Subscribe:

Labels

2021. augusztus 25., szerda

#39 BL sorozat értékelő (Dark blue kiss)

 


Ahogy nem is olyan régen a Love by Chance esetében, most is kicsit nehéz helyzetbe hoztam magam, hiszen egy olyan sorozattal érkeztem, amit valószínűleg már a BL rajongók 99%-a látott, nem egy mostani darab, de engem valamiért nem vonzott.
Eddig.

Dark blue kiss

Vigyázat, spoiler és +18!


Azzal kell kezdenem, hogy ennek a sorozatnak az előzménye, a Kiss me again már felvezette mostani két főszereplőnk kapcsolatát. 




Abban a sorozatban Pete és Kao utálta egymást valamiért, mégis kénytelenek voltak együtt tanulni. Kao már akkor is kis eminens volt, Pete meg egy gazdag, elkényeztetett gyerek, így egyértelműnek tűnt, hogy ebből jó nem sülhet ki. Hiába próbálta a baráti társaság összebékíteni őket, folyamatosan marták egymást. Egészen addig, míg egyszer Pete rá nem zuhant Kaora, természetesen egyenesen a szájára!


És hát sejthetitek, mi történt... bizony, Pete többet kezdett érezni a másik iránt. Továbbra is folytatódott a piszkálódás, sőt, amíg Pete nem látta be az érzéseit saját maga előtt is, addig kifejezetten kegyetlen volt a másik sráccal, ezt fájdalmas volt nézni is.

Aztán Pete egyszer csak közölte, hogy többet érez.


Ez egy amolyan gyűlöllek és szeretlek viszony lett közöttük, szerintem hol összejöttek testileg, hol meg utálták egymást, egészen addig, amíg Pete el nem kezdett megváltozni. Mert mint mondtam, addig egy nagyképű, gazdag srác volt, Kao meg egy szerény, mégis okos gyerek, így ha meg akarta nyerni őt magának, akkor Pete-nek bizony fejlődnie kellett.


Addig jutottak abban a sorozatban, hogy oké, akkor járnak, de titokban. És itt kezdődött a Dark blue kiss.

Jobban mondva egy évvel később, ahol azt látjuk, Kao éppen lelkiismeretesen korrepetál - hiszen nagyon okos, és kell a pénz -, aztán elkezd rohanni valahová. Hát Pete üzent neki, hogy ha nem látja őt ott, mikor kiszáll a medencéből, akkor baj lesz!












Egyébként amennyire nem szerettem Pete-et az előzményben, mert túl sokat bántotta a másikat, annyira megkedveltem itt. Látszott rajta a fejlődés, kedvesebb lett, jobban tanult, igyekezett méltó lenni Kao-hoz. És ami a legfontosabb, Kao kérésének megfelelően titkolta a kapcsolatukat - egyedül Pete apja előtt voltak kénytelenek felvállalni magukat, mivel lebuktak. De imádtam az öreget, rettentően felvilágosult, szóval reméltem, hogy Pete őt is büszkévé fogja tenni.





Voltak cuki, romantikus pillanataik, persze jobbára akkor, amikor kettesben voltak.












Nagyon szexi volt a féltékeny Pete. Készítettet egy poharat Kao-nak, hogy ezzel is bebiztosítsa magát. Ez a pohár később még fontos lesz!









Néha az volt az érzésem, Pete tesz többet ezért a kapcsolatért, Kao meg kifogásokat keres, miért ne vállalják fel magukat. De aztán Kao meglepte a másikat az évfordulójuk alkalmából, és az nagyon édes volt.












Nagyon sokat ettek, vagy aludtak egymásnál... Pete apja tisztában volt a valódi helyzettel, Kao anyja viszont szimplán jó barátoknak látta őket.



De ó jaj, felüti a fejét a probléma. Mert én magam hiába szerettem, ha Pete féltékeny, Kao számára ez bizony nem mindig volt kényelmes. Főleg, mikor belépett a képbe egy másik srác.




Ő volt Non. Kezdetben nem sokat foglalkoztunk vele, beképzelt kis nyikhaj, Kao-nak és Pete-nek is volt vele összetűzése. Non eleinte saját szorgalomból járt Kao-hoz korrepetálásra, ahol persze Pete is sokszor felbukkant.



Mivel Pete gyűlölte a srácot, megkérte Kao-t, hogy ne korrepetálja tovább, csakhogy... Kao anyjának a főnöke volt Non apja, aki arra kérte Kao-t, korrepetálja a fiát. Erre már nem mondhatott nemet... Pete-nek viszont ígéretet tett, hogy nem találkozik többé a fiúval!






Oké, mindőnknek ellenszenves volt a srác, egyedül talán Kao nem látta, mennyire kétszínű. Pete utálta, hiszen összekerültek valami versenyben is, és nem akarta még Kao-t is elveszíteni. Kao pedig, hogy meglegyen a békesség, megígérte, hogy nem korrepetálja a srácot... nem értem, miért nem mondhatta el, hogy az anyja főnöke kérte ezt tőle, nem tagadhatja meg!

Egyébként, ha nem láttam volna korábban a TharnType második évadát, akkor talán még tudott is volna újdonságot nyújtani ez a probléma, de így nem; adott volt egy titkos kapcsolat, amibe belekontárkodott egy harmadik, mert, mint ahogy az a bizonyos harmadik megjegyezte, nem hivatalos a kapcsolatuk, nincs felvállalva, addig szabad a pálya.

Non tehát ezután, ahol és amikor csak tehette, próbálkozott, Kao pedig két tűz köré került. Egyrészt titkolta munkáját Nonnal Pete elől, másrészt a Pete-tel való kapcsolatát is titkolnia kellett mindenki más elől!

Szegény Pete abban a hiszemben volt, hogy szuper minden. Kao még egy projektben is segített neki, hogy támogatókat tudjuk szerezni abban a bizonyos versenyben Non ellen - csináltak egy macit, amire fel lehetett venni egy üzenetet, ha valaki túl félénk volt ahhoz, hogy nyíltan szerelmet valljon.









A dolog ott durvult el, amikor Pete minden alkalommal keresztbe tett Nonnak, amikor az Kao-t kereste volna.



Még az évad elején, amikor Non leöntötte Kao-t itallal, a srác kölcsönadott Kao-nak egy pulóvert, amit később Pete szolgáltatott vissza a tulajnak... nem valami kedvesen.


És Nonnál itt szakadt el a cérna, előhúzta a Joker kártyát. Egyrészt kitett egy tanulós képet magukról a netre, hogy Pete is lássa... aztán, a döntő pillanatban felbukkant, és mindenki szeme láttára visszaadta Kao-nak azt a poharat, amit ugye Pete-től kapott... és amit a srác a korrepetálásoknál használt.



Ez volt az egyik kedvenc jelenetem a sorozatban. Imádtam Pete arcát, a féltékenységet, a döbbenetet, a megbántottságot. Mert főleg nyilván az fájt neki, hogy Kao hazudott. És még ott és akkor, a barátaik előtt sem vállalta fel magukat.

Non győzött.

Kao ugye ebben a helyzetben nem sokat tud tenni. Pete teljesen elfordult tőle, nem hajlandó meghallgatni vagy egy légtérben tartózkodni vele. A barátaik körében sem titok többé, mi volt köztük.







De ez most már nem számít. Hiába keseregnek, vagy épp dühöngnek magukban, egyik sem lép a másik felé.





Pete egyébként egy alkalommal sutba vágta a saját dacát, és elment Kao házához, csakhogy onnan éppen Non jött kifelé. És Non nem átallott büszkélkedni azzal, hogy bizony el fogja csábítani Kao-t. Pete ettől fogva tényleg nagyon mérges.

De azért érdekes, mennyire messzire vagyunk hajlandóak elmenni... Kao annyira lelkiismeretes, hogy hazaviszi a részeg Nont, aztán ő jár pórul... mert mikor Non apja rajtakapja őket a szobában, Non azonnal minden felelősséget Kao-ra hárít, hogy a srác nyomult rá.

Non apja, egy iskolaigazgató, aki rettentően szigorú, nyomban tökre is teszi Kao jó hírnevét, már ami a korrepetálást illeti. Így Kao anyja is megtudja, mi a helyzet. Kao annyira el volt keseredve amiatt, hogy csalódást okozott az anyjának... de az anyja szerencsére teljesen megértő volt, és hát miért ne lett volna? Kao egy csodás, okos, kedves, értelmes srác, amiatt, hogy egy másik férfit szeret, miért lenne kevesebb?






De még ha ez nem lenne elég, Kao a többi diákját is elveszíti Non miatt, aki nem hajlandó tisztázni őt sem az apja, sem mások előtt. Mikor Pete megtudja ezt, oltári dühös lesz Nonra. Tudja, hogy Kao talán nem fog örülni neki, de az interneten áll ki a srác mellett. Elmondja, hogy Non hazudik, sőt, bizonyítéka is van... mivel amikor Non hencegett előtte, Pete-nel épp ott volt a maci, amivel felvette a srác szavait, ezt pedig lejátszotta a neten, Kao védelmében.

Ezután persze Non és az apja nyomban megjelennek Kao házában, ahol az anyja is csak kapkodja a fejét. De Non most már kénytelen bevallani, hogy hazudott, és Kao ártatlan, ő hajtott rá. Kao anyja azt sugallja a fiának, hogy talán köszönetet kellene mondania valakinek...

Kao pedig rohan, ahogy tizenkét résszel ezelőtt is tette, és Pete-et ugyanott találja, a medencében. Kao végre megértette, Pete mennyire szereti őt, és hogy nem számít, ki mit gondol róluk; szeretik egymást, a családjuk is támogatja őket, mostantól tehát tényleg boldogok lehetnek.







Aztán persze a közös családi ebéd is megtörténik, most már titkok nélkül.












Ilyen szülőket kérvényezek mindenkinek.

Szerencsére miután Pete tisztára mosta a nevét, Kao visszakapta a diákjait, sőt, aztán valamilyen iskolába is elhívták dolgozni. Pete remélhetőleg nem lesz nagyon féltékeny. :)




A probléma nagyon hasonló volt, mint a TharnType esetében, de talán ebből is látszik, hogy ez tényleg bekövetkezhetne; hiába szeretjük egymást, ha nem vagyunk képesek/hajlandóak felvállalni a kapcsolatunkat, akkor bármikor jöhet egy harmadik fél, aki akarva-akaratlanul belerondít a boldogságunkba. Ezekből a sorozatokból is világosan kiderül, nem éri meg hazudni. Ha együtt akarunk lenni, legyünk együtt, ha nem, folytassuk külön az utat!

Szólnom kell még a sorozat másik fontos párosáról, akik talán még több szívet hódítottak meg, mint Pete és Kao.

Ők pedig Sun...


... és Mork.


Azt hiszem, hasonló volt a kiinduló szituáció náluk is, mint a másik két srácnál; enyhe utálattal indultak, aztán az érzelmeik lassan megváltoztak.
Sun egy kávézót vezet a család támogatása nélkül, Mork pedig Sun öccsének egyik barátja, aki mindig kisegíti Raint, ha elkésne a munkából, vagy ha Sun valamivel megbízta. Sun problémás srácnak tartja Morkot, aki folyton verekszik, és nem tetszik neki, hogy az öccse egy ilyen emberrel lóg.

A sorozat folyamán a srácok közelebb kerülnek egymáshoz, mindketten megismerik a másik igazi természetét. Sun nagyon nehezen tudja fenntartani a kávézót, de nagyon lelkiismeretes, folyamatosan keresi a legzamatosabb kávékat, ezért Morkkal el is utaznak néhány ültetvényre. Mork ekkor már nála dolgozik. Sajnos az út során néhány rossz arcú ember beléjük köt, Sun itt még igyekszik megakadályozni Morkot, hogy verekedjen, de később emiatt lesz nagyobb probléma.

Mert ahogy közelebb kerülnek egymáshoz, Mork úgy fogja vissza magát a verekedéstől. Mindig felbukkan előtte Sun arca, amikor tettlegességre kerülne a sor. Még akkor is, amikor Sun éppen megnyer egy versenyt, Mork ott van a kávézóban, és hagyja, hogy péppé verjék - mert megígérte Sunnak, hogy nem verekszik.

Sun persze azt hiszi, máshogy történt, Mork pedig nem igazítja helyre. Mindketten elég dacosak, így a jeleneteik nem mindig tudtak lekötni.

Sun érzelmei változnak meg hamarabb...






Aztán persze megannyi viszontagság meg udvarlás után Mork végül viszonozni látszódik Sun érzelmeit.


Természetesen én is láttam közöttük a kapcsolatot, és az elején még érdekelt is, hogyan alakultak a dolgaik, de nekem aztán Sun kicsit túl sok lett, túl nyomulós. Valószínűleg régóta keresett már valakit, akit igazán szerethet, és az a valaki viszontszereti. Mork biztos hűséges lesz hozzá, de nem a szavak embere. Jól mutatnak együtt, csak néha kellemetlen volt néznem őket, mert míg Sun teljes mértékben kimutatja az érzelmeit, addig Mork visszafogottabb.

Megérte végigrágnom magam a sorozaton, okozott néhány kellemes percet, vagy vigyorogtam, amikor Pete vagy Sun féltékenységi jelenetet rendezett. :D



0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése