Subscribe:

Labels

2022. október 26., szerda

#74 BL sorozat értékelő (Cutie Pie)



Nem szeretnék hozzáfűzni semmit. Csapjunk bele!

Cutie Pie

Vigyázat, spoiler és +18!

A világért sem akartam megnézni ezt a sorozatot. Nem és nem. Elsősorban azért, mert Zee-t én csak a WRU-s partnerével együtt tudom elképzelni továbbra is, másrészt meg láttam csomó erotikus jelenetet, így azt gondoltam, ez a 12 rész arra megy ki, hogy egymást falják, meg hogy Zee-nek mutogatnia kelljen a testét.

Kicsit tévedtem, de nem nagyon.

Mondom a kiinduló szituációt, ami igazából egész érdekes volt. Adott két srác, akiket már kiskorukban eljegyeztek egymással a szüleik. Érdekes és nagyon tetszik az, hogy nem hetero párról volt szó, a szülők egyáltalán nem akadtak fenn azon, hogy mindketten fiúk.

Az egyik srác, Kuea...


... gazdag családból származik, az ő nagyapja támogatta a másik családot, akinek tagja a másik srác, Lian Kilen.



Az kezdettől fogva nyilvánvaló, hogy Kuea tényleg szereti a másikat, igyekszik a kedvére tenni, udvarias lenni, elfogadni mindent, amit a másik mond vagy tesz. Lian Kilen pedig talán pont ezért viselkedik vele hűvösen, és indít el egy lavinát; fel akarja végre fedni Kuea valódi énjét, amiről Kuea azt gondolja, Lian Kilen nem fogadná el.

Visszaemlékezésekből azt is megtudhatjuk, hogy annak idején Lian Kilen megesküdött Kuea haldokló nagyapjának, hogy mindig gondoskodni fog a srácról. És itt jön egy amolyan Neveletlen hercegnő naplója-féle dolog; Lian Kilen azért dolgozott annyit, azért küzdötte feljebb és feljebb magát, hogy ha összeházasodnak, akkor Kuea ne maradjon szégyenben miatta. Még azt is megtette, hogy ideiglenesen átvette Kuea családjának hanyatlóban lévő vállalkozásait, amit majd később visszaad a férjének. Ebből persze volt minimális konfliktus, mert...

Mert ezek semmit sem beszéltek meg egymással. Hazudtak jobbra-balra. Nem csak a főpáros, a mellékpáros is! Ez volt az egyik dolog, ami miatt nem tetszett a sorozat. Felnőtt emberekről volt szó, akik egyszerűen képtelenek voltak megbeszélni a dolgokat azzal, akit állítólag szerettek! Mondom a példákat:

1. Kuea titokban imádott motorozni, valamint ő volt az a "híres" dobos és énekes, aki a Lian Kilen melletti rivális bárban játszott csütörtök esténként. Természetesen Kuea játszotta a jól nevelt fiatalembert, közben Lian Kilen mindent tudott az identitásáról, mert megfigyeltette, és el is ment néhány fellépésére. Ő se szólt semmit.








2. Régebbi történet, de Kuea nem tudott arról, hogy a nagyapja beteg, így már csak a temetésére tudott hazajönni. Milyen ez már?

3. A ketteshez kapcsolódva; a család, vagyis az anyja nem mondta el Kuea-nak, hogy az üzleteik a gazdaság miatt nem mennek jól, és hogy Lian Kilen átmenetileg átvette a vezetést. Kuea ezt is a tulajdoni lapokból volt kénytelen megtudni. Azért nem mondták el neki, hogy ne foglalkozzon a rossz dolgokkal! Ennyi erővel akkor a Holdra is költözhetett volna, vagy egy barlangba!

4. Lian Kilen szinte a végéig nem mondta Kuea-nak, hogy szereti, fogalmam sincs, miért. Talán a gonoszságával akarta végre felszínre hozni Kuea igazi énjét, a menő dobost?





Ööö, hogy mi van?? Szó szerint azt mondtad neki az első részben, hogy nem szereted, de a tetteiddel akartad bizonyítani, hogy mégis? Akkor minek volt szükség a hazugságra?


Számomra egyébként egyáltalán nem így viselkednek azok, akik gyerekkoruk óta ismerik egymást. Oké, volt köztük korkülönbség, és eljegyezték őket, de nem kéne akkor is kicsit oldottabban viselkedniük egymás társaságában? Kuea mindig haptákba vágta magát, ha találkozott a másikkal, Lian Kilen meg zsebre dugta a kezét, arról meg ne beszéljünk, az első néhány részben mi lehetett feldugva neki, amitől ilyen savanyú lett.

Megértem, hogy bizonyítani akart, méltó lenni arra, hogy Kuea társa lehessen. De ezt kedvesebben is lehetett volna.

Lian Kilen végül magához költöztette a másikat, egyik dolog jött a másik után, kiderült minden, de nem ám ők maguk mondták el, dehogyis! 

Hogy egy jó dolgot is említsek; a barátságok. Kuea legjobb barátja Khon Diao, és tényleg mindig egymás mellett álltak, mindent megosztottak egymással.




Lian Kilen legjobb barátja valami üzlettársa lehetett, a mellékpáros egyik tagja, Yi Phayak.



Imádom az öltönyös pasikat, ezek ketten meg tudtak öltözködni. Csak az a zsebre vágott kéz ne lenne! Yi Phayak egyébként, huh, őérte megérte megnézni a sorozatot, irtó jól néz ki a fickó. De kedves barátjához hasonlóan ő is tud titkolózni.

5. Yi Phayak nem mondta el annak a srácnak, aki már évek óta nála lakik, hogy miatta vesztette el a korábbi emlékeit (?). Ezt nem fejtettük ki bővebben, és így szerintem szimplán bele sem kellett volna tenni, mert így hihetetlen és hiteltelen volt az egész. Szegény Khon Diao folyton kérdezgette, hogy miért olyan kedves vele, Yi Phayak viszont válasz helyett állandóan szemmel tartotta a kölyköt, hová megy és kivel, és ha nem tudta elérni, vagy nem ért haza időben, megharagudott rá!

Volt már dolgunk néhány olyan BL sorozattal, ahol az egyik fél, hogy úgy mondjam, irányítani akarta a másikat. Ezt hetero kapcsolatoknál utálom, és hamarosan a srácok között is el fogok jutni erre a pontra, mert ez számomra már nem szexi, hanem idegesítő, rosszabb esetben ijesztő. Lian Kilen is figyeltette a másikat, fotói voltak róla, ugyanezt művelte a kedves barátja is, aztán, ha nem az lett, amit ők akartak, besértődtek. Gratulálok, így kell felnőtt, felelősségteljes férfiként viselkedni.

Igen, igen, eddig nagyrészt savaztam a sorozatot. Miután Lian Kilen a tettek mezejére lépett, voltak kedves jeleneteik, be kell vallanom.




Kuea azért még egyszer jól lealázta a másikat, mikor Lian Kilen az apja születésnapján letérdelt, megkérte a kezét, a srác meg nemet mondott. :D



Persze minden jó, ha a vége jó.






Hadd térjek rá néhány szó erejéig a mellékpárosra.

Mint már említettem, Khon Diao egy balesetben elvesztette az emlékeit, ami elvileg Yi Phayak miatt történt, de erről nem tudunk meg bővebbet. A férfi azóta gondoskodik róla, és még a családját is támogatja anyagilag; az apjának van bőr a képén, folyton fenyegeti, így Yi Phayak kénytelen engedni. De egyszer aztán Khon Daio sem bírja tovább, és tudni akarja az igazat.





Kocsányon lóg a szemünk, de nem vagyunk szerelmesek, mi?


Cuki volt ez az esetlenség, amivel be akart vágódni a csoportnál.




Álmaim kutyája és egy ilyen helyes pasi egy jelenetben, nagyon irigykedtem! Khon Diao helyében el sem tudtam volna dönteni, melyiküket simogassam! *-*




















Miután Lian Kilen és Kuea eltűntek Lian Kilen apjának szülinapja után, Khon Diao is elmondja a másiknak, hogy vannak emlékei, és hogy tudja, a másik bűntudatot érez miatta. Tehát itt sem Yi Phayak vallott színt, ahogy kellett volna.

Számomra ez a páros vitte a sorozatot, Yi Phayak oltári jól nézett ki, és ha kicsit kibővítették volna a szálukat, még sokkal jobb is lehetett volna.

Van ám nekünk egy harmadik párosunk is!

Nuer elsőként Kuea felé kezdett közeledni, de elég hamar leállították, hiszen a srácnak vőlegénye van. Ezután fordult Syn felé, akivel elég hamar nagyoooon jóban lettek. :D


Fülek! *-*












Itt mondtam azt, hogy na, végre, valami izgalom! Lássuk be, a BL sorozatok alapja az " egymás szájára esünk, aztán úgy teszünk, mintha misem történt volna", és eddig nagyon kevesen merték bevállalni azt, amit ez a srác. Ő nem mismásolta el, ő bizony beleállt a helyzetbe! Egy bár közepén, a barátaik szeme láttára! Hah, elismerésem, van vér a pucájában!


Három jó pontot tudok még említeni, az egyik egy cameo.



Nem tudom, a srácok szerepük szerint melyik sorozatból jöttek, talán itt is lesz több sorozat, ami ugyanahhoz az univerzumhoz kapcsolódik? Mindenesetre cukik voltak, és ugye mindenki tudja, hogy ők a valóságban is egy pár? :)

A második jó pont, hogy nézzétek csak, ki van itt!

Kedves férjem a Triage sorozatból! *-*


A harmadik pozitívum pedig Jay, akit láthattunk már a My engineer és a KinnPorsche sorozatokban is. Jut eszembe, hol a My engineer második évada, fiam??




Ez után a párbeszéd után egy hosszú csókjelenet következet, a bár közepén, a barátaik szeme láttára. Na most én az ilyesmit nem csak meleg pároktól, de hetero pároktól sem tudom elfogadni, ez nem a nyílt színre való, ez magánügy.



Gőzöm nincs, hogy ezek kik (persze az egyik párost felismertem máshonnan), ebből gondolom, hogy bővülni fog ez az univerzum.



Pontosan tudtam, hogy nem fog a földhöz vágni, és nem is tette. Nagyon sok dolog nem tetszett, a fő páros rengeteg erotikus jelenetet kapott, mintha szerencsétlen Zee-nek benne lett volna a szerződésében, hogy részenként villantson valamit.


 A két másik párosban láttam potenciált, de a szálak rettentően le voltak egyszerűsítve. Egynek elment, gyorsan ledaráltam, aztán kibékülhetek magammal, hogy ezt is megnéztem!



0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése