Subscribe:

Labels

2022. május 1., vasárnap

#56 BL sorozat értékelő (Semantic Error)

 


A mostanában kivégzett, komolyabb témájú (bl) sorozatok után szükségem volt valami rövidre, cukira, és amikor ez a sorozat szembejött velem, tudtam, hogy nem halogathatom tovább.

Semantic Error

Vigyázat, spoiler és +18!

A Not me-hez és a Devil judge-hoz képest ez aztán valóban egy nagyon egyszerű sorozat, előre tudhatjuk, hová fut majd ki az egész, mégis nézzük, mert a srácok nagyon cukik, és teljesen érthetőek a kérdéseik, a viselkedésük.

Hőseink Chu Sang Woo...


... aki rettentően pedáns, előre beállított reggeli rutinja van, nem szereti a meglepetéseket, vagy ha valaki felforgatja az életét. Emellett számítástechnika szakon tanul, és az a terve, hogy készít egy játékot, amihez szüksége lesz egy tervezőre.

Jang Jae Young éppen tervező szakos...


... és azt gondolnánk, képesek is lesznek együtt dolgozni, csakhogy a kapcsolatuk finoman fogalmazva sem indul zökkenőmentesen. Sang Woo ugyanis az egyik előadása alkalmával leleplezte azokat a felsősöket, akik nem jártak be órára, hanem "fake" jelenléttel próbáltak bliccelni, és hogy ez mennyire nem tisztességes. Ki lehet találni, ki volt az egyik ilyen diák. Bizony, Jae Young, aki emiatt nem érettségizhet akkor, amikor tervezte. Jae Young ezután életcéljának tekinti, hogy megtalálja a srácot, és elrendezze vele ezt az ügyet. Sang Woo azonban - hiába tudják a nevét sokan - igazából nagyon visszahúzódó, sapkában jár-kel, így eltart egy darabig, míg összeakadnak, és ez is inkább a szerencsének köszönhető. Sang Woo előző tervezője ugyanis egy munka miatt otthagyta a srácot, de megígérte, hogy kerít neki valakit, az a valaki pedig Jae Young.

A szikra kezdettől fogva ott van köztük, de ez még a rosszabb fajta; Sang Woo utálja a másikat, Jae Young pedig mindent elkövet, hogy megkeserítse a srác életét.






Mellé ül az órákon, vagy épp elfoglalja Sang Woo kedvenc helyeit, pirosat visel, mert azt Sang Woo utálja, összefirkálja az arcát, amíg a srác alszik, felvásárolja a kedvenc italát, hogy Sang Woo-nak ne maradjon. Jae Young minden gyerekes csínt bevet, hogy kibillentse a másikat az egyensúlyából. Sang Woo azonban elemző elme, gyorsan végigjárja a lehetséges reagálási módokat, és úgy dönt, az lesz a legkifizetődőbb, ha egyáltalán nem reagál, ha nem veszi fel a harcot a sráccal, így ignorálva őt, és akkor Jae Young beleun a játékba.

Ez félig-meddig sikerül is, de időközben Sang Woo annyira hozzászokik Jae Young jelenlétéhez, hogy hiányolja, ha nincs ott. A jég talán ott látszik megtörni, mikor Sang Woo és néhány másik diák egy mentor kíséretében betér abba a bárba, ahol Jae Young is tartózkodik. Jae Young tudja, hogy az a fickó milyen alak, de Sang Woo nem hallgatott rá, mikor korábban figyelmeztette. Most, amikor Sang Woo haza akar menni, és nem hajlandó többet inni, a fickó majdnem nekitámad, Jae Young azonban közbelép.





Ezt a jelenetet láttam legelőször, és természetesen azonnal tudnom kellett, melyik ez a sorozat, amiben ilyen szexi dolgok szerepelnek. :D

A két srác ezután hazaszalad - mert meglepetés, Jae Young a másik srác mellett lakik -, viszont Jae Young a bárban hagyta a táskáját. Sang Woo először nem akar segíteni neki, utána viszont mégis beengedi, és ad neki tíz percet, hogy írjon a barátainak. Mikor aztán Sang Woo kicsit vizes hajjal kijön a fürdőből, Jae Young szóhoz sem tud jutni. És ez még csak a kezdet! Mert Sang Woo lekezeli a sebet a srác karján, és még meg is köszöni, hogy segített neki!













Nagyon érzelmes, kedves pillanat volt ez. Azt hiszem, Jae Young itt látta először sapka nélkül a másikat, és Sang Woo is másként viselkedett. Érzékennyé vált amiatt, hogy Jae Young megvédte és kiállt érte. Jae Young pedig ennél valamivel többet kezd érezni, nem tudja kiverni a fejéből a másik srácot, és akaratlanul is őt rajzolja le. Ezután a gépe sajnos tönkremegy, de legalább van oka odatolakodni Sang Woo és egy lány közé, aki nagyon hajt a srácra.



Mert hát mindig van egy lány a történetben, nem igaz? Ryu Ji Hye egyébként nagyon kedves, csak hát pont rossz srácot szemelt ki magának!

Jae Young az érzelmei megváltozása közben kezdi megismerni Sang Woo-t, kezdi érteni, hogy működik a srác agya, hogy dolgozza fel az információkat, és egyre jobban tetszik neki, amit lát. Ez végül oda vezet, hogy elhagyja a piros kiegészítőket, és végre teljes jóképű valójában jelenik meg a színen, amitől még Sang Woo álla is leesik. 




Más változás is történik, mégpedig, hogy nem követi már folyton a srácot, nem akar neki keresztbe tenni, ami bizony érzékenyen érinti Sang Woo-t. Együtt dolgoznak azért még az egyik órájukon, ahol Jae Young kitesz magáért, és beöltözteti mindkettőjüket. Amikor a jelmezeket viszik vissza, kicsit még közelebb kerülnek egymáshoz a homályban, de ez úgy tűnik, már sok Sang Woo-nak. 






Faképnél hagyja a srácot, és durván kezd viselkedni vele, valószínűleg, mert nem érti a saját érzéseit. Annyira összezavarodik, és nem akar találkozni Jae Young-gal, hogy még az órákat is kihagyja miatta. Később durván elutasítja szegény srácot, Jae Young pedig úgy dönt, hogy feladja és visszavonul.




Na persze ez nem mehet így sokáig, és Sang Woo máris hiányolni kezdi a srácot. A képeit nézegeti és le is menti magának, aztán, mikor megtudja, hogy Jae Young kisegítő lesz egy étteremben, meghívja oda Ryu Ji Hye-t, aki csak gyertyatartó lehet egy ilyen szituációban.

Persze Jae Young nem adja könnyen magát, és megértem, mert Sang Woo indokolatlanul durva volt vele. Sang Woo-nak meg kell erőltetnie magát, és ki kell mondania az érzéseit. Jelenleg még csak a közös játékról beszélünk, de tovább fogunk haladni. Sang Woo senki mással nem szeretne együtt dolgozni, Jae Young pedig nem tud ellenállni neki. No, de ha szegény Jae Young azt hiszi, innen könnyű dolga lesz, hát téved.




Nem elég, hogy Sang Woo rettentő durva tempót diktál a munkában, még Ryu Ji Hye jelenlétével is meg kell küzdenie. De mivel jól dolgozik, kap egy fejsimogatást a főnöktől! :D





A nagy hajtás közepette pihenniük is kell, Sang Woo viszont érdekes módszert talán Jae Young felébresztésére.


A magam részéről azt hittem, az utolsó két részben már nem adódhatnak nagy problémák, főleg, miután a bárban a két srác végre váltott egy igencsak forró csókot! 












Sajnos azonban Sang Woo továbbra is bizonytalan, hiába ajánl neki Jae Young próbaidőszakot. Én úgy vettem észre, Sang Woo-nak azzal nincs gondja, hogy megérintse - és kihasználja - a másikat, csak azt nem szereti, ha Jae Young tenné ugyanezt, amit tisztességtelennek érzek. Jae Young próbálja megértetni vele, hogy hallgasson a szívére, hogy ne kerülje el, Sang Woo pedig gondolkodási időt kér.




Jae Young-nak volt egyébként egy döbbenetesen jó visszavágása, emeltem előtte a kalapom. Mikor a két hetes próbaidőszak alatt Sang Woo megkérdezte, mit tehetnek ez idő alatt, Jae Young magához ölelte, aztán hirtelen elengedte, mondván, ez volt az előzetes, ha szeretné a teljes terméket, vásárolja meg. :D Zseniális!












De miért is lenne minden szép és jó... vagyis valamilyen szinten az, mert Jae Young annyira tehetséges, hogy munkát ajánlanak neki, csakhogy ahhoz Franciaországba kell utaznia.

Minden pár rémálma, hogy távkapcsolatban kell élnie, ők viszont még csak nem is járnak, és Sang Woo az utazás hírére még inkább elbizonytalanodik. Éppen bevallotta volna, hogy kedveli a srácot, és járni szeretne vele, de most már inkább elutasítja, nem szeretné, ha Jae Young miatta mondana le az állásról. Az sem számít, hogy Jae Young-nak is szüksége van rá.

Sang Woo korábban tanácsot kért Ryu Ji Hye-től. Eltávolított egy hibát - az életéből -, de a rendszer mégsem állt helyre, mi lehet a gond? És a lány - talán sejtve az igazi témát - azt mondta, talán vissza kellene állítania mindent, és újra megvizsgálni az egészet. Valóban olyan rossz, mint volt? Sang Woo továbbra is egy hibának tartja Jae Young-ot a saját rendszerében, de olyan hibának, amit nagyon is kedvel. A próbaüzemnek tehát befellegzett, legyenek helyette szerelmesek!






Az nem biztos még, hogy Jae Young Franciaországban marad-e, de azt nem fogja hagyni, hogy Sang Woo valaki mást találjon a helyére - mármint a közös projektjükben, természetesen.




A sorozat egy nagyon kedves, soft jelenettel ér véget, ahol a jövőről beszélgetnek, ahol Jae Young ismét leszólja Sang Woo tervezői képességeit, és ahol véletlenül megtalálja a saját képeit Sang Woo gépén.














Mindenképpen megéri megnézni a sorozatot. Nem túlgondolós, az első szerelemről és a változásról szól, arról, hogy tudjunk dönteni, amikor arról van szó. Sang Woo-t néha megütöttem volna, nem mindig bánt tisztességesen a másikkal, de azt hiszem, neki köszönhetően Jae Young kicsit jobb ember, jobb tanuló lett, és az is biztos, hogy sokkal boldogabb.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése