Subscribe:

Labels

2013. április 11., csütörtök

Tökéletes


Sherlock BBC; Johnlock; enyhe slash

A cím innen: Pink - Perfect




Sherlock Holmes a kedvenc köntösét viselve ült a kedvenc foteljában, s kifelé bámult az ajtón. Nem az ablakon, mivel John széke nézett arra, nem az övé. Hogy pontosan mikor lett az John fotelja, az lényegtelen. Az volt csupán a fontos, hogy a doktor jelenleg nem tartózkodott ott. Mert dolgozott. Sherlock is szívesen ezt tette volna, de mint kiderült, ez a lakótársa nélkül nem ment olyan könnyed. Sóhajtva felállt, fel-alá járkált, hegedült, teát főzött, aztán mintegy véletlenül letelepedett a másik fotelba.

Azonnal megszállta a nyugalom. Ami nevetséges, hiszen épp egy roppant fontos ügyön kattogott az agya, más sem hiányzott most neki, mint hogy elszálljon az izgalma.

De mégis… váratlanul olyan érzése támadt, mintha drogot fogyasztott volna: repült, pedig nem volt szárnya, érzett, pedig nem volt szíve. A kérdéses ügyet pillanatok alatt megoldotta, mégsem mozdult. Tartott attól, hogy bármilyen aprósággal megtörheti ezt a harmóniát, ezt a tökéletességet.

Talán elaludt – ami sosem fordult elő vele ilyen váratlanul – mert arra eszmélt, hogy a Nap lemenőben van, John meg a kanapén kucorog.

-         Miért nem keltettél fel? – kérdezte Sherlock reszelős hangon.
-         Úgy gondoltam, nincs jogom hozzá.
-         Mit jelentsen ez? – John vállat vont.
-         Olyan… nyugodtnak tűntél. Miért zavartalak volna?
-         De ez a te széked. – A doktor halványan elmosolyodott.
-         Itt minden a tiéd, Sherlock.
-         Te is? – Mire észbe kapott, már ki is mondta.
-         Igen, azt hiszem, én is.

A detektív mellkasában valami megmozdult. Mielőtt átgondolta volna, kinyújtotta John felé a kezét, ő pedig azonnal felállt, hogy a tenyerébe csúsztathassa a sajátját. Sherlock az ölébe húzta, majd habozás nélkül megcsókolta. Birtokba vette a tulajdonát, úgy szorította magához, mintha eggyé akarna olvadni vele, s akkor végre megértette. Nem a fotel volt rá olyan nagy hatással, hanem a tudat, hogy az Johné. Ó, és… az is nyilvánvalóvá vált, hogy nem Sherlock az, aki birtokolja John. Hanem épp fordítva.

4 megjegyzés :

Rey Bright írta...

Awh :$$ Ez csak egyszerűen... awh *-*

Névtelen írta...

Iiiistenem, ez milyen tökéletesen aranyos ;w;

HardCandy írta...

deédes *.* " Sóhajtva felállt, fel-alá járkált, hegedült, teát főzött, aztán mintegy véletlenül letelepedett a másik fotelba." ez nagyon tetszik :))

Valerin írta...

Nagyon szépen köszönöm, örülök, hogy tetszett.

Megjegyzés küldése