Subscribe:

Labels

2022. október 23., vasárnap

Feltétel nélkül 8. fejezet

 


Az utolsó fejezet megérkezett! :)

-        Ez csak nekem para? – suttogta Yoon-gi.

-        Nem – felelte Ho-seok. – Még én is látok némi különbséget, habár nyilván nem olyan szinten, mint Jeong és Nam-joon. De remélem most már nem lesz több cirkusz – tette hozzá némileg hangosabban, majd ledobta magáról a fülest. – Befoglalom a zuhanyzót.

-        Aztán milyen alapon? – kapta fel a fejét Tae, akire időközben rászáradt az izzadtság. Most az ajtó elé ugrott, és huzakodni kezdett a másikkal. Ha Nam-joon csak egy kicsit is magánál van, valószínűleg felhívta volna a figyelmüket, hogy több zuhanyzó is van az öltöző közelében, a vezér viszont teljesen elmerült abban, hogy próbálta kitalálni, mit mondhatna Jiminnek, amivel meggyőzheti, térjen vissza a testébe.

-        Nem kell mondanod semmit – szólalt meg Jimin halkan. – Tudom, hogy te is meg akarsz győzni, de még nem állok készen.

-        Megértettem – bólintott Nam-joon, és valóban így is volt, hiszen Jimin mellett állt az összes olyan alkalommal, amikor a srác összeomlott. – Csak azt sajnálom, hogy nem hozzám fordultál.

-        Nem tudtál volna segíteni.

-        De átölelhettelek volna – mondta Nam-joon, mire a másik rásandított. – Simogattam volna a hátad, amíg kisírod magad. Aztán kitaláltunk volna valamit. Beszéltem volna a menedzsmenttel. Posztoltam volna valamit, hogy rólam beszéljenek, ne rólad. Nyilvánosan elégettem volna egy könyvet.

-        Azt nem tetted volna meg – mondta Jimin meggyőződéssel.

-        Ha az lett volna az ára annak, hogy rendben legyél, nagyon is megtettem volna. – Jimin szíve hevesebben kezdett dobogni, és most először nagyon szeretett volna a saját testében lenni, hogy Nam-joon védelmező karjaiba vethesse magát.

A következő pillanatban Jimin úgy érezte, mintha kiszippantották volna Jin testéből. Egyetlen másodpercig sem tartott az egész, a srác mégis megingott, és ha Nam-joon nem kapja el, elterült volna a padlón.

-        Mi történt? – kérdezte Jin, ahogy odalépett melléjük. Nam-joon nem akart közvetlenül ránézni; így is eléggé össze volt zavarodva.

-        Megszédült.

-        Jól vagyok – hárította el az aggodalmat Jimin, ahogy a homlokára tette a kezét. – Csak egy kicsit… pihennem kell.

-        Gyere, ülj le! – sürgölődött Jeong, majd megpaskolta a kanapé párnáit. – Ezek a hülyék úgyis elfoglalták a zuhanyzót, most még nem tudod lecsutakolni magad. – Aztán féloldalas mosollyal folytatta: - Akarod, hogy segítsek? Minden túlzás nélkül állíthatom, hogy behatóan ismerem a testet, amit most birtokolsz… - Erre mindhárom srác felnyögött.

-        Ne tedd ezt az egészet még bonyolultabbá! – kezdte Jin, és beletemette az arcát Jimin kezeibe. – Így is elég nehéz!

-        Bocsi – vigyorgott Jeong. – Csak oldani akartam a feszültséget.

-        Értékeljük – biccentett Nam-joon, ahogy megpaskolta Jimin hátát. – Kérsz egy kis vizet?

-        Az jól esne.

Jimint meglepte, hogy a csapat milyen gyorsan alkalmazkodott a helyzethez. Hiába volt kívülről Jin, Yoon-gi már másnap az igazi nevén szólította, és kért tőle segítséget a tánchoz. Jinnel ugyanígy volt, akinek Nam-joon magyarázta a részeit a táncban – mintha hamarosan visszaállna a rend, és újra önmaguk lehetnének. Jimin egyre jobban érezte a szorítást belülről; most már ő is készen állt rá, hogy a saját szemén keresztül lássa a világot. Minden éjjel lehunyt szemmel fohászkodott azért, hogy ismét otthon lehessen, de az univerzum szerint valami továbbra sem volt rendben.

Aztán egyszer csak elérkezett a születésnapja. Nem tudta, hogy történt, hogyan hagytak maguk mögött ennyi napot, de tény, hogy felébredve október 13-a volt, a falát pedig elárasztották a jókívánságok. Legalábbis Jimin így gondolta, mert szokásával ellentétben nem nézte meg azonnal a telefonját. Helyette élvezte a csendet, nézte az ablakon túl elterülő világot, aztán kikelt az ágyból, és készülődni kezdett. Egészen megszokta már, hogy Jin reggeli rutinját követi; szívesen megtartotta volna a saját kozmetikumait, de el kellett fogadnia, hogy Jin bőre nem olyan, mint az övé, neki más hatóanyagokra volt szüksége ahhoz, hogy gyönyörű maradjon a bőre. Ha visszacserélik a testüket, arra legalább nem lesz panasz, hogy Jimin nem gondoskodott megfelelően a word wide handsome arcáról. Jimin elvigyorodott a gondolatra, és a tükörben érdekes módon saját magát látta. Azt, aki azelőtt volt, hogy földre döntötte volna a depresszió.

A gondok nem ott kezdődtek, amikor a srácok a próba előtt felköszöntötték Jimint. Mivel ez volt náluk a hagyomány, nem tehették semmissé egy pillanat alatt, Jimin pedig elfogadta és megértette, hogy a testét birtokló Jin fogja kapni a köszöntést. Még ő is csatlakozott a lelkes ünnepléshez, és senkinek sem tűnt fel, hogy Jin az utolsó pillanatban átadta neki a gyertyák elfújásának lehetőségét.

A gondok ott kezdődtek, mikor a próba végeztével kiözönlöttek a teremből, és ott találták Jimin családját. Mind ledöbbentek egy másodpercre, aztán Jimin anyja már a fia karjaiba is vetette magát. Aki természetesen jelenleg Jin volt.

Jimin ekkor érezte, hogy történik vele valami. Rettentően fájt látnia a jelenetet, főleg azért, mert nem a rajongókról szólt. Arról szólt, hogy annyira szeretik őt a szülei, az egész családja, hogy hajlandóak voltak elutazni odáig, aztán kivárni a hosszas beengedési procedúrát, és még így is csak öröm sugárzott az arcukról. És mindent azért, hogy láthassák a fiukat. A fiukat, aki számukra sosem Jimin lesz a BTS-ből, hanem csak Park Jimin, akit feltétel nélkül, teljes szívükből szerettek. Jimin a Jin szemét elhomályosító könnyeken keresztül félrenézett, és elkapta Nam-joon pillantását. Az a pillantás tele volt aggodalommal, de szeretettel is. Szeretettel Jimin iránt, aki lehetett bármekkora drámakirálynő, csinálhatott bármilyen ostobaságot, Nam-joon, a kőszikla mellette állt. Jiminnek hiányzott, hogy cinkosan összepillantsanak, hiányzott, hogy megfogják egymás kezét, hiányzott, hogy komoly vagy komolytalan dolgokról beszélgessenek. És most, ahogy ott állt oldalt, kirekesztve a saját életéből, rájött, mennyien szeretik azért, aki. Nekik sosem fog számítani, milyen színű a haja, mennyire jól tud kiénekelni egy-egy hangot, vagy mennyire ügyes a forgásban. Nekik csak az számít, hogy boldognak lássák, és ezért hajlandóak bármit megtenni. Jimin újra az akart lenni, akit annyira szerettek – önmaga akart lenni.


-        Jimin!

-        Hé, hallasz?

-        Édesem, jól vagy? – Jimin érezte, hogy a feje valakinek a combján nyugszik, valaki más pedig az arcára simította a tenyerét. Résnyire nyitotta a szemét, aztán felsóhajtott.

-        Anya!

 

-        Boldog születésnapot!

-        Eh, azt hiszem, eltévesztetted a címzettet – vonta fel a szemöldökét Jimin a kis tortácska láttán.

-        Azt hittem, ezt is be akarod zsebelni – vigyorgott rá Jin, aztán elfújta a gyertyát a süteményen. December negyedike volt. – Miután egy ideig a testemben tartózkodtál, neked is jár a köszöntés. Hiszen anno néhányat én is elloptam tőled.

-        Nem a te hibád volt – emlékeztette Jimin. Az eltelt néhány hónapban mintha kicserélték volna – jobban mondva, mintha visszatekerték volna az időt a kezdetekhez, amikor még nem idegeskedett mindenen, és még nem akart megfelelni mindenkinek; csak azoknak, akik számítottak. – De figyelj – halkította le a hangját, hogy a körülöttük sürgölődők ne hallhassák -, tudom ám, hogy neked sem fenékig tejfel az életed. – Jin nem reagált. – Előttem ne játszd meg magad! – Jimin elkapta a másik srác állát, és maga felé fordította. – Tudom, hogy rettegsz a bevonulástól! És hidd el, ezzel mind így vagyunk. De attól nem lesz jobb, ha magadban őrlődsz. Beszéld meg Jeonggal!

-        Nem tudna segíteni.

-        Néha csupán egy ölelésre van szükség attól, aki feltétel nélkül szeret. Higgy nekem! Tudom, miről beszélek.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése