Subscribe:

Labels

2023. december 10., vasárnap

#105 BL sorozat értékelő (Love Class 2)

 


Meg vagyok lepve.
Nagyon.

Love Class 2

Vigyázat, spoiler és +18!


Majdnem egyszerre ért véget 4 sorozatom, így elég nagy űr volt bennem, amit be kellett töltenem. Mindenképp olyan sorozatot akartam, ami (magyarul is) befejezett, így kapóra jött a Love Class második évada. Az első évad óta nem felejtettem sokat, de igazából úgy is érthető lett volna; az univerzum ugyanaz, de a korábbi szereplők - egy gyors cameón kívül - nem bukkannak fel.

A történet itt is, mint az első évadban, az egyre népszerűbb "Család és házasság" nevezetű egyetemi kurzuson bonyolódik.

Elsőéves hősünk, Lee Hyun aranyos, vidám srác, úgy tűnik azonban, mintha folyton keresne valakit.


Baráti társaságuk néha vicces jeleneteket produkál, de igyekeznek segíteni egymásnak, amikor arra van szükség.


A sorozat kezdetén azonban az egyik barát, Oh MinWoo különösen kezd viselkedni, mintha kerülné Shin MaRu-t, miközben Hyun-nal továbbra is jól elvan. Vajon mi lehet a háttérben? 

Hyun úgy kerül a fent említett, válaszható kurzusra, hogy meglátja azt a srácot a kampuszon, akit évek óta keres. Az asszisztens* nem adhatja ki neki a srác telefonszámát, de annyit elárul, melyik választható órán lesz ott.

Szóval Hyun is felbukkan, és rögtön a titokzatos srácot kéri partnerének.



A srác nem más, mint Kim An, aki hosszabb kihagyás után tért vissza az egyetemre, és aki - meglepetés! - három évvel korábban korrepetálta Hyunt. 


Amit imádni szoktam néhány karakternél, azt itt is megkaptam; Hyun nem ismert sem félelmet, sem lehetetlent, attól fogva, hogy megtalálta Kim Ant a teremben, nem tágított mellőle. Évek óta kereste, töprengett, miért lépett le egyik pillanatról a másikra, miért hagyta ott szó nélkül. Erre mi is kíváncsiak voltunk, főleg, hogy Kim An visszatérésével a pletykák is beindulnak...




"Nekem már az is elég, ha felveszed a telefont, és hallhatom a hangod."

A pletykák szerint Kim An lelökött valakit a tetőről, még a rendőrség is kiszállt, és bevitték a srácot.


A kurzuson közben kapják a feladatokat, Hyun pedig folyamatosan a másik agyára megy a szövegelésével. De mégis közelebb kerülnek egymáshoz, ezt nem is lehetne elkerülni. Hyun csak az elején kérdezgeti arról, mi történt és hová tűnt, és később is erre vár, nem érdeklik a pletykák.




Persze semmi jó sem tart örökké; megjelenik ez a fickó...


... aki gyanúsan úgy néz ki, mint az a srác, akit Kim An állítólag lelökött a tetőről. De akkor ki ez? Egy szellem? Honnan tudja Hyun nevét, és miért viselkedik úgy vele, mintha el akarná távolítani?


Ez egy elég bizarr történet, számomra legalábbis. Ez a fickó még három évvel ezelőtt segített Kim An-nak, valami olyasmit értettem, hogy az árvaházban is együtt nevelkedtek, tehát családnak tekinthetők. Kim An egy nap majdnem megcsókolja, de a másik nem akarja elrontani ezzel a kapcsolatukat. Igen ám, csakhogy a fickó később tudomást szerez arról, Kim An és Hyun milyen közel kerültek egymáshoz. Most ő az, aki meg akarja csókolni Kim An-t, csakhogy a srác elhúzódik! Haha!


Vagyis nem haha, mert a fickó kicsit begőzöl. Felcsalja Kim An-t a tetőre, és választás elé állítja; vagy vele marad, vagy páriává válik - ezt akkor még nem egészen lehet érteni, de mivel utána a fickó "lezuhan" a tetőről, Kim An válik rossz fiúvá.

Ez a... fickó most újra keresztbe akar tenni nekik, de Kim An ezúttal már nincs egyedül.



Nana!


Hyun-nál talál menedékre, de a fickó ismét elkapja, és újfent a tetőn kötnek ki, ahol Kim An és én is igazán megdöbbentünk!



Mert ez a f..sz... fickó bevallja, hogy Kim An nevét használta valami Hosts (?) klubban - ahol prosti volt?? -, és egy egyetemi professzorral is az ő neve alatt találkozgatott, ezért voltak hát azok a pletykák. Hogy tehet ilyet valaki azzal, akit állítólag szeret, aki elmondása szerint a családja?? Én abban a pillanatban tényleg lelöktem volna a tetőről.

Hyun nem ér oda időben, de szerencsére a fickó elsétál a francba azzal, hogy soha többé ne találkozzanak. Támogatom!


Nem, nem ez a +18-as jelenet.


Nem voltak nagy illúzióim arról, hogy a főpáros majd igazi csókot kap... de a két mellékpáros esetében rendesen leesett az állam!

Hyun barátai természetesen iskolai példát szolgáltatnak; MinWoo bele van zúgva MaRu-ba, és szomorúan szemléli, ahogy MaRu folyton bulizik, flörtöl, későn jár haza, lemondja a közös programokat. 





MinWoo-nál lakik, miután a szülei kitették a szűrét. Ez amúgy kemény volt, videóüzenetben mondták neki, hogy magadra hagyunk, többet ne keress minket! :O


Az egyik legfájdalmasabb - és legcikibb - jelenet előzménye, hogy MinWoo egy kávézóban dolgozik részmunka-időben. MaRu szinte minden nap odajár, és a lehető legbonyolultabb kávét rendeli, aztán zárásig ott ücsörög. Azt hittem, azért csinálja ezt, mert a menedzser nem volt valami kedves MinWoo-val, és így akarta megleckéztetni. Erre... MaRu egyszer csak szerenádot ad a menedzsernek!!! MinWoo szeme láttára!


MinWoo ezután összefut egy szintén egyetemista lánnyal, és a lány először nagyon lelkes, de később persze rájön, hogy MinWoo valaki másba szerelmes. Elhatározza, hogy segít neki megszerezni a másikat, minek folytán MaRu tényleg féltékeny lesz, de maga sem tudja pontosan, miért. Na, persze.


Hyun nagyon tapintatos, nem kólintja fejbe az igazsággal. :D


De rövid idő, és sok-sok gondolkodás után - mert Hyun azt mondta neki, rá kell jönnie a dolgokra - MaRu megvilágosodott!

Itt ért az első meglepetés. :O


Ilyen komoly smárolásra azért nem számítottam, de oké, átmentetek a teszten! Ezután már csak Hyun színe elé kell járulni, aki persze már mindent tud, mert van némi esze.

Hyun: Itt a pasim! :D

Node, ami igazán - igazán! - meglepetést okozott, az a harmadik páros!

Egyik tagja az egyetemen dolgozik, mint *asszisztens - igen, pont az, aki elárulja Hyun-nak, milyen órára jár Kim An -, a másikról pedig az elején azt hittem, valami modell.

Merthogy Kim Sung Min nagyon segítőkész, de az egyik professzor - ráadásul nem is az ő tanszékén lévő professzor - folyton hívogatja, apró-cseprő ügyeket bíz rájuk, és mivel Sung Min olyan aranyos, sosem mond neki nemet. Így esett, hogy épp egy asztalt szállított valami terembe, mikor egy srác elkapta, belökte egy raktárba, és azt mondta neki, öltözzön, mert mind rá várnak. Sung Min pedig, habár össze volt zavarodva, öltözött is.


És itt bukkant fel Yoo Joo Hyuk, akiről azt hittem, az eredeti modell, mert hát mi másért nézett volna be az öltözőként szolgáló raktárba?

Bevallom, az elején ennek a párosnak a részeit átpörgettem; nyilván így történt, hogy Joo Hyuk-ot felnőtt, dolgozó embernek néztem, holott csak egy diák, aki fest meg rajzol. És aki bizony Sung Min után kezd járkálni. De jaj, kínos volt nézni, ahogy mindig egy lépéssel lemaradt, mert általában Hyun-t látta Sung Min mellett.

Aztán egyszer csak sikerül elrángatnia magával inni, és hát... nos...



;(



Az azért Sung Min-től sem volt szép, hogy szó nélkül lelépett a szállodából, és később ignorálta a srácot. Ha nem akar tőle semmit, mondja meg!



Még itt sem gondoltam, hogy ez egy érdekes páros lesz, mert hát hú, mutattak egy puszikát. DE! Ezután Joo Hyuk elkezd egy másik tankönyvi példát; eddig magához édesgette a fickót, most viszont visszahúzódóvá válik, és hát persze, hogy ezt Sung Min nem tudja hová tenni! És most ő kezd teperni!

Sung Min rohant, hiszen a "testével kell bizonyítania", de csak modellt kellett állnia. :D


Egyik kedvenc jelenetem! *-*


De adódott egy nem várt fordulat, Sung Min ugyanis meglátta a srácot azzal a bizonyos professzorral, aki őt folyton ugráltatja! Jaj!



Némi távolságtartás után szerencsére adódott egy lehetőség, ahol Joo Hyuk ellőhette, hogy a professzor a nagybátyja, hurrá! Előtte Sung Min, mivel annyira mérges volt a professzorra - khm - kicsit beolvasott neki, és jól tette!


"Te nekem szexi vagy!"
Ja, nekem is...

És aztáááán jött az igazi meglepetés.



Az erotikus jelenet a kilences rész végén. Tudjátok, mennyire fontos számomra, hogy ez jól meg legyen csinálva, és ez igazán jól sikerült! Nem csak élveztem, elhittem, hanem szó szerint meg is könnyeztem. Gyönyörű lett! Szexi, mégis meghitt.

Az utolsó részben ez a három páros elment együtt kempingezni - télen -, mert MaRu és Joo Hyuk csinált egy játékot, amivel ezt az utazást nyerték. Mulattak, játszottak, ettek-ittak, beszélgettek a bevonulásról - Joo Hyuk már letudta, mint kiderült, és itt térnék ki egy aranyos dologra.

Minden rész utolsó másodperceiben visszaemlékezéseket kaptunk; először arról, hogyan tanult együtt Hyun és Kim An, aztán volt egy olyan, amikor MaRu MinWoo combján feküdt, és MinWoo odatartotta a kezét a szeméhez, hogy ne zavarja a Nap, majd pedig megkaptuk Joo Hyuk és Sung Min első találkozását! A részeg Joo Hyuk-ot Sung Min támogatta vissza a kollégiumba. Joo Hyuk mondta, hogy bevonul, Sung Min pedig végzős volt, így a srác nagyon elszomorodott, hogy többet nem találkoznak. De lám, mégis találkoztak!

A cameo pedig, amit említettem:

Az első évad két főhőse beugrott kávét főzni...

... meg smárolni.


Az első évad után nem számítottam ekkora fejlődésre. A két mellékpáros előtt le a kalappal, a főpáros erotikus jeleneteire így már nem is maradt keret, de jól van ez így.




0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése