Subscribe:

Labels

2022. május 29., vasárnap

#60 BL sorozat értékelő (Cherry Blossoms After Winter)

 


Újabb cikkel érkeztem, és hát ez a sorozat valami cuki, édes, romantikus, kár, hogy vége van.

Cherry Blossoms After Winter

Vigyázat, spoiler és enyhe +18!


A címmel kezdeném, ami annyira gyönyörű, és pontosan olyan édes, kedves, mint maga az egész sorozat.


Seo Hae Bom kiskorában elvesztette a szüleit, így édesanyjának a barátnője, Ha Eun Sun fogadja be és neveli fel. A nőnek van egy azonos korú fia, ők ketten találkoztak már korábban, mikor Hae Bom anyukája még élt.



Jo Tae Sung eléggé magányos kisfiú volt, így örült, hogy akad játszótársa, sajnos azonban elég hamar eltávolodtak egymástól, Tae Sung amiatt sírt az anyjának, hogy nem akarja Hae Bom-ot testvérének.

Évekig el tudják kerülni, hogy ugyanabba az osztályba járjanak, utolsó gimnáziumi (?) évükben azonban nem ússzák meg. Tae Sunggal együtt láthatjuk, hogyan zaklatja egy srác folyamatosan szegény Hae Bom-ot, akitől folyton elszedi a pénzét, és ha vissza akarna vágni, fizikailag bántalmazza. Tae Sung kezdetben nem akar belefolyni a dologba, de fordul a kocka, mikor a zaklató azt a pénzt veszi el Hae Bom-tól, amit a srác Ha Eun Sun-tól kapott a születésnapjára.






Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy Hae Bom mindig csakis Tae Sung miatt aggódott, amiatt, hogy az ő megítélésével mi lesz, ha vele látják. Amit imádtam, hogy Tae Sung ennyire magabiztos volt, biztos volt önmagában, a férfiasságában, és az érzéseiben. Ettől igazi férfi egy férfi!

A második részben kaptuk meg az egyik kedvenc jelenetem, jóllehet a szívem is megszakadt közben.
A zaklató srác elorozta szegény Hae Bom angol könyvét, így szünetben elkérte Tae Sung példányát, hogy be tudja hozni a lemaradást. Azonban a zaklató ismét megjelent, és leöntötte mindkét könyvet. Hae Bom saját maga miatt biztos nem háborodott volna fel, Tae Sung könyvéért viszont teljesen kijött a sodrából, még vissza is szólt valamelyest a másiknak, aztán kifelé menet belebotlott Tae Sung-ba.









Tae Sung majdnem félholtra verte a zaklatót.

Ezután következett az egyik ikonikus jelenet. Tae Sung krémes süteményt vitt Hae Bom-nak; a visszaemlékezésből megtudhattuk, hogy Hae Bom nagyon szereti ezt az édességet, és Tae Sung mindig ilyet adott neki, hogy ne sírjon. Kisfiúként, az anyja temetésén megegyeztek, hogy sosem válnak el, de azóta nyilván történt valami...

Tae Sung valószínűleg alapvetően nem szereti az édességet - korábban Hae Bom kedvéért kóstolta meg a szülinapi tortáját -, most viszont beleharap a krémes tésztába, erre Hae Bom szintén odahajolt, nehogy kifolyjon a krém!








Abszolút spontán, és abszolút édes jelenet volt. Tae Sung meg innentől nyilván nem fogja magára hagyni a másikat... főleg, mikor másnap meglátják, hogy a táblán az ő nevük szerepel, mintha szerelmesek lennének.



A zaklató srác jól rákészült a balhéra, de Tae Sung le sem reagálta a látottakat, egyszerűen elfoglalta a Hae Bom melletti helyet - ahol korábban a zaklató ült.




Csak ismételni tudom, imádom, hogy Tae Sung ennyire magabiztos.

Később, mivel kezdenek egyre több időt együtt tölteni, a barátokat is illik beavatni a helyzetbe, sőt, Tae Sung tovább megy! Bevallja a legjobb barátjának, hogy már régóta vannak érzései Hae Bom iránt, de éveken keresztül sikerült elnyomnia magában. Nem azért nem beszélt hát vele öt szónál többet, mert nem szereti, hanem azért, mert nagyon is.

Tae Sung születésnapján a srác egyvalamit kér - oké, először szimplán Hae Bom-ot kéri -, hogy rúgjanak be együtt, nyilván ekkor lett nagykorú. 



Ez meg is történik, és mivel Hae Bom kicsit pityereg a szülei elvesztése miatt, Tae Sung megígéri, hogy sosem hagyja el.











Próbáltam sugallni Tae Sung-nak, hogy nem biztos, hogy jó lesz ez a leitatás-dolog, de nagyon elkábította, hogy végre bevallotta az érzelmeit.

Csakhogy másnap Hae Bom nem emlékezett semmire, Tae Sung emiatt meg is sértődött némileg. Viszont, hiába állította a srác, hogy nem emlékszik... a tudatalattija mégis a felszínre emel egy jelenetet álom formájában.

















A srácok nagyon szépen megoldották, elégedett voltam, leszámítva, hogy nem ez volt a valóság. De már itt is tudtam, hogy Hae Bom-ban sokkal több van, mint amit mutat. :D

Nem is lennének igaz barátok, ha néha nem kavarnának be hőseinknek... Tae Sung barátja is segíteni akarna, aztán majdnem a fordítottja sikerül. Igyekszik kipuhatolni Hae Bom-nál, mit szólna, ha egy olyan srác, mint Tae Sung, randira hívná, de erre a lány barátjuk bezsong, és rábeszéli a Hae Bom-ot egy vakrandira. Természetesen Tae Sung ezt nem engedheti, így kiteríti a lapjait, és megmondja a másiknak, hogy kedveli, és kéri, hogy randizzanak.



Ezután persze csak újabb szívfájdalom következik, mert Hae Bom nem akarja, hogy a jelenlegi boldog állapot megváltozzon, és nyilván az is benne van, hogy nem akar fájdalmat okozni Tae Sung anyjának, annak a nőnek, aki őt is felnevelte.

Tae Sung nem hiszi el, hogy a másik nem kedveli, és sajnos olyan erőszakos eszközökhöz folyamodik, ami vetekszik az iskolai zaklató tettével. Hae Bom nem is kel ki másnap az ágyból, lázas lesz.


Megértettem Hae Bom nézeteit, de ahogy Tae Sung is elmondta, ezek az érzelmek nem egyik pillanatról a másikra alakultak ki, és úgy gondolta, mivel hamarosan egyetemre mennek, és Hae Bom talán elköltözik, ez az utolsó esélye, hogy színt valljon.

Hae Bom sokat gondolkozik, és tanácsot is kap; részmunkaidőben egy virágkötészetben dolgozik, ahol a tulaj szerintem pszichológus, vagy minimum gondolatolvasó, a srácnak meg sem kell szólalnia, a nő pontosan tudja, mikor mi foglalkoztatja, és mindig a helyes irányba tereli.

Végül természetesen Hae Bom sem bírja tovább, és ő is bevallja az érzéseit.




Innentől aztán tényleg minden csupa boldogság, nevetés és csillaghullás.





Az ilyen rövid sorozatokkal általában az a problémám, hogy nem jelenítik meg túl jól az idő múlását. A srácok tanultak, leérettségiztek, közös lakásba költöztek, és elkezdték az egyetemet, tehát jó fél-egy évnek el kellett telnie azután, hogy randizni kezdtek. Tae Sung barátja tud róluk, anyuka azonban továbbra sem, de nem marad ez sokáig így.

Tae Sung az, aki az egyetemi idejük alatt sokszor féltékenykedik, mindig árgus szemekkel nézi, amikor Hae Bom írogat valakinek, vagy ha csoportos feladaton kell dolgoznia. Volt egy jelenet, amikor egy lány Hae Bom-on keresztül hívta randira a másik srácot. Ott ültek mindhárman egy asztalnál, és a lány nyíltan rákérdezett, tetszik-e Tae Sung-nak, randizna-e vele. Tae Sung nyíltan megmondta, hogy jár valakivel, erre a lány azt válaszolta, hogy őt nem zavarja, ha mindkettőjükkel randizik! A pofám leszakadt, ilyenkor nagyon szégyellem magam némely nőtársam miatt.

A kezdeti feszélyezettség után, hogy egy ágyban kell aludniuk, a srácok egész jól kijönnek egymással intim helyzetben is - habár sok mindent nem láthatunk ebből.









A probléma akkor kezdődik, mikor anyuka meglátja őket csókolózni az utcán, Hae Bom születésnapján.


Nem tudja elfogadni, hogy az a helyzet, amit sejt, ezért elhívja magához a fiát, hogy tiszta vizet öntsenek a pohárba. Tae Sung pedig őszintén elmondja, hogy szerelmesek egymásba; hogy ez nem hirtelen alakult ki, és nem azért, mert magányos volt. Megkéri a nőt továbbá, hogy Hae Bom-nak ne említse, hogy tud róluk, mert a srác nagyon érzékeny.

Tae Sung sem akarja beavatni a párját, amit a legjobb barátja, és én is csak ellenezni tudtam. Mint az elején említettem, sokkal több van Hae Bom-ban, mint amit elsőre feltételez az ember, és biztos voltam benne, hogy képes lenne megvédeni a kapcsolatukat.

Tae Sung mindenesetre részegen esik haza, és ezután még jobban figyel a másikra, szinte egy pillanatra sem engedi el maga mellől; nyilván attól tart, az anyja mégis megpróbálna Hae Bom lelkére beszélni. Azt gondolja, mivel Hae Bom lekötelezve érzi magát az anyjának, sosem tudna neki ellent mondani.









Persze Hae Bom sem hülye, összerakja - kis baráti segítséggel -, hogy mi a helyzet, és elmegy anyukához. Itt pedig megmutatta, mennyire igazam, volt, mikor bíztam benne! Elismeri, hogy talán hálaként indult az érzés, de tényleg szeretik egymást, nem keverik ezt össze más érzelemmel. Tudja, hogy nehéz lesz a nőnek elfogadnia ezt, de ő így döntött, kitart Tae Sung mellett. Tae Sung közben hallgatózott, és meglepett arca alapján nem gondolta, hogy Hae Bom így kiáll a kapcsolatukért. Anyuka pedig jó fej egyébként, átgondolta a dolgokat, és mivel nem akarja őket elveszíteni, elfogadja a kapcsolatukat. Ő is csak a közösség reakciójától féltette a srácokat, és korábban ugye Hae Bom-nak is el volt a problémája.

Az egyik baráti iszogatás alkalmával, mikor Tae Sung két barátja előtt sem titok már a kapcsolatuk, szóba kerül a házasság. Tae Sung azt mondja, ha eljön az idő, és készen állnak, az is meg fog történni.

Ismét nem tudni, mennyi idő elteltével hőseink ott ülnek egy étteremben, szexin felzselézett hajjal, és Hae Bom egyszer csak...











Nagyon szerettem a dinamikájukat; kezdetben Tae Sung volt az, aki mindent megtett a másikért, később viszont Hae Bom is magára talált, és kiállt a kapcsolatukért.

Sajnálom, hogy vége, szívesen követtem volna még a srácokat egy darabig. Aranyos, kedves, szívet melengető sorozat, mindenkinek ajánlom.



0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése