Subscribe:

Labels

2022. október 19., szerda

#73 BL sorozat értékelő (Love Mechanics)

 


Emlékeztek még az En of Love - The mechanics szériára?
Ha nem, nagyon gyorsan csekkoljátok a sorozatot és a cikket is.

Én már abban a rövidke sorozatban odáig voltam ezért a párosért, így nagyon örültem, hogy láthattuk a kibővített történetüket.
És őszintén mondom, Imádtam minden percét!

Love Mechanics

Vigyázat, spoiler és +18!

Azt hiszem, a sztorit senkinek sem kell bemutatni. Adott Mark, egy alsóbb éves egyetemista, aki a történet kezdetén többször is szerelmet vall egy felsőbb évesnek, Barnak. Bar azonban nem viszonozza ezt, sőt, hamarosan nyíltan összejön egy másik sráccal, Gunnal.

Na most, én az "eredeti" sorozatban rühelltem Bar és Gun karakterét, nagyrészt a színészek miatt. Már attól rosszul lettem, ha megláttam őket, szerintem az a casting nagyon rosszul sikerült. A kémiát itt sem éreztem annyira, de legalább a két srác jobban nézett ki.


Bar egyik barátjának és évfolyamtársának egyáltalán nem tetszik, hogy Mark annyit koslat Bar után, és ezt meg is mondja neki.





Aztán, azt hiszem, szintén mind emlékszünk az ominózus estére a bárban, ahol Mark leissza magát, Vee pedig kötelességtudatból vigyáz rá, hazaviszi, és a többi már történelem.










Azt mondjuk továbbra sem értem, hogy lehet annyira berúgni, hogy ne tudjuk, kivel fekszünk le.


Az előző verzióval az volt a problémám, hogy túl rövidre sikerült, így néhány dolgot nem tudtak eléggé kibontani. Valamint Vee személyisége sem tetszett, hogy a barátnője háta mögött találkozgat Markkal. Jelentem, az új verzióban mindenre gondoltak.

Vee karakteréről csak áradozni tudok. Az első verzióban nem tetszett a viselkedése. Itt is megcsalta ugyan a barátnőjét, és figyelmeztette Markot, hogy ne beszéljen róla senkinek, de ezután elkezdtek barátokká válni. Vee-t szerintem vonzotta valami Markhoz, és az nem a kötelességtudat volt. Elvitte különleges étterembe, ott volt, amikor egy úszóedzésen Mark megsebezte a lábát, és ott volt, amikor a vidámparkban Markot elkapta egy fickó, késsel a kezében.







Ez volt az egyik kedvenc jelenetem, odáig voltam érte. Ahogy Vee kétségbe esett, és ahogy igyekezett meggyőzni a fickót, engedje el a barátját, akit nagyon szeret, vigye inkább őt. Nem csak én voltam persze lenyűgözve, hanem Mark is, akinek habár Nuea-val kellett volna mennie, mégis visszatért Vee-hez, és még egy cipőt is vett neki, mert látta, hogy az akció közben az övé tönkrement.










Vee keresni kezdte Mark társaságát, de szerintem ebben nem volt hátsó szándék, mivel látszott, hogy Ployt szereti. Mindig beszéltek telefonon, és látszott a srác arcán, hogy érzései vannak a lány iránt, aggódik érte, stb. Mark ilyenkor mindig bezárkózott, elutasító lett, pedig jelenleg Vee nem ígért neki semmit.





Nem ígért semmit, volt azonban néhány jelenet, amiből ki lehetett következtetni, hogy Vee Mark iránt is kezd többet érezni, jóllehet tényleg nem közeledett hozzá szexuálisan.



Haverok vagyunk, simán elmehetünk parfümöt venni a csajomnak, amit rajtad próbálok ki.











Az ehhez hasonló jeleneteket is szerettem, pedig a végére kissé keserédes lett. A srácok együtt ettek, tök jó volt minden, aztán Ploy kereste Vee-t. Mark ezalatt szórakozottan kipiszkált valamit Vee ételéből, amiről tudta, hogy a srác nem eszi meg. Vee erre megdicsérte, meghatódott, Mark viszont azonnal felhúzta a falait, és durva lett a másikkal. Megértettem, hogy ezzel a viselkedéssel csak magukat védte, de fájt látni Vee tanácstalan arcát, hogy most meg mit csinált rosszul? Nem tudhatta, hogy ezzel a kedves viselkedéssel csak azt éri el, hogy Mark megint egy elérhetetlen srác után kezd vágyakozni.

Vee próbált gondoskodni róla, kevés sikerrel.







Ilyenkor szoktam mondani, hogy akinek ilyen barátai vannak, annak nem kell ellenség. Mark és Vee hiába próbálta tartani a távolságot, a haverok mindig kitaláltak nekik valami hülyeséget.





Egyik alkalommal Mark felszívódott, a barátai aggódtak érte, Vee pedig úgy talált rá, hogy egy sráccal smárolt a tetőn. Nos, Vee-nek ez nagyon nem tetszett.





Az ilyen, és ehhez hasonló jelenetek szétzúzták a szívem.

Mi azonban tudtuk, hogy sokkal több van annak hátterében, Ploy miért mondja le folyton a programokat, és erre hamarosan Mark is rájött.


Mark látta, hogy a lány beszáll egy gazdag fickó kocsijába. Vee hiába nagyon rendes, tényleg mindent megtett a lányért, de sajnos a családja nagyon szegény. Ez a későbbiekben gond lesz Mark szülei és közte.

Mark persze elmondja Vee-nek, hogy mit látott, de Vee nem hisz neki. Miért is tenné? Ploy a barátnője évek óta, Markot viszont csak rövid ideje ismeri.

Aztán, mikor már Bar is ugyanezt mondja, Vee pedig kérdőre vonja Ployt, akkor minden összeomlik. Ezért is mondtam, hogy Vee tényleg szerette a lányt; szenvedése a szakítás után valódi volt. Ő nem tett semmi rosszat - a legelső éjszaka kivételével -, Markkal sem volt úgy együtt, nem ígérgetett neki, csak szimplán kedves és törődő volt. Korábban még segített is Marknak, hogy boldog legyen; van náluk egy híd , amin ha valaki átmegy, miközben nem vesz levegőt, akkor teljesül a kívánsága. Vee átviszi Markot motorral, és közben azt kívánja, legyen együtt valaki olyannal, aki tényleg szereti.


Node vissza a szakításhoz... vagyis a szünethez. Mert ha normális szakítás lett volna, akkor Vee talán nem érzett volna ekkora lelkifurdalást azért, mert Markkal van.

Biztosan mindenkinek eszébe jutott már a következő híressé vált jelenet: Amikor velem vagy, ne gondolj rá.










De nehogy már ilyen hamar boldogok legyenek, még csak alig néhány rész telt el. Vee addig nem tesz semmit Markkal, amíg Ploy-jal nem tisztázta a helyzetet, ezért elmegy, hogy találkozzon vele. Csakhogy a lányt kórházba juttatta az a srác, akivel találkozgatott, Vee pedig nem képes nem gondoskodni róla.

Az enyhe kifejezés, hogy szomorú és csalódott voltam, de ez fokozódott, mikor Ploy végül bejelentette, hogy visszamegy a másik fickóhoz, ő meg Vee pedig tartsanak szünetet. Váá!





Úgy tűnik, Vee mindent elvesztett, pedig csak senkinek sem akart csalódást okozni, senkit sem akart megbántani. De ez a Ploy! Komolyan egy olyan fickót választott, aki veri, de gazdag, mint Vee-t, aki szegény, de igyekezett mindent megadni neki? Az a parfüm, amivel meglepte, nagyon drága volt, de Vee mindent megtett a lányért! Illetve mindent megtesz azért, akit szeret.



Mark szíve megszakad Vee szenvedését látja, és visszatér mellé.


 
És kezdődhet a turbékolás!













Vagyis nagy vonalakban az alábbiak történnek:

 - Vee és Mark próbálna randizni, ismerkedni, de úgy, hogy ezt senki se tudja meg
 - éppen ezért, mivel senki sem tudja, Vee haverjai folyton azt kérdezgetik, vissza megy-e Ployhoz, ha a lány őt választja
 - szintén Vee barátai, mivel francot se tudnak, igyekeznek összehozni Markot Nuea-val
 - Vee emiatt totál féltékeny
 - pedig Marknak sokkal jobban esik egy gyűrött rózsa tőle, mint egy egész csokor valaki mástól
 - Vee nem vállalja fel magukat, mert még nem rendezték a dolgot Ploy-jal
 -de azért kitesz egy posztot, amin megköszöni Marknak a sütit
 - próbálja kikényszeríteni a vallomást Markból, miközben ő nem hajlandó ugyanerre
 - de ami a legfontosabb: tengerparti kirándulás!

Mialatt Vee aztán tényleg féltékeny lesz, amikor Bar és Gun összekülönbözik azon, hogy Gun szép lányokkal beszélget, de Vee és Mark segít nekik kibékülni, és ahol Vee nyíltan felvállalja magukat, mert elege van a barátai cseszegetéséből.





























Mivel Mark túlhajtotta magát a próbákon, Vee kivett még maguknak néhány napot. Olyan szép jelenetek voltak, hogy innen nem is néztem tovább egy darabig. És ez még mindig csak a hetes rész közepe! Sajnos tudtam, hogy még csak ezután jön az igazi feketeleves.

Felvállalták magukat, és végre Nuea is megértette, hogy nincs esélye.



Vee ismét találkozót kért Ploytól, de a lányt ismét összeverték, így Vee nekiesett a pasijának, de őt hagyták jól helyben. Együtt mentek a kórházba, miközben Vee barátai és Mark is utánuk kajtatott. És pont a legrosszabb pillanatban futottak be - amikor Ploy megcsókolta Vee-t.







Instant szenvedés következik. Sem az okos barátok, sem Mark nem tudja, hogy Vee miért esett neki Ploy pasijának, és Mark nem is akarja tudni. Vee nem tudja elérni, mert Mark hazamenekül, ahonnan totál fagyosan tér vissza, ignorálva Vee minden kísérletét.

Ami ezután történik:
 - Mark zokog, sokat
 - Vee áthajt a hídon, miközben nem vesz levegőt, és nekihajt a korlátnak
 - Vee hazamegy, kesereg az anyukájának
 - követik a barátai, akiknek bevallja, mi történt valójában - elmondta Ploynak, hogy már késő, mást szeret, de a lány csak erőltette azt a búcsúcsókot
- Vee úgy véli, talán tényleg nem érdemli meg Markot
 - Vee motorja tönkrement, így ki akarja dobni. Az apja autószerelő; elmagyarázza neki, hogy csak azért, mert valami összetört, nem kell rögtön kidobni, hanem meg kell próbálni megjavítani. Okos ez a fater.
 - Ve megbütyköli a motorját, visszatér az egyetemre, és a kampusz füle hallatára ígéri meg Marknak, hogy vissza fogja hódítani




Mark csak ezután megy haza, ahonnan az exével tér vissza, aki minő meglepetés, felajánlja, hogy segít tőle távol tartani Vee-t.






Vee egy szívszorító jelenetben önti ki a szívét, és teljesen megérti, hogy Mark már nem tud megbocsátani neki. Aztán azt mondja az "új pasijának", hogy jól vigyázzon rá.

"Életem legnehezebb döntése volt, hogy elengedjem."

Mark terve bevált. Vee nem ücsörög már a szobájánál. Nem várja lent motorral, hogy elvigye az egyetemre. Nem viszi étterembe. Mark látja őket a csoporttársaival, de Vee háttal ül neki. Mark úgy járkál, mint egy holdkóros, de Vee megtette, amit kért - nem zaklatta többé.

Szerencsétlen módon - vagy épp szerencsésen - mindketten részt vesznek egy fotózáson, ahol Mark láthatja, Vee milyen rosszul van. Már-már megszólítja, de aztán felbukkan Ploy, és Mark este a bárban is együtt látja őket, így - minő meglepetés - leissza magát. És ugyancsak minő meglepetés, Vee gondoskodik róla.











Másnap reggel Vee elmeséli, mi történt - hazavitte Markot, lemosdatta, de a srác nem engedte őt elmenni, így a padlón aludt. Aztán azt is elmondja, hogy Ploy meg ő nincsenek együtt, majd indulna is, mivel nem akarja, hogy Mark pasija (haha) mérges legyen.











Vee ismét teljes erővel veti be magát; a kocsijával fuvarozza Markot - sajnos lerobbannak, így Nuea az, aki megmenti a helyzetet -; ott van az úszóedzésén, és igencsak felháborodik, mikor egy felsős zaklatni kezdi Markot.





Annyira le akarja nyűgözni Markot, hogy vállalja, kiáll a srác ellen, aki egy bokszbajnok. Szegény Vee annyira ideges ettől, hogy enni sem hajlandó, ezért a barátai Markot hívják segítségül.


Az arcuk ebben a jelenetben... *-*

Ez sem sül el túl jól, mert Vee másnapra rosszul lesz. Egyébként a meccsnek komoly tétje van; ha Vee nyer, a másik fickó békén hagyja Markot, ha viszont veszít, akkor elveszíti a srácot.


A meccset Vee sajnos elveszíti, de igazából jobban teljesít, mint bárki gondolta volna, ugyanis padlóra küldi a másik srácot. A pontjaikat összesítve azonban nem Vee nyer.


Vee és mindenki más is kétségbe van esve, hogy mi lesz most. Meg is érkezik a fickó - Tharn első exe amúgy a TharType szériából, már csak ezért sem szimpatizálunk vele -, hogy begyűjtse a jutalmát, de Mark emlékezteti valamire; abban egyeztek meg, az hagyja őt békén, amit kiütnek, és nem az, aki nyer. Így tehát hiába nyert a fickó a pontok alapján, Vee volt az, aki állva maradt a ringben.

Nem mintha ez Vee-t megnyugtatná, mert nem kell őt megszánni! Eddig sosem sikerült betartania, amit Marknak ígért, így talán ideje elfogadnia, hogy nem elég jó Markhoz.

A néhány résszel ezelőtti Mark talán annyiban is hagyta volna. De annyit szenvedtek már! És Mark annyira nyilvánvalóan szereti, és most már látja, hogy Vee is szereti őt. Így tehát...

"Neked adom a szívem."









Most már csak az van hátra, hogy elmondjuk a szülőknek, muhaha.


Vee anyja tudott róla, és végül is az apja is elfogadja, Mark szülei viszont más lapra tartoznak.








Sajnos a szülők rajtakapják őket, így Vee bemutatkozása nem a legszebb, de igazából az apja soha nem engedné, hogy a fia egy szegény valakivel legyen együtt, aki nem tud gondoskodni róla. Ez igen érzékeny pont Vee számára, és tart attól, hogy Mark apja képes lesz közéjük állni.

Mark és a szülei elmennek Vee szüleihez, ahol Mark apja próbálja győzködni Vee anyját, hogy azok ketten nem lehetnek együtt, csak egy fellángolás, Vee nem tud gondoskodni a fiáról, és különben is. Vee apja aztán jól helyreteszi, hogy attól, hogy szegények, még tisztességesen felnevelte a fiait. Apuka akkor enyhül meg, mikor a sötétben lerobbannak, meg akarják támadni őket, de Vee és az apja utánuk megy, és megmenti őket. A srácok megkapják az áldást!

Ettől függetlenül akad még itt egy kis gond, bár legalább végre nyíltan turbékolhatnak.






Vee azonban gyanús telefonokat bonyolít, és későn ér haza, így Mark természetesen egyik este követi. És megtudja, hogy Vee egy étteremben dolgozik.




Totál elérzékenyültem. *-*
Akarom mondani, Mark totál odáig volt!




Az utolsó jelenetet nem fogjátok elhinni! Majdnem lefordultam a székről!








OMFG! Mark felvette Vee ingét, és eljátszotta a kemény felsőst! Nem tudom, ki volt a top, de nem is érdekes, oltári szexi jelenet volt. Az állam a földön koppant.

Azt hiszem, a cikkből kiderült, mennyire imádom a srácokat, és mennyire szerettem a sztorijukat, teljesen megérdemelték ezt a kibővített sorozatot.
Semmiképp ne hagyjátok ki!

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése