Subscribe:

Labels

2021. március 14., vasárnap

#22 BL sorozat értékelő (Tonhon Chonlatee)

 


Sziasztok! Az év második cikke is megérkezett, mégpedig egy olyan sorozattal, amit a barátnőm ajánlott, és amibe - szándékom ellenére - beleszerettem.

Tonhon Chonlatee

Vigyázat, spoiler!


Egy olyan sorozat volt ez, amiről nem gondoltam, hogy azt fogom kapni, amit. Nem gondoltam, hogy az egyik főszereplő olyan tökéletes BL karakter lesz, akit ritkán van szerencsém látni. Minden cselekedetével, mondatával, érzésével egyet tudtam érteni, nem éreztem túlzottnak a nyavalygását bizonyos dolgok miatt, és még az sem zavart annyira, hogy húzódozott az intim jelenetekben.

A 10 részes sorozat alapja természetesen rém egyszerű: hősünk, Chonlatee bele van zúgva a legjobb barátjába. Gyerekként egymás mellett laktak, mindent együtt csináltak, aztán egyszer csak a család elköltözött, Chon pedig magára maradt. Csak a közösségi médiában tudta figyelemmel kísérni a másik srác életét, és szomorúan látta, mennyire jól megvan nélküle.

A sorozat maga egyébként egy nagyon, hm, érdekes jelenettel indul, ami valószínűleg utalás akarna lenni valamilyen szinten a The untamed szériára, ugyanis Chon azt álmodja, hogy ő és Ton szerepelnek egy ilyen sorozatban, és hogy őt, Chont, csak úgy lehet megmenteni valamilyen halálos átoktól, ha azonnal közösülnek vele. :D Nem tudom, hogy találta ezt ki, de addig nyaggatja Tont, míg az enged... és... hm, hm. A többit nem láthatjuk. :D



Aztán Tonhon egyszer csak visszatér a családi házba, amit Chon és az anyja tartottak rendben. Annyira váratlan a felbukkanása, hogy Chon betörőnek hiszi, és leönti egy vödör vízzel. Nem vitás, Tonnak nagyon jól áll a vizes ing...




Aztán végül Ton is felismeri a másikat, és nagy nehezen elmondja, mi szél hozta arra. A barátnője kiadta az útját, hogy valaki mással jöjjön össze, a szívfájdalmat pedig régi otthonában akarja felszámolni. Rögtön el is viszi Chont enni a régi helyükre, és már itt is vannak olyan jelenetek, amik eléggé félreérthetőek, ugyanis Ton összeönti az ételüket, aztán még eteti is szegény, kényelmetlen helyzetben lévő Chont.




Hogy tovább fokozzuk a helyzetet, Ton este visszatér Chon szobájába - ami tele van Ton képeivel -, és közli, hogy ott alszik. Chonnal egy ágyban. Lehet képzelni, Chon mit érez. Már az ágyban fekve mondja el Tonnak, hogy felvételizett ugyanabba az iskolába, ahová ő is jár, szóval ugyanoda fog menni. De Ton addigra már elaludt.




Persze Tonhon másnap bizonyságot ad arról, hogy nem annyira hülye. Megkéri Chon anyját, hadd vigyázzon a fiára, és hogy lakjon csak nyugodtan az ő bérleményükben, ahol Ton és másik két barátja is lakik. Chon nemigen szeretné, ha ez megvalósulna, de az anyuka végül enged Tonnak, aki elviszi magával régi barátját.


Megkezdődik az együttélés! De még hogy! Megismerjük Ton két cuki barátját, aztán pedig megindul a dilemma, hogy Chonnak hol is kellene aludnia. Ai és Ni rettentően lelkesen felajánlják, hogy ők majd alszanak egy szobában, így Chon megkaphatja, amelyik felszabadul, de sajnos tervük nem jár sikerrel... mivel Tonhon eldönti, hogy Chon márpedig nemcsak vele fog élni, hanem vele is fog aludni.

Tonhon két barátjáról egyébként tudni kell, hogy már három éve együtt vannak, egy szobában alszanak, szeretik egymást, de Tonnak nem merik elmondani a családi háttere miatt. Mindketten ismerik Ton apját, aki Ton testvérét is folyton azzal nyaggatja, hogy szüljön már gyereket, a fiára pedig még nagyobb súlyt helyez, hiszen neki kell majd örököst nemzenie. Ai és Ni félnek, ha Ton megtudná, hogy melegen, undorodna tőlük. Hazugságokat eszelnek hát ki, és Chon beköltözésével az addig nagyjából bonyodalommentes életük teljesen felfordul.

Chon tehát beköltözik Ton szobájába, és komolyan mondom, ezek a srácok nagyon szeretik az ágyra döntögetni a gyengébbeket. Elég sok olyan jelenet volt, ahol Ton egyszerűen lelökte Chont az ágyra, aztán fölé mászott. Már a legelső este is ez történt, így nem csoda, hogy Ai és Ni nagyon kíváncsi lett a kapcsolatuk természetére.



Másnap aztán elkezdődik a tanítás, és Chon mellé szegődik a legjobb barátnője, a sorozat legaranyosabb, legcukibb karaktere, Pang. 

Okos, szép, kedves, végig támogatja Chont, és természetesen tud Ton iránti szerelméről is. Együtt fedezik fel az iskolát, és együtt szembesülnek azokkal a bunkó felsősökkel, akik beléjük kötnek. És együtt is találkoznak a sorozat egy másik szuper mellékszereplőjével, ő pedig nem más, mint Na. Na nagyon gazdag, helyes is, amit nem szégyell kihasználni. Azonnal megtetszik neki Chon, és melléjük szegődik.


Tonhon innentől kezdve eléggé feszült lesz. Feltűnik neki, mennyien érdeklődnek Chon iránt, és érdekes módon csak srácok! Nahát! Mégis miért lehet ez?




Viccesek azok a jelenetek, amikben Ton azon morfondírozik, mi bajuk az embereknek, hát nem látják, hogy Chon fiú? Arra a következtetésre jut, hogy barátja nem elég férfias, így ráveszi, hogy menjenek el együtt edzeni. Mintha Chon nem viselt volna már el így is eleget!

Az edzőteremben ismét kapunk félreérthető jeleneteket, és itt is belém hasított, hogy nem hiszem el, hogy Ton ennyire hülye... ennyire rányomul szegény Chonra, miközben nem esik le neki, hogy a másik belé van zúgva? Vagy talán neki sem esett még le, hogy Chon nem lány?



Hőseink azonban nem élvezhetik sokáig felhőtlenül egymás társaságát, ugyanis van valaki, akinek nem tetszik, hogy Tonhon ilyen gyorsan jobb kedvre derült.


Ő nem más, mint Amp, Ton exe, aki szakított ugyan a sráccal, de már megbánta - mint később kiderült, azt hitte, egy másik srác gazdagabb, mint Ton, de mikor rájött a hülyeségére, azonnal szaladt volna vissza Tonhoz. Csakhogy Ton visszatalált Chonhoz, boldog vele, és semmi kedve újra a lánnyal járni. Amp persze nem adja fel, következő körben megkörnyékezi Chont, akiről azt hiszi, egy félős elsős, aki mindent meg fog tenni egy felsősnek. Hát nagyon benézi, Chon ugyanis folyamatosan dacol vele, amiért nagyon büszke voltam rá.

Mivel Ton továbbra is úgy gondolja, Chon nem elég férfias, és hogy be kell vezetnie a csajozás művészetébe, először elviszi bulizni, majd pedig elmennek egy olyan helyre, ahol prostituáltakat tudnak igénybe venni.




A nagyobb probléma az, hogy Ton ebbe a másik két barátját is belerángatja. Ai és Ni kénytelen eljátszani, hogy kiválasztanak egy lányt, akivel majd szobára vonulnak. Szerencsére sikerül közös szobába kerülniük, és a lány is megértőnek bizonyul, aki hiába nagyhangú, ez lenne az első alkalma. Mivel a családjának nincs sok pénze, hogy fizetni tudja a lakását, be kellett állnia prostinak. Szegény lány még el is ájul, mikor a srácok közlik vele, hogy mindkettejükkel foglalkoznia kellene.



Aztán persze a srácok elárulják, hogy egymást szeretik, így nőkkel nem igazán akarnak foglalkozni. Miriam lelkesen belemegy, hogy némi fizetség fejében hallgat a dolgokról Ton előtt.

Chon is ügyesen leszereli a saját nőjét, akinek meg pont az az utolsó napja, utána pedig megnyitja a manikűrszalonját. Meg is csinálja Chon körmeit, a srác meg közben olyan hangokat ad ki, mintha egészen mást csinálnának, az odakint hallgatózó Ton örömére.

Később aztán kiderül, mekkora áldás volt mégis, hogy elmentek arra a helyre. Ai és Ni ugyanis felbérli Miriamot, hogy játssza el a barátnőjüket, hogy Ton ne rángassa el őket többé magával. Miriam persze élvezi a figyelmet és a pénzt, így belemegy. Hovatovább, hamarosan be is költözik a srácokhoz, mivel kidobták az albérletéből. Így Ni és Ai már engedéllyel alhat együtt - mivel azt Ton sem engedheti, hogy valamelyik sráccal legyen kénytelen megosztani a szobáját ugye. Arra gondoltam, Ton azért kicsit mégiscsak hülye, ha három év alatt nem esett le neki, hogy a barátai szeretik egymást.

Ai és Ni viszont elég hamar rájön valamire - hogy Chon nem közömbös Ton iránt. Mikor Chon véletlenül rajtakapja őket, Ai és Ni kikényszerítik belőle a vallomást.




Sajnos Amp továbbra sem bír magával. Mindenáron vissza akarja szerezni Tont, illetve új tervként el akarja mellőle távolítani Chont. Eddigi szervezkedései nem jártak sikerrel, így máshogy közelít; úgy tesz, mintha barátkozni akarna, elhívja a három barátot szórakozni, aztán leitatja őket. Szerencsére Na ott van Chon mellett, és elég sokat iszik helyette, de sajnos nem eleget. És amikor Pang is kidől, Amp ringbe küldi a saját barátját, hogy nyomuljon rá Chonra.






Ton egyébként értesül a buliról, mivel Pang a telefonjával mindent élőben közvetít. Nem örül neki, hogy a felsősök elvitték a srácokat, de nem rohanhat oda, mivel ő és Ai a saját alsósaikkal foglalkoznak. Mikor azonban Pang adása megszakad, és Ton nem tudja őket elérni, hagyja a kötelezettségeit, és a szórakozóhelyre siet. 



Éppen időben, mivel a mosdóban Nueng már erőszakoskodik Chonnal. Amp meg akarja akadályozni, hogy Ton bemenjen a férfi mosdóba, de persze nem bír vele, így Ton kiszabadítja szegény srácot, és megveri Nuenget. Később a hátán viszi ki Chont, Amp hiába toporzékol, mindenki tisztában van vele, hogy ő tervelte ki a dolgokat, így Ton látni sem akarja.


Chonnak fájdalmai vannak, alig van magánál. Ton lemosdatja, aztán elalszik mellette az ágyra borulva. Felébredve persze Chon nem bír magával... visszaemlékszik, Ton milyen hősiesen megvédte, a lehetőség pedig kínálja magát... megcsókolja a srácot.


Ez azonban Tonnak - sajnos és nyilvánvalóan - nem pálya. Chon azonnal visszakozni kezd, de Ton elmenekül, így nem tudják megbeszélni a dolgokat. Chon annyira kiborul, hogy ki is költözik, hogy Tonnak ne kelljen őt látnia.


Ezután persze ahhoz folyamodunk, amihez a legjobban értünk - úgy teszünk, mintha nem történt volna semmi. Ton visszaviszi magához Chont, mert hát barátok, Chon igyekszik nem nyíltan kimutatni az érzelmeit, azonban Ai, Ni és Miriam másként látja a helyzetet. Szerintük Ton is érez valamit, csak nem meri bevallani, tervet eszelnek hát ki, hogy kiugrasszák a nyulat a bokorból. Ehhez pedig nem más lesz a segítségükre, mint Na. A srác különben is udvarol Chonnak, így nem esik nehezére Ton idegeire mennie. Fontos pillanat, amikor Chont hazahívja az anyja, hogy vigyázzon a házra néhány napig, Na pedig felajánlja, hogy a sráccal tart. Ton tajtékzik a dühtől! Addig rángatják szegény Chont, míg a srác le nem állítja őket.


Nagy nehezen eldöntik, hogy akkor mindannyian elmennek, mert így a három cselszövő könnyebben figyelemmel tudja követni az események alakulását, és persze Na alá is adniuk kell a lovat.

Ton végig iszonyat féltékeny, de bizonygatja, hogy csak testvérként gondol Chonra. Bejárják a várost, füstölőt égetnek, aztán valamilyen papírsárkányra felírják a saját és a szerelmük nevét, hogy örökké együtt legyenek. Na is csinál egy ilyet, de később Ton visszalopózik, hogy Na nevét átjavítsa...

Ton az esti vacsoránál folytatja a féltékenykedést, de amikor Chon kereken kérdőre vonja, még akkor is tagad.

Másnap, a parton aztán robban a bomba. A srácok fagyit esznek, Na pedig odahajol, hogy megkóstolja a Chon kezében lévőt. Ton agya itt eldurran - tudni kell, hogy gyerekkorukban ők is ugyanígy osztoztak a fagylalton, tehát érthető, Ton számára ez miért kényes látvány. Mivel megüti Nat, már Ton sem tudja tovább tagadni, mi is a helyzet. Chon megfenyegeti, hogy ha még egyszer bántani meri Nat, akkor nem áll szóba vele többé.

Ton természetesen most is magában búslakodna, de Na nem tököl tovább, felnyitja a szemét. 

Mert gondoljon csak bele, ha tényleg az öccsének tekintené Chont, tényleg ilyen féltékenyen védelmezné? Nem bírja elviselni, ha bárki közel kerül Chonhoz, mert magának akarja. Mert őt szereti. Szóval nagyon gyorsan gondolja át a dolgokat, és vallja be végre az igazi érzéseit. Ton így is tesz. Felmegy Chon szobájába, ééés...




Nohát, Ton végre a sarkára állt - Na noszogatására - és bevallotta az érzelmeit. Fetrengenek az ágyban, aztán később Ton odalent készít Chonnak egy vasmacskát, iránytűt ábrázoló nyakláncot. Ilyen tetoválást visel a szíve fölött ő maga.

Este Na azért még szomorkodik egy kicsit, hiszen sikerre vitték ugyan a tervet, így ő viszont minden esélyét elvesztette Chonnál. Na szerintem az a karakter, aki a legtöbbet fejlődött a sorozat alatt. Kezdetben beképzelt, egoista, gazdag, pimasz, kicsit önző srác volt, a végére azonban egy, a képességeivel, a pénzével, a kiállásával továbbra is tisztában lévő srác lett, aki barátokat szerzett, és a kedvükért még az insta like-okról is hajlandó volt lemondani. Ő volt az egyik kedvenc karakterem.


A barátaikat természetesen nem lepi meg, mikor reggelinél Ton folyamatosan kedveskedik Chonnak, de látni kellene, hogy szakad meg lassan Na szíve. Ezt Ton is észreveszi, így kihívja a srácot, és köszönetet mond neki. Na nyilván felhívja a figyelmét, hogy ha megbántja Chont, stb., illetve arra kéri Tont, ha már nem fogja többé szeretni Chont, küldje vissza hozzá, hogy gondoskodhasson róla.


Mint ahogy az lenni szokott, hazatérés után egy rövid ideig ismét minden rendben van. Ton megbékélt magával, és úgy jár Chon után, mint egy szerelmes kiskutya. Chon boldog, hogy megkapta, amiről éveken keresztül álmodott.






Persze nyilván tudjuk, hogy az ideig-óráig tartó boldogságot a valóság mindig megszakítja - jobban mondva a családtól való félelem. Chon anyja természetesen tisztában van a fia érzéseivel, Ton családja viszont más lapra tartozik. Mint korábban említettem, Ton apja mindenképpen unokát, trónörököst akar, ezért folyton nyaggatja a fiát, hogy szerezzen barátnőt.

Amp mesterkedése az iskolában nem ért célt, sőt - ő lett a rossz, amiért ellene volt két srác kapcsolatának. Az utolsó, legnagyobb dobása azonban még hátravan, és egyből két fronton támad - előbb ráveszi Tont, hogy több barátjuk előtt, nyilvánosan csókolja meg, így bizonyítva, hogy nem azért jött össze Chonnal, mert fél a nőktől. Ton azonnal felül a provokációnak, a csókról pedig természetesen videó is készül, ami egyenesen Chon telefonján landol.

Chon egyvalamit kért Tontól, mégpedig, hogy ne legyen hűtlen hozzá. Miriam hiába próbálja meggyőzni a srácot, Chon összepakol, és azonnal hazamegy. Egyszerűen nem értettem, Ai és Ni miért nem próbálta rávenni Tont, hogy ne csináljon ilyen hülyeséget, hogy ne üljön fel a provokációnak. Hiszen ezután Amp elégedetten távozott, és nekilátott a következő körnek - elküldte Ton családjának a srácok fotóit. Ezt szerencsére Ton testvére találta meg, aki el is fogadta a srácokat, de Amp nem bízta a véletlenre, személyesen kézbesítette a másolatokat Ton apjának.


Tonnak azonban ezzel nincs ideje foglalkozni, ugyanis lóhalálában ered Chon után, hogy megmagyarázza a helyzetet. Chon napokig nem áll vele szóba, hiába dobálja neki Ton a bocsánatkérő repülőket, hiába térdel a füvön... úgy tűnik, semmi sem segít, ezt teljesen elrontotta.




Chon anyja hiába mondja neki, hogy menjen haza, mert Chon nem fog vele szóba állni, Ton éjjel-nappal ott van a srác szobája alatt, könyörög, esdekel, de Chon hajthatatlan. Ton aztán a mamához fordul segítségért, aki beengedi őt Chon szobájába. Ton itt előadja az állítólagos magyarázatot - hogy Amp tőrbe csalta, stb. Eddig is büszke voltam Chon viselkedésére, de a mostani szavaival teljesen belopta magát a szívembe. Mert azt mondta, Tonnak nem kellett volna felülnie a provokációnak, de az egója nem engedte. Ha jön egy következő ilyen, akkor is meg fog csókolni egy lányt? Hát nem számított neki, hogy Chon hogy fogja érezni magát ettől? Állítólag szereti, de azonnal engedett a provokációnak. Chon úgy érzi, hiába szereti Tont, talán jobb volt utána sóvárogni titokban, mint a kedvesének lenni. Hiszen amióta összejöttek, folyamatos bántások, inzultusok érik.

Nagyon úgy tűnt, hogy itt a vége. Chon nem tervezte beadni a derekát, többet nem bírt elviselni, és szakítani akart. Tonnak azonban volt még egy aduász a kezében! Jobban mondva a szexi mellkasára tetoválva.




Ha azt mondom, nem hittem a szememnek, enyhén fogalmazok. Mert Ton utolsó lehetőségként végre elárulta, mit is jelent a tetoválása. Bevallotta, hogy ő is gyerekkora óta szerelmes Chonba. Azért kellett elköltözniük, mert a szülei erre rájöttek, és el akarták őket választani egymástól - na, persze ezt Ton sem tudta, az anyja vallotta ezt be később Chon anyjának -, és Ton azt hitte, képes lesz majd elfelejteni a másikat, de tévedett. Ezért varratta a mellkasára a vasmacskát, vagyis az iránytűt, mert Chon neve az óceán, a tenger, Toné pedig a navigátor, így összetartoznak.

Lehet sejteni, hogy ezen nem csak mi, de Chon is eléggé ledöbbent. Kicsit szappanoperára hajazott a dolog. A korábbi jelek alapján én sem hittem, hogy Ton ennyire hülye lenne - nagyon sokat volt Chon közelében, sokkal közelebb, mint illő lett volna. De hogy miért menekült el, amikor Chon megcsókolta, miért nem vallott színt már akkor? Valószínűleg sosem fog kiderülni.

És minden jó, ha a vége jó! Körülbelül öt percig, ugyanis Tont közben felhívja a testvére, hogy gond van. Az apjuk tudomást szerzett a kapcsolatukról, de az igazat Ton szájából akarja hallani. Ton eleinte vonakodik, de végül csak bevallja, hogy szerelmes Chonba, sőt, az is kiderül, hogy Ai és Ni is meleg. Apuka ezt már nem bírja elviselni, azonnal elindulnak, hogy összeszedjék Ton holmiját, mert nem maradhat azokkal az emberekkel. Apuka később egyenes adásban bizonyosodhat meg róla, hogy Ai és Ni szeretik egymást. Hiába igyekeznek meggyőzni - főleg Ton testvére, aki viszi a szót -, apuka hallani sem akar arról, hogy Ton és Chon együtt legyen. Ekkor érkezik meg váratlanul Chon és az anyja, és a nőnek sem kell több. Elhordja Ton apját mindennek, káromkodik, üvöltözik, leleplezi a fickó merevedési problémáit... apuka pedig a jól bevált trükkhöz folyamodik, rosszul lesz. Mivel gyenge a szíve, ha nem az történik, amit ő akar, akkor egyszerűen összecsuklik. Milyen kényelmes!




Mindenki nyomban apuka segítségére siet, és beviszik a kórházba. Itt elhangzik több érzelmes beszélgetés is - többek között Ton anyja elárulja Chon anyjának, hogy tudtak Ton vonzalmáról, ezért választották el a srácokat fiatalabb korukban. Semmi ellenvetésük nem lenne egyébként, de Ton apja mindenképpen unokát akar. A nő ezt kihangsúlyozta - hogy unoka kell, nem pedig feleség. A két anyuka tehát előállt a megoldással: béranyaság! Miután Ton végzett az iskolában, szépen béranyát fogadnak, ő és Chon együtt lehet, de apuka örököse is meglesz! Ámen!

Na és mit gondoltok, ki lett a béranya? Természetesen az ex-prostituált, Miriam!


Azért ez a fordulat nem egészen olyan volt, mint amire számítottam, de ha mindenki örül és boldog, ám legyen!

Az utolsó jelenetben a parton látjuk viszont hőseinket, ahol Ton megígéri, hogy sosem hagyja el a másikat, nem lesz hűtlen, és persze mindig szeretni fogja. No ezeket nem mondja ám ki ilyen nyíltan... mivel ő a tettek embere.





Hétről-hétre vártuk izgatottan a részeket, és még ha a befejezés kicsit hihetetlen is lett, ez egy jó sorozat volt. Na, nem Ton miatt - habár a teste megért egy misét. Számomra Chonlatee miatt marad majd emlékezetes ez a sorozat. Ritkán találkozni ennyire érett sráccal, aki szembe mer szállni a zaklatóival, aki tisztán látja a különböző helyzeteket, akit mindenki kedvel, és aki valóban megérdemli a boldogságot. Adjatok nekik egy esélyt, nem fogjátok megbánni!

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése