Subscribe:

Labels

2023. december 17., vasárnap

#106 BL sorozat értékelő (My Personal Weatherman)

 


Mikor barátnőm mesélt néhány részletet erről a sorozatról, 
azonnal kedvet éreztem, hogy belenézzek.

My Personal Weatherman

Vigyázat, spoiler és +18!


Pedig maga a sztori elég egyszerű. Adott egy manga-rajzoló srác, Tanada Yoh, akinek nem megy túl jól a szekere, nem tudja felfuttatni a rajzait.


Yoh a népszerű és jóképű időjóssal, Segasaki Mizuki-val lakik.


Nincs mit szépíteni, szerintem amolyan cseléd-féleség; viszi a háztartást, takarít, főz a másik férfira, és elviseli Mizuki érdekes hangulatait. Mintha félne is egy kicsit tőle, mondjuk nem is csodálom.

Én kis naiv azt egyébként nem gondoltam, hogy ezek mellett még más szolgáltatásokat is elvár Yoh-tól...



A sorozat elején valami olyasmi történik, hogy Mizuki kiköti, csak napsütéses napokon lesznek együtt. Nem tudtam értelmezni, Yoh ennek örült, vagy épp ellenkezőleg, mert folyton olyan arcot vágott, mint aki nem is akarja ezt, csak kényszerítik.




Azért sem mehet túl jól az üzlet, mert Yoh nem is rajzol mást, csak Mizuki-t.

Mivel Yoh durcáskodott, Mizuki kibökte, miért nem lehetnek együtt, amikor esik az eső.

Egy korábbi jelenetben Yoh arról panaszkodott, hogy nem tudja kimosni a lepedőt, amit összegyűrtek, mert esik. Erre Mizuki meghozta azt a döntést, hogy csak napsütéses napokon lesznek együtt, így pedig Yoh ki tudja mosni azt az egy szem lepedőt.

Egyrészt... kedves, másrészt... fiúk! Egy szem lepedő??

Mizuki ezután elviszi magukat egy randira...





... de Yoh csak nem bír magával, visszautasítja a felsőt, amit Mizuki meg akar venni neki, és azt is mondja, hogy ha Mizuki-nak dolga van, menjen csak. Mizuki nyilván nem boldog ettől.

Később aztán Yoh megköveti a másikat, kinyilvánítja az érzéseit, mégpedig úgy, hogy...


... vásárol egy rakás lepedőt! Hurrá!



Yoh néha együtt dolgozik egy hölggyel, egy másik manga-rajzolóval, de mikor el akar menni egy kávézóba, hogy találkozzanak, Mizuki nem engedi - mondván, szabadnapja van, töltse vele otthon. Manju viszont aggódik a srácért, így felbukkan a lakásuknál, és végre megtudja, hogy Yoh együtt él azzal a férfival, akit ő maga is minden nap néz a tévében.








Yoh itt totál féltékeny lett, mert hogy Mizuki olyan kedvesen viselkedett az ő barátnőjével. Mizuki itt elfogódott lett kicsit, és visszaemlékezett egy bizonyos jelenetre, amiből nagyon sokat megtudhattunk az érzéseiről.

Szóval ők ketten ugyanarra az egyetemre jártak. Yoh már akkor is magányos volt, Mizuki-t viszont körbevették a barátok. Yoh nem tudott segíteni rajta, már akkor is folyton őt rajzolta, és persze ez a másiknak is feltűnt. Mikor Mizuki barátai ugráltatni kezdték Yoh-t, Mizuki kedvesebben fordult felé. Egyik alkalommal Yoh szó szerint elrángatta a barátai mellől, mert észrevette, hogy Mizuki nem érzi jól magát. Mizuki ezen nagyon meglepődött, és örült annak, hogy végre talált egy olyan embert, aki mellett elengedheti magát - mert a jelenlegi barátai eléggé lefárasztották. Yoh segített neki hazamenni, és miközben Mizuki aludt, főzött. A híres-neves curry, ami nagyon rossz volt, de Mizuki szerint ezt csak neki kell tudnia; Yoh szívét-lelkét beletette, hogy elkészítse, és ez neki elég.












Végzős évükben pedig Mizuki felajánlotta Yoh-nak, hogy költözzön hozzá. Ő sok pénzt fog keresni, Yoh pedig folytathatja a rajzolást. Mondjuk itt még azért szerintem Yoh nem gondolta, mi mindent meg kell majd tennie!

Az egyik kedvenc részem volt, mikor Yoh elvesztette a kicsike munkáját is - nyilván nem ennek örültem -, és annyira maga alatt volt, hogy Mizuki gondoskodott róla. És itt meglátszott, hogy ezt Mizuki nagyon is szívesen teszi; örül, hogy kivételesen ő gondoskodhat a másikról.






A béke sajnos nem tart sokáig. Manju és Yoh ismét együtt akar dolgozni, de Mizuki szerint Yoh-nak egyáltalán nem is kellene dolgoznia. Yoh ezen persze kiborul, elmegy Manju házába, Mizuki pedig meglátja őt egy férfival. Nem tudják elmagyarázni neki, hogy az a fickó Manju férje, ahogy az sem derül ki Mizuki számára, hogy a készülő manga róla szól.






Mosolyszünet következik, mert Mizuki nyilván félreértette a dolgokat. Az állapot akkor törik meg, mikor Mizuki azt hiszi, Yoh elment, közben meg csak felszaladt a tetőre összeszedni a ruhákat, mert zuhogott az eső.


Az egyik legszebb jelenet az egész sorozatban, mikor Mizuki felszalad a tetőre, és az esőben vallja be, hogy szüksége van a másikra, mert nélküle nem kap levegőt.





























Mizuki arca!!

Kint szaladgálni az esőben azonban sosem jó ötlet, Yoh meg is betegszik, így Mizuki nem megy dolgozni, hogy gondoskodhasson róla. Manju-nak ez persze feltűnik, érdeklődik felőlük, és végül odaadja Mizuki-nak a mangát, ami róluk szól; róla és Yoh-ról.




Idézet a mangából.
De amúgy igaz is.



Ahogy kiderült a végén - többé-kevésbé -, Mizuki egyszerűen csak félt attól, hogy Yoh elhagyja, elköltözik, ha esetleg jól fizető munkája lesz. De ahogy Yoh is mondta, nem tervez ilyet. Az utolsó jelenetben aztán Mizuki kér még valamit, ami szintén elárulja a mélyebb érzelmeit.











Sose fogjuk megenni azt a curryt!





Nem volt egy túl mély értelmű, vagy túl összetett sorozat, de egyszer mindenképp megérte!

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése