Subscribe:

Labels

2021. szeptember 8., szerda

#42 BL sorozat értékelő (Be Loved in House: I Do)

 


Következő sorozatunk mindössze 12 rész, egyenként 30 perccel, ami igazán nem sok, ha figyelembe vesszük, mennyi mindent bele akartak zsúfolni.

Be Loved in House: I Do

Vigyázat, spoiler és +18!


Kiinduló szituációnk a következő: mikor az egyik főhős munkahelye már-már a csőd szélére kerül, valaki nagylelkűen felvásárolja, hogy helyrehozza a bajokat. A csapat nem gondolta azonban, hogy a problémák csak tetéződni fognak az új főnök megjelenésével.

Jin Yu Zhen ugyanis a belépése utáni legelső pillanatban közli, hogy egyetlen szabály lesz érvényben a fémmegmunkálással foglalkozó cégnél: tilos a szerelmi kapcsolat mind a dolgozók között, mint a dolgozó és egy kívülálló között. Ez azért komoly gond, mivel a csapat két tagja szerelmes egymásba, és már csak a gyűrűfelhúzás lenne hátra.



Mind a négyen annyira kiakadnak, hogy romlik a teljesítményük, és a csoportvezetőnek, Shi Leinek fáj látni a szenvedésüket. Éppen ezért elhatározzák, hogy Shi Lei valahogy közelebb férkőzik a főnökhöz, és kideríti, mi áll az egyetlen szabály hátterében.



Shi Lei keze alá játszik úgymond, hogy a lakást, ahol addig ő, és egy másik kollégája, a gyakornok Wu Si Qi lakott, szintén megvette Jin Yu Zhen, szóval nekik ki kellene cuccolniuk. Mivel Wu Si Qi eléggé tart a főnöktől, ezt nyomban meg is teszi, de egyik barátja sem tudja befogadni, így az utcán köt ki. Ekkor talál rá Yan Zhao Gang.



Nem szokásom, hogy a mellékpárosokról beszélek először, de az ő történetük annyira gyors és egyszerű, hogy elmesélem az elején. Tehát Wu Si Qi beköltözik a másik férfihez, akit egyébként ismer, mivel a csapat rendszeresen látogatja a kávézóját. 





Yan Zhao Gang egyébként nagyon kedves, semmit sem kér a lakhatásért cserébe - a kölyköt inkább távol kell tartani a konyhától -, de Yan Zhao Gang elég hamar kifejezésre juttatja az érzelmeit, mikor megcsókolja a srácot.






Csakhogy kényes a helyzet; Wu Si Qi ugye az egyetlen szabály miatt nem járhatna senkivel, másrészt Yan Zhao Gang az egyetemről ismeri az új főnököt, és még kedveli is. Ő az, aki némi háttér információt szolgáltat a csapatnak, jobban mondva Shi Leinek. Az egyetlen szabályt valószínűleg az exe miatt hozta, aki szó nélkül elhagyta őt évekkel ezelőtt, és ezután Jin Yu Zhen még egy komoly balesetet is szenvedett.

Ennek a párosnak tehát titkolóznia kellene - otthon, a négy fal között persze erről szó sincs, sőt! A kölyök egészen belejön a papás-mamás játékba.










Olyannyira, hogy a végén ő az, aki komolyra fordítja a dolgokat, és felteszi a kérdést, Yan Zhao Gang hajlandó lenne-e összekötni vele az életét. Na, aki ismer engem, az tudhatja, hogy az ilyet nem igazán szeretem. Hiába passzolnak, rettentően gyors az iram, és ahogy Yan Zhao Gang is próbálta magyarázni, a kölyök még sok emberrel fog találkozni őutána, biztos talál majd egy megfelelőbbet. De hát milyenek a gyerekek, ugye...

A fő párosra és konfliktusra visszatérve, Shi Lei nem hajlandó olyan gyorsan és önként elvonulni a lakásból, így Jin  Yu Zhennek meggyűlik vele a baja. Nem elég, hogy félmeztelenül sétálgat a lakásban, még a szabályokat is figyelmen kívül hagyja.


Az enyhe kifejezés, hogy nem jönnek ki jól, Shi Lei ugye alapból pipa az egyetlen szabály miatt - ami őt jelenleg igazából nem is érinti, csak a barátait -, és mindenképpen le akarja törni a főnök szarvát.






Változás áll be azonban, mikor Shi Lei anyja megérkezik a szokásos látogatására. Megszokta, hogy ki-be járkálhat a lakásban, Jin Yu Zhen viszont kihívja rá a rendőröket, szóval nem indul a legjobban a kapcsolata a mamával. Mikor azonban Jin Yu Zhen közli, hogy ő Shi Lei főnöke, a mama egy csapásra kedves lesz vele. De valamiért a főnök is megerőlteti magát a kedvéért - átadja neki például a szobáját!



Ami azt jelenti, hogy Jin Yu Zhen így a kanapén alszik. Vagy mégsem? Természetesen Shi Lei lelkiismerete is felébred, és mivel az ő anyja miatt történik az egész, egy szobában alszanak - Shi Lei a földön, a másik az ágyon.

Lakva, illetve alva ismerszik meg igazán az ember, ezekre a srácokra ez feltétlenül igaz. Míg Jin Yu Zhen nappal hűvös és kemény álcát vesz magára, addig éjszaka levetkőzi ezt az álarcot, és megmutatja a sebezhető oldalát. Szinte minden este rémálmai vannak, ami Shi Leit is felkelti. A srác rögtön az első alkalomtól kezdve nyugtatja a másikat, megérinti a homlokát, vagy pedig némán tűri, hogy Jin Yu Zhen félálomban behúzza maga mellé, és átkarolja.












Ebben persze... semmi szokatlan nincs.

Gondoskodni kezdenek egymásról - Shi Lei nemcsak a rémálmokról szerez tudomást, hanem arról is, hogy Jin Yi Zhen allergiás a nikkelre - ezért fertőtlenített mindent az elején, és ezért viselt kesztyűt még zuhanyzás közben is -, de érdekes, hogy közben mégis fémekkel foglalkozik. Szóval Shi Lei, főleg az anyja látogatása alatt, nagyon odafigyel arra, nehogy Jin Yu Zhen valami olyat egyen, amit nem kellene - mivel egyszer korábban, hálából - vagy mert le akarta kenyerezni -, Shi Lei főzött a férfinak, és ettől kijött az allergiája.















Persze a mama látja, amit lát; nem csak Shi Lei gondoskodik a másikról, hanem Jin Yu Zhen is. Korábban kitiltotta a srác ételeit a hűtőből, most viszont mindig van ott a kedvenc italából, sőt, a kedvéért még a kedvenc reggelijét is elkészíti.



Nyilván mindez annak köszönhető, hogy együtt alszanak, és hogy Shi Lei igyekszik vigasztalni a másikat, Jin Yi Zhennek ez sokat jelenthet, mióta elhagyták, talán senkit sem engedett ilyen közel magához.







Shi Leinek a küldetésére kellene koncentrálnia, de egyre inkább azon kapja magát, hogy kedveli a másik férfit. Válságot okozhatna nála már csak az is, hogy egy férfi iránt érez ilyet, de Jin Yu Zhen ráadásul a főnöke, és ott van ugye az egyetlen szabály is. Meg még az sem biztos, Jin Yu Zhen viszonozza-e az érzelmeit.

Szerintem elég komoly nyilatkozatnak lehetünk tanúi akkor, amikor Jin Yu Zhen gondoskodik a másik srácról, mikor az beteg lesz a kimerültségtől.
















Nagyon szép, intim, kedvenc kifejezésemmel élve, soft jelenetek voltak ezek. Látszott a főnökön, hogy a páncélja erősen repedezik, de valamiért továbbra is tartotta magát az egyetlen szabályhoz. Pedig Shi Lei már-már nyíltan is rákérdezett a munkahelyen, mégis milyen kapcsolat van közöttük.


És azt sem tagadhatják, hogy kedvelik egymást, van köztük kémia, odafigyelnek a másikra - gyönyörű jelenetek, amikor Shi Lei a karjában tartja az elgyengült főnököt. Még nem tudjuk, milyen sebeket hordoz magában, a láthatón kívül.












Valaminek mindenképpen történnie kell - a mama elutazik, Shi Lei pedig nem bírja tovább, színt vall neki.











Áldassék a neve az ilyen kedves, megértő, szerető anyukáknak. De azért egy kis élvezetet ő is lopott magának még...








Érdekes módon a mama távozása után is együtt alszanak, pedig indok nincs rá - hacsak az nem, hogy őrülten szerelmesek, és nem akarnak a másik nélkül nyugovóra térni.


Egy közös munkájuk során pedig még egy csók is elcsattan... persze a szokásos módon - Jin Yu Zhen ráesik a másik szájára.



Sajnálatos módon az esetet nem sikerül sem megbeszélni, sem továbbfűzni, mert ki nem találnátok, bonyodalom érkezik! Mégpedig Jin Yu Zhen exének személyében!


Jin Yu Zhen és Shi Lei egy ékszeren dolgozott együtt, aminek a Kis herceg bolygójához volt köze, meg a szerelemhez. Nem tudták azonban, hogy ennek az ékszernek az ex, vagyis Yi Zi Tong volt a megrendelője. A férfi tehát felbukkant, az igazinak nevezi folyton Jin Yu Zhent, és úgy tűnik, megpróbálja visszaszerezni.




Persze sem Jin Yu Zhen, sem Shi Lei nem igazán érti a helyzetet, de mivel a másik férfi a megrendelő, illetve együtt kell vele dolgozniuk, engedelmeskedniük kell. Yi Zi Tong előbb az exét környékezi meg, hogy biztos fájt neki, amikor elhagyta, meg a baleset, meg hogy milyen érdekes, az allergiája ellenére olyan dologgal foglalkozik, amit igazából Yi Zi Tong családja csinál. 



Ezt később Shi Leinek is előadja, amikor már ott tartunk, hogy inkább a kölyköt "zaklatja". Még egy pikniken is felbukkan, pedig a srácok addig egész jól érezték magukat. Shi Lei mondjuk kerülte a főnökét, mert ő maga hiába kezd tisztába jönni az érzéseivel, ha nem tudja, Jin Yu Zhen mit érez, merre húz.







Shi Lei egyébként egyszer álmodik a másik kettőről... és  Jin Yu Zhen is így van vele... ami után végre rájön, mit is jelent neki a kölyök igazából.




Mert valahogy oda lyukadtunk ki, hogy  Yi Zi Tong randira hívta Shi Leit! És azt mondta Jin Yu Zhennek, hogy szándékában áll magával vinni a kölyköt, ha továbbra is fennáll az egyetlen szabály. Jin Yu Zhent ez teljesen megrázza, rémálmai vannak... illetve visszaemlékszik arra is, amikor ők ketten voltak együtt, de a férfi elhagyta. Nem engedheti, hogy Shi Leit is kihasználja.




Szóval Jin Yu Zhen elkezdi keresni Shi Leit, de a srác nincs a kávézóban. Szerencsére azonban Yan Zhao Gang, az egyik legértelmesebb szereplőnk, segít a másiknak rájönni, mit is csinál Yi Zi Tong. Elvitte a srácot randira, felkeresnek egy csomó helyet, köztük azt is, ahol Jin Yu Zhen annak idején szerelmet vallott neki. Több sem kell, a férfi azonnal rohan... és közben összeütközik valakivel.




Nem tagadom, itt azért megremegett a szívem egy pillanatra. Xiang Hao Ting a Make our days countból! Mostanában több sorozatban is felbukkantak a szereplők, ez nem lehet véletlen! 2021-ben várjuk a History 3 új évadát!

Khm, na szóval, az ismeretlen srác nagyon kedvesen azt tanácsolja Jin Yu Zhennek, ha a szerelméért fut, ne hagyja elmenni, ha már egyszer megtalálta.

És a férfi így is tesz. Széttépi az egyetlen szabályt, és hát...




















A magyar fordító kicsit elsietettnek érezte az erotikus jelenetet, én azonban nem, mivel a) felnőtt férfiakról beszélünk, akik b) napokon keresztül egy ágyban aludtak, és akik c) évek óta nem voltak együtt senkivel. Szóval én is azt gondolom, a dumát hagyjuk későbbre, irány az ágy!


Egyébként említettem már, hogy Jin Yu Zhen már látta korábban a srácot? A csapat valami rendezvényen vett részt, tagokat toborozhattak talán, és hát teljesen el volt ájulva Shi Leitől. Nem magyarázták meg, ennek volt-e jelentősége abban a tekintetben, hogy Jin Yu Zhen ugye később megvette a céget.





Amit kicsit nyálasnak találtam viszont, az a legvége... Jin Yu Zhen ugyanis új szabályokat hozott.






Persze nem sajnálom tőlük a boldogságot, és szerintem is közel kerültek egymáshoz, de a szerelemmel még vártam volna. Mondjuk még mindig lassabban haladnak, mint a másik páros!

Hogy Ji Zi Tong mérges volt-e, amiért nem sikerült a terve? Már azt sem tudjuk, mi volt a terve igazából... a csapatnak valami olyasmit mondott, hogy Jin Yu Zhen szeme így legalább felnyílt, és így ő maga sem érez már bűntudatot, amiért otthagyta annak idején. Tehát valószínűleg ezért csalta csapdába úgymond az exét, hogy Jin Yu Zhen végre lépjen.

Nem volt rossz sorozat. Hétről-hétre kíváncsi voltam a részekre, megvolt a kémia és az erotika a srácok között, megvolt az is, hogy megismerték egymást, és csak utána jöttek össze. Igazából csak abba tudok belekötni, hogy rövidnek éreztem ahhoz képest, mennyi mindenről volt szó, és mennyi mindent nem magyaráztak meg esetleg. A végén egyébként Jin Yu Zhen kapott az exétől egy pendrive-ot, amin nem tudjuk, mi van...*



Egy nézést mindenképpen megér, már csak azért is, mert kint van az összes rész. :)

*Úgy tűnik, manapság elég népszerű speciális részeket készíteni a sorozatokhoz, itt sem történt ez másként, de a Lovely writerrel ellentétben itt volt értelme, és fény derült néhány olyan dologra, amit nem értettem.

Ji Zi Tong ugye hagyott az exének egy pendrive-ot, amin a saját szemszögéből mesélte el az eseményeket, és hát így eléggé más megvilágításba kerültek a dolgok!

Kaptunk néhány visszaemlékezést, ahol a két srác nagyon boldog volt. Tényleg látszott Jin Yu Zhenen is, hogy felszabadult és szerelmes, viccelődtek, játszottak, vagy összegyűrték a lepedőt.



Aztán egyszer csak Ji Zi Tongnak Amerikába kellett mennie gyakorlatra. Nemigen mondhatott nemet, de egyáltalán nem úgy történt, ahogy később Jin Yu Zhen előadta - Ji Zi Tong megkérte, hogy tartson vele. Persze Jin Yu Zhen csalódott és dühös lett, gyerekesen viselkedett, sírt és hisztizett, Ji Zi Tong mégis elment. De kitett egy üzenetet a tükörre, miszerint "Előremegy", tehát igenis várta kedvesét vagy a reptéren, vagy majd arra számított, hogy Amerikában találkoznak. Jin Yu Zhen futott is a reptérre, csak sajnos baleset érte. Emiatt nem ment el, erről pedig Ji Zi Tong sokáig nem is tudott.

Kiderült tehát, hogy az egész hét év egy félreértésen alapult. Nem tudom, Jin Yu Zhen miért nem ment utána, vagy hogy Ji Zi Tong miért nem kereste, miután értesült a balesetről.

Mindenesetre valóban Ji Zi Tong ötlete volt, hogy csalják csapdába a srácot; sosem akart udvarolni Shi Leinek, csak provokálni akarta egykori kedvesét.

Ji Zi Tong egész személyisége más megvilágításba került így. Sőt, ahogy a fordító is megjegyezte, talán még erősebb volt a kémia közte és Jin Yu Zhen között, mint Shi Leivel.





Ennek a kiegészítő résznek kifejezetten örültem, így már minden érthetővé vált.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése