Subscribe:

Labels

2021. március 7., vasárnap

Kell egy csapat 6. fejezet

 


Az utolsó fejezet, elérkezett az első koncert ideje!
Köszönöm, hogy velünk tartottatok!


Mivel az első nagy fellépésüket az utolsó tanítási napra időzítették, az addig hátralévő időben szinte mindenki azzal ostromolta őket, milyen dalokat fognak játszani.

-          Feldolgozásokat és saját szerzeményeket is.

Mintha ez a válasz bárkit is kielégített volna.

-          Hogy bírod? – érdeklődött Bohn, mire Boss felsóhajtott.

-          Olyan érzésem van, mintha éveket öregedtem volna.

-          Akartam is szólni az ősz hajszálaidról – vicceskedett King, de Ram lábon rúgta az asztal alatt. – Na!

-          Kénytelen voltam visszavenni kicsit, mivel rájöttem, hogy ez az egész Mekről szól, és nem rólam. – Duen együtt érzőn mosolygott rá. – Hiába szeretnék osztozni vele, jelenleg semmit sem tehetek.

-          Ott vagy neki, amikor hazaér egy nehéz próba után – mondta Duen. – Hidd el, ennél többre nem vágyik.

Tine csendben mosolyogva figyelte, ahogy Sarawat összepakolta a cuccait az utolsó próbára.

-          Ezután talán kicsit több szabadidőm lesz.

-          Én tudok várni.

-          A koncert után majd köszönetet kell mondjak a bátyádnak – folytatta Wat. – Ha ő nem foglalja le Mant, még mindig ott lábatlankodva körülöttünk. Pedig azt hittem, utál.

-          Dehogy utál – állította Tine. – Abból láthatod, mennyire kedvel, hogy imád téged kihívások elé állítani.

-          Bármit megteszek, csak engedje, hogy velem lehess. – Tine ismét elmosolyodott, aztán puszit nyomott a másik ajkára.

 

-          Néha egy kicsit bánom, hogy összehoztuk ezt a bandát – vallotta be Type, mialatt Tharn készülődött ahelyett, hogy otthon maradt volna vele.

-          Csak azért érzed így, mert vége a fociszezonnak, és unatkozol.

-          Meg mert hiányzol – tette hozzá Type, amivel kiérdemelt egy varázslatos mosolyt. – Szeretem, hogy ennyire szenvedélyes vagy a zenében.

-          Imádom a zenét – mondta Tharn, ahogy kedvese fölé hajolt egy csókért. – De tudod, mit szeretek még ennél is jobban? – Type felcsúsztatta kezeit Tharn tarkójáig, és magához húzta a fejét.

-          Engem.

És Tharn némileg elkésett az utolsó próbáról.


-          Egészen hihetetlen, hogy eljutottunk idáig, nem?

-          Úgy érted ők. A zenészek.

-          Azért nekünk sem volt egyszerű! – kelt Boss védelmére Man. A válogatóval ellentétben a koncerten a két csapat a legtermészetesebben vegyült egymással.

-          Veled nem volt egyszerű, nem neked – vágta oda Type, aki roppant remélte, hogy Wat alakítása kárpótolja majd az elszenvedett sérelmekért. Nem mintha nagy megerőltetés lett volna számára ágyban tartani Mant. – Úgy viselkedsz, mintha a te pasid lenne!

-          Én így is hittem – szólalt meg mellettük Phana, mire a legtöbben ugrottak egyet ijedtükben. Egyedül Type viselkedett továbbra is normálisan – mivel neki nem volt fogalma sem arról, ki is a srác.

-          Hát, rosszul hitted, mivel hozzám tartozik – mondta, Man pedig büszkén kidüllesztette a mellkasát.

-          A tieitek? – bökött Tine és Boss felé.

-          Igen.

-          Milyennek tartod őket?

-          Nem voltam ott túl sokáig. – Pha megkönnyebbülve vette tudomásul, hogy nem értesültek a kis kirohanásáról. – De ha valaki össze tudta hangolni őket, akkor az Tharn.

Mialatt a nézőtér lassan megtelt, a színfalak mögött szokatlan csend és nyugalom uralkodott. Tharn és Wat is lépett már fel zenekarral, így nem izgultak a minimálisnál jobban, Mek és Yo pedig a sok gyakorlásnak köszönhetően biztos volt magában.

-          Nem kell tökéletesnek lennie – ismételgette Tharn a hosszú hónapok alatt. – Szórakoztatni akarunk, nem zenei díjat nyerni. Számomra az a legfontosabb, hogy élvezzétek, amit csináltok, és akkor nem volt hiába az egész. – Felállt, és kinyújtotta a kezét. – Hadd halljam, benne vagytok?

-          Benne vagyunk!

-          Köszönöm nektek a kemény munkát. A többi már piskóta lesz.

Techno, aki ismét magára vállalta a szószóló szerepét, néhány perc múlva rájuk szólt.

-          Idő van. Kezdődjön a show!

 

-          És én még azt hittem, a válogatón voltak sokan – pislogott körbe Bohn, és próbálta a könyökével óvni a privát szférájukat.

-          Csodálkozol? – kérdezte Duen. – Egy színpadon a suli legjobb zenészei. Erre aztán mindenki kíváncsi.

-          De így hogy fognak kiszúrni minket? – aggodalmaskodott Boss.

-          Valószínűleg sehogy – vélte King.

-          Ami nem is baj – mondta Tine. – Ne vonjuk el a figyelmüket.

-          Helló, fiatalok – nyomult melléjük Type. – Mindenki jól van? – Bólintások. – Oké. Élvezzétek a koncertet, aztán találkozunk a backstage-ben! Veled is, ha meg tudod emberelni magad – kacsintott Pha-ra, majd ment is tovább.

Boss ismerte és elfogadta Mek szeretetét a zene iránt, a rajongásában viszont nem tudott osztozni. Abban a pillanatban viszont, ahogy azok négyen játszani kezdtek, a srác szíve félrevert, a pulzusa szapora lett. A ritmus a gyomrából indult, aztán elérte a torkát, míg sírás nem fojtogatta. Most már értette. Mindent értett.

Tine a fejét mozgatta a ritmusra. Felidéződött benne a legelső koncert, akin mindketten részt vettek, de még nem ismerték egymást. Az összes alkalom, amikor Sarawat neki ajánlotta a dalait. Az első pillanat, amikor egymásra néztek. És most újra beleszeretett.

Pha pontosan tudta, hogy Yo levedli a félénkség maszkját, és tökéletes lesz a bandába.

Type közben a színfalak mögé osont, hogy minél közelebbről láthassa Tharnt. Azt kapta, amit várt, és amiben reménykedett; a srác boldog volt és kiegyensúlyozott, nem nyomasztotta a jövő. Type féloldalas mosolyra húzta a száját, és visszagondolt arra az időre, amikor Tharn még nem jelentett többet számára egy idegesítő szobatársnál. Hogy alakulhatnak át ennyire az érzések? Hogy válhat a semmiből minden, ami számít? Tudta, hogy Mek, Wat és Wayo is megküzdött a saját kapcsolatával, de ez így van jól. Mind követtek el hülyeségeket – Type nem is egyet -, de ahogy Tharn most mosolyogva ránézett, a srác megértette, csak az számít, hogy ők itt vannak egymásnak. Bármit képesek túlélni, ha egymás mellett állnak. Ha egy csapatot alkotnak.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése