Subscribe:

Labels

2020. március 1., vasárnap

Két pasi meg egy kicsi 3/5


A harmadik fejezet, melyben sokasodnak a problémák.



A könyvekben és a filmekben minden olyan egyszerűnek tűnik. A szerelmesek egymásra találnak, házat vesznek, összeházasodnak, és boldogan élnek, míg meg nem halnak. Derek utálta az ilyen idióta történeteket. Az ő élete már gyerekként sem volt a legkönnyebb, és jól tudta, hogy amit akar, azért keményen meg kell küzdenie. Amióta Stiles mellette volt, csökkent rajta a nyomás, és végre boldognak érezte magát. Elfogadta, hogy hamarosan szülők lesznek… az ezzel járó viszontagságokra azonban egyáltalán nem készült fel.

Mivel mindketten a gyors cselekvés hívei voltak, alig másfél hónap alatt eladták a loftot, és beköltöztek egy nagyobb házba a város szélén. Jómódú és őrzött részt választottak, hogy a gyerek anélkül játszhasson az utcán, hogy támadástól kellene tartania. Stiles örömmel vetette bele magát a felújításba, a lakberendezésbe, szervezett egy bulit is, amire az összes barátjuk eljött. Derek végig mellette állt, segített, ahol tudott, éjjel viszont csak bámulta a plafont vagy kedvese emelkedő-süllyedő mellkasát, és rettegett a jövőtől.

Az első problémák akkor kezdődtek, mikor megérkezett az ellenőr megnézni a házat. Az alacsony, ötvenes éveiben járó, ősz hajú nő szája folyamatosan lebiggyedt, ahogy végigsétált a szobákon. Derek addig a pillanatig imádta az új házat, főleg amiatt, ahogy Stiles átalakította és az ízlésükre szabta, most azonban szinte mindenhol képes lett volna ő maga is hibát találni. Talán a melegségükkel máris megfertőzték az egész épületet?

Stiles vidáman vezette körbe a nőt, itallal és szendviccsel kínálta, megpróbálta leültetni a kanapéra, de a nő csak mogorván odavakkantott néhány szót, viszont folyamatosan jegyzetelt, aztán gyorsan távozott.

Miután csukódott az ajtó, mintha Stiles is leeresztett volna. Megroggyant a válla, majd betámolygott a nappaliba. Dereknek a szíve szakadt meg érte, ahogy magához ölelte.
-          Hé – suttogta neki, és a nyakába csókolt. – Minden rendben lesz.

De nem lett rendben. A rideg nőt további ellenőrök követték, akik olyan dolgokba kötöttek bele, amibe Derek bele sem gondolt volna korábban – tényleg ennyire biztonságos környezet kell egy gyerek felneveléséhez? Annak idején az ő házuk is így volt megtervezve? Vajon az ő, és Stiles anyja minden éles felületet befedett, minden lyukat betömött, minden dugaljt biztonságossá tett? Már az sem volt mindegy, milyen villákat tartanak a fiókban, és Derek ezt kezdte nevetségesnek találni.

-          Nem fogok új tévét venni csak azért, mert az a banya azt mondta, szerinte nem való egy kisgyerekes házba! – kapta fel a vizet néhány héttel később. Majdnem este nyolc volt, de még csak gondolni sem tudtak arra, hogy ágyba kerülnek, a szex meg aztán végképp fel sem merült. Stiles kócosan és sápadtan gubbasztott az új beadványok fölött, és próbálta összerendezni a hiánypótlásaikat. Folyamatosan az zakatolt a fejében, hogy minél többet késlekednek, annál nagyobb az esélye, hogy a kislány Jacksonhoz kerül. Csakis ez adott neki erőt ahhoz, hogy folytassa.
-          Akkor ne vegyél új tévét – vetette oda fásultan. – Ezt felvisszük a szobánkba, a nappaliban meg nem lesz tévé.
-          Mégis miért kell minden szavára ugranunk?
-          Mert ő az egyik, aki megítélheti vagy megvétózhatja az elhelyezést.

Rendben, Derek nagy nehezen még ezt is lenyelte, és a tévé hétvégén átköltözött új helyére. Mikor hétfő délelőtt bevitték a papírokat a hivatalba, ott találták az ügyintézőjüket az irodájában. A nőt azóta az első alkalom óta nem látták, csak a parancsait küldözgette hol levélben, hol egy beosztottjával. Ahogy most végignézett rajtuk, a tekintete elsötétült. Hátradőlt a székében, levette a szemüvegét, és nekikészült a kérdezésnek.

-          Mikor találkozhatom végre az anyával? – Stiles és Derek egymásra nézett.
-          Bocsásson meg, de a kérvényben egyértelműen szerepel, hogy mi, vagyis két férfi kívánja felnevelni a gyereket – mondta Stiles a lehető legudvariasabban. Derek abban a pillanatban még inkább csodálta az erejét. A banya belepillantott a papírokba.
-          És Mrs. Martin?
-          Ő a kislány nagyanyja.
-          Tehát ő nem merült fel lehetőségként? – vetett éles pillantást Derek irányába, mire a farkasban felment a pumpa.
-          Mire akar célozni? Talán feleségül kellene vennem?
-          Én nem mondtam semmi ilyesmit – visszakozott a nő, de a tekintetén látszott, hogy végtelenül helyteleníti a két férfi terveit. – Rendben, majd értesítem Önöket.

Hazaérve Derek úgy bevágta maga mögött a bejárati ajtót, hogy az nyomban kiszakadt a keretéből.
-          Óvatosan! – sziszegte Stiles. – Ha a szomszédok meghallják, bepanaszolnak.
-          Nem érdekel!
-          De érdekeljen! Őket is meg fogják kérdezni az utolsó hajrában.
-          Áá, és szerinted ezek után mi el fogunk jutni valaha is az utolsó hajráig? – kérdezte Derek cseppet gúnyosan. Stiles megdermedt, kezében az ajtó darabjaival.
-          Mit akarsz ezzel? – Derek felnevetett.
-          Te nem látod, mi folyik itt? Úgy tett, mintha most esett volna le neki, hogy mindketten férfiak vagyunk. Megmondtam… soha az életben nem fognak ránk bízni egy gyereket. – Stiles összepréselte a száját.
-          És te ennek nagyon örülsz.
-          Micsoda? Egyáltalán nem!
-          Mégsem próbáltál meg soha kedvesebb lenni velük! – most már a fiatalember is kiabált. – Én a lelkemet kitettem eléjük, te meg csak mogorván gubbasztottál a kanapén minden egyes alkalommal! Te már a legelején eldöntötted, hogy ez egy veszett ügy!
-          Melletted álltam, nem? Aláírtam minden cseszett papírt, beleadtam a pénzt, megvettem a házat, összekötöttem veled az életem… - Az utolsó megjegyzésnél Stiles arca elborult. – Ne…
-          Hát, nagyon szépen köszönöm, hogy megtetted értem ezt a szívességet, holott tudtad, semmi értelme.
-          Stiles… nem így értettem… Stiles! – Derek farkaserővel rendelkezett, mégsem volt képes utolérni a mérges és megbántott kedvesét. Ahogy a férfi kocsija elviharzott, Derek belerúgott a postaládába. – Csessze meg! – És még csak nem is ez volt a legrosszabb.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése