Subscribe:

Labels

2020. március 22., vasárnap

#12 BL sorozat értékelő (His - I didn't think I would fall in love)


Üdvözlök mindenkit egy újabb sorozatértékelő cikkben.
A múltkor említettem a barátnőmnek, hogy a The untamed véget értével talán soha többé nem fogok olyan sorozatot találni, ami ennyire beszippant, és amit nem akarok elengedni. Kedvem sincs új szériákkal ismerkedni, mert a régiekhez vágyom vissza. Reméljük, ez nem így lesz, s hogy megtörjem az átkot, tegnap gyorsan ledaráltam ezt az alig 5 részes sorozatot.

His - I didn't think I would fall in love



Ez a sorozatocska aztán egyáltalán nem bonyolult. Adott nekünk az egyik főszereplő, Igawa Shun...


... aki néhány napra látogatóba érkezik az apjához, amíg az egyetem el nem kezdődik. Az apjának azonban munkaügyben hirtelen el kell utaznia, így a srác egyedül marad, és persze azt tervezi, hogy hamarosan hazamegy az anyjához. Előtte még azért lemegy a tengerpartra, fotózza a vizet és a szörfösöket, aztán egyszer csak szóváltásra lesz figyelmes. Egy idősebbnek tűnő lány éppen arról panaszkodik egy srácnak, hogy miért nem adott neki ajándékot, és miért nem hordja a karkötőt, amit ő vett neki, stb. A lány elviharzik, a srác meg kis fáziskéséssel utána ered... előbbe azonban Shunra bízza a deszkáját, hogy vigyázzon rá. A srác másik hősünk, Hibino Nagisa.


Érte aztán döglenek a lányok, nem számít, hogy idősebbek vagy fiatalok, a srác csendes magánya elcsábítja őket. Pedig a srác néha elég bunkó, nem tűnik úgy, hogy sok mindennel törődik.

Szegény Shun ott van tehát a rábízott deszkával, aztán egyszer csak beleesik a vízbe, és elveszíti a lakáskulcsát. Ázottan vánszorog ki a partra, ahol feltűnik Kumakiri Chika...


... a deszkabolt tulajának a lánya, ahol Nagisa gyakran lóg, és ahol próbálja ellesni a deszkaápolás művészetét. Chika természetesen bele van zúgva a srácba, de végtelenül rendes lány. Nyomban hazaviszi Shunt, és meggyőzi a szüleit, hogy a srác hadd maradjon náluk, amíg nem kap új kulcsot.

Nagisa nem nagyon vesz tudomást az új srácról... vagy ez csak a látszat? Később ugyanis, amikor Shun már hazafelé indulna, meggyőzi, hogy addig ne menjen, amíg meg nem tanul szörfözni. Nagisa imádja ezt a sportot, így szerintem az, hogy ennyire be akarta vonni a másikat, sokatmondó. Valamint részmunkaidős állást is szerez neki ott, ahol ő maga dolgozik, hogy többet lehessenek együtt.

A sorozat nem túlságosan összetett. Shun az új érkező, Chika jóban van vele, így a szülők értelemszerűen összeboronálják őket. Chika azonban Nagisát akarja, Nagisa viszont... Shunt akarja. Nagisa nem szereti a sok kérdezősködést, Shun pedig ezt tiszteletben tartja. Csendes vonzalom alakul ki közöttük, de Shun szerintem kevésbé van tisztában ezzel, mint a másik.


Mint a végén kiderül, Nagisa tudja magáról, hogy a srácokhoz vonzódik. Előző iskolájából is azért kellett eljönnie, mert a barátja, akinek megvallotta érzéseit, szétkürtölte mindenkinek. Nagisa így visszafogottabb lett, és nem akarja elmondani Shunnak, mit érez. Meg akarja őrizni azt, ami van.

Nagisa elviszi a másikat a kedvenc helyére, ahol előad egy történetet egy szerzetesről, aki beleszeretett egy gyönyörű fiúba. Naponta írt neki levelet, aztán mikor visszatért a városba, megtudta, hogy a fiú öngyilkos lett, belefulladt a tengerbe. Mégpedig azért, mert nem tudott mit kezdeni az érzelmeivel a szerzetes iránt.



Nagisa természetesen puhatolózva arra kíváncsi, mit tenne Shun, ha ő lenne az a fiú... Shun nem ad egyértelmű választ, de inkább úgy tűnik, nem jönne össze egy azonos neművel.

Mikor úgy tűnik, Shun összejön Chika egyik barátnőjével, Nagisa féltékenységből megcsókolja Chikát. Nem kellett volna kihasználnia szegény lányt, de hát mit tehetett volna, amikor a benne végbemenő változásokat senkivel sem tudta megbeszélni? Ha senkitől sem tudott tanácsot kérni?

Végül a két lány, Chika és a barátnője úgy döntenek, Shun és Nagisa nem válhatnak úgy el egymástól, hogy nem vallanak színt.

Nagisa azt mondja, nem akarja elrontani azzal a kapcsolatukat, hogy elmondja, mit érez. Nem akarja kényelmetlen helyzetbe hozni ezzel a másikat.

Viszont, mint kiderül, Shun érzései is változóban vannak...

Az utolsó jelenetben Shun búcsúzóul még elmegy a tengerhez. Aztán egyszer csak felbukkan Nagisa is, és odafut hozzá. Nem hittem volna, hogy egy ennyire gyönyörű jelenetet fogok kapni lezárásként, mégis így lett. Könnyes lett a szemem, mialatt Nagisa bevallotta, hogy az első találkozásuktól kezdve kedveli a másikat. Shun pont fordítva volt... minél többet volt együtt a sráccal, annál inkább megkedvelte. És ahol összetört a szívem...

... Nagisa megkérdezte, nem lenne-e gond, ha továbbra is kedvelné a másikat.
Shun azt felelte, nem gond. És ő is tovább kedvelné Nagisát.



Mint mondtam, nem egy világmegváltó sorozat, de néhány óra erejéig kellemes kikapcsolódást nyújt, és én szerettem figyelni, hogyan teljesednek ki a srácok érzései.


0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése