Subscribe:

Labels

2022. május 18., szerda

#58/2 BL sorozat értékelő (You're My Sky)

 


Ebben a részben a sorozat két mellékpárosáról ejtünk néhány szót!

Vigyázat, spoiler és +18!


Számomra Aii és Saen párosa végig sokkal érdekesebb volt.




Kicsit olyan volt a kapcsolatuk, mint Ming/Mark és Kit kapcsolata, amikor az egyik addig járt a másik nyakára, míg az már működött. Ebben az esetben is az elsős Saen már a gólyák beavatóján kinyilvánította mindenki előtt, hogy kedveli a végzős srácot. Hogy a sors is kegyes legyen hozzá, közös volt az egyik órájuk, és még a professzor is párba osztotta őket. Közösen kellett prezentációt tartaniuk, és aztán közösen kellett családokat felkeresniük valamilyen interjúhoz, de a prezentáció napján Saen sokat késik, Aii hiába hívogatja, szitkokat szór rá, mire a srác egyszer csak beesik törött lábbal. Innentől Aii kicsit átértékeli a helyzetet, valamint az is jólesik neki, mikor Saen a családi vállalkozásukkal megment egy eseményt, amire nem rendeltek elég kaját. Aii páncélja tehát kezd repedezni!










Ez meg tiszta Sotus; Saen azért akart arra az egyetemre járni, amit Aii mondott a nyílt napon. És hogy ő akar az lenni, aki gondoskodik róla. Ezt nagyon szépnek találtam.







Mint említettem, mindhárom párosnak a hatodik rész hozta a fordulópontot, de Saen és Aii között történt az, amire aztán tényleg nem számítottam!

Aii nem igazán tudott jól kommunikálni idegen emberekkel, éppen ezért kellemetlenül érintette, mikor az iskolai projektjük alatt Saen elvitte a nagymamájához, hogy ott szálljanak meg. Saen nagyon szerette a nőt, többet volt nála, mint otthon, mert a szülei folyton dolgoztak. A két srác egy szobában aludt, és hát...









Kikerekedett a szemem rendesen, főleg, mivel a másnap reggeli képek tanulsága szerint nem álltak meg itt! Hálás köszönet az olyan srácokért, akik tudják, hogyan kell csókolózni!







Ennél a párosnál az egyik gond az, hogy Aii nem akarja még felvállalni magukat, lassan akar haladni. Saen eleinte haragszik rá emiatt, de amikor Vee rámutat, hogy Aii-nak ez az első kapcsolata fiúval, akkor máris jobb belátásra tér.














A másik, kicsivel nagyobb probléma, hogy Aii feje fölött ott lebeg egy ösztöndíj-lehetőség Japánba, amit végül meg is kap.







Felmerült már ugyanez a téma a Still 2gether és a Gen Y 2 sorozatokban is, de attól még nagyon is hihető, és nem könnyű megoldani! Aii eleinte nem is mondja el a másiknak, hiszen még abban sem egyeztek meg, hogy járnak. Amint tehát megoldották az egyik gondot, jöhet a másik. Saen természetesen belemenne egy távkapcsolatba, Aii viszont nem, és emiatt megint eltávolodnak egymástól.

Saen persze nem az a személy, aki könnyen feladja. Amikor elutaznak a tengerpartra, kicsi távolságot tart Aii-tól, akinek ez láthatóan rosszul esik. Mi azonban észrevehettük, hogy Saen és Vee titokban szervezkedik valamit, és szerintem végül ez lett a sorozat egyik legszebb, legromantikusabb jelenete.

Emlékeztek még, mikor Aii azt mondta, szeretné Japánban látni a tűzijátékot? Nos, Saen elhozta neki!












Sokáig én sem voltam biztos benne, hogy Aii tényleg elutazik, többször is megváltoztatta a véleményét, de Saen végig kardoskodott amellett, hogy Japánban a helye.




Aii végül elutazott, és csak a ballagásra tért vissza, nagy meglepetést okozva ezzel mindenkinek.








Másnap aztán a kedves barátok elkezdtek azzal poénkodni, hogy Aii-nak ki van szívva a nyaka. :D

Saen-nek is volt azonban egy meglepetése, mégpedig, hogy néhány hónapot Japánban fog tölteni a másikkal.









Ők voltak a kedvenc párosom. Saen egy nagyon bátor, vagány, kedves srác, le a kalappal, hogy rögtön az első nap kinyilvánította az érzelmeit, és tartotta magát ezekhez. Ettől függetlenül nem állt Aii jövőjének útjába, támogatta és segítette mindenben, és szerintem nagy szerepe volt abban, hogy Aii is sokat fejlődött a társas kapcsolatok terén.

És akkor jöjjön a harmadik, igencsak izgalmas páros, akiknek a legtöbb szomorúságot kellett kiállniuk!

Ők pedig Vee és Dome!


Vee másodéves, Dome pedig végzős, és Vee nővérével jár. Valószínűleg beszélgettek már korábban is, de jóval kevesebbet, mint akkor, amikor Vee bekerül a (futó) váltócsapatba, mert kiesett egy tag. Dome lesz az, akitől át kell vennie a botot, így igencsak sokat kell együtt gyakorolniuk. 


Az szerintem az első pillanattól kezdve látszott, hogy Vee többet érez a másik iránt, de ezt könnyedén fogta fel. Beszélgettek, segítettek nyújtani a másiknak, sőt, Vee még flörtölt is a másikkal; hogyan kell nyolc másodpercig a másik szemébe nézni, hogy annak hevesen kezdjen verni a szíve. Csodálkozunk, hogy Dome is a hatása alá kerül?














Nem is tudom, szerintem Vee nem gondolta, hogy ez az ügy idáig fajul, máskülönben nem kezdett volna ki a nővére pasijával. Ott ijedt meg egy kicsit, mikor a lány rajtakapta őket, hogy Vee masszírozza a másik srác combját, de a lány szerencsére nem látott bele semmit.

Vee itt viszont felnőtt, felelősségteljes döntést hozva elhatárolta magát Dome-tól.



Dome azonban, hiába próbálkozik, nem tudja elfelejteni a másikat. Ez olyan komoly gondokhoz vezet, hogy nem tudnak koncentrálni az edzésen, és később Vee annyira rosszul lesz a versenyen, hogy kénytelen feladni. Amint meglátja Dome-ot, hiperventillálni kezd.










A hatos rész a másik két párosnak pozitív, nekik negatív változást hozott. Vee innentől kezdve megváltozott, nem volt már annyira vidám, sziporkázó, kevesebbet beszélt, már-már belebetegedni látszott a helyzetbe. Jó ember, rossz időben, ezt mondták róla később.

A tengerpart szintén fordulópont mindhárom páros számára. Dome itt már szakított a barátnőjével, Vee nővére azonban nem tudja, miért történt az egész, Dome nem adott neki magyarázatot. Vee továbbra sem akar belefolyni, de azért nem hibáztathatjuk, hogy szeretnének harapni egy darabot a tortából. Elvégre elég sokat szenvedtek már egy olyan kapcsolatért, ami még csak nem is létezett.









És még ezért a kis lopott pillanatért is bűnhődniük kell, ugyanis Vee nővére meglátta őket, és a lány kezdi megkérdőjelezni azt is, az ő és Dome kapcsolata igaz volt-e, a srác szerette-e őt valaha. Nos, ezt valószínűleg nem szerencsétlen Vee-től kellett volna kérdeznie.

Vee ezután ismét önkéntes száműzetésbe vonul, még ha most már el is kezdhetnének valamit ő meg Dome, a nővére iránti szolidaritásból nem lehet.











A feloldozást számukra csak Vee nővére adhatja meg, és mivel nem egy rossz ember, meg is teszi. Látja, mindkét srác mennyire szenved még hónapokkal később is, a korábbi személyiségük elveszett, és ezt már nem bírja tovább nézni.









De Dome azért a maga csöndes módján tudta, hogy kitartónak kell lennie.



Összességében, nem volt egy rossz sorozat. Meglepett, hogy ilyen "sok" erotikus jelenetet, csókot kaptunk, és nem is a lazább fajtából. A srácok között is megvolt a kémia, persze nem az a "most azonnal le akarom tépni rólad a ruhát", hanem a visszafogottabb.

Ami kifejezetten tetszett, és azóta többször is megnéztem, az az első részben lenyomott gólyaavató, a hatodik rész volt ugye a választóvonal, és az utolsó részbeli búcsúztató is nagyon tetszett, ahol a végzősök ültek a földön - ahol az első részben a gólyák -, a gólyákból lett másodikosok pedig padon ültek, és amikor felszólították a végzősök barátnőit/pasijait, akkor Torn és Saen is azonnal felállt és táncolt. :D Aii-t és Fah-t meg nem győzték lökdösni a barátaik. És ezt is nagyon szerettem - a barátságokat, Torn és Saen is nagyon sokat beszélgetett, Saen tudott Torn és Fah múltjáról, és igyekezett segíteni. De Fah, Dome, Aii és negyedik barátjuk, Pete is nagyon aranyos csapatot alkotott. Szeretem azt is, amikor az adott sorozat kap egyfajta keretet, és a srácok első, illetve utolsó, végzős napjának bemutatásával ez meg is történt, de a készítők ennél is tovább mentek, mert amikor a párosok egymásra néztek, kaptunk néhány visszaemlékezést a kapcsolatuk alakulásáról, és ez nagyon szép zárásnak bizonyult.


0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése