Subscribe:

Labels

2022. október 12., szerda

#72 BL sorozat értékelő (First Love Again)

 


Több olyan sorozatot is láthattunk már, ahol reinkarnálódott szerelmesek találnak újra egymásra, számomra ez a mostani mégis kicsit más volt.

First Love Again

Vigyázat, spoiler!

A sorozat első részének első néhány percében megismerhetjük hősünket, Yeon Seok-ot, aki jelenlegi életében híres webregény-író.



Amit tudni illik róla, hogy 300 éves, ez a harmadik élete, és eddig minden életében az első szerelmét kereste, akinek neve Jeong Ha Yeon.


Első közös életükben a rang választotta el őket egymástól; a lány nemes volt, míg Yeon Seok csak egy szolga.


A második életükből nagyon keveset láthattunk. Valami olyasmi történt, hogy Jeong Ha Yeon valamilyen műtétre tartott, megbeszélték, hogy utána együtt utaznak el, de az utcán lelőtték (?), szerintem valamilyen háborús időszakban történhetett ez.

Most pedig, a harmadik életben olyan probléma adódik, ami felülírja az eddigieket, és amire Yeon Seok egyáltalán nem számít.

Van a férfinak egy segítője, aki már 300 éve mellette van. Valamilyen alakváltó lehet, mert az első életükben ő is, és Jeong Ha Yeon is ételt vitt az erdőbe egy macskának, akiről kiderült, hogy egy nő.



Yoo Sin Bi segít megtalálni Yeon Seok kedvesét, figyelmezteti azonban, hogy ez a mostani eset merőben más. Yeon Seok álla mégis jó nagyot koppan.









Yeon Seok össze van zavarodva, hiszen egy nőre számított, sosem történt még olyan, hogy Jeong Ha Yeon a másik nem testében tért volna vissza. Ennek ellenére Yeon Seok nem tagadhatja le, hogy érzi a vonzást a másik felől.



Jeong Ha Yeonnak is megvan azonban a titka; azért jött haza Amerikából, hogy a híres író mellett dolgozhasson. 


Ez meg is történik vagy nehezen, habár Yeon Seok kissé durván bánik a sráccal. Akkor lágyul el az arca, és törtnek elő az érzelmei, amikor Jeong Ha Yeon valami olyat tesz, ami a múltban is megtörtént; például nefelejcset vitt a férfinak, vagy elrejtett néhány préselt virágot/könyvjelzőt, amit neki szánt. Nem tudhattuk azonban Jeong Ha Yeon ezeket azért teszi-e, mert rémlik neki a múltból, vagy azért, mert olvasta Yeon Seok könyvét, amiben mindez benne van.





Yeon Seok dolgozik azon, hogy elfogadja, mostani szerelme egy férfi, és számomra ez volt a sorozat egyik nagy meglepetése. Nagyon tetszett, hogy így mutatták be a szerelmet; nem számít, nő vagy férfi vagy-e, ha a lelketek összetartozik, akkor minden akadályt le tudtok győzni. De van itt még egy probléma, amit meg kell oldaniuk!


Itt van ugyanis Jeong Ha Yeon nővére, aki bár más nevet visel, mégis úgy néz ki, mint Yeon Seok első szerelme! Most akkor mi legyen? Komolyan zseniálisnak találtam ezt, mert egy srác kapta meg ugyan azt a bizonyos nevet, és valószínűleg a lelkét is, de ha Yeon Seok erre a nőre néz, mégsem tud mást látni, csak a szerelmét. Közben feltűnik még Jeong Ha Yeon egy nagyon jó barátja, Kim Jin Hyeok, akit Yeon Seok azért nem tud kedvelni, mert a legelső életükben is a szerelmesek közé állt. Yeon Seok tehát hiába próbálja lerázni magáról az érzéseit, mégsem engedheti el a szerelmét.















Természetesen a csókról utána nem akarunk beszélni, de Yeon Seok most már nem hagyja magát.









Jeong Ha Jeon elviselte, ahogy a másik bánt vele, mert kezdettől fogva kedvelte.




Node, amikor Jeong Ha Yeon meglátja az a régi képet, amin Yeon Seok és az ő nővére látható - a fotó a második életükben készült, és nagyon kíváncsi lennék rá, Yeon Seok hogy a fenébe tudta magával hozni -, előtörnek az emlékei, és csalódott lesz, amiért Yeon Seok átverte. Benne is azok a kérdések merülnek fel, amik bennem; tényleg őt szereti, vagy a nővérét, aki a szeretett nő testét viseli?






Yeon Seok nem keresi a másikat, mert azt hiszi, úgysem bocsátana meg neki. Jeong Ha Yeon meg már ott tart, hogy visszamegy Amerikába a barátjával, mikor Yeon Seok az utolsó pillanatban felbukkan.


Jöhettél volna hamarabb is.


Mint említettem, a sorozat zsenialitása számomra abban rejlett, hogy nem félt megmutatni, milyen sok arca lehet a szerelemnek, és hogy nem számít, milyen testben vannak, a lelkük akkor is egymásra találhat.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése