Subscribe:

Labels

2020. március 15., vasárnap

Két pasi meg egy kicsi 5/5


A befejező rész megérkezett! Köszönjük, hogy velünk tartottatok! :)



Ám ott voltak még a rokonlátogatások. A két férfi hiába igyekezett, nem kaptak felvilágosítást arra vonatkozóan, mikor kit fognak felkeresni az ismerőseik közül. Remélték, hogy senki sem mond majd valami oda nem illőt, és ennek érdekében Derek komolyan el is beszélgetett a falkával. Isaac méltatlankodva emelte fel a kezét.

-          Már megbocsáss, de nem vagyunk pisisek! Pontosan tudjuk, mit szabad mondanunk és mit nem!
-          Ja – bólogatott Erica. – Az bizonyára egyáltalán nem érdekli őket, hogy néha te vagy a papucsférj.
-          Vagy hogy milyen szőrös a mellkasod.
-          A szívedről nem is beszélve.
-          Meg hogy mennyire mogorva vagy holdtöltekor, nem is értem…
Derek az ég felé fordította a fejét, némán fohászkodva. Szerette a kölyköket a maga módján, és bízott benne, hogy legalább Stiles érdekében moderálni fogják magukat.

-          Tehát, Scott és Kira, ugye?
-          Igen.
-          Mióta legjobb barátok?
-          Stiles és én kiskorunk óta vagyunk együtt jóban-rosszban. Bármi történt is velem, mindig számíthattam rá.
-          Mit gondolnak, megfelelő apja lenne a gyermeknek?
-          Stiles végtelenül gondoskodó – mosolygott Kira. – Elég sokszor lebzselünk náluk, és mindig ő az, aki ellát minket rágcsával, innivalóval, vagy betakar, ha elalszunk a kanapén. Szerencsés lesz az a gyerek, aki hozzá kerül.
-          Na, és Derek?
-          Derek régebben mogorva fickó volt – vallotta be Scott. – Stiles mellett azonban gyökeresen megváltozott. Összepasszolnak, mint egy kirakós két darabja. Stiles nagyon impulzív személyiség, Derek viszont képes őt lenyugtatni és a földön tartani. Valószínűleg az lesz a felállás, hogy Stiles sok mindent megenged majd a gyereknek, és Derek lesz a szigor.
-          Önök rábíznák a saját gyereküket?
-          Minden további nélkül.

-          Stiles apjaként nyilván nem volt elragadtatva a vejétől.
-          Nem tagadom – biccentett a seriff. – Csak ránéztem, és kirázott a hideg. Ismertem már korábban is, jobban mondva azt hittem, ismerem. Mert kiderült, mennyire önzetlen, bátor és kedves fiatalember.
-          Nem bántja, hogy a fia egy másik férfival kötötte össze az életét?
-          Nem. Nem érdekel, hogy mindketten férfiak. Szeretik egymást. Stiles senki mellett sem lehetne nagyobb biztonságban.
-          Ön szerint készek arra, hogy gyerekük legyen?
-          Stiles nemrég még maga is gyerek volt, mármint ami a számokat illeti. Fejben viszont már nagyon régen ő a családfenntartó. Anya hiányában idejekorán megtanult olyan dolgokat, amiket csak később kellett volna, az én munkámat pedig szinte teljesen a magáénak érezte. Azt akarom ezzel mondani, hogy nála felelősségteljesebb fiatalember kevés van ebben a városban.
-          Mit szól ahhoz, hogy hamarosan nagypapa lesz?
-          Őszintén, kurvára majd’ kiugrom a bőrömből!

-          Szeretnék tisztázni valamit már a legelején.
-          Rendben.
-          Stiles és Derek olyan nekünk, mintha a szüleink lennének. Persze nem ők hoztak a világra, fura is lenne…
-          Isaac, a lényegre!
-          Ja, persze. Szóval, nagyon szeretjük őket, és sokkal tartozunk nekik. Tehát ha esetleg kiderülne, hogy mégsem kapják meg a kislányt… - Csönd. – Érti, ugye.
-          Ez egyáltalán nem fenyegetés akar lenni – tette hozzá Erica.
-          De nem ám – bólintott Boyd, és megropogtatta az ujjait. Az ijedt ellenőr hátrébb csúszott a széken, mire Isaac elégedetten elmosolyodott.
-          Na, mit is akart kérdezni?

A postásnak valószínűleg fogalma sem volt róla, milyen fontos levél kézbesítésével bízták meg. Ő csak betette a ládába, és már ment is a dolgára. Nem láthatta, hogy kinyílt a ház ajtaja, majd egy forgószél hevességével kiszaladt rajta egy fiatal férfi. Őt lassabban, de hasonlóan izgatottan követte egy másik. A fiatalember feltépte a ládát, kivette belőle a borítékot, majd néhány pillanatig csak nézte. A mogorvább odasétált mögé, és rátette a kezét a derekára. A borítékból egyetlen lap hullott ki. De néha ennyi is elég, hogy két férfi élete teljesen megváltozzon. Mert attól a naptól és attól a levéltől fogva már nem csak ketten voltak. Hanem hárman.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése