Subscribe:

Labels

2023. február 15., szerda

Moly Toposz Vadászok ’23 - II. történet (Alternatív univerzum – kávézó)

 

Felhasznált kulcsszó: Alternatív univerzum – kávézó
Fandom: A végzet ereklyéi (könyv)
Főszereplő Alec, Jace, Magnus, Clary, Simon, Isabelle
További előforduló kulcsszavak: érzelmek tagadása, barátság
1516 szó


-        Nincs az az isten.

-        Légyszi, légyszi, légyszi!

-        Nem fogom meggondolni magam attól, hogy rebegteted a szempillád.

-        Komolyan cserben akarsz hagyni?

-        Ha egy hullát kellene elföldelni, máris hoznám az ásót – mondta Alec Lightwood, kezét karba fonva izmos mellkasán. – De nem fogom csak azért elcseszni a nyaram egy hülye kávézóban, mert te be akarsz fűzni valami random csajt.

-        Nem egy random csajt! – tiltakozott Jace Wayland, Alec valaha volt legjobb – és valljuk be, egyetlen – barátja. Aranyszőke haja csillogott a fényben, ahogy szenvedélyesen rázta a fejét. – Clary álmaim asszonya, tudtam abban a pillanatban, ahogy megláttam.

-        Akkor miért nem mondod el neki egyszerűen?

-        Megmondtam.

-        És?

-        Az arcomba nevetett. El tudod ezt hinni? – Jace az arcára mutatott, melyet mintha az Istenek faragtak volna színtiszta márványból. – Ebbe az arcba?!

-        Ami azt illeti, el tudom hinni. – Jace durcásan elhúzta a száját.

-        Meg akarom mutatni neki, hogy rosszul döntött, mikor nem adott nekem egy esélyt.

-        És minek kellek ehhez én? – Alec kínzási listáján előkelő helyet foglalt el a „Nézni, ahogy Jace csajozik” pont. Még magának is csak néha, suttogásnál halkabban merte bevallani, hogy barátságnál többet érez iránta.

-        Mert a tulaj ragaszkodik a párokhoz. – Alec szíve félrevert, de Jace gyorsan folytatta: - Azokhoz a már összeszokott csapatokhoz, akik kitalálják egymás gondolatait, és akik gördülékenyen tudnak együtt dolgozni. Clary is a legjobb barátjával dolgozik ott… valami Simpson.

-        Simon, nem Simpson – kapcsolódott be a beszélgetésbe Isabelle, Alec húga. Kecsesen levonult a lépcsőn, majd levágódott a kanapéra – előtte persze nem felejtette el megrázni fekete hajzuhatagát.

-        Te honnan ismered azt a srácot? –akarta tudni Alec.

-        Gyakran járok abba a kávézóba.

-        Miért?

-        Ingyen wifi, jó kávé, cuki felszolgáló. – Alec teste megfeszült. – Nyugi, nem az esetem. Csak szeretem azzal ugratni, hogy mégis.

-        Miért nem lehet Izzy a párod? – kérdezte Alec. – Dolgoztatok már együtt korábban is.

-        Az nem ugyanaz! – heveskedett Jace. – Te meg én olyanok vagyunk, mint egy érem két oldala. Mint egy lélek két fele. Kivéve a romantikus részt. Mert azt Claryre vár.

-        Köszönöm, hogy tisztáztad – gúnyolódott Alec, mire Jace megragadta a karját.

-        Nem akartalak megbántani. – Alec imádta, hogy Jace ennyire szenvedélyes tudott lenni, amikor kettejükről volt szó. Éppen ezért nem akarta látni, ahogy másfelé kezd irányulni ez a szenvedély. – Mindig te leszel az egyik legfontosabb ember az életemben, pont ezért kérem a te segítséged, nem másét. Állj mellettem, hogy képes legyek felnőni Claryhez. Hogy bebizonyíthassam neki, méltó vagyok a szerelmére. – Jace tekintete elfelhősödött. – Segítesz nekem?

Alec sosem tudott megtagadni semmit a szeretteitől, így hát másnap a Mao Ce-tung kávézóban találta magát, és arra várt, hogy bebocsátást nyerjen a tulaj színe elé. Jace felkészítette arra, hogy a fickó elég érdekes személyiség, de ezt Alec is meg tudta volna állapítani, már csak a kávézó kinézetéből is. Mindenfelé színes fotelek, kis kerek asztalok, de a pultnál is helyet lehetett foglalni. A falak színe mintha attól függően változott volna, honnan nézte az ember. A levegőben finom kávék és sütemények illata terjengett, a pénztárgép és az ajtócsengő pedig szüntelenül csilingelt. Alec elismerte, a helynek megvolt a maga bája, habár tőle távol állt ez a harsányság.

Jace kiszemeltje viszont nagyon is illett a helyhez; alacsony volt, vörös hajú, és Alec eddigi tapasztalatai szerint nagyon kedves a vendégekkel. Két pohár kávé között általában a közelében dolgozó barátjával beszélgetett, egy vézna, szemüveges sráccal, aki megtestesítette azokat a kockákat, akik a számítógépes játékokban remekelnek, de a való életben menthetetlenek. Alec és Jace totális ellentéte.

Jace-ről szólva, igazán kitett magáért. Normálisan felöltözött, fekete nadrág és fehér ing volt rajta, a haját pedig extra odafigyeléssel lőtte be. Megpróbálta rávenni Alec-et, hogy öltözzön át, de Alec ebben a kérdésben hajthatatlan maradt. Az egyik kifakult pulóverét vette fel, meg a térdénél rojtosodó farmerjét. Ha a tulaj látja rajta, mennyire nincs kedve az egészhez, talán azonnal kidobja őket a csiricsáré ajtón.

Néhány perc múlva aztán befáradhattak a belső szentélybe. Alec először észre sem vette a fickót; ugyanolyan színes ruhákat viselt, mint amilyen a dekoráció meg a szék volt, amiben ült. Csak a keze vonta magára a figyelmet, amivel az ölében heverő macskát simogatta. Alec tekintete aztán feljebb vándorolt, hogy egy rendkívül szokatlan, sárga szempárral találkozzon.

-        Helló, helló! – A férfinak – sajnos – meglehetősen kellemes, mély hangja volt. Alec riadtan vette észre, hogy a tulaj leplezetlenül végigmérte, aztán elismerően elmosolyodott. Szeme feketével volt kihúzva, amit Alec eddig csak nőknél tapasztalt. Igen szegényes volt a magánélete – eddig a napig. – Hát te ki vagy?

-        Jace Wayland – sietett a válasszal a szőke. – Talán ismerős a nevem. – A férfi vetett rá egy gyors pillantást, mire Jace enyhén megdöbbent; rá nem csupán egyetlen pillantást szoktak vetni.

-        Tudom, ki vagy. De én hozzá beszéltem – biccentett a nem kevésbé döbbent Alec felé.

-        Alexander Lightwood.

-        Alexander. – A férfi úgy görgette a szót a nyelvén, mintha ízlelgetné – vagy mintha fel akarná falni a név tulajdonosát.

-        Alec.

-        Szóval, Alexander – folytatta a fickó -, itt akarsz dolgozni?

-        Én… - Mikor Jace könyörgő tekintetet vetett rá, Alec lenyelte az első választ. – Igen, szeretnék itt dolgozni. Habár még be sem mutatkozott. – A fickó felnevetett, amitől a szeme szinte eltűnt az arcában. Alec biztos volt benne, hogy Távol-Keleti, amit – bosszantó módon – nagyon aranyosnak talált.

-        Milyen igazad van! Engedd meg! – Letette a macskát az öléből – aki kihasználva a lehetőséget nyomban elillant -, fölállt, kiperdült az asztal mögül, és kezet nyújtott. – Magnus Bane! – Alec habozva megrázta a kezét, mire enyhe elektromosság szántott végig a testén. Magnus huncut pillantása elárulta, hogy észrevette a reakcióját. – Fel vagytok véve! Holnap kezdtek, de maradhattok ma is, hogy betanuljatok Clarytől és Sámsontól.

-        Mármint Simontól? – kérdezte Alec, Magnus meg legyintett egyet.

-        Legyetek üdvözölve. Nálam elvárás a jókedv, a kedvesség, és a végtelen türelem. No meg minden pillanatban készen kell állnotok egy jó kis bulira. Holnap este is tartok egyet.

-        Milyen alkalomból?

-        A macskám tiszteletére. – Magnus körbenézett. – Mao Ce-tung kölcsönadta a nevét a kávézónak, amit igyekszem évente meghálálni. – Kacsintott. – Minden alkalmat ki kell használni, ha szórakozni akarunk. Te nem így gondolod, Alexander?

Alec köszönte szépen, nem így gondolta. Csak szeretett volna a nap végére érni, hazamenni, és a saját dolgaival törődni. Ehelyett be kellett állnia a pultba úgy, hogy senkit se zavarjon – meglepően nehéz feladat volt -, aztán ő és Jace nézte, hogyan készíti el Clary meg Simon a rendeléseket.

-        Jegeskávé. – Itt még nem is volt semmi probléma.

-        Iced caramel macchiato. – Nem tűnt nehéznek, csak le ne felejtsék a szószt.

-        Venti iced brown sugar oatmilk shaken espresso. – Alec nem értette, minek adnak ilyen hosszú neveket egy egyszerű italnak.

-        Grande chai tea latte.

-        Honnan tudjátok az arányokat? – kérdezett közbe Alec, mikor Clary látszólag találomra beleöntötte a tejet egy fémtálba.

-        Ott van a tál oldalán a mértékegység.

-        Rendben, de fejben tartod az összes recept összes hozzávalójának egységét? – Mikor Clary meg Simon ránézett, Alec majdnem – majdnem! – elszégyellte magát.

-        Igen, fejből tudjuk. És ha itt akarsz dolgozni, neked is tudnod kell. – Jace, aki nem tűrhette, ha sokáig nem vettek róla tudomást, már nyitotta a száját, mikor az ajtó szabályszerűen berobbant, és betódult egy csapat fiatal lány. Fiatal, vihorászó lány. Alec azonnal szőke barátjára nézett, aki csak vállat vont.

-        Te persze semmit nem tudsz erről, mi?

-        Rejtély. – Jace gyorsan arrébb lépett, mikor látta, hogy Clary-nek szüksége lenne a háta mögül néhány pohárra. Miközben mozdult, szőke haja az arcába hullt, amit a rá jellemző laza mozdulattal söpört hátra. Alec-nek ez szinte már fel sem tűnt, a lányok közül azonban többen sóhajtoztak, az egyik pedig elalélt.

Clary javára legyen mondva, egészen a szünetükig türtőztetni tudta magát, amikor azonban kiürült a hely, megpördült, és csípőre tett kézzel Jace-re meredt. Alec beismerte magának, hogy megijedt tőle.

-        Tényleg dolgozni akarsz, vagy a népszerűségedet növelni?

-        Miért akarnám növelni, ami amúgy is az egekben? – Jace – véleménye szerint – az igazat mondta, de ez csak olaj volt a tűzre.

-        A lányok csupán azért jöttek ide, mert azt hallották, egy félisten került a pultba. – Clary egyikükről a másikukra pillantott. – Nem is tudom, kire célozhattak.

-        Hát, biztos nem rá – biccentett Jace Simon felé. Clary hangjának ereje hátrébb taszította a két barátot.

-        Ne merészeld hozzá hasonlítani magad! – kelt ki magából a vörös törpe. – Neked megadatott, hogy így nézz ki, nem kellett semmit tenned érte. Miért vagy hát olyan nagyra magaddal? Simon kisujja is többet ér nálad!

-        Bocsánat, nem úgy értettem – visszakozott Jace.

-        Dehogynem úgy értetted – folytatta Clary, düh helyett inkább keserűen. – Megszoktad, hogy mindenki a lábad elé omlik, mint azok a lányok. Én viszont ahhoz szoktam, hogy a srácok olyanok, mint Simon, aki gyerekkorom óta ismer. Tudja, mi a kedvenc kajám, mi a kedvenc filmem, folytatja a mondataimat, és sírhatok a vállán.

-        Simon a legjobb barátod – szólt közbe Alec óvatosan -, de Jace is megérdemel egy esélyt, nem gondolod? Tényleg nem tehet róla, hogy így néz ki, és mivel folyton visszaigazolást kapott, lassan a fejébe szállt. Azért van itt, hogy valaki újra lerángassa a talajra. – Hunyorogva folytatta: - Nem akarsz tenni vele egy próbát?

-        Áh, a nördök szerelme – sóhajtott fel Magnus a hátuk mögött. – De ettől a kávék még nem fogják elkészíteni magukat. Munkára! – És a végén Alec-re kacsintott. Mi lesz még ebből?

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése