig nyomban kilógott, hogy láthassa Tine-t. A medence szélén találta, és bizony valóban Wat szavait hallottuk, mikor azt mondta, hiányzik neki a másik! Mégsem fedte fel magát.


Mivel az énekes kiesett, Sarawat lép a helyére, ami még több gyakorlást igényel. Az egyik jelenetben Dim "véletlenül" Tine-t hívja fel, hogy közvéleménykutatást tartson, és eljátszanak neki egy dalt.



Totál átvertek, mert habár úgy tűnik, Tine ott van velük, igazából csak telefonon keresztül élvezhette a műsort.

De azután végre elérkezett a megmérettetés napja! Wat és Tine alig tudott egy pillantást vetni egymásra, hiszen a versenyek más helyen zajlottak, és úgy tűnt, Tine nem fog időben odaérni, hogy lássa Wat előadását.

A sors természetesen ismét mellettük állt. A focicsapat - Man góljával - győzött, így Tine és a saját csapata is győztesként vonulhatott be az együttesek versenyére.







Gyönyörű jelenet volt, konkrétan megkönnyeztem. Wat annyira boldog volt, hogy sok évvel azután, hogy hallotta Dim szavait, most annak a srácnak énekelhet, akit keresett, és végül megtalált.

Természetesen Wat csapata is nyert, így mondhatjuk, hogy a srác törlesztette adósságát Dim felé.


Még valami kiderült a verseny után; Wat korábbi meséje, valamint a verseny maga felidézett néhány emléket Tine-ban, így átpörgette a képeit, és talált egyet arról a korábbi versenyről... tehát ő maga is ott volt, mikor Wat, és ami a legviccesebb, a képen látszik is Wat a háttérben, ahogy forgolódik, és őt keresi.

Biztos vagyok benne, hogy nem tudjátok kitalálni, mi jön ezután... igen, pontosan, utazunk a tengerpartra, mert ez egyetlen BL sorozatból sem maradhat ki! Sajnos viszont a buszút viszonylagos csendessége után...



... kiderül, hogy kavarodás volt a szobákkal. Az egyik épületben van légkondicionáló, a másikban viszont nincs, így megindul a vita, ki hol aludjon. A szószóló természetesen Dim és Green. Green azzal érvvel, hogy az ő barátjáé a hely, emiatt nem kell fizetniük, ezért neki és a pompon csapatnak jár a légkondi. Mivel Dim ezzel nem ért egyet, versenyt javasol a parton. Szegény Tine és Wat egyáltalán nem akar részt venni ebben, de ismét nincs választásuk.

A verseny maga azonban a vártnál viccesebben alakul...





... Wat ugyanis direkt bénázik Tine miatt, de Dim hiába korholta, úgy volt vele, megérte. Egyébként ahogy Man megjegyezte később, Tine-ék csapata volt a "feleségek" csapata...

Mivel Sarawaton kívül még valaki más is bénázott, végül a feleségek költözhettek be a légkondis szobákba. Tine annyira nem érezte jól magát emiatt, meg különben is izgatott volt - készült meglepni Watot az évfordulójuk alkalmából.

Persze ahogy lenni szokott, náluk semmi sem mehet simán. Tine már vezette a partra a másikat, mikor felbukkant Boss, és elrángatta Watot meccset nézni. Szegény, csalódott Tine azután leitta magát, és csak később, az ágyában ébredt fel. Mivel megtárgyalták, hogy ki fognak mondani mindent, ami a lelküket nyomja, Tine bevallja, hogy készült az évfordulóra, a másik meg elfelejtette?




Ugyan már, Wat minimum a halálos ágyán is azt a dátumot fogja suttogni, amikor összejöttek. Így tehát, habár Tine nem így tervezte, ismét Sarawat volt az, aki szerenádozott neki, majd az egész csapatnak.

 Édes jelenet volt, aranyos lezárása ennek az öt résznek.



Vagyis, dehogyis! Hiszen volt itt nekünk még egy nagyon fontos jelenet, egy mérföldkő! Az első évaddal az intimitás hiánya volt a bajom, meg hogy néhány puszikát váltottak csak. Most sem hittem, hogy öt részt kell kivárnom, míg láthatok egy csókot, de mondhatom, megérte.

Hiszen egyrészt Tine mégiscsak énekelt és gitározott Watnak, akinek az arca, komolyan, majd' szétrepedt a büszkeségtől és a boldogságtól.





És aztán, hiszen tudjátok... van Watnak az a mondata... ismételjük meg együtt!





Tine-nak pedig van az a nézése... az a flörtölős, "hadd lássam", és hát ezúttal senki sem zavarta meg őket.

Csakhogy, a csók után hirtelen emelkedett a tét... nem is akárhogy!





Óóó, és itt tudtam meg, hogy lesz második évad! Remélem a minőség ilyen marad.

Szót kell ejtenem természetesen a mellékpárosokról, mert náluk is történtek változások.

Tine bátyja, Type és Wat barátja, Man szintén együtt él. Itt kevesebb aranyos jelenet volt az elején, mivel Type sokkal visszafogottabb, sokat dolgozott, és sok apróság miatt csesztette Mant, aki pedig csak kedveskedni akart neki. Aztán adódik egy előléptetési lehetőség Type számára, viszont egy másik városban. Type nem tudja, hogy vezesse ezt fel a másiknak, a véletlen viszont megoldja... Man meglátja az e-mailt, ami erről szól, és rendez egy kis meglepetés "bulit" kedvesének. Itt is megmutatkozott, Man mennyire becsüli és szereti a másikat, támogatta, és vállalta a távkapcsolatot.




Innentől éreztem egy kis változást Type viselkedésében. Nagyon jólesett neki Man támogatása, hogy ilyen felnőttesen kezelte a helyzetet, és ezután nem szégyellte kimondani, ha hiányzott neki Man.



Mikor aztán Man és a csapat elutazott a tengerhez, és Man felhívta a másikat, akkor Type hirtelen előbukkant, hogy meglepje. És itt is bizonyította, mennyire hiányzik neki.





Man megérdemelte, hogy Type végre kimutassa az érzelmeit, és ezzel a szállal is elégedett vagyok. Érezni a kémiát kettejük között, még nagy smárolásokra sem volt szükségem ahhoz, hogy ezt bizonyítsák.

Másik párosunk pedig Wat öccse, Phukong, és akiért már időtlen idők óta odavan, Mil. Egy év telt el, de Phukong még mindig a barát zónában senyved; Mil csak focizni hívja, vagy ha segítenie kell egy makettnél, egyébként szinte tudomást sem vesz róla. Phukong annyira szerencsétlennek tűnik, hogy végül már Boss és Man veszi pártfogásába - elvégre ami Watnál bejött, az az öccsénél miért ne? Tehát Phukong csatlakozik a pompon csapathoz, és amikor Boss meg Man bevezeti a terembe, még azt is hozzáteszik viccesen, hogy hátha a végére lesz egy focista pasija is. :D

Phukong tehát teper, mint egy eszelős, Mil viszont továbbra is ignorálja. Vagy mégsem? Az egyik fellépésük után például arclemosót visz a srácnak, csakhogy Phukong addigra már elment. Vagy amikor Phukong egyszer a pálya felé teker, látja, hogy Mil mennyire boldog focizás közben, így megfordul, azt viszont már nem veszi észre, hogy Mil is meglátta, és nyomban utána sietett, de ismét elszalasztotta. Mi folyik itt tehát?
A választ akkor kapjuk meg, mikor Phukong elájul a pályán a kimerültségtől - ez is rémesen ismerős, hiszen Tine anno ugyanígy esett össze, és Wat rohant hozzá. Most Mil az, aki beviszi a másikat a kórházba, mellette marad.... és azt mondja, már régóta nem úgy tekint Phukongra, mint egy kisöccsre.

Az ominózus versenyen aztán már jól látszik, hogy Milnek is tetszik a másik, sőt, elhívja moziba, de most Phukong lesz az, aki húzza az időt, és játszadozik kicsit a másikkal!


Ennél a párosnál is a tengerpart hozza meg az áttörést. Ahogy korábban írtam, nem csak Wat volt az, aki csalt a röplabda meccsen, hanem Mil is!






És ekkor a nagyon okos, mindent látó és értő Man közbeszólt, hogy Dim, nem látod, hogy a másik csapat a feleségek csapata? Sajnos Sarawat is itt szerez tudomást az öccse érzelmeiről, jól meg is kergeti Milt. Később azért Mil elmondja neki, hogy tényleg kedveli az öccsét, nem csak játszadozni akar vele, különben nem lenne ott, hogy Wattal beszélgessen. Tehát Mil is észhez tért végül, mondjuk én nem bánnám, ha Phukong tovább húzná kicsit az agyát, hadd szenvedjen.





Boss és Man pedig elkönyvelhetett egy újabb sikert, hiszen habár nem pont akkor és úgy, ahogy jósolták, de ez a két bolond csak összejött.

Ó, és egyébként nagy sokára az is kiderült, miért veszett össze Dim én Green, miért kellett szenvednie mindenki másnak a balhéik miatt. Összefoglalva, a youtube csatornájuk neve eredetileg GreenDim lett volna, de Dim megcserélte a neveiket, Green viszont emiatt becsapva érezte magát. Látni kellett volna Wat arcát, mikor megtudta, hogy Dim egója miatt kellett annyiszor csatáznia a saját párjával. De végül minden jó, ha a vége jó, teljesen más lett a csatorna neve.




Aprócska gondom volt ezzel az öt résszel, mégpedig, amit a cikk elején említettem - Wat és Tine, valamint a két másik páros is sokkal könnyebben haladhatott volna előre, ha nem lett volna a konfliktus Dim és Green között, amit gyerekesnek és erőltetettnek éreztem. Egyébként minden más rendben volt.

Az első évadnál nem tetszett, hogy Sarawat és Tine között alig van intimitás. Persze ott volt az állandó fejsimogatás, ami most sem maradhatott ki.


Ott volt továbbá az elhíresült ropis kihívás, ennek a fejlesztett verzióját ismét megkaptuk.



De az a néhány puszi az első évadban bőven kevés volt nekem. És most? Most, kérem szépen, nagyon hamar elengedtem ezt a kérdést. Nem érdekel már, hogy a két srác csókolózik-e még, vagy sem. Mert bevallom, engem teljesen lenyűgöztek azzal az ívvel, amit felépítettek. Arra gondolok, hogy Tine nekigyalogolt valakinek a Scrubb koncerten. Ez a valaki onnantól folyamatosan őt kereste, míg végül Tine egyszer csak odarohant hozzá, és kérte, legyen a pasija. Sarawat belement a játékba, de utána bevallotta, hogy régebb óta kedveli, mint Tine gondolta volna. Tine beállt a zeneklubba, megtanult gitározni. Szerenádozott a másiknak. Sarawat annyiszor énekelt neki, hogy ha ennek a felét smárolással töltötték volna, még akkor is kitelt volna belőle egy musical. Most pedig, az évfordulójukon megerősítették érzelmeiket. Egymás mellett vannak annyi küzdelem után, és őszintén, ezzel a szívembe lopták magukat. Ha erotikát akarok, nézek mást. Ha pedig átható érzelmeket, mindent áthidaló szerelmet akarok, akkor jöhet Tine és Sarawat. Engem ezzel az öt kiegészítő résszel sikerült meggyőzniük, így kíváncsian várom a második évadot.


0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése