Subscribe:

Labels

2022. május 15., vasárnap

#58/1 BL sorozat értékelő (You're My Sky)

 


Alig fél órája fejeztem be ezt a sorozatot, és...
Álljunk meg egy percre!
Valerin, mi van veled? Most fejezted be, és már el is kezded a cikket? Elraboltak az űrlények?
Haha, jól van.

Szóval, nem állítom, hogy minden egyes percét fokozott odafigyeléssel/érdeklődéssel néztem, de azért megér egy misét/cikket a sorozat!

You're My Sky

Vigyázat, spoiler és magam sem gondoltam volna, de +18!

A sorozat kezdetén megismerhetjük hőseinket, itt van mindjárt a két elsőéves jóbarát, Torn és Saen.


Saen focizik, Torn pedig kosarazik, és nem is akármilyen okból. Szinte rögtön belecsöppenünk egy visszaemlékezésbe, ahol láthatjuk, hogy születik barátság Torn, és egy idősebb fiú, Tupfah között.

Torn gyerekként be volt zárba a nagybátyja házába, Tupfah meg nem tudott kivel kosarazni, így beszélgetni kezdtek, és az idősebb srác teljesen megfertőzte a másikat a kosaras-mániával. Később tanította is, majd megegyeztek, hogy az egyetemen, aztán pedig egy nagy válogatottban is együtt fognak játszani.



Elég egyértelmű volt hát, Torn miért pont arra az egyetemre ment, ahol Tupfah éppen végzős, de nagy meglepetés éri, mikor megtudja, hogy gyerekkori barátja nincs benne a kosárlabda klubban.

Amit kiemelnék az első részből, az a gólyák beavatásán lenyomott műsor. A srác eszméletlenül hangosan énekelt és kiabált, és még csak be sem rekedt, közben vidáman mászkált magas sarkúban és miniszoknyában. Az ilyen mértékű elfogadást a tanulók részéről csak csodálni tudom, de látszott, hogy a srác is jól érzi magát a bőrében, mindenki tombolt az előadás alatt.



Tupfah-t az első három rész alatt legszívesebben laposra vertem volna. Rettentő hidegen viselkedett, nem volt hajlandó válaszolni a kérdéseire, és letagadta, hogy barátok lennének. Torn viszont addig járt utána, míg végül megtudta az igazat - mindenki megtudta. Kikerült a netre ugyanis egy hangfelvétel, amin az az edző beszélt, aki nem vette be a két srácot a csapatába. Kiderült, hogy az edzőnek szerződése volt egy iskolával, és Tupfah meg Torn nem azért nem kerültek be, mert rosszak voltak, hanem egyszerűen azért, mert az edző csalt.



Torn mindenáron rá akarta venni a másikat, hogy élesszék fel az iskolai csapatot, és talán a régi emlékek miatt, de Tupfah végül ráállt a dologra.


Csakhogy ezután sem simulnak el köztük a dolgok. Úgy vettem észre, mintha Tupfah-ból valahogy elszállt volna az a jókedv, ami gyerekként ott volt, és mintha már csak kötelességnek érezné a kosárlabdát. Ezen az a bizonyos csaló edző sem segített; teljesen rossz koncepcióval közelített a srácokhoz. Mindből egyéni győztest, egyéni legjobb kosarast akart faragni, hajtotta őket, mint az állatokat, de gyerekként Tupfah-nak egészen más volt a véleménye, ami nekem jobban tetszett. A kosárlabda csapatjáték, ha nem tudod megszerezni a labdát, megszerzem neked; ha én nem tudom, te szerzed meg, vagy segítenek a csapattársak. Én is úgy gondoltam, hogy a kosárlabdában nem lehet egyénként tarolni. Ez az edző azonban sok gondot okoz még a srácoknak.

Később az lesz a cél, hogy edzőt találjanak a klubnak, mivel az iskola nem hajlandó ezt finanszírozni. Torn végül ahhoz a férfihoz fordul, aki kiszivárogtatta a csaló edző módszereit, ő Big edző, és a férfi el is vállalja a csapatot. Csakhogy még játékosokat is kell toborozni, és Torn ennek is más módszerekkel lát neki, így a csapat tagjai lesznek olyanok, akik más sportokat űznek, nem kosaraztak még sosem, Torn és az edző mégis megtanítja nekik, mi az a csapatmunka.

Mint említettem, a srácok gondjai nem oldódnak meg itt. A csaló edző igyekszik szabotálni a munkájukat, például egy nagyon fontos meccs időpontját úgy időzíti, hogy Tupfah ne tudjon ott lenni, mert épp meghallgatásra hívták. A csapat emiatt először kesereg, de Torn meggyőzi, hogy el kell mennie, ők meglesznek.

Az összes párosnak a hatodik rész hozott áttörést, többségében olyat, amire nem számítottam. Az látszott, hogy Torn szerelmes a másik srácba, Tupfah azonban már három éve fűzött egy lányt, akit egyik alkalommal elvitt a közös edzésükre is. Torn emiatt persze pipa lett, Tupfah pedig végre tisztázta a helyzetet a lánnyal - a lány sem volt túl kedves, nem szerette a srácot, mégis hagyta, hogy udvaroljon, mert imponált neki a figyelem. Szerencsére Tupfah nem hagyja magát lerázni, és Tornnal is megbeszélik végre, mi is van közöttük.








Az ominózus nagyon fontos meccs előtt Torn még igyekszik meggyőzni a másikat, hogy menjen el a válogatóra, még csókokat is bevet, a csapattagok pedig a saját ágyukban mosolyognak rajtuk - korábban a két srác úgy vélte, talán rosszul fogadnák kapcsolatuk hírét.










Tupfah tehát elmegy a válogatóra, viszont követi telefonon az eseményeket, és nem tetszik neki, amit lát. A tagok kezdenek fáradni és kikészülni, főleg Torn, és Tupfah végre átértékeli a helyzetet. Én komolyan nem értem, minek kellett nekik egy percig is arra a csaló edzőre hallgatni, amikor nyilvánvalóan ŐK tudják jobban, mitől lesz jobb egy kosárcsapat.






Tupfah tehát még időben visszaér, és egy utolsó csellel, ami megmutatta, mennyire bíznak egymásban, meg is nyerték a meccset.

De hogy ne legyen minden egyszerű, Torn lábával sajnos gondok adódnak. Meg kell műteni, és még hónapokkal később sem tud játszani. Éppen ezért elég szomorú azon a tengerparti kiránduláson, ami egyik BL sorozatból sem hiányozhat. :D Tupfah próbálja vigasztalni, de Torn azt is nehezen viseli, hogy ugye Fah bekerült egy másik csapatba, és sokat kell majd edzenie. Egyik este azonban, miközben romantikáznak, Tupfah megkéri a másikat, hogy költözzön hozzá. Mindenkinek a fantáziájára bízom, mi történik ezután. ;)




Ez is azok közé a párosok közé tartozik, akiknek nem megy semmi könnyen. A következőkben Tupfah kigyakorolja a lelkét, alig találkozik a másikkal, pedig együtt laknak, Torn pedig türelmetlenül vissza akar térni a pályára. És emiatt meglép egy olyan dolgot, amivel senki sem értett egyet - segítséget kér a csaló edzőtől.

Lehet sejteni, mit szólt ehhez Tupfah. Az edző rettentően megdolgoztatta Tornt, és még amikor a csapat Big edző köré gyűlt, Torn akkor is a csaló edzőhöz ment oda. Ennek olyannyira rossz következményei lettek, hogy Tupfah és Torn szakított, majd pedig hat hónappal később találkoztak újra egy verseny alkalmával. Tupfah és Torn csapata maradt utolsónak, hogy megküzdjön egymással, de Torn teljesen ki volt vetkőzve magából. Nem volt csapatjátékos, mindent eldobott, amiben addig hitt csak azért, hogy újra a pályán lehessen. De milyen áron?












A végén aztán minden jó, ha a vége jó, Tupfah leérettségizik, és ugyanezen a napon Tornt behívják válogatóra ahhoz a csapathoz, ahol a másik játszik.














Bevallom, ez a páros nem vágott annyira a földhöz. Tornt kedveltem, becsültem benne, hogy követte Tupfah-t, segített neki visszatalálni a kosárlabdához, és emellett még egy kedves ember és barát is volt. Tupfah az első három részben kihúzta nálam a gyufát, és azt gondoltam róla, tutyi-mutyi, de szerencsére amikor ki kellett állnia a csapatáért és Tornért, akkor megtette, és a végére már azt is láttam rajta, hogy szereti a másikat.

A következő részben a másik két párosról fogok értekezni. ;)

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése